×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не приемаме такава подмяна на приоритетите, обяви премиерът след вчерашните оферти на Борисов


Не приемаме такава подмяна на приоритетите, обяви премиерът след вчерашните оферти на Борисов
"Това управление беше създадено с една ясна задача - да освободи властта и институциите от корупционния багаж, който влачат през всички години на прехода"
28 Февруари 2024, Сряда, 10:24 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

За да има справедливост, а не бухалки, трябва да довършим задачата, отсече Денков

Премиерът Николай Денков отхвърли офертата на Бойко Борисов, който вчера от името на ГЕРБ поиска сключване на коалиционно споразумение и ново разпределение на министерските постове, което да е пропорционално.

Денков говори в началото на правителственото заседание днес, но не стана ясно от чие име – на правителството или на ПП-ДБ, формацията, която го излъчи за министър-председател.

"Това управление беше създадено с една ясна задача - да освободи властта и институциите от корупционния багаж, който влачат през всички години на прехода. Това договорихме, това записахме в управленската и законодателната програма и затова си стиснахме ръцете с вицепремиера Мария Габриел. Основен приоритет на това правителство е борба с корупцията и правосъдна реформа, които да върнат чувството за справедливост на хората и да подобрят средата за бизнеса и за инвеститорите в България. Постигнахме много заедно с парламента през последните девет месеца. Променихме Конституцията и закона за антикорупционната комисия, въведохме контрол върху действията на главния прокурор, подготвихме промени на законите, свързани с Висшия съдебен съвет, така че да осигурим независимост от политическа намеса върху правосъдната система. Но това не е достатъчно", подчерта министър-председателят, който на 6 март се очаква да подаде оставка, за да се осъществи евентуалната ротация в управлението. 

"За да има справедливост, а не бухалки, трябва да довършим задачата. Предстои избор на състава на антикорупционната комисия, състава на Висшия съдебен съвет и на ключови регулатори. Последните разкрития за групите на Нотариуса и на Пепи Еврото показаха на всички, че правосъдието ни е превърнато в борса! Че вместо да се борят с престъпността, организирани групи с протекцията на политици са изпълнявали мокри поръчки пред широко затворените очи на службите, прокуратурата и антикорупционната комисия. Сега е нужна политическа смелост, да направим следващите стъпки, както са набелязани в управленската и законодателната програма, върху които е съставено това правителство. Предложението на ГЕРБ от вчера радикално променя приоритетите, набелязани от нас преди девет месеца – вместо да продължим с усилията за реформи, фокусът се поставя върху министерски кресла и борба за постове. Заявявам ясно, че не приемаме такава подмяна на приоритетите. Нека да изпълним задачите така, както са поставени, и при условията, които договорихме с ГЕРБ преди девет месеца. Едва след като извървим набелязания път за борба с корупцията и реформа в правосъдната система през следващите няколко месеца – след това сме готови да обсъдим с ГЕРБ как да продължим напред“, посочи премиерът. До него бе вицепремиерът от ГЕРБ Мария Габриел, която не говори и не стана много ясно съгласна ли е с премиера.

Гледайте тук:

 

 


В категории: Политика


8
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
8
Коментара по темата
8.
ха ха
29.02.2024 00:05:19
0
0
жалко мършаво академиче
7.
Не е много мъжко да не си спазваш думата май
28.02.2024 13:38:39
0
2
К'во не приемаш и ти ве? Изпрахте Борисов и сега му е ред да управлява. Това ли не разбра? Щото аз и много други го разбрахме. Решихте да се менкате и сте се споразумели да правите ротация на 9 месеца. Сега подаваш оставка на правителството и президентът дава мандат на Мария Габриел. Тя пък ще представи кабинета си и след това го гласувате в парламента. Аз съм много огорчен от това, че реабилитирахте Боко и предадохте избирателите си, но какво мога да направя?
Ако извъртите Бойко, като не си спазите думата за ротацията, ще берете ядове на изборите. Макар че вие предадохте избирателите си и със сигурност ще се наиграете. Лошото е че банкянският ще се окопае пак във властта и няма мърдане. Президентът да не чака, а да прави някаква партия, защото вече не се издържа!
6.
....
28.02.2024 12:45:23
0
5
Сламеният човек Денков изхлипа : Не приемаме радикална промяна искат цялата програма за крадене.
Мишлето Дени не иска „радикална подмяна на приоритетите“ на правителството и заяви, че не го приема.
„Вместо да продължи с реформи, Ники да пътуват по чужбина ,фокусът се поставя върху кресла и постове които да си запазят “. Нека да изпълняват задачите така, както са поставени - да крадат и да серат Едва след това ще са готови да обсъдят как да продължат напред“, каза Денков в началото на днешното правителствено заседание. Той е длъжен да пази креслата стотиците свои приятели и съпартийци от ПП – ДБ/ДСБ, които станаха министри, зам. министри и шефове на агенции и дирекции .
Това управление бе създадено с една ясна задача – корупционния багаж да им е пълен, който влачат през всички години на промяната, посочи Сапунджиев.
Денков пак постави на фокус новите постове в регулаторите, които трябва да завладее промяната само за тях ,като порции тлъсти дробчетата от държавната софра.
5.
Работа, работа, работа
28.02.2024 12:13:08
0
7
Не си достатъчно убедителен госин академик. Трябваше с малко повече драма, по всички национални телевизии както го направи оная лъжкиня мара Гаргамел. Тулупа го знаем, че е корумпиран. Нищо ново не чуваме.
4.
Марийка Габриел
28.02.2024 10:48:16
0
12
със сигурност не е съгласна с плещенето на Николайчо !
Тя , ако може ще издуха всички министри и ще сложи свои дружки !
3.
Е
28.02.2024 10:46:25
0
11
Попълването на състава на ВСС и ключовите регулатори нали юе стане на същият принцип, на който попълнихте и Конституционния съд -пратихте най-кадърният юрист Десито юристконсулта, но пък първа партийна другарка!?
2.
Аха
28.02.2024 10:42:26
1
12
И това управление освободи ли властта институциите от корупционния багаж, какво казва по въпроса измисления академик?
И този има наглостта да говори за корупция и борба с нея на фона на тресящата се държава от корупционни скандали, разни "джуджета", "клубове СС" и пр, които спокойно са си функционирали и през последните 9 месеца!?
Впрочем какво да се очаква от човек , който сам се произведе в Академик през 2021 г.?
Нали по това време той самият беше Министър на образованието и културата ?
1.
Крум
28.02.2024 10:34:47
2
16
Този пък сурикат си мисли, че нещо зависи от него ли? Просто Киро му дърпа конците и това е.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори