×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Любен Дилов – син: Във всеки от нас дреме по една свиня, на моята съм й дал цяла трибуна


Любен Дилов – син: Във всеки от нас дреме по една свиня, на моята съм й дал цяла трибуна
Христо Стоичков бие и изхвърля млад футболист от скъп столичен ресторант, защото го е хванал с дъщеря си Мика в тоалетната, а хората на съседните маси гледат изумени случващото се около тях - само една от новините, които научихме от Любен Дилов-син
02 Септември 2013, Понеделник, 16:49 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимки Радостина ГЕОРГИЕВА

Вижте разказа на Любен Дилов – син за най-новите му проекти - том трети от поредицата „Аз, FaceБуки, Веди, Глаголи, Добро, Есть“ и филма „Sex, лъжи & TV. 8 дни в седмицата”

Във всеки от нас дреме по една свиня, която повечето хора се притесняват да показват и да говорят за нея. Аз не само не се притеснявам, а дори съм й дал цяла трибуна и тя получи съвсем закономерно и своето художествено продължение. Това нетрадиционно представяне на най-новата си книга направи пред бургарските медии Любен Дилов – син. Киносценаристът, писател-сатирик, журналист, медиен предприемач и политик е тук за премиерата на „Житейски възгледи на дремещата в мен свиня” - том трети от поредицата „Аз, FaceБуки, Веди, Глаголи, Добро, Ест...“ Официалното представяне е , от 18:00 часа, в книжарница „Хеликон”. Авторът подари на представителите на медиите първите книжки от „Житейските възгледи на дремещата в мен свиня“.

„Свинята е много хубав образ, радва се на огромна популярност по тези земи. Нищо, че тук наравно живеят мюсюлмани и християни, свинята се радва на популярност и сред двете вери. Тя има една много сериозна пресечна точка с телевизията, която бихме могли да открием в евангелието на Лука, където е описано как Христос прогонва бесовете от човека и ги вкарва в едни прасета, които се юрват да се издавят. Телевизията е същото нещо – тя поглъща бесовете на хората или ги разпалва допълнително и се опитва да ги удави в една виртуална действителност. Понякога успява, понякога – не, но най-често събужда още по-големи бесове и демони“, смята той.


Свинята е много хубав образ, радва се на огромна
популярност по тези земи

В това изключително политически некоректно предаване „Пуснете водата“ има два основни патоса – единият е антителевизионен, другият – антирекламен, а третата му слабост е да обижда зрителите си, сподели водещият. „Напоследък дремещата в мен свиня твърди, че предаването се гледа в неделя сутрин от жени, които в събота вечер никой никъде не е поканил, и по този начин конструира всички свои разсъждения към такъв тип аудитория. Даже на 8 септември започва да си води бележки и казва в началото на предаването: „Ето, Николова от Меден рудник в събота я изведоха и сега не гледа“. Тази формула се оказа страшно харесвана, противно на моя напън да съм антителевизионен и да казвам преди обявяване на телевизионните паузи, че навсякъде дават реклами, но тук ще свършат най-бързо. В самото предаване повечето хора, които се обаждат, за да вземат отношение, са жени“, добави той. Постепенно се конструира идеята за дремещата свиня, като тя не беше доминираща през изминалите 2 години във Фейсбук. Постовете не излизаха от нейно име, така че в книгата ще откриете много неща, които ги няма в Интернет пространството, не защото са хард, а защото са направени специално, за да бъдат част от възгледите на дремещата свиня“, каза Любен Дилов – син.

„Накрая има и различни жанрови неща, сред които любими свински приказки, които са доста нелицеприятни и по-скоро се доближават до х*йко. Има и доста забавни неща – статии за различни женски списания, някои от които не са излезли, а читателите ще разберат защо женските списания са съжалили, че са ги поръчали. Те са типично в духа на това как например една свиня би дала съвети за личностно програмиране, за диети и т. н. Това е най-смешният от досегашните три проекта, изключително забавен и най-хулигански“, добави той.

„До този момент си давам сметка, че за повече от 4 години нямам нито един баннат пост, нито един път Фейсбук не се е намесвал да забрани постове. За първи път това се случи в четвъртък, когато стана ясно, че ще има война в Сирия. Във връзка с един пост, който сутринта беше забранен на личната страница, на публичната продължава да го има. Дремещата свиня беше направила наблюдението, че готовност веднага да влязат в Сирия имат всички държави, които са признали гей браковете и каза, че вероятно става дума за някаква „педерастка сваДба“. След това получих съобщение, че постът е ужасно обиден и Фейсбук го забранява и 15 часа няма да пиша нищо. Дълго бях в размишления дали политическата некоректност не е в тълкуванието на международното положение, а не в думата „педерастка“, но най-вероятно става дума за второто.

 
Днешният пост беше, че е време хората категорично да
се определят кой е паразит и кой гостоприемник

Дремещата в мен свиня е крайно толерантна към сексуалната различност. Тя неведнъж е прокламирала, че недоумява защо българите са толкова зле настроени към гейовете, при положение, че повече от 80% от българите са отгледани от еднополови двойки – от майка и от баба. Защо толкова се дърпат от еднополовите връзки“, пита се той.

„През цялото време лирическият герой в книгата е много жив и много удобен. Винаги можеш да се скриеш зад него, винаги можеш да кажеш: „Това свинята в мен го казва.“ Днешният пост беше, че е време хората категорично да се определят кой е паразит и кой гостоприемник, защото това постоянно криене от една в друга роля е много полезно“, разказа авторът.

90% от нещата в книгата са авторски или пък представляват градски фолклор. Самият типаж беше първоначално Иван Христов от Иван и Андрей. После него го налегнаха къртици и всякакви други грижи и на мястото му влезе Иван Матев, който е по-известен като „супер Любо“ от рекламата. „Всички тези разговори – понякога досадни, понякога смешни и находчиви, се раждат в автентичния диалог между мен и човека, който стои зад прасето. На 90% всичко е имровизация. Всеки, който застане зад прасето, е много по-освободен, защото куклата е много по-свободна от човека, противно на всичко, което се говори за кабинета „Орешарски“. Куклата си позволява, скрита зад своя фейс, да бъде много по-смела, отколкото една личност, и да говори много по-забавни неща“, каза Любен Дилов-син.

„Това най-вероятно е последният проект от FaceБуки, защото тази формула вече се изчерпа. Следващото FaceБуки ще бъде доста различно, специално готвен проект, който ще продължи около 3 години, така че следващата книга ще е най-рано тогава. Не знаем дали ще съществува Facebook до това време, но при всички случаи тя ще се случва в мрежата, пред очите на хората и ще бъде малко по-различна от досегашните формати“, загатна авторът.

Рисунките са на гениалния сценарист Мирон Крумов, който от много години е свързан с Иван и Андрей. Той е внук на Мирон Иванов, един от най-прекрасните български сатирици и комици. Като благодарност за участието му в „свинята“ Любен Дилов – син е подготвил книга с неговия герой – Недялко М. Цанев. Ролята на мрънкащия интелектуалец мисля, че е една прекрасна метафора на последните години и той сега подготвя това, сподели авторът.

 
„Sex, лъжи & TV. 8 дни в седмицата” е нещо средно между
хитовите сериали „Сексът и градът” и „Нюзрум”

Христо Стоичков бие и изхвърля млад футболист от скъп столичен ресторант, защото го е хванал с дъщеря си Мика в тоалетната, а хората на съседните маси гледат изумени случващото се около тях. Това безспорно щеше поредната пикантна новина около Камата, ако не беше сцена от филма – „Sex, лъжи & TV. 8 дни в седмицата”, заснета тайно от статистите – вечерящите наоколо. В новия проект на Любен Дилов-син ще видим доста хард визии с участието на надуваеми секс кукли и послание, че само в телевизията и в порното винаги има щастлив край. Досега не е правено такова нещо. Филмът е изключителен микс между съчинено съдържание и риалити. В него много герои играят себе си. Валя Войкова, например, играе себе си и е журналист, работи в телевизия, която се казва 7news. Участват още Бориса Тютюнджиева, Мис България – Нанси Карабойчева, Христо Стоичков, заедно с дъщеря си Мика и професионални актьори, сред които Стефания Колева, Биляна Петринска. Във филма има и атрактивна героиня от Поморие, за чиято роля само беше загатнато.

Филмът ще се появи в края на септември, обяви Дилов в Бургас. В него се смесват образите на реални лица, които играят себе си в измислени ситуации, професионални актьори, както и хората от улицата. Във филма са преплетени историите на много жени, медийни истории, медийни войни. Таргетът е основно женски.

„В София организирахме кастинг за телевизионни репортери. Много млади хора дойдоха и се наредиха заедно с актьорите и изтърпяха ужасното жури и чак накрая разбраха, че са участвали във филм. Някои неща не могат да се изиграят”, разказа Дилов.

Телевизията е основната сюжетна линия както в книгата, така и в новия филм на Дилов. „Sex, лъжи & TV. 8 дни в седмицата” е нещо средно между хитовите сериали „Сексът и градът” и „Нюзрум” и няма претенции да е нито твърде сериозен сериал, нито комедия. А рекламните плакати на сериала са с надпис: „Нищо не е истина, докато не го видиш по новините”.




В категории: Просвета


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
4
Коментара по темата
4.
auuu
03.09.2013 10:48:10
0
1
kolko ostroumno , vednaga ticham da si kupia tazi hubava i evtina kniga s madrosti, blagodaria za reklamata
3.
кит
03.09.2013 08:54:23
0
0
Защо сте показали само една свиня,а ако са няколко,като давате оценка за другите,оставете и те да дадат оценка за вас.
2.
Дернев
02.09.2013 19:36:34
0
5
Всеки може да се мисли за какъвто си иска, но няма право да мисли за другите като за себе си.
1.
погнусена съм
02.09.2013 19:10:22
4
4
от смелостта на словоизлиянията в Бургаския сайт.Не ни интерисуват идиотските ви размишления!!!!!!!!!!!!!!Работете си там в Софията!Не харесваме вашите изяви!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори