×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Михалевски: Ще намалим поне с 50% младежката безработица и ще гарантираме устойчиви доходи


Михалевски: Ще намалим поне с 50% младежката безработица и ще гарантираме устойчиви доходи
Димчо Михалевски ( в средата) по време на телевизионния дебат
07 Май 2013, Вторник, 12:41 ч.
Автор: Флагман.БГ

Даване на свобода на бизнеса и едновременно стимулиране на потреблението ще гарантират социалната политика на КБ, увери в телевизионен дебат водачът на червената листа

България се нуждае от спасителен план за най - уязвимите и ние ще започнем незабавно изпълнението на  такъв план, заяви в телевизионен дебат днес водачът на листата на Коалиция за България във 2 МИР Бургас Димчо Михалевски. Той коментира изявления на жители на Бургас, които поставиха като най - важни за избора им на 12 май предлаганата социалната политика, отношението  към пенсионерите и подрастващото поколение. Повече работни места за младите, които напускат България заради липсата на перспектива, поиска младо момиче и предупреди политиците да не подценяват избирателя и да не забравят предизборните си обещания. Ние не искаме грандиозни неща, искаме да живеем нормално, а днес в тази държава това много трудно се постига, заяви 24 - годишна жена. За да има добра социална политика първо трябва да има работеща икономика, каквато в момента няма, защото ГЕРБ я смаза, заяви социалистът. Първите действия на Коалиция за България ще бъдат насочени към даване на свобода на бизнеса и едновременно стимулиране на потреблението на хората и инвестиционното потребление. Без тези две действия няма как да се генерират ресурси за каквато и да е социална политика и политика на развитието, каза Михалевски. Ние ще върнем приходите на държавата, които ГЕРБ не искаше да събира, защото те са много важен ресурс за обезпечаване на социалната политика на България, заяви водачът на листата.  

Програмата на Коалиция за България предвижда освобождаване от данък на получаващите минимална работна заплата и запазване на същото данъчно ниво за огромното мнозинство от работещите български граждани – около 2 млн., и запазване на корпоративния данък. Михалевски припомни, че през 4 - годишното си управление ГЕРБ вдигна много от данъците и въведе дори данък върху лихвите, който БСП ще отмени незабавно. БСП не се е отказала от плоския данък – ние го въведохме.  Управлението на ГЕРБ удари тежко концепцията за плоския данък, защото той имаше три цели – да се изсветли икономиката, да се привлекат инвестиции, да има много ясна ангажираност за увеличаване на доходите. И трите неща бяха погазени от ГЕРБ, заяви Михалевски.

Младите хора ще бъдат във фокуса на управлението ни, не само защото председателят на ПЕС и лидер на българските социалисти г - н Станишев, беше водещ в инициативата в ЕС да се въведе т.н. младежка гаранция и тя вече е факт със 6 млрд.евро. В националната и регионална платформи на Коалиция за България ние се ангажираме да намалим поне с 50% младежката безработица и да гарантираме устойчиви доходи, заяви Михалевски. Защото без да имат добро образование, достатъчни доходи и стабилна работа младите хора нито ще останат в държавата ни, нито ще могат да създадат бъдещото поколение, от което България има огромна нужда. 

Коалиция за България предвижда още няколко конкретни стъпки - привличане на високотехнологичните инвестиции в страната, цялостна реформа в професионалното образование, което днес не може да произвежда кадрите, необходими за такива инвестиции.

В България в последните 4 години обедняването надмина познатите рамки и предели, бяха единодушни участниците в дебата с изключение на ГЕРБ.  Хората излязоха на улицата защото в последната година държавата изхарчи над 5 млрд. лв. повече от предишните години, а хората станаха по - бедни.  Забогатяха монополите.

С общи приказки и оправдания с минало време се измъкна от темата водачът на ГЕРБ – те били изградили базисна инфраструктура за развитие на бизнеса. Василева за пореден път неуспешно се опита да изкриви мерките, които предлага БСП и бе апострофирана от всички присъстващи на дебата.

България не е асфалт, не са тролейбуси, не са пречиствателни станции, защото това е задължение на което и да е правителство и на европейската солидарност, която всички сме извоювали в годините назад.  Не трябва да забравяме, че хората са главната цел, за да можем заедно да извървим бъдните дни и да създадем идно можещо достойно поколение, каза в заключение Михалевски.

В категории: Избори 2013


7
Коментара по темата
7.
Аля
08.05.2013 09:58:19
0
1
БСП напред и нагоре,вие сте на ход,няма друг кой да застане начело на България.
6.
Nakata
08.05.2013 00:47:44
0
1
На 12 май ще ви подкрепя. Решен съм.
5.
ТЪРЧИ ЛЪЖИ
07.05.2013 22:02:25
2
2
Тези ги разправяй на някой от северна Корея,бургазлии не вярват на комунистите които пият кръвта на народа.КОЙТО ГЛАСУВА ЗА БСП ВСЕ ЕДНО ,ЧЕ ГЛАСУВА ЗА ДПС ЗАЩОТО ТЕ СА ВЕЧНАТА КОАЛИЦИЯ.
4.
Яна
07.05.2013 17:56:15
2
4
Дано успехът е на Ваша страна на 12 май,за един по-добър живот, за всички нас.
3.
Чочи
07.05.2013 14:18:41
2
4
БСП ще направят промяна в начина на живот в България.Има нужда точно от тях,за да се даде свобода на бизнеса и хората да живеят по-спокойно.Техния модел на управление само може да възроди България.Най-добрите години за България бяха по времето на БСП
2.
Ванков
07.05.2013 13:56:08
1
1
Всичко, което говорят, са лъжи. БСП не е лява социална партия, защото:- не е лява партията, която участва активно в превръщането на общонародната собственост в частна, в интерес на отделни свои и не съвсем свои членове;
- не е лява партията, която отменя необлагаемия минимум от заплатата на най-бедните, за да го даде на най-богатите;
- не е лява партията, която системно ликвидира социалните придобивки на българите от времето на реалния социализъм и обрича огромната част от населението на глад, на несигурност и мизерия;
1.
Вера
07.05.2013 13:30:32
2
3
Много силко заключение.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Холивудската звезда не се е разделила с приятеля си Валери  Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Зеленчуците също държали високи цени, а търговците се изтарикатявали и пускали етикет със стойността за 500 грама, чакайки в капана им да попадне разсеян клиент Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Вижте кои са те  6 неща, които носят само жените с високо самочувствие 6 неща, които носят само жените с високо самочувствие Панталонът несъмнено е многофункционален мастодонт в гардероба на съвременната жена 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват Вие сред тях ли сте  Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Винаги съм се борил за по-добра пътна инфраструктура в населените места и безопасни пътища, които гарантират здравето и живота на българските граждани, обяви водачът на листа №28 Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Нужно е стабилно управление, което да изкара един пълен мандат, категоричен е Мартин Богданов Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ "Това е оригиналната рецепта от готварския тефтер на мама. Можете да я осъвремените с нови продукти или да използвате алтернативни брашна Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Данните са от проучване на Центъра за изследване на демокрацията В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари Ивн Вазов навярно се обръща в гроба заради тази гавра с армията и народа ни
Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Съдебното решение е свързано с дългогодишен правен спор между "МакДоналдс" и ирландската верига за бързо хранене "Супермакс"
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори