×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой лъже за споразумението? Скандалът с министрите от ПП-ДБ в проектокабинета „Габриел“ се заплита


Кой лъже за споразумението? Скандалът с министрите от ПП-ДБ в проектокабинета „Габриел“ се заплита
За втория мандат от ПП-ДБ са казали, че ще го върнат веднага и искам да видя дали ще изпълнят мъжката си дума, каза депутатката от ГЕРБ Рая Назарян
21 Март 2024, Четвъртък, 09:07 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Рая Назарян от ГЕРБ разкри, че предложените 11 министри от ПП-ДБ искали да са в папката с мандата, но после се извъртели 

11-те министри от ПП-ДБ, които подписаха декларации, че не желаят да бъдат в кабинета „Габриел“, искаха да са част от правителството след ротацията. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ депутатката от ГЕРБ Рая Назарян. Тя е категорична, че представителите на „промяната“ са знаели, че Мария Габриел ще отиде в президентството с папка, в която са записани имената на бъдещите министри. Според нея (не)партньорите им във властта обаче са се извъртели. 

След като водещата Мария Цънцарова я пита кой излъга за споразумението, което Назарян държала в ръце и казала, че Христо Иванов го е подписал, депутатката се оправда, че думите й били извадени от контекста. 

„Ако върнете записа от репортажите по всички медии, ще видите автентичността от моето изявление. В него се казва, че споразумението е одобрено от Христо Иванов и че след това е подписано от Мария Габриел, но не и от останалите лидери на отсрещната коалиция. Няма лъжа от моя страна. Имаше малко разминаване между заставките и заглавията на медиите, които се бяха подвели от реалния запис. Нашият пресцентър изпрати нарочно съобщение, за да се конкретизира и да се размие тази неточност, но въпреки това ...“, каза тя, преди водещата да я прекъсне и да я попита какво пише в учебниците по право, по които е учила, за да стане юрист и как се одобрява договор.

„Това е дълъг процес. Ако има подписи, означава вече задължаване за изпълнение, а одобрението е в процеса на преговорите и съгласие за клаузите, които се съдържат в него“, заяви Рая Назарян. 

„Не трябва да вадим от контекста изречения. Аз казах, че споразумението е одобрено и подписано от Габриел, но не от другите, което означава, че няма подвеждане“, добави тя. 

Премиерът в оставка Николай Денков обаче каза по-рано пред бТВ, че Христо Иванов не е поставял подписа си под никакъв документ. „Аз бях там, когато той обясни, че не се е съгласявал с този текст, че в него има параграфи, които трябва да се обсъдят и да се съгласуват. Не го е подписвал, категоричен съм в това. Рая Назарян излъга в ефир“, подчерта академикът. 

„Това, което се опитва да твърди г-н Денков, че разполага с достоверна информация... всъщност той не присъстваше на последната среща, която бе в неделя. Точно в този момент, аз бях в залата, която заседавахме само с Христо Иванов, с който се уговорихме, докато другите колеги разглеждаха кандидатури за министър за електронното управление“, заяви депутатката. 

„Ние с него финално трябваше да огледаме текстовете, за да може да спестим време. Имаше два разпечатани екземпляра. Гледахме текст по текст и той казваше „да, да...“. Аз не знам откога „да“ има отрицателно значение. Той каза, че ще го предаде на колегите, а аз – на Мария Габриел. Това е цялата истина“, подчерта тя. 

„Наистина ли сте се опитали да ги измамите? Махнали сте датата, свързана с ангажиране за реформата в службите“, попита я обаче Цънцарова. „Не. Обсъждали сме три варианта и накрая се обединихме, че дата няма да слагаме. Единият беше за 30 април, а другият – за 31 юли“, отговори депутатката. 

„Те първо се съгласиха, а после казаха, че не искат да отстъпят. Това е голямата разлика. Ние сме съгласни да има реформи в службите. Политическата воля сме я изразили, като сме записали точките. Единственото, с което не сме сигурни и не може да се ангажираме, е каква дата да сложим, защото реформа е изключително профилирана и специална“, добави тя. 

Това споразумение касае периода, в който премиер ще е Мария Габриел, уточни Назарян. 

Значи Христо Иванов лъже, прекъсна я отново Цънцарова. „Не съм казала това. Той се е съгласявал с мен, но не знам какво са обсъждали помежду си, но решава да удължава преговорите...“, заяви депутатката. 

Очевидно не е било финализирано обсъждането, след като няма подписи, коментира водещата. 

„Говорила съм с Христо Иванов и той е казал, че всичко е ок. Те имат тактика да измислят нови и нови неща, за да удължават преговорите и да не се стига до подписване“, коментира представителката на ГЕРБ. 

„Ние сме четири дами в преговорния екип и не ходим при г-н Борисов. Имаме мандат и сме казали за какво е той. Обсъждаме нещата в нашия кабинет“, добави тя. 

Водещият Златимир Йочев пък я пита дали ги обсъждат с Бойко Борисов, а тя отговори, че не всички. Не беше нужно да се съветваме с него постоянно, заяви Назарян. 

„Борисов не се е месил. Той има пълно доверие на Мария Габриел. Ако тя е решила да се съветва с него, защото той е изключително опитен политик, това е нейно право“, добави тя. 

„Вчера Асен Василев каза, че е готов да се извини на жената Мария Габриел, ако се е обидила. Това върши ли работа, за да продължат преговорите?“, попита пък Цънцарова. „Изявленията му от тяхната пресконференция съдържаше обидни и клеветнически твърдения. Вчера той не се извини, не даде заявка и желание, осъзнато, че е сбъркал, че не е прав, че е нарушил и добрия тон, и политическото говорене, а потвърди и въведе нови обвинения към нея, които засягат честта и достойнството й. Това не е присъщо за един политик“, отговори юристката от ГЕРБ. 

„Преговаряхме с ПП-ДБ до обяд и преди да върнем мандата, те бяха информирани. Предния ден бяха с нас в президентството и обещаха на Румен Радев, че след 24 часа ще го върнем изпълнен, защото сме на финал“, добави тя. 

„Преди да отидем при президента се разбрахме, че това е споразумението, че това е състава на Министерския съвет, че времето изтича и че трябва да го върнем. Те знаеха, че ще се носи папка с имената, които 10 дни са коментирани. Одобрени са. Единствените, за които имаше спорове, бяха на Тагарев, за министъра на енергетиката и на електронното управление“, заяви Назарян. 

Когато говорите, че е одобрено, трябваше да има подписи, повтори обаче Цънцарова. 

„Отидохме при президента, за да получи Габриел проучвателния мандат като премиер и да се издаде указ. В Приложение 1 е състава на кабинета. Когато нещата са одобрени и са ясни, не се подписват. Какво ли друго може да се направи? Някой умишлено тласка, за да бъде провален първия мандат“, подчерта депутатката от ГЕРБ. 

„Лидерите на ПП-ДБ знаеха, че отиваме с тази папка. Габриел държеше връзка с Денков. В това споразумение сме записали още в самото начало, че първият мандат е национален и се кълняха“, добавя тя. 

„Записано е, че с него ще бъде съставен кабинета. За втория мандат са казали, че ще го върнат веднага. Няма да се прави с него нищо. Това е мъжката им дума. Искам да видим дали ще бъде изпълнена“, заяи Рая Назарян. 

„Времето за извинение свърши. Ако Мария Габриел ме попита, бих я посъветвала да внесе в Народното събрание заявление, с което да изтегли изпълнението на мандата без да представя състав и структура, защото виждате, че няма доверие към нея от тези 11 души. Те абдикираха, за да бъде провалена. Нужно е да предложи изцяло нов състав, което вече ще е извън преговорите. Това изглежда е провал на първия мандат, но това не идва от нас“, добави тя. 


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 3
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
12
Коментара по темата
12.
Изражданец
21.03.2024 11:40:05
0
2
Кви посолства бре копейко!!! Зад цялата тази простотия седят Борисов, Пеевски и цялата порочно забогатяла пасмина за тези 20 години дето и задника си дава за да не се промени нищо, в случая всичко се върти до съдебната система. Вие копейките твърдо сте зад Бойко, центъра ви е в Москва, само се лигавите за пред електората, а посолствата дружно се смеят на цирка начело с Мутрофонова.
11.
Бай....до 10
21.03.2024 11:21:23
2
1
Като си намажа кура с колофон, гъза ти ще свири като цигулката на Паганини !
10.
До 4 и 9 изражденците
21.03.2024 11:13:36
3
3
Стига с тия посолства,че дотягате,бря!Нал ако имаше намеса на "Посолството" нямаше да има такива скандали и всичко щеше да е по мед и масло!За ваше съжаление тия дето през месец посещават мирофанското посолство и Мацква са вашите лидери!!!
9.
до 4
21.03.2024 10:35:44
9
3
Посолството отдавна им е наредило, само че гробарите искат да се отърсят от тия лепки промяната, които се залепиха към статуквото като косъм на сапун. ППДБ изтичат в канала, ако има избори и го знаят. ГРОБ също ще загубят гласове, ако има избори, но няма да е в такива размери като при ППДБ, които едва ли ще минат 4%
8.
Всички лъжат
21.03.2024 10:29:05
2
8
Всички са лъжци и измамници.
7.
майнак
21.03.2024 10:19:52
1
10
Гледах й цялото гостуване и накрая разбрах че изобщо не я слушах. Топа е.
6.
Охаааа
21.03.2024 10:15:02
7
13
Аз да питам, Назарян ли е новата креватна звезда на вожда? Дори и да го мразя този патологичен банкянски лъжец, шапка му свалям при изборите на Мата Хари!
Време му е да се запознае и с Бай Ставри!
5.
И да извъртат от герб
21.03.2024 09:44:10
3
26
Истината е, че не искат да пуснат прокуратурата, регулаторни и службите от хватката си.
Покриват всичко!
Какво стана с 8те джуджета?
боко и шиши ги скриват, защото ако излезе Истината ще ви хвръкнат шапките!!
Крайно време е да се запознаят с бай Ставри!
шиши и боко наМагнитени!
И последно; какъв партньор си, че да записваш разговорите на хората с които управляваш?
Ще ви кажа: ченге от симеоново, Банкянско ченге!
4.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
21.03.2024 09:36:43
9
14
Пълен фарс. И ГЕРБ и Продължаваме Простотията чакат посолството да им нареди. Не могат да се понасят,но нямат избор. Толкова са ясни, само Бай Ганьо не може да се усети
3.
Разбирач
21.03.2024 09:35:15
6
25
Kaто няма подписи от двете страни , значи няма постигнат консенсус.
Марийка и другите кокошки послушаха бойко и Пеевски , отидоха при резидента с на деждата пред свършен факт ПП ДБ да продължат правотелството , да да ама не....
2.
Бургазлията
21.03.2024 09:32:20
8
26
Лъжат мажат , ама са до главата омазани в лайна# кокошките от ГЕРБ.
Бай Ганьо ги изнасили , изми си ръцете с тях и ги фърли да се обесняват какво са лъгали два дена!
1.
XX
21.03.2024 09:23:50
14
17
Кирил Петков може да е патологичен лъжец, но в тази май си намери дружка... Дали и тя има парапет?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори