×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Война за горите в Сунгурларе: 1000 семейства остават без дърва, кметът Кенов готви гражданско неподчинение


Война за горите в Сунгурларе: 1000 семейства остават без дърва, кметът Кенов готви гражданско неподчинение
Агенцията по горите, полиция и ДАИ непрекъснато устройват хайки, за да ни вържат ръцете. 280 хил. дка от горските масиви са наши и от тогава започна истинска битка, напрежението ще ескалира, предупреди кметът на Сунгурларе Георги Кенов
22 Октомври 2013, Вторник, 20:23 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Боряна ТЕНЧЕВА

Смляха ни от проверки, за да блокират работата ни,  всеки ден служителите ми са в полицията, възмутен е кметът Георги Кенов

Война избухна за общинските гори в Сунгурларе, коeто се гордее с горските си масиви и застрашава 1000 домакинства да останат без дърва за зимата. Кметът Георги Кенов е готов да организира гражданско неподчинение, защото настроенията в района са нажежени до крайност и всеки момент ще ескалират. Битката на Общината е с държавата за 240 хил. декара гора. „Всеки ден служители на полицията, Изпълнителната агенция по горите и ДАИ гонят от гората фирмите, а моите служители работят под непрекъснат стрес, защото постоянно са викани да бъдат разпитвани. Днес отново зам. кметът Хатидже Георгиева беше привиквана, а преди дни еколожката ни беше заставена да дава показания пред съдия без право на адвокат.”, възмущава се кметът Георги Кенов.

Битката между държавата и местната власт избухнала, когато преди година Община Сунгурларе създаде собствено звено, което да стопанисва общинските гори. От тогава сблъсъците между държавните служители от ДГС –Сунгурларе и Общината били постоянни. Изпълнителна агенция по горите правила проверка за сключените договори за сеч на дървета. „Тя не констатира нарушения, но абсурдното е, че сега отново започна проверка на предходната проверка. Всичко това е абсолютно тенденциозно, за да ни вържат ръцете”, твърди градоначалникът. Това е причината, поради която Общината не може да достави и 8 хил. кубика дърва за местното население.

„Постоянно ни пречат на работата. Горите са основния ни източник на приходи, нямаме загубено съдебно дело за тях. Ние сме българска община и ако има нарушения в работата ни, то има законова процедура срещу това, а не постоянно да ни спъват. Работим по европроекти за 5 млн. лева и вместо да се съсредоточим върху тях – ние постоянно сме в полицията. ДАИ един път не дойдоха да контролират движението в Ришкия проход, но сега активно се включиха в шайки по горите.”, негодува градоначалникът. Той е разгневен, че може да се окаже, че ще бъдат тотално орязани приходите на Сунгурларе, а Общината е закупила ресторант, който да превърне в столова, в който да се хранят ученици, има много хора на социален патронаж, на които доставя храна. „Как да поддържаме социалните дейности и да ремонтираме улиците като ни оставят без пари и време?”, пита кметът.

Той е категоричен, че ако до броени дни не се намери решение на проблема, е готов да вдигне местното население на бунт. „Напрежението е голямо в общината и ако трябва ще организираме гражданско неподчинение”, заяви Кенов.


В категории: Сунгурларе


България Всички новини
Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв.
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори