×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Остават три дни до националното състезание с водородно задвижвани автомобили Horizon Grand Prix
  • Хороскопа си за деня - виж тук
  • Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обращение от днес
  • Илон Мъск позволи публикуването на порнографско съдържание в социалната мрежа X
  • От 3400 до 523 лева - това е ножицата между пенсиите, които се дават в България
  • Лекарите може да не разрешат на Майк Тайсън повече да се боксира, въпреки че се уговори за професионален двубой с ютубъра Джейк Пол
  • Стрелба по посолството на САЩ в Ливан, военни са простреляли нападателя, за когото съобщиха само, че е сирийски гражданин
  • Експлозия във военна база в Южен Израел оставя девет души ранени
  • Жега и гръмотевични бури през следващите дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За величието на ЧЕЗ, хуманизма на EVN и френската им любов с българската журналистика


За величието на ЧЕЗ, хуманизма на EVN и френската им любов с българската журналистика
Питаме сега генералния директор на БТА Максим Минчев (вляво) как държавната агенция ще отрази зреещите зимни бунтове срещу ЕРП-тата?
25 Октомври 2013, Петък, 11:33 ч.
Автор: източник в.Десант Снимка БТА

Или какво направи БТА като грозно доказателство за някои венерически болести, предавани по междубанков път

Погледнато формално – всичко е нормално. Едни големи (за българските мащаби) рекламодатели стават спонсори на една голяма (за българските мащаби) проява, каквато е Деветата световна среща на българските медии. Която иначе е организирана за пореден път от БТА – голяма, но държавна и заради това бедна, макар и официална информационна агенция.

БТА умее да организира, знае как да работи със спонсори и има голяма заслуга за тези вече девет световни срещи на българските медии.
Но този път прекали със спонсорите и това вече е скандално.

Скандално, само по себе си, е дори само това, че между спонсорите на Деветата световна среща на българските медии са две от трите електроразпределителни предприятия (ЕРП), срещу които през зимата и пролетта имаше масови протести, довели в крайна сметка до падането на правителството на ГЕРБ.
Два пъти по-скандален обаче е начинът, по който упоменатите регионални електромонополисти бяха включени в програмата на медийния форум и съответно отразени от същата тази – видимо благодарна – БТА. 

Преценете сами. Във втория ден от Деветата световна среща на българските медии читателите и клиентите на БТА научиха, че „Каузите, по които "ЧЕЗ България" и "EVN България" работят, са близки до главните общонационални каузи на страната”. Това е заглавие на информацията от Пловдив за дискусията "Каузите на бизнеса. Икономическо развитие на регионите. Силата на посланията на четвъртата власт", включена в програмата на медийния форум.

Каквото заглавието – такава и информацията. Която с пълно основание може да бъде наречена платена информация, доколкото "ЧЕЗ България" и "EVN България" наистина са си платили. Но това все пак не е основание да ги наредим сред строителите на съвременна България (с извинение към Симеон Радев), и то някъде в челните редици – между сеячите на Свобода, Братство и Равенство – ако приемем, че нещо от Великата Френска революция присъства измежду неясните като конкретика съвременни общонационални каузи.

Нека не звучи злопаметно, но само преди малко повече от половин година БТА цитираше Бойко Борисов, който обясняваше как до края на деня ДКЕВР ще отнеме лиценза на ЧЕЗ.
Днес обаче научаваме, че „вече девет години "ЧЕЗ България" инвестира в икономиката на България, за да осигури добри условия за бизнеса, да гарантира сигурност и качество на доставките електроенергия” и т. н., и т. н. – все в този дух и за "EVN България", както и за споделената социална отговорност, а също и за грижата към клиентите, а защо не и за любовта към ближния, като осъзната форма на корпоративна отговорност.

 

 Видно е, че става дума за любов от първа вноска, изконсумирана в брак по сметка и осчетоводена по формулата „пито-платено”.
Но е гадно, заради замесването на миналите и предстоящи протести срещу непосилно високите сметки за ток. И е неприемливо, заради необходимостта поне от уважение, ако не от съпричастие, към гражданската енергия на стотици хиляди – която енергия заслужава гражданско съпричастие и от страна на БТА.

Такова съпричастие, каквото агенцията получи, когато служителите й митингуваха на плочника пред БТА, докато някои бивши нейни директори се барикадираха в заключените си кабинети. И освен това е архинеприемливо, защото няма и не може да има пресечни точки между въжделенията на колонизаторите и общонационалните каузи на колонизираните.
За чест на туземните медии, на тази и на още няколко подобни на нея, агенционните информации за величието на ЧЕЗ и хуманизма на EVN не грейнаха по страниците на останалите издания. Защото иначе щяха да са много грозно доказателство за някои венерически болести, предавани по междубанков път...

П.С. За сведение на любознателните: БТА осъществи Деветата световна среща на българските медии с подкрепата на „ЧЕЗ България“, „Петрол“, ARPharM, „БГФармА“, „Средногорие мед индустриален клъстер“, Мтел, КЦМ и др.


В категории: Политика


Автор
1
Коментара
Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 05/06/2024, Сряда 21:20 0
1
Коментара по темата
1.
Hmmm
25.10.2013 18:57:23
0
1
И какво от това, и всъщност проблемът в ЕРП-тата ли е, или в жизнения стандарт на българите...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Катя Мишева е новият директор на образованието в Община Бургас Катя Мишева е новият директор на образованието в Община Бургас Тя бе сочена за фаворит за поста от колегите си в просветните среди и на финала е с най-много точки в конкурса Ще се борим за развитието на висшето образование в област Бургас, обяви Галя Василева Ще се борим за развитието на висшето образование в област Бургас, обяви Галя Василева Трябва да направим всичко възможно, за да може младите хора да останат да учат, да работят и да се развиват тук, подчерта кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Шест пъти ще се увеличи търсенето на суровини в Европа Шест пъти ще се увеличи търсенето на суровини в Европа Това заяви Драгомир Драганов, председател на Българската минно-геоложка камара при откриване на  Шесто издание на Европейския минен форум Изборите няма да са честни, виждам как се купуват цели СИК-ове Изборите няма да са честни, виждам как се купуват цели СИК-ове Той разкри, че само още две седмици са му били необходими на поста главен прокурор, за да повдигне обвинение срещу бившия премиер Бойко Борисов Инж. Пламен Русев от ПП ЦЕНТЪР: В България вече няма корупция, в България има рекет Инж. Пламен Русев от ПП ЦЕНТЪР: В България вече няма корупция, в България има рекет Водачът на листата в Бургас поставя ясни цели Шокиращо видео: Тираджия джигит изпреварва като състезател Полицията още го издирва Емил Соколов: Съдбата на „Слънчев бряг“ АД трябва веднъж завинаги да се реши Емил Соколов: Съдбата на „Слънчев бряг“ АД трябва веднъж завинаги да се реши По време на кабинета Денков бяха отпуснати над 5,6 милиона лева за община Несебър Драстична разлика в пенсиите у нас Драстична разлика в пенсиите у нас Най-висока е средната пенсия в София Още 9,3 млн. лв. в помощ за украинци под закрилата на България Още 9,3 млн. лв. в помощ за украинци под закрилата на България Решението е на Министерски съвет Задържан е заподозрян за срязаните спирачки на локомотива в Лом Задържан е заподозрян за срязаните спирачки на локомотива в Лом Извършителят може да получи от 5 до 15 години затвор
Кейт Мидълтън написа бележка със зловещо послание Кейт Мидълтън написа бележка със зловещо послание Принцесата на Уелс все още се опитва да се пребори с коварната диагноза Отиде си обичана турска актриса (СНИМКА) Отиде си обичана турска актриса (СНИМКА) През последните години тя се бореше с онкологично заболяване Къде в държавната администрация заплатата е 6 хил. лева Къде в държавната администрация заплатата е 6 хил. лева Най-високите максимални заплати взимат служителите на позиция "Директор на дирекция“ Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Мъжът обича да демонстрира положението из Луковит, като определено се чувства над закона Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Сред атакуваните е и Парис Хилтън, но профилът й не е компрометиран Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Почина Фатма Каранфил Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес  Новите купюри са полимерни, а не хартиени Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Един от хакнатите е на CNN Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Според някои анализатори офанзивата край Харков може да прикрива опит за пробив на други места по фронтовата линия Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Хороскоп за деня – 5 юни 2024, сряда
Елена ПОПТОДОРОВА, бивш посланик в САЩ Елена ПОПТОДОРОВА, бивш посланик в САЩ Здрасти, Вучич! Готово, брат, става. Разбирате ли какво съобщи Вучич за казуса "Сребреница" Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Вчера мъжа ми получи анонимно писмо.
- Ау, какъв ужас. От кого?
Виц на деня Виц на деня - Какво прави червей в главата на блондинка?
- Гладува.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук От хитростите на блондинките: като няма какво да кажеш - усмихни се и си оправи сутиена.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори