×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Неждет Куш „отрязал" главата на общинската шефка по строителния контрол в Бургас


Неждет Куш „отрязал"  главата на общинската шефка по строителния контрол в Бургас
Прекият началник на Красимира Черкезова - зам. кметът Костадин Марков, отказа коментар за нейното отстраняване, тя мрънка, че си тръгнала по взаимно съгласие
03 Юни 2013, Понеделник, 16:07 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Десант

Жителите на скандалния бл. 3А в ж.к. "Изгрев" са категорични, че тя се явявала заедно с него, за да защитава тезите му за бъдещия строеж на сградата под прозорците им

Жителите на бл. 3а в ж.к. „Изгрев” съобщиха, че най-вероятната причина за отстраняването на шефката на отдел „Строителен контрол и въвеждане  в експлоатация” Красимира Черкезова е именно ролята и в издаване на разрешението за строеж на бизнесмена Неждет Куш под прозорците им (виж тук за скандала).  Още рано сутринта днес хората бяха наясно, че Черкезова няма да бъде на работа.

На 28 май 2013 година тя е пристигнала при хората заедно с инвеститора и тотално е защитавала неговите тези. „Обяснява, че е там от името на Община Бургас и търси варианти за изграждане на временен път до строежа, съответно до бл.3А. Считаме,че последното също ще съставлява нарушение защото временния път до строежа няма да доведе до промяна на разположението му-върху единствения път до бл.3 А”, посочват хората в писмо за функцията на Черкезова по случая, който взриви емоциите в ж.к. „Изгрев”. Още на следващия ден след като писмото е изпратено до общината и скандала беше оповестен, Черкезова е подала оставка.

„Напускам по взаимно съгласие, няма да посоча мотиви. Никой не е вечен.”, каза Черкезова.

Днес неофициално обаче стана ясно, че напускането по  взаимно съгласие е просто учтива форма за уволнението й.

Според опозицията в Бургас Черкезова, която от дълги години е на възловия пост по контрола на незаконното строителство, е била изхвърлена, а очевидно има конкретен повод, който е прелял чашата. Георги Дражев от НФС е категоричен, че тя има куп прегрешения свързани с незаконните гаражи в "Меден рудник", презастрояването на комплексите и др. "Тя беше пример за изключително корумпиран и вреден служител", добави той. 

Прекият досегашен началник на Красимира Черкезова - зам.кметът по строителството Костадин Марков, отказа коментар. "Ще има официално становище на Общината", каза кратко той.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 0
18
Коментара по темата
18.
ТОТЮ ТРИФОНОВ
26.11.2013 12:39:20
0
1
Красимира Черкезова е много компетентна , но беше под огромен натиск от управляващите. Винаги има недоволни особено тези които се чувстват ощетени. Сега като Черкезова не е в Община Бургас да не би да изчезнат незаконните строежи или ще ги узаконят, ако отговарят на нормите и правилата в ЗУТ без да платят на Община Бургас. Аз лично имам добро впечатление от Красимира Черкезова и я уважавам като професионалист. Не се подмазвам на никого и не се натягам. Лично аз съм се съдил със Община Бургас и знам повечето служители. Ако някой счита че е ощетен може да се обърне към съда, а не да пише простотии по форумите.
17.
иванова
05.06.2013 12:05:35
6
2
Когато един човек е толкова грозен,
визирам въпросната г-жа Черкезова,
не е възможно да не е и злобен и с гадна ,черна душица.
В Община Бургас трябва да се назначават представителни хора, млади, красиви, интелегентни, специалисти, а не старите муцуни, които години наред тормозят бургазлии и богатеят използвайки службата си.
Васко Василев е жив пример на общински новобогаташ, а беше един бедняк, когато започна в Общината.
Има още за чистене...
Кмете, кмете всичките ти кадри са срам за града ни!
16.
николова
04.06.2013 14:32:53
5
0
ябълката изгежда вкусна и здрава а вътре гнила и кисела/но уважение за приятелската подкрепа на госпожата/но дали не попиваме от греховете 4еркезови?
15.
macedoniq
04.06.2013 14:24:37
6
0
да е жива и здрава и нека вси4ките пари с които е ощетила и граждани и община да ги дава за цветя и да ги оставя там кадето никому не са нужни..даноооо
14.
Николова
04.06.2013 10:04:59
1
4
ДО №13. Мислите ли, че ще има решение на Административния съд, и въпросната районна архитектка, която в случая е заинтересована страна, защото се обжалва нейно разрешение няма да знае, а ще чака друга инстанция/ в случай отдел въвеждане в експлоатация/ да я уведоми? За напускането на Черкезова може да има хилади причини, но много малко вероятно е да е този случай, защото той е извън правомощията на Черкезова.
13.
Сигурен източник
03.06.2013 22:39:31
5
8
Известно ни е кой е издал разрешението за строеж: Не е арх. Илиева, а е арх. Венета Иванова от Кметство Изгрев. Че същата е некомпетентна - две мнения няма.Че е корумпирана също.Достатъчно информация имаме. Но ако госпожа Черкезова я беше уведомила за отмененото строително разрешение на Административен съд Бургас за корекция на пътя пред бл. 3А то тя може би не би го издала.Така, че госпожа Черкезова в случая не е безгрешна.
12.
До Николова
03.06.2013 21:20:47
2
3
Ами какво да си мислим уважаема?
Всичко става скрито и под сурдинка.
А сека като надигнахме глави, един не можем да намерим да ни каже какво се случва. Всички се изпокрихте като ...../оная дума дето я употреби кмета,ама и той се покри като същата дума/.
Не се крийте-обяснете ни като на нормални хора. Опитайте да решите проблема. Ако трябва влезте в ролята на посредник. Не би! Естествено, че е световна конспирация -какво да си мислим, като няма друго обяснение.
11.
Николова
03.06.2013 20:41:27
2
9
Чий неграмотен мозък реши, че Черкезова издава разрешения за строеж? А може и да реши, че Марков ги издава, нали и е шеф?! За сведение на пишещите и протестиращите, разрешенията за строеж се издават от Главния архитект. В случая- арх. В. Иванова. И изобщо- жителите мислели, че ..... направо световна конспирация. А някой друг да е на друго мнение?
10.
мнение
03.06.2013 19:38:17
3
7
Така както гледам, май съвестта не ти дава да спреш да плюеш, понеже си гушнал някой лев за услугата да изфабрикуваш гнусни реални събития. Можеш да си злобееш колкото искаш, но инж. Черкезова, не ми е близка...аз за разлика от теб съм обективен!
9.
Съвестен гражданин
03.06.2013 19:29:07
4
3
Всичко което казах е вярно и отразява обективно реални събития ! Иначе няма да се занимавам да си губя времето !
Доста яростно е защитавате вашата роднина или "бизнес партньорка" нормално така ви оттърва !
8.
мнение
03.06.2013 19:11:47
5
9
Съвестния гражданин, не може да нарани никой, понеже не каза нито една истина от която да заболи. А инж. Черкезова е рядко интелигентен и сдържан човек, така че предлагам да й отдадем почит и да спрете да дрънкате празни приказки за нея. Много ми е любопитно, дали съвестния гражданин е достатъчно компетентен да се сети, кой в действителност издава разрешенията за строеж. Ако има малко акъл ще се сети, че това не е инж. Черкезова. Нейните правомощия са да спира строежите, не да ги разрешава. Престанете да се излагате и да пишете простотии!
7.
Съвестен гражданин
03.06.2013 19:00:06
4
6
До потресената - жалка си ! Даже се чудя на себе си защо ти отговарям но не се сдържах
Приеми това за бонус: Относно правописа по важно е съдържанието не формата и много добре знаеш че съм прав ама истината боли и те кара да реагираш първично и елементарно. Много има такива като нея просто тя е една от тях според мен. За сведение ако ме познаваш няма да си толкова наежена.
6.
читател
03.06.2013 18:58:29
3
13
Гущера Марков си реже опашката. При кого ще отиде един такъв строител първо? При началника или при служителката му!? Как е възможно служителката да вземе по-голям рушвет от началника си без той да знае??
Ей мислете малко с главите си бе! Марков марш в затвора мазник!
5.
Потресена
03.06.2013 17:59:50
8
11
До съвестен гражданин: Преди да коментираш, кой може и кой не може да пише, погледни собствените си грешки в петте реда глупости, които си излял. Само малко примери: "на" корупцията, а не "за" корупцията; Община Бургас - с главна буква; след Община Бургас - точка и начало и ново изречение, с главна буква; след "това" и след "казвам" запетая; За омешаните минало и сегашно време във второто ти изречение, нямам думи ... Нямам нерви да продължа, но батака е пълен. Ти явно си един некадърник, който заслужено си е отишъл, но не поставяй и нея под общ знаменател със себе си!
И ако си толкова отворен, защо не я обвиниш в конкретни престъпления пред компетентните органи? А тя може да изкара някой лев, когато те осъди за клевета! Много е лесно да се плюе анонимно, само пу...вците действат така!
4.
Съвестен гражданин
03.06.2013 17:31:13
6
6
Тази жена е олицетворение за корупция в община Бургас това което казвам се основава на реални факти. Тази жена злоупотребяваше със служебното си положение за лични облаги, защитава тези които и плащат и ощетява обикновените хора. Това отдавна трябваше да се случи. Най-сетне се решиха да е махнат. Браво на тези който са се осмелили тъй като за толкова години никой не смееше, макар и многото жалби срещу нея, които по ирония на съдбата самата тя разглеждаше и хвърляше в кошчето. Тоя човек изгони най-кадърните хора в общината и си назначи протежета които едно писмо от 2 реда не могат да напишат, за да и прикриват престъпленията които извършва.
3.
инженер
03.06.2013 17:16:26
1
12
Вие от "Флагман" сте мерзавци. Който познава инж.Черкезова ще потвърди, че тя никога не "мрънка".
2.
инженер
03.06.2013 17:13:31
4
11
Това е единственият некорумпиран, необвързан с никоя партия и единствения полезен и компетентен служител на Община Бургас. Но на Кмета не му трябват такива, трябват му хора некомпетентни, който слушат и изпълняват поръчки.
1.
мнение
03.06.2013 16:39:27
5
12
Спорно е дали инженер ( а не архитект) Черкезова е по-вредна от г-н Дражев. Същото важи и за това кой от двамата е по-корумпиран, със сигурност той я води в класацията с поне 200 пункта. Жената е един от малкото кадърни служители на Общината, не написахте нищо за заслугите й, обаче!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца
Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори