×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

The Standart: Владимир Путин може да е на седмици от пробив в Украйна


01 Април 2024, Понеделник, 14:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Съюзниците в НАТО и ЕС трябва да имат координирана стратегия, за да предотвратят бедствието в Украйна точно сега

Налице е нарастващо разбиране сред западните съюзници, че Украйна губи войната срещу Русия и до лятото може да се изправи пред поражение, пише The Standart. Русия удря фронтовите линии с артилерийски, ракетен и безпилотен огън - и с над пет пъти по-голяма скорост, която украинската армия може да отговори. Войските на Володимир Зеленски са изтощени – след като издържаха в някои сектори на по-голяма концентрация на пристигаща артилерия, отколкото при Сома през 1916 г. или при Бокаж в Нормандия след D-Day през 1944 г.

Отговорът на Запада беше неравномерен спрямо перспективата за руски пробив в рамките на седмици. Артилерийските запаси, дори за собствените им арсенали в случаите на Великобритания, Германия и САЩ, няма да бъдат попълнени напълно още две години. Германия увеличи разходите за отбрана, но отказва да изпрати променящи правилата оръжия като ракетата Taurus.

Съюзниците в НАТО и ЕС трябва да имат координирана стратегия, за да предотвратят бедствието в Украйна точно сега. Ако Зеленски бъде победен, Киев и Одеса превърнати в люспи, западните съюзници ще трябва да направят още повече, за да отговорят. След клането в Крокус Сити Хол Владимир Путин даде да се разбере, че битката му сега не е само срещу „неонацистката“ Украйна, но и срещу „неонацисткия Запад“, от който режимът в Киев е просто лидер на марката.

Западният съюз изглежда странно при шестици и седмици. Американската украинска политика е впримчена от вътрешни борби в Конгреса. Европейски партньори като Германия, ограничената от газ Италия и Испания скрито или явно търсят сделка с Русия.

Балтийските и северните съюзници поеха ролята на Касандра, пълна с предчувствия и реализъм. Те казват, с много доказателства, че военният режим на Путин няма да спре на границите на Украйна. Подобно на Макбет той е толкова потопен в кръв, че връщането назад би било също толкова досадно, колкото и продължаването.

Той вече е загубил 405 000 за две години битки и с 1,3 милиона, ангажирани във войната - с перспективата да извика още 1,5 милиона до 2027 г. Украйна е загубила около 385 000.

За Великобритания е време за проверка на реалността. Нашите правителства се хвалят, че харчим повече от 2,1 процента от БВП – но цифрата работи само ако включите пенсиите и пълния набор от социални плащания. Необходим е прост, практичен преглед на отбраната в рамките на месеци след встъпването в длъжност на следващото правителство.


В категории: Войната в Украйна


12
Коментара
Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
12
Коментара по темата
12.
Може,но е малко вероятно
02.04.2024 07:40:48
0
0
Задругата няма да позволи на чудовището от долната Zемя да погълне светлината.
11.
11
01.04.2024 17:01:24
0
1
5 Маркчо Мицов
10.
1
01.04.2024 16:58:30
5
7
болно уродливо джудже
9.
Борис
01.04.2024 16:42:54
1
1
Корумпирано подло същество. Желая ти много успех в творчеството по темата за гадните неща и лъжите.
8.
33
01.04.2024 14:59:35
10
9
Купи си вазелин, защото ще имаш запек след като си изядеш отрязаните уши, фашистка мастия. Готви се.
7.
Цървуляк
01.04.2024 14:58:03
7
9
Азов от Бургас? Що за оксиморон. Като си азов защо не си в родината? Да не си предател или дезертьор?
6.
3
01.04.2024 14:56:35
7
12
Опааа изпълзяха неплатените кремълски мърши. Я надуй гадулката как на Зеления му остават часове, утре сме у Харков, Костя е първа политическа сила, мигрантите го бият, джендърите го плашат.
5.
Марк Твен
01.04.2024 14:53:26
9
10
Кучетата лаят и налагат санкции. Керванът си върви в посока Харков, посока Одеса, посока Киев.
Z
4.
nezavisim
01.04.2024 14:51:27
1
7
Ne e v capaciteta na Flagman da pravi komentari po tazi tema.Mnogo,mnogo ste dalec !!!
3.
До 1
01.04.2024 14:49:59
9
7
Ти още ли си тука бе, язовец гнусен? Отивай в Донбас (докато не стане време от Лвов да браните усрайна) за да ти одерат татусите за сувенир, мършо предателска!
2.
Можьо Можков
01.04.2024 14:47:47
9
7
Може. А може и систематично да разчленяват способността на всу и нато да са заплахата, която бяха допреди 10-15 години, но поради неудобство да сервират истината на час по лъжичка. Като приключи този кошмар, ако още сме в способност да използваме електричество, ще се окажат много по-големи загубите на украйна, отколкото казионните медии признават.
Z
1.
Azov Burgas
01.04.2024 14:47:36
8
11
Фантасмагории. Не забравяйте че платените мисирки не са само на изток. :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори