×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Бургас е най-модерното урологично отделение на България


06 Април 2012, Петък, 16:25 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, Снимка и видео автора

Завърнах се в родния град, за да създам условия за безболезнено иновативно лекуване, което няма аналог у нас

- Д-р Калоянов, излизате от операционната зала в новото урологично отделение на МБАЛ „Дева Мария“, което бързо придоби популярност сред пациентите. Каква манипулация извършихте?

- Операцията, която наблюдавахте, се нарича уретероскопия със стентиране на уретера. Пациентката страда от камък в най-близката до бъбрека част на пикочопровода.  Успяхме да върнем камъка, защото беше много високо и да сложим протеза в уретера, т. нар. „Double J” стент. Подсигурихме нормалното оттичане на урината, за да функционира спокойно бъбрека.  Следващият етап е камъка да се разбие чрез екстракорпоралната  литотрипсия -  един от най-съвременните методи, използващ високоенергийни вълни за разтрошаване на камъни в жлъчния мехур и бъбреците. Тези манипулации са включени в листата на Здравната каса и всеки осигурен може да се възползва от високотехнологичната база, с която разполага новото ни урологично отделение.

- От колко време съществува това отделение в клиниката в кв. Ветрен?

- Не повече от месец и половина откакто се завърнах в Бургас. Покани ме лично Семир Абимелих,  собственик на МБАЛ „Дева Мария“. Преди това работих 35 г. във Военна болница в София. За мен е радостно събитие да си дойда в родния Бургас и да работя това, което умея. Кариерата ми започна в МБАЛ Бургас, след което заминах за Военна болница в София. За кратко работих и в Правителствена болница, но пак се върнах във Военна. В момента съм на 62 години и постоянно пътувам между София и Бургас, за да се виждам със семейството си.

- Вашите пациенти казват, че апаратурата, която сте поръчали за урологичното отделение тук, е най-модерната в страната. Какво ще лекувате с нея?

- Имам възможност да създам нещо ново от нулата. Аз съм уролог и заедно с г-н Абумелих положихме основите на такова отделение тук, във Ветрен. До момента са  доставени около 75% от заявените апарати. Всичко е последен модел в областта на урологията. До края на април очакваме да пристигнат най-модерното оборудване. То включва лазерна, ултразвукова и флексибилна апаратура от последно поколение. Представляват гъвкави цистоскопи и уретеро-пиелоскопи, които следват извивките на естествените уринарни пътища. С тяхна помощ се достига до някакъв проблем, например камък в бъбрека,  и с помощта на ултразвукови сонди или на лазерни вибрации се разбива камъка или се осъществява друга оперативна дейност.

- Това, което описахте като процедура,  се прави в и други болници. Какво ще бъде исовативното тук?

- Апаратурата, която ще имаме след седмица, е слязла от производствената линия през януари тази година. Произвежда се в Германия от една от водещите на световно ниво фирми за ендоскопско оборудване „Richard Wolf“. Никъде в България няма такава. Особено интересен е лазерният апарат Megapuls plus. С него се разбиват камъни по целия уретрален канал, може да се реже простатна жлеза и други манипулации.

- Какво друго по-особено има във вашата операционна зала?

- По време на манипулациите заедно с всеки апарат е включена свръхтехнологична видеосистема, даваща  картина с HD качество. До хирурга стои голям екран с висока разделителна способност и антиотразяваща повърхност. Така специалистите могат да работят възможно най-прецизно, а всички в операционната зала, наблюдавайки екрана,  са в унисон с опериращия. Видеосистемата е идеално средство и за обучаващите се.

- Какво коментират във Военна болница в София за условията, при които работят  колегите им в бургаския кв. Ветрен?

- Всяка клиника и всяка катедра в София са пренатоварени с работа и не отделят внимание на други болници, особено на конкурентните. Аз мога да коментирам само урологичното отделение, за което е неоспорим факта, че оборудването няма аналог в България.

- С кои други специалисти ще работите в отделението?

- С д-р Стоев  направихме добър екип за съвместни операции. Очакваме още един колега да се включи към нас, тогава ще поемем и един обучаващ се млад колега.









В категории: Здраве


7
Коментара по темата
7.
Една майка
11.12.2021 23:11:33
0
1
Пълен некадърник! Бездарник! Поставя диагнози, без да мисли! В София, лекарите останаха потресени! Искаше да оперира дете, за да точи касата!
6.
пациент
15.06.2016 23:18:52
0
10
Обръщам се към всички хора ,които са решили да потърсят помощ от уролозите на ДЕВА МАРИЯ !!!
Не ходете там,защото освен да ви излъжат и да ви разболеят допълнително,няма да ви се случи нищо добро.В началото на февруари имах планирана операция за разбиване с лазер на камък в бъбрека при Дичо Калоянов. Операцията започна без него ,като опериращ беше др.Киров.Почти в края пристигна и Калоянов.Увериха ме ,че всичко е минало като по учебник.След 10 дни на контролен преглед Калоянов заяви,че са пропуснали два големи камъка в същия бъбрек.Стана ми странно,че след ренген,ултразвук и панорамна снимка на целия бъбрек по време на операцията не са ги видели.След още две седмици тези камъни се оказаха люспи останали от разбития камък,мнение на Калоянов и Ал Султан–лекар от неговия екип.НАЙ-накрая дойде ред да извадят стенда,който носих повече от два месеца.Уговорката беше да бъда приета в болницата и в епикризата ми да пише,че ще вадят камък от пикочния мехур,защото не можели да си оправдаят труда за вадене на стенда,а и да дръпнат някой лев от здравната каса.Ал Султан даже не знаеше за каква процедура съм, независимо ,че ме бяха записали дни по-рано.Погледна ме с ултразвук и каза че има голям камък.Аз се притесних и и казах,че преди два месеца са го разбили.Прати ме на ренген и си поговори с Калоянов.Дойде и ми каза да не се притеснявам ,че това са люспи и с едни капки РЕНАЛИТ ще се оправя.Извадиха ми стенда и ме освободиха с уговорката,че ако нещо се почувствам зле да се върна отново при тях,защото се водя три дни в болницата.При напускането на болничната стая отвън чакаше за настаняване друга пациентка.На рецепция ми взеха 30лв.за престой,а те си дръпнаха още 450лв.от здравната каса,за несъществуващ камък в пикочния мехур.
Днес отново ходих при друг известен уролог и той ми каза,че камъкът си стои в бъбрека,изобщо не е разбит и отново съм с хидронефроза.Налага се спешна операция,за да освободя нещастния си бъбрек.Болницата взе от мен над 600лв.без да получа адекватно лечение и ми нанесе страдание и мъка в продължение на четири месеца.Ще се жалвам и по-нагоре,но сега съм уплашена и незнам на кой специалист да се доверя.Докога ще гледат на нас като на стока ,да се интересуват само от финансовата страна.
Не може всички да се лекуваме в чужбина,нали затова си плащаме здравни осигуровки.Поне като си плащаме да ни лекуват специалисти,а не някакви измислени докторчета,които се учат върху нас за наша сметка.
Бягайте далече от ДЕВА МАРИЯ там ще ви разболеят повече ! ! !
5.
prolet
10.04.2014 21:59:49
4
2
Zapoznax se s dr.Kaloanov predi 5 godini.Parvo toi e unikalen chovek i straxoten spezialist!!!Badete jiv i zdrav!!!
4.
Ат.Савов
07.01.2014 16:22:59
3
2
Познавам д-р Колоянов младежките години.Много сърдечен,жизнен,добронамерен и рядко отзивчив .Да бъде жив,здрав и така добър специалист.
3.
П. Пациент
08.04.2012 11:41:19
1
4
Супер, ако сключите договори и с частни здравни фондове, ще е още по-супер!
Още веднъж успех!!!
2.
скръц
08.04.2012 09:14:00
2
3
нищо няма да плащат допълнително за операцията - тя е по здравна каса =Р
1.
Потенциален пациент
07.04.2012 21:18:01
4
10
Колко допълнително ще плащат здравно осигурените пациенти? Иначе за модерното оборудване, ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ЧЕСТИТО!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Истините за секса, които жените след 30-годишна възраст знаят Истините за секса, които жените след 30-годишна възраст знаят Увереността е най-секси Страховете на много жени, които отблъскват мъжете Страховете на много жени, които отблъскват мъжете Да бъдеш страхлив през цялото време излъчва изключително стресираща и напрегната личност 4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави 4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави Ето кои са те  Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Свежо лятно предястие Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Латиномузиканти й пели на ухо Happy birthday, а наздравици се вдигали с Дом Периньон Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Финалистката от Ергенът 1 има свое мнение за Народното събрание Кои са отличниците от изборите в Бургаско Кои са отличниците от изборите в Бургаско Жечо Станков затвърди лидерската си позиция в ГЕРБ, няколко изненади при ПП-ДБ Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Да не бъде уловен изобщо вотът за партия "Величие", която по всяка вероятност ще влезе в Народното събрание, сериозно излиза от рамките на статистическата грешка „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната На потенциални купувачи са предлагани имущества в София с фалшиви договори за собственост Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Сексоложката заяви, че за момента мъж не й трябва  
Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори