×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Ако имате сигнали за изборни нарушения - пишете ни на [email protected] или чрез платформата "Вашият сигнал до Флагман.бг"
  • Следете новинарските емисии на Флагман.бг в днешния ден - в 11 часа, 13 часа, 15 часа и 19 часа
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Банка продава парцела, където Ваклин Стойновски щеше да строи небостъргач


Банка продава парцела, където Ваклин Стойновски щеше да строи небостъргач
Ваклин Стойновски планираще да вдигне небостъргач с височина 154 м и разгъната площ 35 хил. кв.м. Инвестицията трябваше да бъде реализирана до 2010 г., а стойността й се оценяваше на 50 млн. евро
09 Юни 2013, Неделя, 17:08 ч.
Автор: Флагман

Причина за продажбата е необслужван кредит, обезпечен с ипотеки върху имота, на обща стойност 5.5 млн. евро

Прословутият парцел от 1,1 дка в Морската градина в Бургас, където Ваклин Стойновски щеше да строи небостъргач, а в момента е паркинг, ще бъде обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител на 11 юни тази година, съобщава „Капитал“.

Взискател по делото е Българо-американска кредитна банка (БАКБ), а ответната страна са три дружества и едно физическо лице – Ваклин Стойновски, някогашен инициатор на мащабното строителство.

Причина за продажбата е необслужван кредит, обезпечен с ипотеки върху имота, на обща стойност 5.5 млн. евро. Сумата обаче едва ли ще бъде погасена с продажбата на терена, тъй като търгът на частния съдебен изпълнител тръгва при начална цена от 1 662 375 лв.

Кандидатите за парцела могат да подават оферти в стандартния едномесечен срок, а отварянето им е насрочено за 12 юли в районния съд в Бургас.

Продаваният парцел е мястото на бившия ресторант "Воденицата" в морската градина на Бургас, където преди години трябваше да се издигне 154-метров небостъргач.

Случаят придоби скандална известност, тъй като заради новото строителство бе съборена сградата на ресторанта – реплика на прочутата Ефендиева къща в Малко Търново. А самият имот се намира на 70 метра от морския бряг, в сърцето на парк "Езерото".

За изграждането на къщата още през 1969 г. теренът е бил обособен като строителен парцел с паркинг до него. С такъв статут той бе продаден през 2004 г. от Министерството на културата на фирмите "Куул плейс" и "Асет лизинг" на Ваклин Стойновски за 240 хил. лв.

Година по-късно промяна в подробния устройствен план на морската градина с подписа на тогавашния заместник-министър на регионалното развитие Савин Ковачев и с одобрението на местния общински съвет позволи на Ваклин Стойновски да вдигне на парцела многоетажната сграда с височина 154 м и разгъната площ 35 хил. кв.м. Инвестицията трябваше да бъде реализирана до 2010 г., а стойността й се оценяваше на 50 млн. евро.

Първата копка бе планирана за лятото на 2006 г. До нея обаче не се стигна и в момента теренът продължава да се ползва като паркинг от плажуващите. Междувременно той е използван и като обезпечение за финансиране на други инвестиционни проекти със заемен ресурс от БАКБ.




Маскиран обра тото пункт
Маскиран обра тото пункт 09/06/2024, Неделя 12:00 0
Обир като на филм
Обир като на филм 09/06/2024, Неделя 11:41 0
7
Коментара по темата
7.
Лоша работа
10.06.2013 14:15:02
0
1
То още тогава си беше ясно, че това е ненаучна фантастика. Жалко за хубавата къща дето я развалиха. И сега като продадат парцела какво ще правят там интересно?
6.
Вакло агънце.
10.06.2013 07:43:31
1
0
Според новия министър на финанстите-Чобанов,отпускането на необезпечени кредити от частните банки трябва да се наказва от закона.За мен,това е пълна "пирамида" и тук прокуратурата трябва да се самосезира.Как ще струва 5.5 млн Евро,бе?? Кое? 154 м.въздушен стълб или толкова светлинен,излъчван до преди година от прожектора на Вакльо?? Тия от БАКБ май наистина искат да разклатят финансовата система,като раздават на аверите си съвсем необезпечени и безперспективни кредити.Вакльо живее с доста висок стандарт,явно,щом за 3-4 години от както лансира този "фантастичен" строеж е изхарчил 5.5 млн.евра???
5.
Въй!
09.06.2013 20:57:12
1
5
Оправете си правописа, моля! Това, че под статията липсва името на автора, не оправдава неговата неграмотност! Докато простотията и невежеството се ширят навсякъде, ще продължава наличието и на подобни противни сделки!
4.
бургазлия
09.06.2013 20:04:01
1
11
ей с това трябва да се занимава Прокуратурата, а не с кой кого подслушвал. Ваклин трябва да влезе в затвора, защото унищожи Воденицата и защото излъга хората, че ще строй, както и този който му продаде имота и му разреши строежа.
3.
От Бургас
09.06.2013 18:11:32
1
6
Да го купува Община Бургас!
2.
екс Общинар
09.06.2013 17:50:47
1
14
... и ипотекиран за 5.5 млн ЕВРО!!!! Благодарение на БСП кмета Костадинов!!!!
1.
Бургазлия
09.06.2013 17:25:49
0
24
Дай Боже всекиму-купен за 240 хил. лв. и ипотекиран за 5,5 млн. лв.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Маскиран обра тото пункт Маскиран обра тото пункт От проведените незабавни действия по разследването е установено, че съпричастен към извършеното деяние е 29-годишен мъж от Свищов Обир като на филм Обир като на филм Маскиран и въоръжен ошушка тото пункт в Свищов Димитър Найденов, ПП-ДБ: Да отидем всички до урните, за да потопим купения и манипулиран вот Димитър Найденов, ПП-ДБ: Да отидем всички до урните, за да потопим купения и манипулиран вот Кандидатът за депутат проведе активна кампания   Избиратели малко, народът се юрна да бере череши Избиратели малко, народът се юрна да бере череши По традиция вота в Градец минава със засилено полицейско присъствие Новините на Флагман.бг в 11 часа: Неочаквата активност в Бургас, проблеми с машините и СИК-ове Новините на Флагман.бг в 11 часа: Неочаквата активност в Бургас, проблеми с машините и СИК-ове Има проблеми с машините в поне пет секции в Бургас Проблеми с машините за гласуване в Бургас и в Сандански, а в Благоевградско и Хасковско печатат празни бюлетини Проблеми с машините за гласуване в Бургас и в Сандански, а в Благоевградско и Хасковско печатат празни бюлетини  След около 20 минути проверки и проби от техническо лице се установи, че машината в бургаското ОУ "Княз Борис I" не е била включена в контакта Светкавична реакция на полицаите, арестуваха веднага биячите на бензиностанцията в Айтос Светкавична реакция на полицаите, арестуваха веднага биячите на бензиностанцията в Айтос Тримата са криминално проявени, скарали се докато пътували с автомобила на потърпевшия и го ступали, като слезли от колата Шеф на избирателна комисия и заместникът му избягаха Шеф на избирателна комисия и заместникът му избягаха Говорителят на ЦИК Росица Матева обяви, че и вторият „абдикирал“ председател ще бъде сменен „Талантино“ с пет отличия от престижен театрален фестивал „Талантино“ с пет отличия от престижен театрален фестивал На престижния форум бяха представени общо 24 спектакъла Премиерът гласува, надява се бързо да се сформира правителство Премиерът гласува, надява се бързо да се сформира правителство Той пожела България да има стабилен парламент с пълен мандат
Почина бивш треньор на Созопол Почина бивш треньор на Созопол Михаил Ралев е имал онкологично заболяване Болната от рак Кейт Мидълтън наруши мълчанието, извини се Болната от рак Кейт Мидълтън наруши мълчанието, извини се Съпругата на принц Уилям изразява своето съжаление, че е пропуснала последната репетиция за Trooping the Color Как ще гласуват нашенците в рекордьорът Никити Как ще гласуват нашенците в рекордьорът Никити Хората, които са на почивка в Северна Гърция, могат да гласуват в секцията, която би рекордите по гласуване през 2021 година Клипче в TikTok спаси момиче от сигурна смърт Клипче в TikTok спаси момиче от сигурна смърт След шест кошмарни месеца и ходене по лекари Ейми най-сетне разбрала причината за мъките си Изсипаха торби с пари на пътя Изсипаха торби с пари на пътя Вирусните кадри бързо се разпространиха в социалните мрежи Владимир Путин се готви за смъртта си? Владимир Путин се готви за смъртта си? Руският президент готвел дъщерите си за наследници Гигантски астероид се приближава към Земята Гигантски астероид се приближава към Земята Разстоянието от него до нашата планета в най-близката точка ще бъде 7,37 милиона километра  Изборите започнаха. Българите в Оукланд вече гласуват, а у нас отварят секциите след минути Изборите започнаха. Българите в Оукланд вече гласуват, а у нас отварят секциите след минути В историята на България вотове за Народно събрание и за Европейски парламент се провеждат едновременно за пръв път Близнаците да внимават с парите, а Телецът - със заблудите Близнаците да внимават с парите, а Телецът - със заблудите  Хороскоп за деня – 9 юни 2024, неделя Черешите 12 лв., ягодите 11 лв. – спекула и слаба държава Черешите 12 лв., ягодите 11 лв. – спекула и слаба държава Дори и търговците по пазарите вече не поставят цени на килограм, а на половинка, защото иначе стряскат и ужасяват хората  
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори