×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

До 5 февруари всяко осветяване на данни от атентата в Бургас работи срещу интересите на България


До 5 февруари всяко осветяване на данни от атентата в Бургас работи срещу интересите на България
Депутатът д-р Галина Милева е член на Постоянната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в НС и участваше в разследването на атентата в Бургас
01 Февруари 2013, Петък, 19:33 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

В МБАЛ-Бургас скоро ще имат завършено инфекциозно отделение - средствата са осигурени. Ще си върнем и Кръвния център, за да не сме зависими от Стара Загора

- Д-р Милева, прави впечатление, че на публични събития в Бургас рядко попадате в кадър? Защо предпочитате да останете в миманса?

-  Интересен въпрос. Защото  винаги присъствам на тези мероприятия, не само когато премиерът Борисов е тук. Като член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред винаги съм с ресорния министър - вицепремиера Цветанов. И вървя до него, но не попадам в обективите по моя преценка, смятам това като част от ангажиментите ми по специфични теми, свързани с работата ми в парламента. И аз, и останалите депутати от ГЕРБ работим за Бургаския регион и вие виждате, че не отказваме преки контакти с хората и се стремим да бъдем реално полезни.

- Във фейсбук четем за благодарността на родителите на едно момченце към Вас – за намесата Ви бързо да получи държавна подкрепа за лечение в чужбина. Може ли да ни разкажете повече?

- Не обичам да коментирам точно тази част от моята работа във Здравната комисия за определяне на нуждаещи се от лечение в чужбина, нито контактите ми в министерството. Защото много пъти при мен са идвали хора с такава необходимост или са чули за такава възможност, но съм се стремяла да запазя дискретност.  Когато не съм успявала да помогна, то е защото  диагнозата или състоянието на нуждаещия се  не позволяват това да бъде извършено  успешно. Имаме случаи, които сме върнали защото тук има алтернативна терапия. Лошото е, че много от близките не искат да се доверят на българските лекари. А аз мисля, че за голяма част от нашите медици може да се говори само добро. Искам да спомена и за случай, в който съжалявах, че не сме предоставили държавни средства – за трансплантация на стволови клетки. После се оказа, че диагнозата на пациента е такава, че присаждането щеше да е погрешно. Имаме едно момиченце от Айтос, за което осигурихме сериозна сума в щатски долари, то е много добре и ходи на училище, 7-годишно е. Имам и една 4-годишна госпожица в Поморие, която бе с рак на кръвта, трансплантиран е костен мозък и сега се чувства добре. Родителите са доволни, предстои още едно ходене в чужбина за малка химиотерапия и няма да се наложи лъчетерапия. Имам няколко тийнейджъри и двама студенти. На едното от момчетата беше направена операцията в САЩ, дадени бяха 100 хил.щ.д.. Той е там, студент е в момента. Чувства се прекрасно. За 3-годишното момченце, за което ме питате, имаше акция във фейсбук  за събиране на средства. Придвижихме документацията по най-бързия начин, получихме положителна оценка  и на 22 януари парите бяха в сметката му. Детето вече е в Германия. Но всичко това не е само лична заслуга в качеството ми на зам.председател на здравната комисия, ние работим добре и много експедитивно с надзорния съвет на Здравната каса.

- Пазите се от подробности около най-важната част от Вашата работа, свързана с вътрешната сигурност. Ако е възможно, бихте ли посочили какво е свършено от това, което може да бъде представено публично?

- Вътрешната комисия работи при закрити врата и по принцип само председателят  дава изявления пред медиите.  Мога да кажа, че съм сред активните членове на тази комисия. Работя и върху законите за разузнавателните служби. И в тази връзка бяхме командировани в Берлин заедно със заместник министър Веселин Вучков и началника на политическия кабинет в МВР Бойко Славчев. Проектите минаха на първо четене в пленарна зала, аз се надявам на абсолютен консенсус между всички парламентарни групи и всички партии, защото както за здравеопазване, така и за вътрешен ред и национална сигурност не би трябвало да има цвят. Специално за здравеопазването всички сме потенциални пациенти и за мен трябва да има стратегия, която да се продължава от всяка политическа партия след това. Няма значение коя е тя. Здравеопазването също е част от националната  сигурност. Много  законодателни промени в областта на вътрешната сигурност са направени, а години преди това никой нещо не е подхващал. Националната служба за охрана 20 години  работи само с една наредба.  Единствено ДАНС има  закон, по който работи, както има и парламентарна постоянна комисия за контрол на ДАНС. И сега  най-големият пробив ще е именно в тази насока и се надявам до края на мандата да бъдат приети тези закони.

-  На 5 февруари Консултативният съвет за национална сигурност трябва да каже как приключва разследването на атентата от 18 юли. Вие участвахте в това разследване, ще има ли изненади?

- Докато всички служби не си свършат работата и предадат своите становища, никой от отговорните фактори в тази държава не бива да си позволява изявления. Защото това би било срещу интересите на държавата. Прокуратурата и следователят от Националната следствена служба ще оповестят резултати, ще стане ясно и как работим след тази дата.

- След толкова пестеливост от Ваша страна как избирателите Ви да преценят дали заслужавате втори мандат?

- Никога не съм се замисляла върху подобен въпрос. Но мога да кажа, че във връзка с моята работа не съм се облагодетелствала по никакъв начин. В този мандат не съм придобивала имот или лек автомобил, нито спестявания в банки. Напротив, теглих кредит от Експресбанк. Дори моята кола съм предоставила на сина ми.

- Не ви ли става криво като гледате какъв живот си живее колежката ви от Карнобат Вяра Петрова. Тя няма намерение да напусне парламента, въпреки всички разкрития за конфликт на интереси и аферите й с шефката по заетостта Камелия Лозанова?

-  Изчакваме да се произнесе Комисията за конфликт на интереси в НС, както знаете до доказване на вината човек е невинен. Тя депозира пред Изпълнителна комисия молба за напускане на Народното събрание при това условие. Вярно е, че при подобни разкрития други колеги напуснаха парламента без да поставят условия.

- И за доста по-малки прегрешения, нали?

- Аз влязох в това НС без да съм се занимавала с политика преди това. Смятах, че можем да променим  тази държава и да я направим по-добра за живеене. Продължавам да вярвам в тази идея и да работя. Аз отговарям за своята работа. Не ме притискайте да давам оценка на Вяра Петрова.

-  Как мислите, дали хората оценяват материалното, което ще остави това правителство – говоря за стотиците прерязани лентички на инфраструктурни обекти?

- Премиерът и правителството работят пряко силите си в тази жестока криза, обхванала Европа. Поехме опоскана държава и правим от невъзможното възможно. Нямахме и една завършена магистрала. Да не се повтарям за детски градини, пътища, читалища, спортни комплекси, плувни басейни, водоснабдителни системи и т.н., приключени проекти от усвоени еврофондове. Достатъчно е да видиш в какво се превръща Бургас за толкова кратък срок. Бургас е просто №1 в страната. С удоволствие се връщам тук и се гордея с кмета ни Димитър Николов. Но и ние, депутатите, работим за Бургас и сме създали желязно лоби, за да му помагаме. Варна безвъзвратно изостава. Ние се съревноваваме със столицата. Факт е, че Бургас е по-посещаван град от София, в световна класация.

- Кога гражданите могат да ви намерят в офиса на ГЕРБ в Бургас?

- Приемният ми ден в Бургас е относителен, защото отговарям и за Айтос, и за други общини. Всеки понеделник могат да ме открият чрез офиса и да уговорят среща, телефонът ми не се изключва.

-  Какво направихте за Айтос? Всъщност вашият кандидат за кмет Даниел Орлов не успя да спечели, как работите с кмета Васил Едрев?

- Покривът на читалището им буквално течеше, направен е ремонт, участвах в реализирането на няколко патриотични изложби, които имат голямо значение за Айтос. Там настъпиха колизии в  ГЕРБ и се наложи смяна на общинския координатор. Но вече сме консолидирани, съветниците ни в Общинския съвет работят добре.

-  А кметът на Айтос справя ли се? Доколкото ми е известно, ГЕРБ негласно го подкрепяше?

-  Аз говоря за ГЕРБ в Айтос, не говоря за кмета. Един понеделник съм в Айтос. Един понеделник съм в Созопол. Един понеделник съм в Поморие, където няма вече толкова много жалби, колкото имаше преди това. Кметът си върши работата там много добре. За съжаление, в следващите два месеца ще се налага да съм в понеделник в София, защото съм включена в група, която подготвя новите стандарти в Съдебната медицина. Ще се наложи да пътувам и до Брюксел  по една отговорна задача, която и касае Бургаска област, но засега не искам да издавам върху какво работя – нека се видят резултатите. Свързано е със здравеопазване. Ще пътувам и пребивавам в Брюксел на мои разноски.

- Спрягаха името ви за шеф на МБАЛ-Бургас след провала на прословутия доц. Стефан Станчев. Д-р Георги Матев временно пое поста, докато се намери подходящ мениджър. Какво става в най-голямото болнично заведение на Югоизточна България?

-  Д-р Матев пое с неудоволстие болницата, но мотивира колектива и сега работим в прекрасен екип. Кризата е преодоляна. С д-р Цеков от Здравната каса успяхме да изплатим до стотинка направените разходи за лечение на пациентите не само в МБАЛ-Бургас, но и във всички частни здравни заведения и смятам, заслужаваме поздравления. Аз си знам какво означаваше това през месеците октомври и ноември м.г. Нека съобщя, че са осигурени парите за дооборудването  на инфекциозното отделение, а сега се борим за Кръвния център, знаете, че от години сме към Старозагорския. Тук имаме само отделение по трансфузионна хематология, което доставя кръв и кръвни продукти за всички лечебни заведения в региона. Събраната тук кръв сега пътува до Кръвния център в Стара Загора, където  се изследва и преработва, след това се връща обратно. Трябва да си извоюваме обратно нашия Кръвен център. Но това няма да се получи без тичане, лобиране и настояване пред съответните инстанции.


В категории: Политика


13
Коментара по темата
13.
хаха2
03.02.2013 04:27:58
1
3
В дирекцията или редакцията търсите Рандева. Няма значение къде ще се обадите или отидете.

Сигнали за корупция на служители на МВР можете да подавате на

телефон 02/9822222

или на адрес http://nocorr.mvr.bg
12.
Хаха
02.02.2013 23:19:09
1
0
Обади се в редакцията и ще ти кажа ,кого да търсиш.
11.
----------------
02.02.2013 22:00:02
0
1
Д-р Милева май сама си пише похвалите в коментарите по долу.
То бива скромност, но нейната надхвърля границите на разумното.
Пилците се броят на есен, а депутатите през юли.
10.
До експерт от МВР Бургас
02.02.2013 21:55:18
0
1
Кажи си името за да знам кого да търся.
9.
експерт от МВР Бургас
02.02.2013 20:43:10
1
0
До коментар 1. Явно,не знаете,кой назначава директорите на полицията.Д-р Милева е работила прекрасно с абсолютно всички,включително и Едрев. Не знам точно тя каква далавера има. Но ако много си отворен ела в дирекцията да ни обясниш.
8.
zuzi
02.02.2013 19:47:56
2
1
Д-р Милева е един работлив и непретенциозен наш депутат. Няма перчеене, няма позиране, а толкова много неща е направила, работейки в две нелеки и много отговорни комисии в НС. И като общински съветник в Бургас си беше същата. Да е жива и здрава и да се гордеем с нея.
7.
до коментар №5
02.02.2013 18:48:57
0
2
От курва какъв морал чакаш?
6.
знам
02.02.2013 18:46:36
0
1
Под коментари №2 и №4 май се крие Райна?
5.
затъмняване на данни от атентата
02.02.2013 18:40:21
0
2
Галчето Милева, дето трепереше за спонсор към ГЕРБ и после се направи че не познава хората които и подадоха ръка.
отвратително същество.
4.
mimitu
02.02.2013 16:29:37
2
0
edna ot malko ostanalite zemni v gerb
3.
!!!!!
02.02.2013 15:50:26
0
1
" Д-р Матев пое с неудоволстие болницата, но мотивира колектива и сега работим в прекрасен екип."
Ха Ха Ха
Тази май си вярва!
2.
nezavisim
02.02.2013 11:35:45
4
0
ot vsi4ki mestni gerberi tova e edinstvenia svesten 4ovek za sazalenie
1.
хахаха
01.02.2013 19:52:39
0
0
Нали си сложи твоето момче, Миленчо за шеф на полицията в Бс и хем и ти си добре хем и далавера има.И защо така не коментираш Едрев,защото отказа да ти играе по свирката ли?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори