×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Водата в Царево поскъпва след вмирисаното лято, кметът Лапчев смята 200 хил. лв приходи


Водата в Царево поскъпва след вмирисаното лято, кметът Лапчев смята 200 хил. лв приходи
През лятото в Царево миришеше непоносимо сутрин, кметът Лапчев се запозна едва година след местните избори и след края на туристическия сезон как работи пречиствателната станция там
15 Септември 2012, Събота, 15:11 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Градоначалникът чака анализ за работата на пречиствателната станция през есента, предупреден е още в края на миналата година

Водата в Царево ще поскъпне за местните хора след края на лятото, което вмириса сутрешните часове на стотици туристи и причини главоболия на собствениците на семейни хотели, които се чудеха как да обясняват на гостите си защо вони на мърша. Причината за скока на цената на водата ще е въвеждането на такса за пречистването й, за което кмета Георги Лапчев ще води преговори с ВиК – Бургас. Правомощия за провеждане на разговорите от страна на градоначалника бях гласувани от мнозинството в местния парламент, състоящо се от ГЕРБ и ДСБ.

 
Вече съм специалист по пречиствателни станции, констатира за себе си кметът Лапчев


 Повече от десет минути в средата на септември, когато туристическият сезон вече отмина,  кметът Лапчев  обясняваше пред общинските съветници как работи пречиствателната станция в града, очевидно воден от скорошни наблюдения, макар че се оказа, че е бил предупреден за състоянието й още в края на миналата година и е имал достатъчно време за реакция до началото на това лято.

„Лошата миризма, която имаше на входа на Царево и която притесни гости и жители на Царево стана причина общинската администрация да поръча изготвянето на анализ на работата на пречиствателната станция. Проблем има и той е, че оборудването й не е това, което е по проект. Преди 5-6 години, когато е била открита, не са се вливали нея толкова отпадни води. Тази година в нея бяха включени още три канално-помпени станции, така обемът на водата за пречистване се увеличил няколко пъти.”, каза Лапчев. Той хвърли изцяло вината за миризмата, появила се през първото му  лято като местен управник, на предшественика си Петко Арнаудов, въпреки че мина  почти година откакто си размениха местата.


Броени дни след като е влязъл в кметския кабинет, градоначалникът е бил известяван за състояниeто на пречиствателната станция и за частите, които е нужно да се закупят. Това е само едно от писмата до него

„Вече много разбирам от пречиствателни станции”, констатира за себе си Лапчев и се впусна в подробни, почти професионални, обяснения на химичните процеси, довели до вонята сутрин. От тях в крайна сметка се разбра, че от пречиствателната станция, водата излиза чиста, но наситена с азот, който подхранва гнилостни процеси.

Според Лапчев през миналите години станцията не е работела с нужния капацитет, а когато са се разваляли части, не са били купувани нови,  а са вземани от неработещите системи.

„334 хил. лева коства пречиствателната станция на бюджета. Изхарчени са 40 хил. лева за подмяна на части, тъй като досега не е бил правен ремонт”, каза Лапчев, за да оправдае намеренията си за въвеждане на такса за хората. Заместникът му Васил Каридков уточни, че обмисляното увеличение за семейство, което ползва 5 кубика вода на месец ще е 2,50 лв.

Оказа се обаче, че още броени дни след встъпването си в длъжност кметът Лапчев е бил запознат с мерки, които трябва да се вземат за нормалната работа на пречиствателната станция. Има няколко входирани докладни записки по темата от тогавашното ръководство на съоръжението.

„Типично за сегашните управници е да отхвърлят всичко, което е направено в миналото, по същата логика ще изкарат виновен и хан Аспарух, че е заселил българите тук. Пречиствателната станнция работеше с акт 15, нямаше акт 16 защото канално-помпените станции ги строихме върху държавни земи и трябваше да мине конкретна процедура. Акт 16 е издаден по времето на Лапчев, което означава, че са проверявани инсталациите. Не може вечно да се оправдаваш с предшествениците си. Когато си кмет си нов до третия ден, после вече си стар и просто трябва да работи.”, коментира бившият кмет Петко Арнаудов.

Според него една от възможните причини за миризмите през лятото е включването към пречиствателната станция на рибния цех на местния жител Георги Пейчев, който е близък до управляващите.  При предходната местна власт няколко пъти му е отказвано да се включи към съоръжението, тъй като отпадъците, които изхвърля са препарати и други химични вещества.

„Може да се намери начин за събиране на пари за пречистване на водата от големите хотели, но това да не натежава на обикновените хора. Това ще е допълнителна тежест за населението”, коментира още Арнаудов.

Според решението на Общинския съвет, взето на последната сесия, след разговорите с ВиК – Бургас кметът трябва да представи информация за резултата от тях за разглеждане в залата.


В категории: Царево


54
Коментара по темата
54.
Г.Керчев
12.10.2012 14:21:27
0
0
хора ,това е нищо в сравнение с бившия кмет на село Варовник.Отидете да видите как се отглеждат крави и говеда .Пасе ги идиота в селото.Колкото няма вода този същият е отклонил половината дебит за кравите и хората нямат вода за пиене.Не знам как ги избират тези уроди.Кравите му в село а той окраде на хората оградната мрежа от дворовете.Моля помогнете.
53.
NB
08.10.2012 20:48:41
0
3
Скандали в ГЕРБ-Калофер след разгрома на кметските избори

Тоталната загуба на кметските избори в Калофер предизвика скандали в областната организация на ГЕРБ в Карлово, предаде БГНЕС.
Кандидатът на ГЕРБ Лалка Драгова получи само 41 гласа на вчерашните избори. Румен Стоянов, който бе подкрепен от БСП получи над 88 на сто от гласовете. Депутатът от ГЕРБ Николай Петков поиска оставката на лидера на партията в Калофер София Димитрова, която преди месеци поиска касирането на вота и отстраняването от длъжност на Румен Стоянов.
Поемам отговорността като областен ръководител, защото позволих местната ни структура да номинира късно своя кандидат и да не се мобилизира достатъчно по време на кампанията, каза Петков. Според него "предложението му е прието от общинското ръководство и Димитрова вече е била освободена". Самата Димитрова все още не е коментирала отстраняването си.
На вчерашните избори дори кандидатът от НДСВ получи повече от този на управляващата партия. С 9.28% кандидатът на НДСВ Йордан Колев остана втори във вота.

Резултатите:

1. Румен Стоянов, ИК и подкрепен от БСП - 1457 гласа, 88,27%
2. Йордан Колев, НДСВ - 155 гласа, 9.28 %
3. Лалка Драгова, ГЕРБ - 41 гласа, 2,45%

Избирателната активност в Калофер е била 63,4%.
1723650Share on google_plusone Share on twitter Share on print Share on email More Sharing Services
3
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 172 Видими

ejko 08 Октомври 2012 14:46
Същата картинка да очакват и на изборите за страната.Жалко,че цялата пара им отиде у свирката,а кюмюра отдавна свърши,та к'ъв ще "месия" да спечели,влака е спрял,а локомотива има силица да подсвирне още няколко пъти.После просто ще си останем пример на Балканите за идиотизъм и лакомия.
Mladya hqsh 08 Октомври 2012 14:47
Нормално развитие на нещата с оглед поразиите, които герб сътвори навсякъде.
Rakita 08 Октомври 2012 14:50
Малиии, юли 2013 г. - коалиция БСП+Кунева
OLDMAD 08 Октомври 2012 14:50
Споко!
СЕГА в Калофер, догодина в цялата страна!
Атанас Димитров 08 Октомври 2012 14:50
Жалка работа са това герП.
Избора на хората от редовните избори се повтори за жалост на мутрясалите. Браво на Румен.
А похарчените излишни пари за частичните избори да тежат на съвестта на ОИК-Карлово и ВАС.
2,45 % за ГЕРП
Мачкай Цецо
Yowza 08 Октомври 2012 14:52
Цели 41 гласа? Събрали са билетинките в една найлонова торбичка. От по-тъничките.
генек 08 Октомври 2012 14:54
Абе, къде изчезнаха гейберастите?
----------------------------------------------------
Блогът на Генек
OLDMAD 08 Октомври 2012 14:54
52.
Из "Записките на българския учител"
05.10.2012 23:43:07
2
0
ДОНКА ПРОКОПОВА (от Царево, ул. Рене Шарон 18) - учител по Б.Е.Л.
КРАСИМИРА ПЕТКОВА (от Китен) - учител по англ. език
______________
Всички знаят, че Петкова е любовница на Налбантов. Двамата не крият връзката си и много често я демонстрират. Обикновено, когато говори за Петкова, Налбантов говори и за Прокопова и постоянно сравнява едната с другата. Прокопова се е наложила като неоспорван лидер в качеството си на любовница - тя била много по-нахална от Петкова и се вреждала по-често. Петкова била по-стеснителна и трудно си искала. За разлика от случая с Петкова Налбантов е принуден да прикрива връзката си с Прокопова, защото тя е семейна. Независимо, че не демонстрират близостта си, срещите на Налбантов с Прокопова са много по-интензивни и чести. Обикновено Петкова е безразлична към връзките на Налбантов с други жени, но по отношение на Прокопова тя изпитва ревност, защото заради нея остава на втори план. Веднъж Петкова дори обвинила Налбантов, че не било честно от негова страна - тя му била правила услуги, а той я пренебрегвал и ходел с разни селянки като Прокопова.
Много пъти Налбантов е повтарял, че използвал Прокопова, защото "много хубаво се ебяла", а Красито (т. е. Петкова) - защото "правела хубави минети", т. е. дори и в секса той бил въвел някакво разделение на труда - всеки трябвало да си знае работата. Впрочем Налбантов много често е повтарял на учителите, че всеки трябвало да си върши работата, за която му се плаща. Ако всеки си вършел работата както трябва, всичко в училището щяло да бъде наред. Учители били съгласни с това негово мнение, но е явно, че някои от учителките са били взели нещата много насериозно и се престаравали.
За Петкова Налбантов казва, че правела много "мазни" минети и много хубаво лижела - лижела му дори тестисите и задника. Била много изкусна в това отношение и той винаги се възползвал от тази екстра. За разлика от нея Прокопова не можела да прави хубави минети. Когато му лапала пениса била много възбудена и започвала да го хапе с всичка сила. Така му причинявала силна болка и затова Налбантов бил забранил на Прокопова да му духа.
Отвреме навреме за разнообразие Налбантов и Петкова правели и обикновен секс. Това ставало в дирекцията на дивана, на крилото откъм вратата. Много пъти, когато се хвалел на други хора, той нагледно е демонстрирал в дирекцията в каква поза бил легнал той, как била застанала тя, какви движения правела, какви звуци издавала. В повечето случаи по време на секса той бил лежал по гръб, а тя била отгоре му и го яздела. В такива моменти Петкова била много възбудена и издавала силни звуци на възклицание и екстаз, гърдите й се мятали наляво и надясно. Крещяла като че ли от болка:"Ааа! Оох? Ааа! Ооох!" Налбантов много често имитирал тези нейни изблици с много характерен писклив глас в много висок регистър. Въобще било му много забавно да я имитира.
Всъщност Петкова се срамувала от дългите си гърди и от външния си вид - задникът й бил много голям и въобще имала някакъв комплекс заради наднорменото си тегло. Това е била и главната причина тя да предпочита минетите, защото тогава нямало нужда да се съблича и да показва тялото си.
Понякога правела минети на Налбантов в колата му. Много пъти Налбантов я изпращал с колата си до Китен и още по пътя в движение тя му посягала и започвала да разкопчава панталоните му. Той отбивал с колата и спирал някъде край пътя, където тя довършвала минета. Била толкова страстна, че накрая по време на празненето му гълтала и спермата. Налбантов коментирал подобни случки така:"Чиста работа! Няма тикане, няма хамалогия, и тя - доволна, и аз съм освежен!"
Друга една съществена разлика, която отличава Петкова от Прокопова била тази, че половите органи на Петкова миришели на нещо неприятно. Когато я лижел Налбантов усещал разликата - Прокопова ухаела на нещо свежо и чисто, а Петкова излъчвала някаква неприятна миризма. Това е давало повод на Налбантов да се отдава на философски и сантиментални размисли на тема, защо жените се различават толкова много:"Защо така бе? - питал той, - Уж и едната - жена, и другата - жена, и едната има путка, и другата има путка, а пък путките им миришат различно! На какво ли се дължи тази разлика?..." Подобни размисли и гениални прозрения винаги са били неотменна част от характера и поведението на Налбантов. Въобще той много обичал да се отдава на всевъзможни метафизични размишления и полети на мисълта, примерно, за смисъла на живота или за необятността на Вселената, ще разберем ли някога защо живеем на този свят... В контекста на подобни размишления би трябвало да се разглеждат и въпросните му главоблъсканици за това, защо жените били толкова различни и защо така, защо интимните им части миришат различно. Това било много важно да се разбере...
Налбантов няма никакви тайни от Петкова и споделя с нея всичко, с коя жена бил спал, какво са правели по време на секса и т. н. Веднъж в училището била дошла една дистрибуторка на козметика и предлагала на учителите стоките си. Накрая Налбантов я извикал в дирекцията и направо й предложил да правят секс срещу пари. Жената веднага се съгласила на една свирка. По време на свирката той бил седял на дивана, а тя била коленичела пред него и през цялото време докато духала наблюдавала реакциите на лицето му. Налбантов преразказал целия този случай на Петкова и други колеги в дирекцията - показвал нагледно къде точно бил седял той, в каква поза бил и в каква - жената. Петкова после му направила забележка, че не хубаво да бъде толкова откровен пред всеки, защото хора - всякакви.
Веднъж училището било посетено от една американска делегация - учители и преподаватели в университети и колежи. Тогава Налбантов се хвалел, че бил правил секс с една от американските учителки. Някои учители се смеели и попитали Петкова за достоверна информация: "Какви ги говори тоя? Верни ли са тия работи?" Петкова им отговорила:"Абе, оставете го, нека си говори!" и направила знак, че е откачен.
Много пъти Петкова е уреждала Налбантов със свои приятелки. Веднъж му препоръчала една нейна позната - София Кънчева, детска учителка в Китен. Петкова много я хвалела, била я видяла гола на плажа, имала страхотно тяло, нежна кожа и нямала нито едно петънце по тялото. На Налбантов очите му буквално светели и лигите му течали докато слушал тези подробности. Петкова ги запознала. Впоследствие Налбантов случайно срещнал Кънчева в Приморско, заговорил я и директно започнал да й се предлага. Канел я в дирекцията на училището. Тя се колебаела, казала, че е семейна. Тогава той й казал, че бил голям любовник и че много хубаво лижел - ама много щяло да й хареса. Кънчева много се смутила и според Налбантов това било сигурен знак, че тя се колебаела, дали да приеме или да не приеме. По-късно тя споделяла пред свои познати възмущението си от Налбантов. Казала, че този човек не е в ред, как не го било срам да й говори такива глупости.
За Петкова не е проблем да отсъства от работа, когато си пожелае, предвид връзките си с директора. За целта тя се старае да му угажда по всякакъв начин. Носи му всевъзможни подаръци: предимно алкохол, цигари, сладкиши, вещи, украшения, дрехи. В тази връзка Налбантов постоянно се хвали на други колеги:"Виж какво ми подари пак Красито! Много ме обича тя, защото съм голям ебач! Който ебе, така му носят подаръци!"
Честите отсъствия на Петкова от работа са обект на коментарии от страна на учениците. В тази връзка веднъж Петкова е влязла в конфликт с един ученик - Стойко Стефанов, който постоянно се подигравал на Петкова и по време на час я разпитвал, къде толкова ходела, какво правела, с кого се срещала. Веднъж Петкова много му се ядосала и започнала да му крещи:"Кой си ти, че да ми държиш сметка къде ходя и какво правя?" и т. н. Това според Петкова станало причина Стойко да бъде изключен от училището. Но учениците твърдят друго. Когато двамата с Петкова се скарали, Стойко й заявил, че тя имала много големи гърди и че човек спокойно можел да си направи една "турска чикия" между гърдите й.
В местният чат-канал някои момичета влизат като си избират ник с името на Петкова и чакат момчетата да се хванат на въдицата. Момчетата, които влизат във връзка и чатят с такова момиче обикновено започват да коментират гърдите му, колко са големи, дали стават за "турска чикия" и т. н. Момчетата, които избират никове с името на Налбантов обикновено се хвалят колко много учителки са изчукали, канят момичетата в дирекцията, голям секс щели да му дръпнат там и т. н. Много често в чат-канала се внедряват ботове с имена на учители. Доскоро в канала съществуваше и един бот с ник Химичката и когато някой влезе във връзка с него му се отговаря с предварително набрани текстове, които представляват цинизми, предложения за секс и всякакви мръсотии.
Случаи като този са показателни за това, какво мислят учениците за Налбантов, учителките и въобще за цялото училище. Според тях всичко е пълна порнография.
51.
aaa
05.10.2012 09:43:05
0
3
mlad lubownik
50.
ИВАН-ВИК специалист
27.09.2012 18:53:30
0
3
Много има да учи вашия кмет и е много лошо ,когато не знае ,а коментира биохимичните процеси в отпадъчните води!!! Къде са специалистите ,началника на пречиствателната станция,явно от написаното в бесове всичко това е вярно-пълни некадърници :)))
49.
ИВАН-ВИК специалист
27.09.2012 18:53:30
0
5
Много има да учи вашия кмет и е много лошо ,когато не знае ,а коментира биохимичните процеси в отпадъчните води!!! Къде са специалистите ,началника на пречиствателната станция,явно от написаното в бесове всичко това е вярно-пълни некадърници :)))
48.
ИВАН-ВИК специалист
27.09.2012 18:42:25
0
1
Много има още да се учи вашия кмет,защо азота е висок и още много други биохимични процеси ,но като чета от този сайт няма кой да го научи,по скоро много го заблуждават ,но за всичко има видов ден!!!
47.
ИВАН-ВИК специалист
27.09.2012 18:42:25
0
2
Много има още да се учи вашия кмет,защо азота е висок и още много други биохимични процеси ,но като чета от този сайт няма кой да го научи,по скоро много го заблуждават ,но за всичко има видов ден!!!
46.
Дим да ме няма
27.09.2012 10:25:16
0
6
То всеки по-млад и образован човек с мозък в главата гледа да се разкара от това село, понеже като вид какво е процентното съдържание на глупаците, завистниците, интересчиите и тъпите, освирепели селяни, си казва "к'во правя тука".
45.
Грешка
26.09.2012 18:34:35
8
13
Тези, че са малоумници е ясно, но да не забравяме и компанията на Арнаудов - адв.Мосинов, арх.Алексиев, инж.Войнов, Василева, Славова, Нешева, Вълева и т.н. все хора, които бяха възнаградени от феодала с апетитни имоти и привилегии, а някои от тях продължават да лижат и задниците на сегашните.Има алтернатива - в града ни има образовани и умни хора, които биха работили за имиджа на общината.Само трябва да се обединят и да представят една реална програма за развитието на града ни.Тогава ще се разбере, че Общината не е бащиния и не е за удобство на работещите в нея, а за да работи за удобството на гражданите.
44.
Странджански нер
26.09.2012 12:46:30
0
16
Пфф, мани,мани,
от кол и въже 'сичките сте там събрани.
Кмете, ти си учил за гората,
ходи в Кости и фатай пръча за рогата.
Сложи си шалче, облечи се ти дебело,
че е люта зимата на село.
И на зил със газово,
със свойта чета,
за гората заминава кмета.
На капака на автомобила флаг се вее,
"Аз се връщам тук, на село",
той юнашки пее.
Покрай тях магаре във каруца подминава, "горките"-казва то и им се смее.
Горски, погледни си ти отбора,
ами те са 'сички за обора.
С мозъци като на врабче,
мноо,мноо зле сте, братче.
To be continuet.
43.
гербер-хотелиер
26.09.2012 09:45:53
0
7
С нетърпение ще чакаме резултатите от работата на експертите в пречиствателната станция ,въпреки че всички ние сме потърпевши от вмирисаното лято!!!
42.
ачовото
24.09.2012 17:41:46
1
2
Ирена Кръстева направо ни извади от контакт. Каза на Нели Крус: „Когато човек чете една книга, чете един вестник, той запомня това нещо, започва да мисли. Когато го чете на екран или на айпад, той го забравя след десет минути.” И комисарката по цифровия дневен ред набързо остана без дневен ред. Тошо Тошев пък обърка свободата на словото с ДДС-то. Блъсков говори като човек, който е убеден, че слънцето изгрява от собствения му задник. *** Не че Тошо се съмнява в това, де… И т.н. Изобщо хора, които докараха журналистиката до днешното мизерно положение, демонстрираха самочувствие, което ние никога не сме си позволявали през дългия си живот… Може би и да нямаме основания, не го изключваме…
Помиярщината българска край няма. Тя, между другото, и начало няма, ако човек познава нещастната ни история…
41.
разбирач
24.09.2012 16:46:37
0
4
скоро ще започне да разбира и от много други работи
40.
ff
23.09.2012 22:06:30
0
15
МНОГО ТЪПА ФИЗИОНОМИЯ ИМА ТОЗИ КМЕТ--КАТО ГО ПОГЛЕДНЕШ ВСИЧКО ТИ СТАВА ЯСНО--НЯМА КВО ДА ТИ ОБЯСНЯВА
39.
Музикант
22.09.2012 00:02:01
2
19
Цигуларов да бъде съден за купуването на изборите.
Да каже как седеше в колата и купуваше гласове от циганите в редица в двора.
АКо ли пък не, ще извадя видео доказателствата.
Цигуларов кажи си.
Царевци, продадохте се за една рибена Ути чорба. Хак да Ви е.
38.
шаро
21.09.2012 07:48:24
1
18
Кмета на бощина царево е гнусна ,смрадлива диярия воняща от ПСОВ,която води до извода че това не е кмет, а МЪРША !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37.
Що е то?
20.09.2012 20:26:48
0
19
Бачо никой не Е*АВА
той дори за шефа пет пари не ДАВА,
ала докат го държи с ВЛАСТТА
ще му лиже и *ЪЗА.
Бачо чака за ЗАПЛАТКА,
ама ще му сторим ХВАТКА
ще го духнем като ВЕЙКА
и ще стане и той .....РЕЙКАААА!

To be continued
36.
Един
19.09.2012 20:15:48
2
19
За назначението след изборите на управител на БЪЛГАРОГЕРМАНСКИЯ център на жената на втория в листата на ГЕРБ нищо не казахте???Само разчистване на партийни сметки, никаква реална работа,Лапчев.
35.
005
19.09.2012 19:02:36
1
7
Bravo na komentar 33! Kefish me!
34.
румънска граждзанка
18.09.2012 10:50:06
29
1
не плюйте по каридков, той е единствения стопроцентов мъж в общината, плюс това е и мотора на промените в общината, с каквото се е захванал всичко върви с пълна пара, строи новото крило на детската градина, разчисти главната улица от наглите търговци и тя за първи път придоби европейска визия, отсече липите и вече няма задръствания по нея, строи и игрище в двора на ахтополското училище и още много полезни инициативи за просперитета на морската община.
33.
Що е то?
17.09.2012 21:49:09
1
33
Бе.....косата му окапа
пък и с тая бенка на устата
той на нищо не прилича,
но след всяка булка тича.
Над краката му огромна шамандура,
а под нея не си вижда ....ура,
ма подгони две колежки,
нищо че са с забележки.
Куцо, кьораво, сакато,
той ги вижда като злато,
нищо, че на едната и е колкото корема му главата,
пък другата прилича на мачо,
ама дреме му на бачо!

To be continued
32.
НАСРАН
17.09.2012 20:40:43
1
17
Как се сваля предсрочно кмет от длъжност
Чл. 22. (1) Пълномощията на общински съветник и кмет се прекратяват с изтичане на мандата му.
(2) Пълномощията на общински съветник и кмет се прекратяват предсрочно при:
1. поставяне под запрещение;
2. подаване на оставка чрез председателя на общинския съвет до общинската избирателна комисия;
3. влязла в сила присъда, с която е наложено наказание лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер;
4. избиране за народен представител, министър, областен управител или назначаване за зам.-министър или зам.-областен управител;
5. трайна фактическа невъзможност да изпълняват задълженията си за повече от 6 месеца;
6. смърт;
7. извършване на административно – териториални промени, водещи до промяна на постоянния му адрес извън територията на общината или кметството;
8. извършване на административно – териториални промени, водещи до закриване на общината, района или кметството;
<b> 9. редовно произведен местен референдум за предсрочно прекратяване на пълномощията на местните изборни органи по ред и условия, установени със закон; </b>
10. неполагане на клетва на две поредни заседания на общинския съвет, без уважителни причини;
11. наличие на други основания, предвидени с този закон.

Чл. 22. (1) Право на инициатива за произвеждане на местен референдум в общината имат:
1. не по-малко от една четвърт от гласоподавателите;
2. не по-малко от една четвърт от общинските съветници;
3. кметът на общината;
4. областният управител.
(3) Право на инициатива за произвеждане на местен референдум в кметството или в отделно населено място имат:
1. не по-малко от една четвърт от гласоподавателите от кметството или населеното място;
2. не по-малко от една четвърт от общинските съветници;
3. кметът на кметството;
4. кметът на общината.
(4) Искането за произвеждане на местен референдум се представя в писмен вид на председателя на общинския съвет, който уведомява общинските съветници и насрочва заседание на общинския съвет за разглеждане на предложението не по-късно от един месец след постъпването му.
Чл. 23. (1) Общинският съвет обсъжда предложението за произвеждане на местен референдум и взема решение по него. Предложението е прието, ако за него са гласували повече от половината от общия брой на общинските съветници.
(2) Когато искането за произвеждане на местен референдум е направено от повече от половината гласоподаватели, общинският съвет не може да откаже произвеждането му.
АКО СЕ СЪБЕРАТ ПОЛОВИНАТА ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ И ПОИСКАТ РЕФЕРЕНДУМ - НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ СПРЕ...ЦАРЕВЦИ, ДА ИЗГОНИМ ЛАПЧЕВЦИ, АЧОВЦИ, ГОЧЕТА И ДР. НЕКАДЪРНИЦИ И ДА ПОКАЖЕМ НА БЪЛГАРИЯ ЧЕ МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ НЕЩАТА !!!
31.
НАСРАН
17.09.2012 20:38:31
0
13
С толкова усираня Лапчо няма как да не почнеш да разбираш от фиклии.
30.
ehe
17.09.2012 19:45:04
1
4
aide dumani kam kosti natvareni na gaska s gazovo
29.
zemedelec
17.09.2012 19:43:11
0
6
wdigaite wodata o6te na horata im hareswa da pla6tat.zemedeleco 6te poliva6 s morska voda tq e besplatna
28.
Obedneli zemedelci
17.09.2012 16:58:02
17
2
Да,точно така Арнаудов, точи зъби за властта. Кандидатирай се за кмет или пък кандидатирай Митко Гочев, и Лапчев ще е кмет още 100 мандата.
Много сте си повярвали,сами е чудно, така и така си знаете,че само вие си пишете коментарите,как точно ви топли това ? Надежда ли ви е? или някаква *френия!
27.
от бургас инфо
17.09.2012 09:31:40
0
30
Община Царево назначава секретар с незаконен конкурс



Община Царево за пореден път сгази закона в стремежа да уреди свой човек в конкурс с предизвестен край. В публичния административен регистър, в който всички администрации са длъжни да обявяват свободните работни места лъсна обява, която не отговаря на изискванията по закон, показа разследване на BurgasInfo. В нея е записано, че Община Царево търси секретар.

Първоначалният преглед на обявата оставя впечатлението, че изискванията са максимално занижени – нужно е само да имаш висше образование в областта на хуманитарните науки, с минимална квалификационна степен – бакалавър. В същото време описанието на длъжността съвсем не навежда на мисълта, че един висшист „каквото и да е” би се справил.
Да поясним, че секретарят не значи секретарка – това е човекът, който движи цялата администрация в една община, следи документооборота, отговаря за изпълнението на десетки закони, които се сменят непрекъснато. Затова в повечето общини кметовете се доверяват на юристи за тази длъжност – например в Бургас, Карнобат, Приморско, и т.н. В Царево секретарят даже е с ранг на зам.-кмет (вижте приложената графика, взета от сайта на общината).

Юридическото образование е препоръчително, но не е задължително. Задължителна за длъжността „секретар на община до 50 000 души” обаче е квалификацията „магистър”. Това става ясно от Класификатора на длъжностите в администрацията, приет от Министерски съвет. Той е в сила от 1 юли т.г. Което показва, че конкурсът не отговаря на закона и може да бъде оспорен от всеки.

В обява от днес на зам.-кмета на Община Царево Васил Каридков става ясно, че единствената допусната до конкурса е Мария Конярова. Впрочем фактът, че конкурсът е проформа се знае отдавна. Още в края на миналата година в интервю за вестник „Фактор” кметът Георги Лапчев твърди, че тя ще заеме тази длъжност. Е, нужно ли е тогава да се прави конкурс, щом краят е предизвестен?
И къде отидоха обещанията на кметовете към младите хора – да подават CV-тата си в администрациите, за да бъдат назначени? Това градоначалниците обявиха веднага след като спечелиха изборите.
С конкурс или без, ясно е, че човекът на кмета ще стане секретар на Община Царево, въпреки девиза "Аз гарантирам" на Бойко Борисов върху предизборните плакати. Впрочем това е поредният случай, в който кмета на общината гази лука. Първо изчисти цялата стара администрация по не особено лицеприятен начин. После окачи портрета си на стената едва след 4 месеца служба. И за капак на всичко, тръгна да сече липите по главната улица.

Опитахме се поне да разберем каква е квалификационната степен на дамата, която е филолог. Обадихме й се по телефона и чухме следното:

- Ало, г-жа Конярова ли е?
- Да, на телефона.
- Обаждам се от BurgasInfo. Видяхме, че сте единствената допусната до конкурса за секретар на Община Царево. Бихте ли ни казали с какво образование сте?
- В качеството на каква ме питате?
- Питам ви в качеството на журналист. В обявата е посочено, че минималното изискване за образование е бакалавър, а в националния класификатор на административните длъжности, одобрен от Министерски съвет изискването за тази длъжност е магистър.
- Ще ви отговоря малко по-късно, тъй като съм в командировка.
- Т.е. сега не ви е трудно да кажете с какво образование сте – магистър или бакалавър?
- Мога, но предпочитам да кажа по-късно.

Ще изчакаме г-жа Конярова все пак да се сети какво образование има, ако и да й е нужно време. Ако е подкрепено с документ, още по-добре, защото само на приказки не вярваме.
26.
БСП
17.09.2012 09:24:22
3
15
Много ЗРИТЕЛИ , много ЗЯПАЧИ никой за работа.
Защо го казвам не сте ли вие тези който ги избрахте , не сте ли вие тези който бягахте в деня на изборите с коли и пеш стискахте им ръцете прегръщахте ги ,а сега когато не назначиха дъщерята,сина или зета,снахата махайте ги тези....
Когато г-н Арнаудов ви говореше когато вадеше програми обесняваше мълчание и от хората на БСП и всички останали дайте да го махнем за да се намърдаме ние ,а сега г-н Арнаудов сваляи ги как какво ще ти струва няма значение....
Искам да благодаря на това момче М.Гочев за това че се опитва да е опозиция че сега навлиза в политиката и се бори колкото му позволяват.....
А на всички който се крият по ъглите и само злоставят вие това май можете.......
25.
гражданка от Царево
17.09.2012 09:01:40
0
20
Кмете Лапачев,знай само едно,че след арогантните ти коменарии на поредната сесия относно проблемите с ПСОВ - Царево си просто ПЕРСОНА НОНГРАТА,не оправдания а действие са нужни за отстраняването на същите ПИШМАН-КМЕТЕ.
Не знаях че адвокатската кантора на Костадинов "ТОРА БОРА" е В защита на КАМИКАДЗЕТАТА,че тя и днес генерира такива само че с друго заглавие ГЕРБЕРИСТАНСКИ КАМИКАДЗЕТА !!!!!!!!!!
24.
ABV
17.09.2012 08:49:43
2
10
Анализатори много зрители още повече ама хора за работа няма.
Защо го казвам всички гледат всички чуват някои разбират ама никой не идва да задава въпроси.
Като свърши всичко вия защо не ги махнете , ама иначе на улицата г-н Кмете и се покланяте до земята , Бате Васко , Бате АЧО.
Като ви наритат дотърчавате и колко са гадни колко са алчни и прочие , а на улицата езиците до земята..........
Ходете и задавайте въпроси мълчите и цъкате с уста...........
23.
gerbadjiq
16.09.2012 19:28:11
0
9
nie upravliavame super vdignahme darvata na pensionerite,sega vodata vdigame,zabravihme da odgradim pristani6teto ama karai, za danazite ne sme zabravili 6te gi vdignem vsi4ko ne moje na vednaj no vi obe6tavame.......
22.
333
16.09.2012 19:24:46
0
6
zastanete na vhoda na carevo i sabiraite taksa za horata koito idvat v grada taka se sabirat pari
21.
na6
16.09.2012 19:23:00
0
18
герберите си затиягат примката с всяко деиствие. спокоино ПЕТКО ще ги махне тези такси много скоро...........
20.
МЛАД ГЕРБАДЖИЯ
16.09.2012 18:36:29
0
20
Едно беше във виртуалния свят, съвсем друго стана в реалния.Управлява ни кмет- откровен лъжец,председател на общинския съвет - селски тарикат, зам. кмет - строителен брокер,Секретар на общината заслужила барманка, Ачо -ресторантьор, вече милионер в горите в ролята на класната...Ох каква я мислехме, каква стана?
19.
МЛАД ГЕРБАДЖИЯ
16.09.2012 18:36:27
0
14
Едно беше във виртуалния свят, съвсем друго стана в реалния.Управлява ни кмет- откровен лъжец,председател на общинския съвет - селски тарикат, зам. кмет - строителен брокер,Секретар на общината заслужила барманка, Ачо -ресторантьор, вече милионер в горите в ролята на класната...Ох каква я мислехме, каква стана?
18.
футболен запалянко
16.09.2012 18:19:33
0
11
тия ша летът със правителствения самолет, помнете ми думата, да има часове за летците, за народа - рибена чорбичка, за елита - царевска нивичка...
17.
ko?
16.09.2012 18:14:18
0
19
Каридков явно харчи по 5 кубика вода. Айде да не смята водата на живущите тука,че е нахално,пролича си че и по тоя въпрос не е подготвен.Как не го е срам Васил КАридков!!!Ако за него това са малко средства за нас не са! Ние нямаме строителни фирми и не печелим толкова пари като него.Аеееееееееееееееее
16.
до №15
16.09.2012 18:12:58
1
11
Много, много грешиш! Силата му не е в армията интересчии , а вярата и подкрепата на обикновените хора!!!
15.
fb
16.09.2012 11:09:26
23
2
Тъпата тънка линия на другарите от АОНСУ за референдум и сваляне на властта е поредната проява на безсилие от един отишъл си трагично човек,без подкрепа от бизнеса с глашатаии в лицето на журналист от скат и спасител от плажа.
Хората са доволни драги василиковци от улица Григор Стоичков.
Вашата армия от общински служители ви забрави безславно,особено ако е вярно това,че са им увеличили заплатите.
Нали това беше гръбнакът ви...ордите направлявани от Г.Сл. и М.Неш. примерно.
Само че и този път ще се изправите пред бездната на хорската ненавист и апатия към вас.
На никой не му пука какви са ви точно идеите,защото вие също нямате екип, с който да управлявате.
Единствената ви цел е просто да сте там,във властта,все ще намерите лъжица или вилица с която да я ядете.
14.
до Царево
16.09.2012 09:10:00
0
17
Е на това му казват майсторлък, от миризмата пари да спечелиш!
Само така Царевци, сегашната местна управа ще Ви направи богати!
13.
Долу Лапчев и пасмина
16.09.2012 09:06:04
1
26
Трагедията на този човек е пълна.Та той дори не може да лъже интелигентно.Освен мозък няма и капка разум.Единствената му специалност май е долни манипулации и безочие.С две ръце за референдум!!!!
12.
здравейте
15.09.2012 22:11:56
0
18
здравейте. Аз съм от Карлово и по традиция ходим на почивка в китен, тази година решихме да слезем по-на юг, за да избегнем навалицата. Царево ни беше похвалено от приятели, които почиват там с години. Аз обаче останах разочарован, сутрин беше просто ужасно. Догодина отново ще се върна към Приморско, може би. Виктор
11.
3
15.09.2012 21:13:55
0
18
не стига че ни изгониха туристите заради вмирисването на града ами сега и да плащаме за пречистване на вода.Боже,божееее- до къде е докараха.Вместо да поднесат извинение - искат пари.
10.
до 8
15.09.2012 21:09:29
0
15
такива, които се чудят по какъв начин да ни смъкнат кожите от гърбовете. Срамота! Ние не сме с техните финансови възможности. Какво още ни чака, ще видите........Ха да видим сега какви санкции ще бъдат наложени и как Скулиев ще атакува направения от ИАРА акт.Гарантирам че няма да има санкции.
9.
do Gochev
15.09.2012 21:06:19
7
7
Митко, ти разбра ли,че вчера беше горой на тази сесия?
8.
обективен
15.09.2012 20:30:44
1
12
Боже какви хора ни управляват и правораздават?
7.
царево
15.09.2012 20:26:50
0
21
Инспектори на ИАРА откриха маломерен калкан в склад в Царево и в заведение в Лозенец, съобщават от Изпълнителната агенция.
Специализирана мобилна група на ИАРА е извършила проверки по складове, търговски обекти и заведения в Лозенец, Царево и Ахтопол за нерегламентирана продажба на риба и рибни продукти.

При проверката в Царево в складово помещение на търговски обект на ЕТ “Лимнос – Георги Пейчев” е открит замразен калкан, включително и маломерен, който няма необходимите търговски документи и декларация за произход. На собственика е съставен акт, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.

В заведение в Лозенец – ресторант “Старата къща”, контролните органи също са открили калкан без документи за произход. Част от калкана е бил филетиран на порции. На управителя на обекта е съставен акт. Калканът е иззет и ще бъде унищожен.

Собственикът на склада в Царево Георги Пейчев е председател на рибарската група Царево-Приморско-Созопол.
На 20 април той, заедно с местни рибари, разпъна мрежи пред читалището в Царево, за да покаже на директора на ИАРА дупките, които делфините правят на мрежите. Тогава рибарите пожелаха компенсации за щетите, които търпят заради бозайника.
6.
експерт
15.09.2012 20:21:25
0
12
Когато фактите говорят и боговете мълчат!Но за нашите "умници"това не важи.
5.
горски
15.09.2012 20:18:16
0
15
Лапчев, кога стана мангаджия,кога ти почерня гъза?
4.
как се сваля предсрочно кмет
15.09.2012 18:32:16
1
24
Как се сваля предсрочно кмет от длъжност
Чл. 22. (1) Пълномощията на общински съветник и кмет се прекратяват с изтичане на мандата му.
(2) Пълномощията на общински съветник и кмет се прекратяват предсрочно при:
1. поставяне под запрещение;
2. подаване на оставка чрез председателя на общинския съвет до общинската избирателна комисия;
3. влязла в сила присъда, с която е наложено наказание лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер;
4. избиране за народен представител, министър, областен управител или назначаване за зам.-министър или зам.-областен управител;
5. трайна фактическа невъзможност да изпълняват задълженията си за повече от 6 месеца;
6. смърт;
7. извършване на административно – териториални промени, водещи до промяна на постоянния му адрес извън територията на общината или кметството;
8. извършване на административно – териториални промени, водещи до закриване на общината, района или кметството;
<b> 9. редовно произведен местен референдум за предсрочно прекратяване на пълномощията на местните изборни органи по ред и условия, установени със закон; </b>
10. неполагане на клетва на две поредни заседания на общинския съвет, без уважителни причини;
11. наличие на други основания, предвидени с този закон.

Чл. 22. (1) Право на инициатива за произвеждане на местен референдум в общината имат:
1. не по-малко от една четвърт от гласоподавателите;
2. не по-малко от една четвърт от общинските съветници;
3. кметът на общината;
4. областният управител.
(3) Право на инициатива за произвеждане на местен референдум в кметството или в отделно населено място имат:
1. не по-малко от една четвърт от гласоподавателите от кметството или населеното място;
2. не по-малко от една четвърт от общинските съветници;
3. кметът на кметството;
4. кметът на общината.
(4) Искането за произвеждане на местен референдум се представя в писмен вид на председателя на общинския съвет, който уведомява общинските съветници и насрочва заседание на общинския съвет за разглеждане на предложението не по-късно от един месец след постъпването му.
Чл. 23. (1) Общинският съвет обсъжда предложението за произвеждане на местен референдум и взема решение по него. Предложението е прието, ако за него са гласували повече от половината от общия брой на общинските съветници.
(2) Когато искането за произвеждане на местен референдум е направено от повече от половината гласоподаватели, общинският съвет не може да откаже произвеждането му.
АКО СЕ СЪБЕРАТ ПОЛОВИНАТА ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ И ПОИСКАТ РЕФЕРЕНДУМ - НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ СПРЕ...ЦАРЕВЦИ, ДА ИЗГОНИМ ЛАПЧЕВЦИ, АЧОВЦИ, ГОЧЕТА И ДР. НЕКАДЪРНИЦИ И ДА ПОКАЖЕМ НА БЪЛГАРИЯ ЧЕ МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ НЕЩАТА !!!
3.
?????
15.09.2012 17:19:21
0
35
Този човек е крайно неграмотен.Преди да беше станал специалист по пречиствателни станции, да беше си направил труда да прочете ЗУТ, за да не се излага като кифладжия. Пречиствателната станция е висок клас строеж и не може да бъде въведен в експлоатация без да е извършена 72-часова проба, за което се прави и съответния акт. Буди недоумение факта, че в една и съща година хем е въведена в експлоатация, което предполага, че съоръжението работи без проблеми, хем се нуждае от ремонт.Това е пълен абсурд.Тъпите изказвания явно са приоритет за ГЕРБ, а лъжата стана нарицателно за кмет на град Царево.
2.
№1
15.09.2012 16:15:26
1
26
Учи се момче и напредвай ! Бай ти Петко е добър и състрадателен човек, ще те вземе на някой щат в Чистотата след като те изхвърлим позорно и предсрочно:)))
1.
гербер бахчеванджия
15.09.2012 16:09:59
0
21
тоя ли ви е кмета
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си „Добре съм“ - тази една фраза може да убие всяка връзка Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Стрелец, управляван от Юпитер, е знакът на авантюриста. Те винаги търсят нови преживявания и обичат да изследват света Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Всеки трябва да я пробва Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно
70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори