×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Окончателно: Събарят дървените сергии в Несебър, Старият град пак въстава


Окончателно: Събарят дървените сергии в Несебър, Старият град пак въстава
Собствениците на дървени сергии в Стария град вече са прибрали парите от търговците за предстоящия сезон, надявали са се на едногодишна отсрочка за кардиналното решение на държавата
01 Март 2013, Петък, 13:21 ч.
Автор: Флагман.БГ

Собствениците на дървени пристройки вече са взели пари от търговците за предстоящия сезон, по 3 бона струвала едната

Сергии в Стария град в Несебър няма да има това лято, научи Флагман.БГ.  Министерството на културата е изпратило писмо до Община Несебър, с което нарежда те да бъдат премахнати до последната в града на ЮНЕСКО. Получена и подробна схема на къщите, пред които са поставени търговските обекти. Описано е какво точно трябва да бъде демонтирано или съборено. Ще бъдат премахнати и рекламите в Стария град.

Предложението за премахването им бе направено от кмета Николай Димитров миналата година и гласувано с пълно единодушие на сесия на общинския съвет. Мярката се въведе след редица препоръки от ЮНЕСКО за опазване уникалния изглед в града. Собствениците обаче в Стария град се надяваха на едногодишна отсрочка.

Те вече са взели парите от търговците за предстоящия сезон още в края на есента. По около 500 лева на квадратен метър искат за сергия. Така един търговски обект пред къща в Стария град излиза минимум около 2000-3000 лева на сезон. А сергиите са стотици.

Нова вълна от недоволство се надига в Несебър. Поредни протести се очаква да залеят морски град, който наскоро въстана заради концесията на порта.

Очаквайте подробности.


В категории: Несебър


Дъжд над Черноморието
Дъжд над Черноморието 29/05/2024, Сряда 09:30 0
13
Коментара по темата
13.
haha
13.03.2013 11:31:33
0
0
cialata rabota e che umirate ot zloba, che nie jiveem v staria grad i sme celunati ot Gospod, mojem da si pozvolim po-dobar jivot s po-visok standart ot vas koito jiveete po selata, ne che vi puka kak izgejda staria grad i dali ima sergii ili ne
12.
urko
03.03.2013 16:10:06
1
1
qkooo.az gledam ma4a,padame lo6o,za stariq grad me boli fara
11.
недко
03.03.2013 13:24:39
1
0
Не се оставяйте да бъдете заблуждавани.Решението по докладната на кмета е единственото,което регламентира правилата за сезон лято-2013,засега.Както се вижда,то не е забранително,а по-скоро пожелателно.
По т. ТРИНАДЕСЕТА от дневния ред - Докладна записка № 490/31.08.2012 г. от Николай Димитров – кмет на Община Несебър, относно премахване на общинска алейна търговия в границите на „Старинен град Несебър”.Общинският съвет с 18 гл. „за” от гласували 18 общински съветници прие следното РЕШЕНИЕ № 282 На основание чл.21 ал.1 т.8 и т.23 от ЗМСМА, Общински съвет Несебър дава съгласие Общинската администрация да не внася схеми за алейна търговия на отрито – търговски площи за продажба на: картички, сладоледи, мед, ядки, подправки, сладкарски изделия, сувенири, атракциони за детски колички и места за приложници, с изключение на художниците, на територията на ценността „Старинен Несебър”, определена с Плана за опазване и управление на АИР „Старинен Несебър„.
10.
Чинка й на майка ти
02.03.2013 15:36:19
4
3
До 8,

стига сте мрънкали от Стария Град. Вие почнахте тоя бесотлък с разделянето на града. Това, което загрозява Стария Град са грозните ви навеси и гардероби, около къщите ви, започващи от Хемингуей до Митрополията. Пък улица Хемус е пълна цигания и шарания. Всички имате имоти в квартала, по Бургас и по София. Освен да ревете и да вземате парите от наеми, друго не става от вас. Що ревете, че сте без работа ?! Работа има колкото щеш, ама сте мързеливи копърки, пък сте и прости, пък сте и алчни. Нищо не става от вас !
9.
Тони
02.03.2013 14:36:41
1
4
Глупоси са това, никакви сергии няма да се махат. Може да има частична редукция, но не и тотално премахване. Не всявайте смут.
8.
Майка ви
02.03.2013 14:19:36
2
7
1. ще бъдат премахнати общинските сергии, частните ще бъдат намалени, като ще има право само по 1/3 от къщата да има такава площ
3. Никой не се бунтува и хората го приеха много отдавна, това няма нищо общо с това кой какви пари бил взел, това е лъжа
4. Към злобните коментари... мили съотечественици, какво бихте работили, ако 9 месеца в годината нямате работа и имате единствено 3 месеца за да изкарате някакви пари и да изхраните семейството си? Защо си мислите, че тук всички са милионери... живея в 40м2 къща, банята ми е на двора и нямам вода на етажа на който живея, така са 60% от къщите ни, ще имам дете лятото, как предлагате да го гледам? С какво? Да ида в чужбина ли или в София за да работя? Да, съгласен съм, че сергиите са грозни, но ако ни ги вземат, какво ще работим, тогава нека държавата да ни обезщетява за това, че живеем в Музей и нямаме никакъв друг начин на препитание както е в много подобни градове по света. Моля ви, бъдете с една идея по добри и подкрепяйте сънародниците си, а не злобейте и не плюйте без да имате представа за какво става дума. А за статията по некадърна и дезинформирана не бях чел!
7.
Рейко
02.03.2013 10:24:30
0
6
Ей "СУХОЗЕМЕН" май си ял бой в Несебър да говориш така ?
Сигурно дупето още те боли ?
6.
Бай Пешо
01.03.2013 19:36:46
6
8
До 3-ти.

Абе какви частни, какви общински ?! Кви ги дрънкате, старограденци ? Нали уж много ви пука за Юнеско ? Значи според вас частните сергии не загрозяват, а общинските загрозяват. Нали уж правилата важат за всички ? Решавайте - или ще има търговия, или няма да има. Само недейте да пеете песента "За нас може, понеже сме от стария град." Лицемери отвратителни !
5.
Морсководен
01.03.2013 17:20:33
11
7
Към коментар 3.....
А ти ако си направиш труда да прогледнеш сигурно ще видиш че грозните сандъци по стените още стоят,че отсега тротоарите са заети със стойки за шапки,дрехи и темп подобни на търговци които ги укрепват,че всичко трябва да влезе в магазините а не на улицата,и че е крайно време да се престане с това че парите са взети от търговците предварително...! Миналата година беше същото...докога,това че живеете в старинния град не ви прави с нищо повече от всички които живеем в България!
4.
Работничка
01.03.2013 16:54:18
11
7
Кой не се е наял !? Като не си идвал 17 години в Несебър от къде знаеш, че туристите са паплач??? И да ти кажа ... само един истински "скапаняк" може да остави коментар като твоя!!!
3.
уточ
01.03.2013 16:08:14
5
6
общинският съвет гласува премахването на общинските точки за търговия на полустрова,а не частните.и ако си бяхте направили труда,щяхте да установите,че в общината няма никакво писмо.то е поредната измишльотина на бесове.
2.
Лесно
01.03.2013 15:05:47
3
13
Ще върнат парите, които са взели и толкова. Взели са ги за несвършена работа - РЕСТО. Какъв им е проблема?
1.
сухоземен
01.03.2013 14:36:06
9
13
Ще въстават.. не се наядоха! Гащи и сутиени продават по сергиите и улиците на древния си град.
"Добрие ие за миестнити", че туристите, които идват напоследък са паплач - отрепките на Западна Европа (безработни маргинали и пияндета), та много не им пука от тази простотия. Няма да стъпя в Несебър, така както не съм го правил през последните 17 години и се чувствам прекрасно! Несебърски скапаняци!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна ГДБОП с удар срещу онлайн пирати ГДБОП с удар срещу онлайн пирати В хода й са установени собствениците на сайтовете, които са ги създали и поддържали с цел предлагането на техните потребители на достъп до популярни филми, сериали, телевизионни продукции чиито правоносители са български телевизионни оператори "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев Трябва да се мисли стратегически – за бъдещето на България не за утрешния ден, а за десетилетие напред, подчерта ген. Стефан Янев Най-после ще вдигнат сватба Най-после ще вдигнат сватба Тя ще е малка, а кумовете ще са приятелка на Ива и мой приятел, призна Сашо Кадиев Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Управители на крайбрежни заведения в Северния плаж споделиха, че цените на напитките остават без промяна от миналото лято
Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Икономистът, предлагал на източноевропейците шоковата терапия за преход към пазарна икономика, намекна, че Джо Байдън е поръчал разрушаване на газопроводите Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка От години южнокорейски пък активисти изпращат балони с блистовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и USB памети с клипове на Kей-поп музика Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida"
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори