×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инспекторатът на ВСС почва проверка на съдия Захариев заради „Гранити“?


Инспекторатът на ВСС почва проверка на съдия Захариев заради „Гранити“?
Маститите адвокати по процеса "Гранити" са пуснали сигнал във ВСС срещу съдия Захарин Захариев(на снимката). Според председателят на БОС Боряна Димитрова обаче става дума за редовната атестация на магистрата
21 Юни 2013, Петък, 15:28 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Не е проверка, а задължителната четиригодишна атестация“, коментира административният ръководител на Окръжен съд -Бургас Боряна Димитрова


Инспекторатът на Висшия съдебен съвет/ВСС/ е започнал проверка на съдия Захарин Захариев. Според неофициална информация, която усилено се коментира от няколко дни, през миналата седмица дисциплинарният орган на кадровика в съдебната власт е проверявал под лупа едно от знаковите дела на магистрата - това за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, придобил гражданственост като „Гранити“. Административният ръководител на Окръжен съд-Бургас Боряна Димитрова обаче категорично отрече информация. Според Димитрова проверка на съдия Захариев действително е осъществена, но тя не е по линия на „Гранити“, а е част от задължителната четиригодишна атестация, която трябва да премине всеки един магистрат.

Репортерска проверка показа, че към днешна дата комисията по атестация към ВСС не е извършила актуална оценка на съдия Захариев. Преди няколко заседания Висшият съдебен съвет действително взема решение, за да премине магистратът периодичната атестация, но това в никакъв случай не е доказателство, че конкретната проверка е извършена точно по този повод, коментираха юристи.

Със сигурност срещу съдия Захариев в Инспектората на ВСС е депозиран поне един сигнал - от адвокатите на обвиняемите по делото „Гранити“. Това призна пред Флагман.бг. Бранимир Балачев, който защитава Галин Костов. „Не знам дали проверката, ако има такава се извършва по наш сигнал, но още преди шест месеца сигнализирахме за промените на съдебния протокол и реда на провеждането на закритите заседания на съдия Захариев. До този момент нямаме информация, какво се е установило. Казват ни, че се работи“, коментира Балачев. Според него явна е предубедеността на съдебния състав, нещо, заради което те неведнъж са искали отвод.

По основния довод в жалбата се визира съдебно заседание, провело се в средата на миналата година, когато съдебният секретар Лена Димитрова безпрецедентно отказва да подпише протокола. Писмено тя се мотивира, че под диктовката на председателя на съдийския състав Захарин Захариев са направени корекции, които не отразявали обективно случилото се в съдебна зала. Тя вписвала допълнителни реплики, премахвала други, които коренно изкриви картината на случващото се в съдебна зала, твърдеше тогава в мотивировката си Димитрова. За да се „спаси“ протокола, все пак в него парафа си поставя запасният съдебен заседател-Николина Иванова, което според юристи е в противовес на закона. Иванова няма право да заменя настоящият секретар по усмотрение на състава, а само при нейно отсъствие или трайно възпрепятстване да присъства на заседание. 


Съдия Захарин Захариев е един от магистратите с най-дълогогодишен опит в Бургаския окръжен съд/БОС/. Според работещи в системата той е и сред най-добре подготвените бургаски съдии. Миналата година му бе разпределено знаковото дело "Гранити". За разлика от другите му дела, които обикновенно съдия Захариев успява да приключи в няколко съдебни заседания, този процес продължава вече втора година и както изглежда едва ли ще приключи скоро.

В категории: Темида


2
Коментара по темата
2.
кети
21.06.2013 21:53:26
2
3
Този "трезвен" човек заедно с "честната" си жена от СГКК трябва да си ходят по родните места.Доста хора са излъгали.
1.
Miro
21.06.2013 17:18:34
2
6
Това дело е пълна гавра от всякъде.
Има хора в Бургаският арест над 4 години които държат.
Захарин Захариев е ако имаше и капка морал щеше да си е подал отвод, но предпочита среброто и "службата"
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си „Добре съм“ - тази една фраза може да убие всяка връзка Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Стрелец, управляван от Юпитер, е знакът на авантюриста. Те винаги търсят нови преживявания и обичат да изследват света Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Всеки трябва да я пробва Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно
70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори