×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов със стратегически промени в листите, вкарва две ключови имена


30 Април 2024, Вторник, 12:22 ч.
Автор: Флагман.бг

Йорданка Фандъкова е една от готвените изненади 

До седмица трябва да разберем имената на всички желаещи да станат депутати на предсрочните избори за парламент.  На прага на приближаващата предизборна кампания партиите ще запазят принципа да има нещо старо, но - и нещо ново. Така част от водачите остават, други ще бъдат сменени. В Софийския 25 МИР битката ще е сериозна. Там водачи ще са Бойко Борисов, Христо Петров-Ицо Хазарта, Костадин Костадинов и Корнелия Нинова.

В Пловдив се очаква да води Бойко Борисов, а срещу него да се изправи Асен Василев от ПП - ДБ и Иван Петков от БСП.

Лидерска битка се очертава и в Благоевград. Там един срещу друг вероятно ще се изправят Росен Желязков от ГЕРБ, Андрей Цеков от ПП-ДБ, Делян Пеевски от ДПС, Корнелия Нинова от БСП, съобщава bTV.

Във Варна Даниел Лорер отново ще води листата на ПП-ДБ, Даниел Митов - тази на ГЕРБ, Костадин Костадинов на "Възраждане", а Борислав Гуцанов - на БСП. Някои знакови лица на партиите са под въпрос за вота. Това са Лена Бориславова в ПП-ДБ, както и Лъчезар Иванов в ГЕРБ.

Част от листите на ГЕРБ вече са почти подредени, а сред новите имена на челни позиции излизат юристката от парламентарната група Рая Назарян и бившият кмет на София Йорданка Фандъкова. По неофициална информация, все още не е разрешен въпросът дали Лъчезар Иванов, най-дългогодишният депутат на ГЕРБ, да остане в листите.

Бойко Борисов ще води листите в 25 столичен район, както и Пловдив. А лидерът на СДС и коалиционен партньор Румен Христов отива в Монтана.

Сериозни размествания ще има в "Продължаваме промяната". Бившият премиер Николай Денков ще води, освен традиционно в Шумен, и в Бургас, на мястото на Константин Бачийски от СЕК, който се отцепи от ПП-ДБ за вота. Асен Василев ще е водач в листите в Хасково и Пловдив, Кирил Петков и Христо Петров - в София.

Очаква се Бойко Рашков да остане в листите на ПП. Но в тях няма да намери водаческо място Лена Бориславова, твърдят от партията.

Христо Иванов остава да води в София, а Мартин Димитров - в Русе. Нов водач ще има в Благоевград - вместо Андрей Гюров ще е бившият министър на регионалното развитие Андрей Цеков. Не всички бивши министри обаче ще са част от листите.

При ДПС очакванията са Делян Пеевски да води две листи. Традиционно съпредседателят на ДПС ще поведе в Благоевград, но вероятно и в Кърджали, където обикновено води партийният лидер.

Листите на БСП бяха наредени още в събота на пленум. От БСП си тръгва депутатът Богдан Боцев, а Манол Генов няма да се кандидатира, след като му беше взето водаческото място в Пловдив област и това беше скандалът на отминалия в събота пленум.

По решение на ръководството Веска Ненчева беше поставена за водач, а всички от пловдивската листа си направиха отвод и я опразниха. Така там предстои служебно пренареждане.

При "Възраждане" се знае, че лидерът Костадин Костадинов ще води в София и Варна. А листите на ИТН ще са готови в края на седмицата.

Въпреки краткия живот на този парламент, трусовете не подминаха почти никого. Най-много турбуленции имаше при ПП-ДБ. Още в началото на 49-ото НС Радостин Василев стана независим депутат.

На прага на изборите от ПП се отделиха и "Средна европейска класа", и "Зелено движение". Неговият лидер Владислав Панев обаче се отцепи от партията си и остава в редиците на ПП-ДБ. А някои депутати обявиха, че не желаят да се кандидатират повече, като Искрен Митев и Росен Костурков от ПП, които вече направиха своите лични изявления в социалната мрежа.

В рамките на този мандат бяха изключени и трима депутати от "Възраждане", които също ще участват във вота, но с партия "Български глас".

Срокът за пълния списък с имената в партийните листи е 7 май. След това - на 8 май в Централната избирателна комисия ще бъде изтеглен жребият с номерата в интегралната бюлетина. В 00 часа на 10 май официално започва предизборната кампания за вота 2 в 1.

На нея се явяват общо 22 партии и 11 коалиции, а днес се регистрираха и 3 инициативни комитета.

В последните три години в страната ни се проведоха общо седем пъти избори - пет за парламент, един за президент и вицепрезидент и един местен вот. Данните показват, че най-скъпи са били последните местни избори - 188 милиона лева.

Веднага след тях се нареждат изборите през ноември 2021 година - 149 милиона лева. Те обаче също бяха "2 в 1" - и парламентарни, и президентски. На трето място по харчове са парламентарните избори 2021 година - над 108 милиона лева и вотът от април миналата година - 106 милиона лева.


В категории: Политика


3
Коментара
Флагман.БГ Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите 21/05/2024, Вторник 07:13 0
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 10
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
3
Коментара по темата
3.
Възмутен
01.05.2024 08:24:05
0
1
Прочетохте ли това, което публикувате ! Как може да не го погледнете и редактирате ! Ужас !!!
2.
Методиев Магнитски
30.04.2024 13:13:07
0
6
А влади педала от магнитски в кой МИР е?
1.
Бай....
30.04.2024 12:37:58
0
3
''Капацина маре-минте наре''
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце 28 плажа може да останат неохраняеми 28 плажа може да останат неохраняеми Липсва интерес за много от плажните ивици във Варненско заради промените в наредбата за водноспасителната дейност Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори