×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нещо им куца на бургаските молове – плочките мърдат, таваните падат, паркингите се наводняват


Нещо им куца на бургаските молове – плочките мърдат, таваните падат, паркингите се наводняват
Трети ден пиари и институции мълчат за срутения таван на дрогерия „Лили”. А аз като буден гражданин искам да знам, безопасно ли е в „Галерия Бургас”
12 Август 2013, Понеделник, 13:25 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА

Най-много инциденти с опасност за живота стават в мол „Галерия Бургас”, последният е екшънът в дрогерия „Лили”

Нещо не им върви на бургаските молове. Само няколко месеца след грандиозното откриване на първия голям търговски център „Бургас Плаза” през  2010 година, плочките на пода се отлепиха. Екзалтацията на бургазлии бе тотално срината, докато разглеждат луксозните магазини. От мола реагираха адекватно. Кризисният пиар отдел тогава разпрати мигновено до медиите съобщение, че гранитогресът ще бъде подменен, а фирмата-собственик ще съди подизпълнителя за калпавото строителство. В крайна сметка плочките бяха подменени и слава богу други инциденти нямаше.

Две години по-късно, в началото на лятото на 2012 година, бе открит и другия мол – „Галерия Бургас”. Миксът от наематели там обещаваше да задоволи и най-претенциозните клиенти, а кино залите и разнообразието от филми си бяха  върхът на сладоледа за бургазлии.

Две седмици преди откриването, докато фирмите бясно завършваха обектите си, работник почина, падайки от скеле. Десислав Чакъров бил служител в „Компас–КП” ООД. Фирмата е подизпълнител на „Амит Кънстракшънс ООД”, ангажирана с довършителните дейности на един от обектите. От пиар агенцията на „Галерия Бургас” веднага разпратиха прессъобщение до медиите на фаталния инцидент, за да не се появят спекулации. На мола някак си не му тръгна на добре, за съжаление...

Таван в магазин ANDREWS в търговския център се срути месец и половина след откриването му  и едва не уби двама души. Окаченият таван рухна внезапно заедно с част от лампите, докато нищо неподозиращите продавачи подреждат стоката. Таванът контузи ръцете на 35-годишна служителка и неин колега - мъж на 28 години.

Преди три дена, в петък вечерта,  втори таван рухна, този път в дрогерия „Лили”. Магазинът бил пълен с клиенти и единствено високите стелажи там спасили хората от гибел. Гипсокартонът, цялата климатична инсталация се бе подпряла върху масивните рафтове. Истинско чудо е, че няма жертви. Екипът на Флагман.бе на мястото на инцидента, минути след като се случи. Охраната бе завардила отцепения вече район и не допускаше никой да припари там. Почти невъзможно бе да се направят снимки, за да се види ясно страшната картина в дрогерията. Все пак екипът ни успя да заснеме и предостави макар с лошо качество фотос от случилото се. Трети ден от пиар агенцията мълчат, все едно нищо не е станало и няма инцидент. От полицията също не дават яснота, въпреки че след срутването имаше три автомобила на МВР там. От Инспекцията по труда  не са уведомени за  инцидента на работното място, най-вероятно защото няма пострадали и жертви. Кошмарът от срутването на пореден таван в „Галерия Бургас” хвърли в шок и ужас всички работещи там. Кой е виновен, как може да се предотвратят подобни инциденти, кой си е оставил ръцете в довършителните работи... Все важни въпроси, чиито отговори не идват. Пълно информационно затъмнение. И като буден гражданин искам да знам безопасно ли е в „Галерия Бургас”.

А най-новият мол – Странд бе наводнен от последния пороен дъжд, също дни след откриването. Водата в паркинга бе до колене, а на места каналите бълваха като фонтани.  





В категории: Бургас


6
Коментара по темата
6.
strand
13.09.2013 21:02:09
0
0
tretiq mol e SUPER
5.
зидар
13.08.2013 16:24:01
4
7
Ако не бяха турците кой щеше да ви строи ,мързеливци даже градинките си не можете да почистите.Чакате някой друг да я свърши вместо вас.Строителните предприемачи с малко пари чудеса искат да правят,без качествен материал толкова.Добре че са турците ,че незнам с какво щяхте да се оправдавате.
4.
Денислав
13.08.2013 14:28:34
2
7
как няма да падат. От целия айтоски и руенски балкан турците станаха строители.работят без тр. договори и работата им е от главата за краката
3.
434
13.08.2013 09:10:41
0
7
d/e yfм всички мангали станаха строители,затова сме на този хал
2.
:)
13.08.2013 08:40:16
0
7
с тези строители толкова,ама и като за тези пари които дават,такъв ще е и майсторлъка
1.
хоремаг
12.08.2013 22:31:40
0
10
куцат измислените,, строители,, ,куцо и сакато е МАЙСТОР ,ей тва става накрая
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Полина от години мечтае да се изявява в лекия жанр и това е причината да влезе в „Хелс китчън“, за да добие бърза популярност EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока "Сивият списък" за пране на пари не бил сред критериите от Маастрихт Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Дежурният екип ги изпратил в болница, те сипели ругатни Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Възможно ли е това? От 1 юли в цялата страна: Цената на парното пада с 5 на сто От 1 юли в цялата страна: Цената на парното пада с 5 на сто Топлофикации искат поскъпване, няма основание, смята Кремен Георгиев Медийни публикации пречели на компетентните органи спокойно да установят има ли нарушения на "Порт Европа" Медийни публикации пречели на компетентните органи спокойно да установят има ли нарушения на "Порт Европа" Конфронтация между мен и ръководството на МВР-Бургас само ще пречи на бързото и точно изясняване на ситуацията по сигнала за контрабанда Лъсна голяма измама около Сузанита: Майка й източила 70 бона от... Лъсна голяма измама около Сузанита: Майка й източила 70 бона от... От известно време насам бившата жена на Орхан Мурад събира пари в интернет чрез профила си в Тик Ток Дядо ми я приготвяше като малка, а сега аз я правя на сина си – супа с праз, вкусна и полезна Дядо ми я приготвяше като малка, а сега аз я правя на сина си – супа с праз, вкусна и полезна Ето какво ви е нужно Проектът за Националната детска болница - ето какво предстои Проектът за Националната детска болница - ето какво предстои В консултантския екип влизат служители от дивизия „Здравеопазване“ на Европейската инвестиционна банка За 10 г. продължителността на живота е намаляла с 1 г. За 10 г. продължителността на живота е намаляла с 1 г. Мъжете не успяват да достигнат дори 70 г. средна продължителност
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори