×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Всеки пети българин умира преди да навърши 65 години
  • Почитаме Емилия - светицата, основала първия девически манастир
  • Хороскопа си за деня четете тук
  • Питбулът-убиец от Варна хапел наред, експертиза на съдебен лекар решава съдбата му
  • 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник
  • Бедствено положение в Тексас! Части от връхлетяния от бури щат остават без ток с дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Понижиха Светла Танева – шефката на дърветата и тревните площи в Община Бургас


Понижиха Светла Танева – шефката на дърветата и тревните площи в Община Бургас
Светла Танева отнесе атаките за трагедията с дървото, което уби Пейо Янчев в центъра на Бургас, тя се раздели с поста си по подобие на шефката на незаконното строителство - Красимира Черкезова
11 Юни 2013, Вторник, 15:33 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Това е втората кадрова смяна на ключова позиция в администрацията, за която тече конкурс

Шефката на отдел „Озеленяване” в Община Бургас Светла Танева е поредната ключова фигура, която се раздели с поста си. В момента тя е в отпуска и е насочена към друга, по-ниска длъжност. За овакантеното й началническо място е обявен конкурс, който в момента тече. След първия кръг са допуснати  7 кандидати, а 1 е отпаднал още при разглеждане на документите му.
Като основно причина за понижаването на Светла Танева, макар и неофициално се сочи, че през последните месеци тя беше многократно атакувана за смъртния случай с падналото дърво, което уби на място 27-годишния Пейо Янчев през септември миналата година в центъра на Бургас. Не е ясно дали вината е директно на Танева и дали има точен механизъм по който да се определи кое дърво е здраво или не, но тя отнесе негативите за трагичния инцидент. Заради дървото-убиец срещу Община Бургас в момента тече дело, заведено от близките на загиналия млад мъж. Тепърва ще става ясно и как ще протече наказателния процес във връзка с трагедията, който влиза в съда на 5 юли.
Според представители на БСП в местния парламент, които са опозиция, в момента очевидно тече смяна на средния ешелон в общинската администрация.
Конкурсът за мястото на Танева тече успоредно с този за поста на Красимира Черкезова, която беше отстранена като шеф на отдел „Строителен контрол и въвеждане в експлоатация”. От Общината не обявяват все още ясно мотивите за нейното отстраняване, а тя самата се опитва да представи повърхностно оттеглянето си „поради лични причини”. И за работата на Танева и  за тази на Черкезова обаче мненията са от едната крайност в другата, а постовете им – твърде ветровити с преплетени много интереси и публични скандали.
Самата Танева сега също е участник в конкурса, сред кандидатите е и Мая Василева, която в момента е главен експерт в отдела. Освен нея, негласен фаворит за мястото се очертава и Величка Симеонова, която в Бургас не е позната, но според неофициалните коментари именно тя е гласена за мястото.

В категории: Бургас


6
Коментара по темата
6.
Хм
14.06.2013 12:35:35
0
1
Не залагайте живота на трагично отишлия си младеж на политическата карта...Подобни залози носят в себе си пошлост... Момчето си отиде нелепо, но по-важното е да се намери наистина съответен и надежден механизъм за диагностициране на опасните дървета, нека напомним колко врещяха псевдоеколозите за изсичането на дърветата по "Републиканска", както и за всяко дърво; каквото и да се направи, все не е угодно на някой, не си играйте с погубените трагично животи, защото те нямат нищо общо с политиката и подценявате ценността им, превръщате трагедията в игра на постове и назначения, как може...Родителите не мога да упрекна, техен е изборът да реагират срещу институцията, ако смятат, че понасянето на персонална отговорност ще облекчи мъката и съвестта им. мир на праха на момчето!
5.
от к/с Зорница
13.06.2013 10:54:31
0
2
Защо след втора косидба на тревните площи не се пребира окосеното. Същото стана и при първата косидба?Комплексът е страшно мръсен, непочистен от избуяли треви по алеите и улиците.Кой отговаря? До кога ще е така? Май сме забравени!
4.
eork
12.06.2013 11:54:25
2
4
Това момиче, Георги, никога не пропускаше да вземе под каквато и да е форма някаква сума за всеки проект за озеленяване, минаващ през общината и нуждаещ се от нейния подпис. Разбира се, може някъде да е пропуснала, човешко е… Но тези, които не си плащаха, или тези, от които не вървеше да се поиска, тъй като са колеги или нещо друго, проектите се връщаха по десетина пъти за пълни глупости и не винаги законно. Целта беше инвеститорите да се сетят най-сетне на кого трябва да бъде възложен проектът за озеленяване, тоест на самата Светла. Тези, дето сега я оплаквате като репресирана, просто не сте си имали работа с нея.
3.
Georgi
11.06.2013 23:10:09
4
6
Това момиче беше една от малкото в общината която си разбираше от работата за разлика от повечето партийно назначени калинки
2.
Николов
11.06.2013 17:53:41
4
6
Цената на човешки живот е понижение на длъжност!?!И същата дама е допусната до конкурса?!? Ами ако го спечели?Нямам думи !:(
1.
Geri
11.06.2013 16:08:03
3
12
е тва е. Човека си отиде поради немърливост на община Бургас, вместо да бъдат незабавно уволнение и съдени, те ги понижават...
браво на Град Н1
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Вече 2 години този човек получава всеки месец по 12 000 лв. от Общината и пуска жалби във всички възможни институции Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Георги Тончев-Джовани проби като еротичен танцьор и умря едва на 50 години Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за юли и август, 15 униформени ще осъществяват контрол с патрулка и пеша Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кметът на София в сблъсък с протестиращи, поискаха му оставката Кметът на София в сблъсък с протестиращи, поискаха му оставката Терзиев не пожела да отиде до средата на пътното платно, заради което гражданите започнаха да скандират „Оставка“ Хванали бай Тошо на калъп край морето Хванали бай Тошо на калъп край морето Бившият първи бил хванат от жена си в резиденция Евксиноград
След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Българският народ има една хубава приказка - след дъжд качулка
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Чък Норис пита дете:
- На колко годи и си?
- На 11.
- Аз на твоите години бях на 12.
Виц на деня Виц на деня Адвокат към обвиняем:
- Имате ли алиби за времето на престъплението?
- Да, в долари и в евро?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената е като катаджия. Реши ли да се заяде с теб, винаги ще намери за какво.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори