×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Злополучният проектокабинет „Габриел“ се оказа и без външен министър


Злополучният проектокабинет „Габриел“ се оказа и без външен министър
В суматохата Мария Габриел, изглежда, забрави да се самономинира и за външен министър
20 Март 2024, Сряда, 20:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Номинираната за премиер пропусна да предложи човек за поста при президента, след скандала с ПП-ДБ остава неясно дали ще внесе състав на МС в парламента

Проектокабинетът „Габриел“ е без външен министър. Това показва внимателно прослушване на записа от връщането на „изпълнения“ проучвателен мандат при президента.

Припомняме, че във вторник след 16,00 ч. номинираната от ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел изненадващо се яви на „Дондуков“ 2 с пълна папка с проектосъстав на Министерски съвет (МС). Това се случи въпреки негативния резултат от преговорите с „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) към последния ултимативен срок, поставен от партията на Бойко Борисов – 12,00 ч. в същия ден.

Габриел номинира за министри и представители на ПП-ДБ, което предизвика скандал. 11 от тях си направиха отвод, като обявиха, че не са дали съгласие да участват в такова правителство.

Дали в бързината или по друга причина, Мария Габриел вчера представи проектосъстав на кабинет от 20 души. Това е броят на министрите и към момента. В проектокабинета „Габриел“ обаче има нова длъжност - заместник министър-председател по европейските въпроси. Т.е. това е вицепремиер без портфейл. Мария Габриел предложи такъв да стане настоящият министър-председател Николай Денков.

Вероятно заради суматохата Габриел обаче пропусна да издигне външен министър. Припомняме, че делегацията на ГЕРБ при президента вчера, както и предния ден (при получаването на проучвателния мандат), закъсня с около 10-15 минути, което е необичайно.

От пресцентъра на ГЕРБ не отговориха след запитване на „Флагман“ защо Мария Габриел не е предложила министър на външните работи.

Припомняме, че в хода на преговорите партията на Борисов настояваше Габриел да съвместява премиерския пост с този на външния министър. Вероятно това е и трябвало да заяви тя пред президента вчера, но неволно е пропуснала да го направи.

Мария Габриел е вицепремиер и външен министър във все още действащия кабинет в оставка на Николай Денков.

Дали, кога и в какъв състав тя ще внесе проектоправителството си за гласуване в Народното събрание засега остава загадка. Не е ясно и дали ГЕРБ и ПП-ДБ ще подновят преговорите за съвместно управление след тежките обвинения между тях вчера и днес.

Гледайте запис от връщането на мандата тук:

 


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
14
Коментара по темата
14.
Малко зор
21.03.2024 10:34:34
0
0
Министър Председател да съвместява и поста на Министър на външните работи, но в България всичко е възможно!
Такъв "съвместител" кое по-напред ще гледа- посолствата , консулствата и международните отношения на страната или ще следи, координира и подпомага работата на министрите си ?
13.
Голямо важно
21.03.2024 10:30:27
0
0
че не бил споменат външен министър !?
Външен министър може да стане всеки първи хванат от улицата, като единственото условие е да му се пътува и да не повръща в самолетите ...
Пък и за Марчето Габриелова е малко трудно да изброи до 20 , случва се да се пропусне едно число ...!
12.
Ъпсурт
21.03.2024 07:56:32
3
4
Влизат в политиката бедни като църковни мишки , излизат като кебапчийски котараци, охранени с дебели гуши тези от промяната.
11.
Добър ден
21.03.2024 00:06:12
2
0
Какво внимателно прослушване на записа ?
Вие не четете ли коментарите под статиите си?
Айде още малко hints: Мария Габриел е началник по партийна линия в ЕНП на ДБ и Христо Иванов.
Сега ясно ли е, защо под споразумението за правителство има само техните два подписа.
Очаквайте още: Ще стане ли новата фаворитка на Баце премиер на мястото на "Мария Габриела".
10.
До 8 u 9
20.03.2024 23:08:34
6
7
А ако излезе народа да ви натроши тиквите, дали ще можете така да се радвате на мутринските си прийоми?! Пълни тъпанари сте да се подлагате на една мутра! Като Гаргамел днес- Барба Ганьос я смаза! Вие сте следващите пешки!
9.
До 7
20.03.2024 22:50:01
0
0
Не виждаш ли, че си пишеш с прост трик? Ако не му спуснат опорните точки, няма как спори...Не стига само ядене, трябва и акъл.
8.
И пак до 5
20.03.2024 22:46:51
1
4
Толкоз си капацитет, че те знаеш, че президента предлага премиера, той се съгласява, а после сам си реди правителството. Още днес Радев каза, че макар да не е предвидено задължително да одобри с указа си състава, тойняма друг избор. Т.е. каквото Росен Желязковпредлажи, това ще е. Честита ти конституционна промяна или сега светна чак. Що не се смееш. Хааааа ха ха хаааааа.
7.
До 5
20.03.2024 22:42:06
1
8
Информацията ти е от времето на баба ти. Преди няколко месеца цялата сглобка ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ приеха промяна в конституцията. Според нея, Президента не е свободен да прави служебно правителство. Той има правото да избира за служебен премиер межде придседателя на НС. Този на БНБ, Сметната полата или омбудсмано. Омбудсмонът от април е съдия в Европейския съд. Президентът вече каза, че щя ги кара пэ "домова книжка". Демет от председателя на НС. Но и другите да са пак са назначети от Боко. Толкоз ти е акъла на теб като гласуваш. Ха ха ха хааааао. Айде смей се.
6.
То да к0р да й го набиеш
20.03.2024 21:58:29
9
18
Другарката Гаргамел = ПКП номер 2. Край с кариерата на амбициозната провинциолистка.
5.
До 4
20.03.2024 21:30:40
5
7
Хайде малко да се успокоиш!

Кой може да е служебен премиер
Когато парламентът не успее да излъчи правителство, тази задача се прехвърля на президента. Той назначава служебен кабинет с премиер и министри по своя преценка.

Досега нямаше ограничение кои могат да бъдат хората в такъв кабинет, но вече служебен премиер ще може да стане само човек на един от следните постове:

Председател на НС
Управител и подуправител на Българската народна банка (БНБ)
Председател или зам.-председател на Сметната палата
Омбудсманът или негов заместник

Тук-там има и хора, които не са марионетки на ГРОП или Розовите понита.
4.
До 2
20.03.2024 21:00:27
11
13
Хаха хаааа, ама председател на НС е РосенЖелязкав. Тези на Сметната палата и БНБ с,що хора на ГЕРБ. Само ти ли не разбра, че на ББ не му трябват некакви коалиции. ПП-ДБ сами отрязаха ролята на ппезидента. Е...сега цялата власт ще в Боко. Разбра ли "умнико". Първо се предлага на председателя на НС. Това еРосен Желязков. Той сам си прави правителството. Посли избори, след избори и така поне три-четири години. Боко няма интерес от коалиция. Те за това ПП-ДБ са у паника. Ако има коалиция ще трябва да ротират Гнова за председател на НС и после ще се отметметнат иГнама ще е премиер. Ама Боко ги разбира тия неща. Не е като теб. На....от тук натам правителството ще е служебно на ГЕРБ
Те ти конституционна риформа.
3.
Буци тъпото
20.03.2024 20:55:55
10
21
Голям смях. Неможачите от гр0б се осраха тотално. Педалетките ги онодиха без взели.
2.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.03.2024 20:38:53
11
24
НОВИ ПРЕГОВОРИ С ВТОРИЯ МАНДАТ НА ППДБ !!!!!!!!!!!АКО СЕЛСКИЯ ХИТРЕЦ БУЦИ НЕ ЩЕ ЗНАЧИ ХВЪРЛЯ ДЪРЖАВАТА В ИЗБОРИ И ТОЙ ЩЕ Е ВИНОВНИЯ ХАХА !!!!!!!!ТОЗИ ПЪТ НЕГО ГО ИЗКЛЕЦАХА С 200 ХАХА
1.
Манфред от ЕНП
20.03.2024 20:15:01
4
29
Е как -разбира се тя ще се самопредложи и за външен министър. Тя ми каза че днес обмислила да заеме и длъжноста на финансов министър на България след като била обидена за красивото си лице. Колко му е. То габриелчето такъв опит е придобило при мен в Брюксел че може да замести и целия ваш селски МС. Ще вземе само бацо гацов за портиер.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори