Да посрещнем Новата 2013 г. с CABERNET FRANC Golden Age и MAVRUD Winemaker’s selection!
Енологът Мариян Пирев посъветва днес познавачите на българските вина да не правят компромиси с класата и да сложат на новогодишната трапеза в любимите си ресторанти „Рубаят“ двете нови марки на Винекс Преслав - CABERNET FRANC Golden Age и MAVRUD Winemaker’s selection. Целта при създаването им е максимална изява на сорта и плода и съчетаването му с потенциала на дъба, от който са изработени бъчвите в шатото.
Маврудовото вино е от селектирано грозде от района на село Чернодъб, като лозовият масив целогодишно е под контрола на Винекс Преслав. Скатовете, осветяването от слънцето и обработката на почвата позволяват на мавруда да достигне максимална технологична зрялост и пълна изява на сорта. MAVRUD Winemaker’s selection е богатовино с аромат на орех, бор и черен шоколад. Структурата му е с подчертана елегантност и финес, съзрявало е 8 месеца във френски дъбови бъчви (225 л.) и има потенциал да отлежава минимум пет години.
И двете марки вече са доставени в ресторантите „Рубаят“ и могат да бъдат опитани само там. Специалистите обаче съветват да ги консумирате умерено и с мярка. Гарантират, че ценителите на тези вина са хора с вкус и стремеж за по-добър и смислен живот.
чукай си наздравицата и се радвай на мизерията около теб.
да ви се връща същото.