×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР се хвали, че „профилактира” българските деца, докато тумби мигранти вилнеят безнаказано в столицата


МВР се хвали, че „профилактира” българските деца, докато тумби мигранти вилнеят безнаказано в столицата
От англичани преминахме на пакистанци с британски паспорти, после станаха студенти, сега пък сирийци. Накрая да не се окаже, че пак те са предизвикали сбиването
11 Март 2024, Понеделник, 13:44 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Защо органите на реда запазиха мълчание близо два дни, а благоволиха да излязат с позиция едва след като в социалните мрежи беше разпространен клип

В неделя се състоя голям протест в София, насочен срещу мигрантските безчинства. Макар първоначалните очаквания да бяха за около 50-100 човека, според различни данни на присъствали, към края хората наброяваха близо 1000. Пред Министерството на вътрешните работи, организирали се във Фейсбук предимно млади хора, напълниха пространството в градинката на храма "Свети Седмочисленици", а после поеха на шествие по бул. "Витоша", за да изразят несъгласието си с допускането  на мигранти у нас и свободното им придвижване по улиците. Разбира се, не липсваха опити от политици да се възползват от недоволството, но организаторите не допуснаха те да развяват партийни флагове и други отличителни знаци.

Защо вътрешният министър и компетентните органи прикриват данни от случаите на бул. „Витоша“?

На 06.03 на бул. „Витоша” стана сбиване, при което младежи от арабски произход пребиха момчета и момиче българи. Излязоха и клипчета, на които ясно се вижда кои са биещите, кои са битите. Първоначално МВР не благоволи въобще да излезе с информация по случая, като явно се надяваше, че бързо ще отшуми. Дали заради наличието на снимков и видео материал, дали заради все по-засилващото се недоволство сред хората заради неясните обещания на министър-председателя Николай Денков за приема на повече бежанци, дали заради непрекъснато увеличаващото се присъствие на мигранти по улиците, но се надигна масово недоволство, което принуди полицията да благоволи да излезе с позиция по случая. И започнаха разминаванията...

По данни на битите се касае за ситуация, при която голяма група мигранти е притеснявала момичето, което е било с българите, при което приятелите на девойката са опитали да я защитят. Информацията на МВР е доста по-различна – „двете групи, които са се сбили са се познавали, като момичето е била обща позната и на двете групи, и именно заради нея е възникнал спорът”. Разбира се, на едни версията на МВР може да им звучи по-достоверно, отколкото разказа на един от пострадалите, но възникнат няколко резонни въпроса:

  1. Защо органите на реда запазиха мълчание близо два дни, а благоволиха да излязат с позиция едва след като в социалните мрежи беше разпространен клип, на който се вижда как мургави субекти бият бели деца?
  2. Защо първоначално просто констатираха случая, а едва два дни по-късно опитаха и да омаловажат случилото се, като накрая изкараха случилото се „спор от лично естество?”
  3. Защо се опитаха да акцентират на друг случай, възникнал ден по-късно, при който по твърденията на СДВР и МВР, група младежи от български произход, са нападнали без причина няколко пакистанци на същия булевард?
  4. Защо, ако се касае за такъв инцидент – от личен характер, в социалните мрежи, в профили на араби, също бяха качени видеа от случилото се, като коментарите бяха в духа на поведението на друговерците – агресивно към нашите младежи, без какъвто и да е намек, че се познават?

Можем да продължим с въпросите, но да видим и другия случай, при който на 7 март, няколко младежи нападат „студенти от Великобритания” – това е първоначалната информация от органите на реда. Малко по-късно се изяснява, че става дума за пакистанци с английски паспорти, а пък това, че са студенти въобще не е доказано, макар че беше използвано като основен коз от МВР – явно, за да предизвика съжаление към тях и да настрои обществеността срещу набедените за биячи българчета. Видите ли, някакви клети английски студенти, спокойно разхождащи се по една от централните улици, биват безпричинно и вероломно нападнати от агресивни фашизоидни елементи.

Малко по-късно излезе информация, че МВР е профилактирало (?) над 100 човека, свързани по един или друг начин със случилото се в четвъртък, като е арестуван младеж, откраднал мобилен телефон на един от пакистанците, като старши комисар Мирослав Данаилов даже се похвали, че той ще бъде обвинен в грабеж, „за да покажем, че сме безкомпромисни към саморазправите – особено на етническа, религиозна или расова основа“. По-късно стана ясно, че са арестувани още няколко от българите.

Ако не беше трагично, щеше да е смешно. Районът буквално е превзет от мигранти, по улиците преминаването на сами жени е крайно нежелателно, процентът мургави друговерци е доста по-висок от този на местните, всички мигранти се движат на големи тумби, подвикват, отправят неприлични жестове, често се бият помежду си, смущават обществения ред постоянно, а полицията – когато въобще е на мястото си – само констатира това, но сега е решила да демонстрира сила, като използва всички лостове, с които разполага, за да си го изкара на 16 годишен, който дори още не е категорично установено, че е виновен за нападението над „студентите”.

Интересното е, че в един момент, от пакистански студенти, се заговори за сирийски, като някои медии дори цитираха думите на директора на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) главен комисар Любомир Николов. От англичани преминахме на пакистанци с британски паспорти, после станаха студенти, сега пък сирийци. Накрая да не се окаже, че пак те са предизвикали сбиването, а не набедените за побойници български момчета. Не били компютри, а компоти...

Всъщност дори да приемем за чиста монета думите на компетентните лица, които валяха тези дни покрай този случай (докато крайно подозрително мълчаха за първия с побоя над българчетата), няма как да не подчертаем, че въпросната ескалация на напрежението се очакваше отдавна – както поради посочените по-нагоре причини с увеличаващия се брой мигранти, така и поради не особено ефективните действия на полицията, която проявява строгост най-вече, когато се касае за футболни агитки и ”превенцията им”, докато друговерците бавно, но безкомпромисно и агресивно превземат все повече райони – не само в София.

„Овча купел”

И стигаме до най-скандалния случай, при който – отново след клипове в интернет – се видя, че десетки нелегални от мигрантския център наблизо необезпокоявано беснееха по улиците в квартала, а в ръцете си размахваха метални тръби и бухалки. Европейска столица, 21 век!

Тук, отново след гузно мълчание на властите цял ден, започна едно прехвърляне на топката, та ум да ти зайде. МВР обясниха, че нямало проблеми с мигрантския център, като хората там можело да се чувстват напълно спокойни, отново според думите на директора на СДВР. Само че, допълни той, вътре охранявала частна охранителна фирма, но ако се наложило от МВР щели да направят предписания за по-добра охрана в самите домове и да се сменят охранители с хора на министерството, обаче това решение било на Министерския съвет.

Всъщност Николов през цялото време говореше за спокойствието на хората В центъра, а хилядите оплаквания през годините идват от хората ИЗВЪН него – тоест от редовите българи, които плащат данъци, но вечер не смеят да припарят наоколо, защото свободният режим на мигрантите застрашава сигурността, здравето и дори живота им.

Мариана Тошева пък (председател на Държавната агенция за бежанците) заяви, че центровете няма как да са затворени, защото съгласно международното, европейското и националното законодателство, мигрантите са напълно свободни да се разхождат на териториите на населените места между 9 и 19 часа, макар че често нарушавали дори и този интервал.

Както стана ясно и от думите на Виктор Иванов, началник отдел в центъра, 435 чужденци са настанени там към днешна дата, а охраната е общо... 7 човека. По-фрапиращото е, че за евентуалното криминално минало на постъпващите в центъра, които са от Сирия, от Иран, Мароко, Египет, Судан и др., не се знае почти нищо, защото „тази информация се дава от ДАНС само при поискване”, а пък т.нар. охрана изпълнявала единствено контролно-пропускателна дейност (?!). Чудничко, нали?

Поради напрегната обстановка в района, във вторник предстои пореден протест на жителите му, като те излизат под наслов: „Овча купел – без страх и насилие“ , искайки районният кмет да изпълни предизборните си обещания и да упражни контрол върху прииждащите в бежанския център чужденци. Те настояват за:

  1. Спазване на обявения от кмета Ангел Стефанов и ДАБ пропускателен режим и вечерен час на центъра;
  2. Постоянно, а не „засилено“ полицейско присъствие около центъра за бежанци;
  3. Изграждане на цялостна система за видео наблюдение в район „Овча купел“;
  4. Започване на работа по изместване на центъра за бежанци от района.

Отделно се очаква тази седмица в Столичния общински съвет да бъде свикано извънредно заседание на тема „Сигурност“ след настояването на зам.-председателя на СОС Георги Георгиев. Към момента кметът Васил Терзиев не е казал и дума, касаеща случилото се през последните дни в столицата.

Не е като да не се знаеше

Вероятно учудени може да има само сред крайните наивници, които са вярвали, че в страната ни наистина ще останат само минимално количество мигранти, ученолюбиви и работливи хорица, пристигнали с жените и децата си. Разбира се, беше достатъчно само да се проследи случващото се през последните години съвсем под носа ни в други европейски страни, за да се извадят закономерни изводи, че и тук ни очаква същото – ежедневен мигрантски тормоз, нарастване на изнасилванията и другите тежки престъпления в районите, където преобладават мигрантите, постоянен тормоз над местните жители, несигурност... и тоталното абдикиране на органите на реда и държавата.

А все още не се е стигнало и до ескалация на напрежението, която може да се очаква във всеки момент. Фитилът на бурето с барут вече е много къс – както при мигрантите, които отказват да се съобразяват както с културните порядки и законите в приелата ги страна, така и от страна на гражданите, особено по-младите, които не мислят да си дадат задниците (с извинение) на жените, майките и дъщерите без съпротива. И на фона на всичкото това, отговорните органи явно изпълняват управленчески директиви, опитвайки се да ни внушат, че проблеми нямало, а ситуацията – както в столицата, така и в останалите населени места, където има центрове за бежанци, е по-спокойна от когато и да е било.

Единственото, за което можем да сме сигурни, е, че тепърва ни очакват още такива случаи – както във все по-препълнените центрове и околностите им, така и по централните улици в градовете, където отдавна съвсем спокойно и безконтролно се разхождат лица, за които даже не се знае какви престъпления са извършили.


В категории: Животът


18
Коментара по темата
18.
"Путин е виновен"
14.03.2024 12:21:34
0
1
Това е заглавие от Пол Джоузеф Уотсън:
"Очевидно Владимир Путин е виновен за масовата миграция към Европа"
https://cutt.ly/Aw0FqrlX
Новината завършва с текста:
"Защо Путин ще носи отговорност за нещо толкова полезно, ако ни мрази?"
Същата новина се подхваща от проф. Владимир Чуков:
"Русия дестабилизира Европа чрез мигранти"
https://frognews.bg/inteviu/prof-chukov-frogniuz-rusiia-destabilizira-evropa-chrez-migranti-naliva-maslo-ogania-krainodesnite-sklonni-rabotiat-kremal-2024-03-13.html
Проф. Владимир Чуков се тръшка в земята, че мигрантите в неговия квартал в София били намалели, пък те били толкова хубави и работливи.... но споменава, че говорели на сирийски или афганистански, а не на български език??? Защо ли??? Но как ще им дадеш български документи на тези "кандидати за убежище", ако те не могат да четат и пишат, камо ли да различават буквите на кирилица или да си напишат името на кирилица???
Това пък е пояснение от австрийски СМИ:
"Курсове по немски език: Две трети от търсещите убежище са неграмотни"
https://cutt.ly/Cw0FsNTx
"Миналата година Австрийският интеграционен фонд (ÖIF) предложи 66 000 места в курсове по немски език за „бежанци“, т.е. тези, които имат право на убежище и субсидиарна закрила. Цифрите за грамотността на търсещите убежище сега показват, че тези курсове са спешно необходими: от 66 000 участници 44 000 са били неграмотни. Преди дори да започнат да учат езика, те трябва да бъдат научени да четат и пишат. Сирийците и афганистанците са особено разпространени сред тях."
17.
Адв. Ташаков
14.03.2024 10:44:20
0
0
Сега се сетихте нали, като опря у гъзо. Преди години като имаше демонстрации ааа не това е ПР на Динко и Перата :D Все повече ще скачате като ощипани булки, всичко с времето си
16.
tehet
11.03.2024 21:59:28
0
3
Представяте ли си през социализма при Тодор Живков такава дива талибанска орда да си обикаля и да бие хора по улиците на София.
Направо щяха да ги съсипят от бой.
Няма такива "искам адвокат", "аз съм мигрант", "правата на човека". Свако ми открадна три кашона стока от Балкантурист и преди да го осъдят го биха четири пъти. Единият път толкова го биха че му счупиха ключицата е лежа в болница.
15.
Браво на Виктория
11.03.2024 20:04:46
8
1
Георгиева, как можа да напишеш следното: "на който се вижда как мургави субекти бият бели деца"? Расистка. В кой университет те научиха да пишеш така? Много, много глупост в статията ти, много...
14.
Пфф
11.03.2024 19:27:11
0
2
Край свършено е с нас
13.
Родители без граници
11.03.2024 17:50:45
1
13
Мигранти и чужденци като гости спазват задължително Законите и Правилата в съответната държава иначе държавата ги изхвърля цивилизовано . Това са фактите. Ако държавата търпи навлеци да безчинстват , значи не е държава.
12.
родител .
11.03.2024 17:33:13
1
11
зА ДА СЕ СТИГНЕ ДО СТРАХ на децата ни да се движат спокойно по улицата отивайки и връ щайки се от училище основно това се дължи на бездействието на ръководството на СДВРДоказаха че не са достатъчно способни да противодействат на на мигрантската напаст .ПрЕвърнаха столична улица на арена за бойни действия .
11.
родител .
11.03.2024 17:26:52
1
5
зА ДА СЕ СТИГНЕ ДО СТРАХ на децата ни да се движат спокойно по улицата отивайки и връ щайки се от училище основно това се дължи на бездействието на ръководството на СДВРДоказаха че не са достатъчно способни да противодействат на на мигрантската напаст .ПрЕвърнаха столична улица на арена за бойни действия .
10.
Бургазлията
11.03.2024 17:19:53
15
7
Възрожденска простота
Повдига се една тема , случайно ако има избори , копейкаджиите да вдигнат резултата си и да може Бойко и Пеевски да ги ползват за мнозинство в парламента .
От една седмица на занимават медиите за един бой между цигани в софия за неква малолетна проститутк$ и го направиха мигранти били българчета...лъжа след лъжа
9.
Няма кой да се хване
11.03.2024 17:18:08
13
8
Пак русофилските кьорфишеци на Възраждане и ВМРО.
8.
нещо не ми е ясно
11.03.2024 16:37:12
4
19
що приемаме мигранти от бившите колонии на европа. Нямат военни действия, не личи да са политически. Защо тогава? След като не се държат цивилизовано, нямат доход, работа, регистрация - защо ги пускат извън отредените им места? Къде ни е пак държавата? Има ли адвокати да направим едно дело за дискриминация от собствената ни държава?
7.
Данъчен инспектор
11.03.2024 16:06:15
4
24
Мигрантите са гости и като такива спазват Законите и Правилата в България. В противен случай си отиват който откъдето е. Това е лесния начин. Трудния не е за препоръчване. Кой разбрал-разбрал.
6.
Хахаха
11.03.2024 15:41:38
3
30
Много добре МВР профилактира децата откриват им досиета за по една цигара канабис и след това не ги вземат никаде на работа .
МВР не са от народа те са едни пешки които си натискат парцалите за една кирлива пенсия и за префиренций в банките . Никой не е там защото като малък е искал да стане полицай . Това е .
5.
така така до 4
11.03.2024 15:32:45
6
31
Кви копейки те гонят се промит?? България затъва а ти само копейки сънуваш.... Заради такива недоразумения като теб се сриваме идиот!!!
4.
АЛООООООООООООО
11.03.2024 15:06:40
22
13
Заработвайте копейките , ха така ва искам.

От нищо нещо...предизборно ми ееееее.

Чудят се как да сеят нестабилност и омразаааа
3.
Бивш
11.03.2024 14:45:05
7
42
Никаква полиция няма в България. Това са едни заплатаджии. С нищо не могат да ти помогнат. Този смешен министър да си подава оставката веднага. Българи обединявайте се и да изринем долната сган арабска от земите на майка България. Нещата ще ескалират много скоро и никаква полиция няма да може да ни помогне.Трябва сами да се оправяме. Така ще стане ,че ловците с пушка в ръце ще ни пазят.
2.
Аннал Акбар
11.03.2024 14:43:42
4
14
Абе купувайте си чалга БМВ-тъ и ходете да дрифТИТИии не се занимавайте с глупости.
1.
Сз
11.03.2024 14:17:47
14
42
ДА ВИ СЕРА НА ШЕНГЕНА,НА евроГЕЙските ИЗВРАЩЕНИЯ И
НА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ НАТО....,,
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори