×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Автобус-стрела ще спира на стъклена лукс спирка в центъра на Бургас


Автобус-стрела ще спира на стъклена лукс спирка в центъра на Бургас
Спирките в града ще имат напълно нова визия - с топлина срещу лед и дъжд, с тоалетни и подслони - това бяха обещанията днес при общественото обсъждане на проекта за Интегриран градски транспорт
17 Януари 2013, Четвъртък, 20:51 ч.
Автор: Бесове.бг, снимка Боряна ТЕНЧЕВА

Рейсът вече ще спира на бордюра, обещават ни топли платформи срещу дъжд и лед

Спирка със слънцезащитно стъкло и с много екстри ще има в центъра на Бургас, където жителите на морския град ще могат да преминават от очакваната бърза линия на градския транспорт на обикновените автобуси. Тя ще бъде с много екстри и ще има вид на платноходка, каза тази вечер архитект Георги Тодоров, който е разработил визията на спирките по проекта за Интегриран градски транспорт в Бургас. От 17 часа днес започна обществено обсъждане на проекта в Община Бургас, на което присъстваха представители на общинската администрация, медии и обществени организации. Досега неколкократно са обяснявани основните моменти от него, които тотално ще променят общинския транспорт в морския град, макар че много от тях изглеждат все още фантастични за обикновените граждани.

Бързите автобусни линии, крайните станции и автобусните спирки по трасетата им, както и новата визия на автогара ЮГ, която се превръща в транспортен терминал, бяха темата днес.

По трасето на бързия автобус ще има и междинни спирки, по-голяма част от които ще са на старите си места, но ще и има и нови. Там, където те съвпадат със съществуващите досега – ще се запазят джобовете, но на останалите ще спират до бордюра.”, каза арх. Тодоров. Новите спирки ще са напълно различни от тези, на които в момента бургазли чакат градския транспорт.  Новите са с екстра условия и изглеждат невероятно. Поне според архитекта ще имат осигурени подслони срещу вятър и дъжд, както и, забележете – отоплени платформи, които да пазят срещу заледяване. Ще има и машини за продажба на билети. Крайните спирки в комплексите „Изгрев” и „Зорница” ще са само подслони, а началните, които ще се намират срещу тях – ще са с тоалетни за мъже и жени, оборудвани и за хора с увреждания.

Терминалът в ж.к. „Меден рудник” пък, който ще се намира на сегашното Обръщало също ще е пълен с екстри – видеонаблюдение, санитарни възли, информация в реално време за спирките и движещите се автобуси. Най-важната спирка обаче днес се очерта именно тази в центъра, която ще се намира на бул. „Сан Стефано” в участъка между кръстовищата с бул. „Стефан Стамболов” и бул. „Христо Ботев”. Именно тя ще дава връзката с пешеходната зона на града, с района около БСУ и е в непосредствена близост до Транспортната къща, от където гражданите ще могат да си закупуват билети, карти за градския транспорт и за Синята зона „Спирката ще бъде с по-атрактивна визия, ще наподобява платноходка или лодка, кой както го вижда. Ще има слънцезащитно стъкло за покрив”, каза арх. Тодоров.

Напълно преобразена ще бъде и автогара Юг. Тя ще има две лица и освен традиционните обслужващи звена ще разполага с помещения за майки с деца.

Следващият етап ще е изграждането на буферните паркинги по крайните спирки така, че гражданите да не влизат в града с колите си и там е предвидено повече ново строителство, както и обновяване на автогара Запад, която пък ще даде връзката с междуселищния транспорт.  Ще има и други обсъждания на проекта за Интегриран градски транспорт. Цялостната транспортна схема трябва да бъде обсъдена и от Общинския съвет, за да бъде одобрена и приета.


В категории: Бургас


11
Коментара
Флагман.БГ Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман 13/06/2024, Четвъртък 19:37 2
11
Коментара по темата
11.
Морския
18.01.2013 12:50:13
0
1
А бе направете една електричка, която да отива освен от крайния квартал ами и покрай летището та до Слънчев бряг, а може и чак до Варна. И надолу до края на Черноморието, кеф ти Златни, кеф ти Синеморец да се пътува бързо и лесно, и лятото чужденците ще го ползват на макс, което за няколко години ще го избие...Дано някой, някога ме послуша...
10.
Истински бург
18.01.2013 12:20:19
0
0
Подкрепям "бургазлийка" № 4(не "бургалзия-нефесебеец"), защото наистина в Бургас, само за четири-пет години бе направено толкова, колкото не бе направено за 50-60 години. Това е истината! Другари, не си затваряйте очите за нея.
9.
Истински бург
18.01.2013 12:20:09
0
0
Подкрепям "бургазлийка" № 4(не "бургалзия-нефесебеец"), защото наистина в Бургас, само за четири-пет години бе направено толкова, колкото не бе направено за 50-60 години. Това е истината! Другари, не си затваряйте очите за нея.
8.
айтозлия
18.01.2013 12:16:36
0
0
Драги "Бургазлия", напиши го още два-три пъти, та куцо и сакато да види и разбере, че се пукаш по шевовете от яд за направеното от Д. Николов.
7.
Бургазлия
18.01.2013 10:36:14
0
3
аз нещо не разбирам. Тролеите се движат празни, а ще даваме стотици милиони левове за транспорт
6.
Бургазлия
18.01.2013 10:36:10
0
2
аз нещо не разбирам. Тролеите се движат празни, а ще даваме стотици милиони левове за транспорт
5.
451
18.01.2013 10:29:07
1
3
и аз съм съгласен с номер 4
4.
Бургазлийка
18.01.2013 08:59:44
4
6
Защо се подигравате? Я се разходете в други градове на България и вижте дали има по- оправен град от Бургас- подреден, чист...Няма-нито София, нито Варна, нито Пловдив, нито Русе. Само може и трябва да се гордеем, че сме бургазлии. А на който не му харесва- бегом по родните места.
3.
hhahha
18.01.2013 06:59:58
1
6
Стрела, стрела... Колко да е стрела, като няма право да кара с повече от 50 км/ч?
2.
стрелочника
18.01.2013 03:36:56
6
5
Автобуса-стрела ще се изстрелва от гараж-лък, а аз съм стрелочника. Кмета Николета ми каза да внимавам да не объркам мишената някой път, та стрелата да се забие в нейния дирник. Т.е. ако ще се забива да знаела, че да се подготви радикално, зодиакално, радиално и анално. Сега ще въвеждаме и такси-копие, с което ще може да се стига чак до Скопие!
1.
МАНАФЕНКО
17.01.2013 21:22:03
13
5
ПАК КРАДЕНЕ НА КИНТА.АМИ ТАЗИ НА САН АТЕФАНО , КЪДЕ ЩЕ Я СЛОЖИТЕ.ЯВНО ЩЕ СЕ ОТХАПЕ ПАРЧЕ ИЛИ ОТ ПАРКЧЕТО ИЛИ ОТ ПЛОЩАДКАТА НА УЧИЛИЩЕТО.ПЪК И КОЙ СЕ ВОЗИ НА АВТОБУС- КМЕТА ИЛИ ПИДГЪЗНИЦИТЕ МУ??
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа "Hello Summer" ще се проведе на 22 юни Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Резултатите от изборите през 2024 г. показват ясна сегрегация между политическите нагласи на различните поколения Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Ето кои са те  Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Не бъркайте химията с любовта 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце Хората от тези знаци са готови да направят и невъзможното в името на любовта Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Кадрите ще се използват за популяризирането на общината като туристическа дестинация, вече е започнала работата по няколко рекламни клипа Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана 7 начина да не напълнявате през лятната почивка 7 начина да не напълнявате през лятната почивка Обърнете специално внимание на зеленчуците Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Общото между тях е, че са инвеститори в „Историческия парк“, прави впечатление и че любимият на Американското посолство НБУ също е дал кадри за формацията Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Дори посетителите на водни площи са длъжни да не допускат във водата деца под 12-годишна възраст без придружител
Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион 
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори