×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

РИК-Бургас към партиите: Не искайте жребий какъв цвят да е първото яйце


РИК-Бургас към партиите: Не искайте жребий какъв цвят да е първото яйце
Не може да се държи отговорно дете или разпространител на материали за това, че малолетен/непълнолетен член на обществото е поискал знаме или балон, е един от мотивите на РИК за отхвърляне жалба на БСП
27 Април 2013, Събота, 14:08 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Решението на избирателната комисия е по повод жалба, че деца с народни носии носили балони на ГЕРБ и СДС

„Църковни и традиционни празници не могат да се отлагат заради наличие на насрочени избори. В тази връзка с оглед предстоящият Великден, се надяваме, че РИК Бургас няма да бъде сезирана с искане за жребии, какъв цвят яйце следва да се боядисва първо”. Това не е хумористичен анализ на предизборната кампания, която тресе Бургас и цялата страна в момента, а официално становище на Районната избирателна комисия по повод жалба на Коалиция от България преди няколко дни, че деца в народни носии обикаляли града с балони ГЕРБ и СДС.  Очевидно текстовете на жалбите, които пишат партиите, са провокирали и хумора  на членовете на РИК, тъй като мотивите за отхвърлянето на жалбата на БСП са истински забавни. Ето част от тях:

„Относно твърденията за нарушения на правилата за провеждане на предизборна агитация в сигнала, РИК, съобразявайки т.8 изр. 2 от Решение № 2202-НС/23.03.2013 г. на ЦИК, приема, че видимите на приложените снимки предмети (знамена и балон), не представляват агитация.

Вън от изложеното, разпространението на рекламни и агитационни материали, които по своя характер са предназначени да достигат физически до гражданите (знамена, балони, дипляни и др.), се разпространяват или чрез лично връчване на гражданина, или чрез поставяне на общодостъпни места, до които всеки има свободен достъп и сам преценя да вземе ли такива със себе си. Ако е извършено чрез физическо предаване от едно лице на друго, раздаващите материалите лица не разполагат с правомощие да проверяват възрастта на гражданина. Ако предметите са били на свободен достъп, няма как да се осъществи контрол при вземането (в случая - на знаменце и балон) от пълнолетни или непълнолетни лица.

На самостоятелно основание, след като едно пълнолетно лице е получило или взело такъв предмет, не би могло да се установи, респ. да се контролира вторичното предаване на следващо лице, в т.ч. на малолетен, непълнолетен или пълнолетен гражданин.

С оглед предстоящите пролетни празници (Лазаровден и Цветница), улиците на града бяха изпълнени от деца в народни носии и обстоятелството, че раздаващи лица и/или родители, респ. децата сами, са извършили действия, с които тези материали са се оказали в ръцете им, е процес, невъзможен за проследяване и обследване. Не може да се държи отговорно дете или разпространител на материали за това, че малолетен/непълнолетен член на обществото е поискал знаме или балон. Приемем ли обратното, е редно законодателят да предвиди забрана за лица, ненавършили пълнолетие, да се движат по улиците, респективно да бъдат принудително изолирани до и в деня на изборите.

 

Доколкото не са представени доказателства в тази насока, РИК приема, че не е налице твърдение за организирано от участник в изборите мероприятие, на което учители да са раздавали предизборни материали. Лазарките танцуват и пеят организирани от ОбДК Бургас и след мероприятието, ако по улиците имаше жълти, червени, виолетови и други балони и знаменца, децата щяха да носят и тях.


В категории: Избори 2013


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
15
Коментара по темата
15.
Кафка
29.04.2013 13:15:23
0
0
ТВЪРДЕ КЪСА ДОРИ.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1927110
14.
Кафка
29.04.2013 13:14:24
0
0
http://balchik.com/servei-stanishev-dade-start-na-predizbornata-kampania-v-balchik/dsc_5660
МНОГО УДОБНО КЪСА ПАМЕТ ИМАТ БСП?!
13.
Цецо
29.04.2013 09:33:00
1
1
А то в тази държава на кой да се жалваш против ГЕРБ,че вършат незонни неща.На РИК,ЦИК,...........или на президента-за кой ли работи той и с кой е обвързан политически.Цялата държава се маниполира от ГЕРБ,само калашник ще ни свърши работа.
12.
ЦИК
28.04.2013 16:38:27
1
1
Просто още едно показно за кого работи РИК.(и цялата държава)
11.
Калин Бонев
28.04.2013 15:26:53
1
2
И какво му е на решението, има си мотиви и е казано защо няма да им уважат жалбата, пък който е недоволен, да си се жали по-нагоре, на цик и президента даже. Ама не, щаба трябва да си заработи заплатите, давай да прави вятър от някаква смешна жалба...Сигурно норматив са им поставили за жалби, откакто са почнали изборите, не са спрели да се изкарват жертви.
И откога чувството за хумор е обратнопропорционално на компетентноста!
10.
3
28.04.2013 09:41:38
3
2
Все си мислих, че в РИК трябва да бъдат хора които са със сериозни експертни познания и без политически пристрастия.
Това решение очевидно ме опровергава.
9.
Живка
27.04.2013 23:12:59
1
2
И традицията повелява,че първото яйце трябва винаги да е червено!
8.
Глас народен, глас в пустиня
27.04.2013 19:20:33
0
4
Много добре са отговорили от РИК, вместо да заливат града с червено, синьо, бяло, пембяно, да седнат да си напишат смислени програми и да слязат сред хората, да ги чуят и най-важното да ги разберат. Плакатчета, балончета, слончета и бонбончета не варвят. Народа иска информация и истини!
7.
Жена
27.04.2013 17:46:10
1
3
До №6 - по-тъп коментар не можа ли да измислиш. Кви чували, кви цикове, каква цяла България.
Може и да си Човек, чисто биологически, но си образован и социално грамотен колкото маймуна.
Днес из целия град има разни раздавачи на матряли - и червени, и сини, и бели, пред общината шапката си ако метнеш, ще падне я върху промоутър на БСП, я върху активист на СДС, я върху ентусиаст от ГЕРБ. Всичките са един дол дренки, пък седнали да се дебнат кой какво пробутва на хората.
6.
Човека
27.04.2013 17:21:37
5
1
От РИК пак се изказаха и за сетен път доказаха,че са подкупна институция.На предишните кметски избори от ЦИК изнесоха цели чували,фалшифицираха изборите в цяла България и ни накараха да теглим с тея мутрагени от ГЕРБ,които даже и в тоалетните се подслушвали.Българинооооооооо даже и в кенефа не си сам.УСЪЗНАЙ СЕ и направи промяната на 12 май.
5.
избор
27.04.2013 16:13:03
1
1
Естествено,че трябва да е червено!!!
4.
Мунчо
27.04.2013 15:55:24
1
5
Да, крадецът вика "дръжте крадеца" - бесепе пуска жалби срещу другите изборджии.
3.
Звезда
27.04.2013 15:29:11
4
0
Е нормален е този отговар-нали в РИК и ЦИК работят поставени от ГЕРБ лица.В случая няма на кой да се оплачеш,крадеца вика дръжте крадеца.
2.
Великденският заек
27.04.2013 14:30:15
1
6
Хихихи - много як отговор на много тъп въпрос. Какво се притесняват комунистите, децата не могат да гласуват за тях това са играчки и забава не агитация. Те да раздават на своите избиратели кастанети, че на повечет чейнетата а окапали. Уф, тъпана..
1.
Великденският заек
27.04.2013 14:30:04
1
6
Хихихи - много як отговор на много тъп въпрос. Какво се притесняват комунистите, децата не могат да гласуват за тях това са играчки и забава не агитация. Те да раздават на своите избиратели кастанети, че на повечет чейнетата а окапали. Уф, тъпана..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори