×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Коя е най-добрата инвестиция в България за всички времена


21 Февруари 2024, Сряда, 12:40 ч.

Двустайният апартамент си остава кралят на вложенията на обикновените българи

Има имоти в София, които сега може да бъдат продадени с около 10 хил. евро по-скъпо отколкото през миналата година, казват брокери. Но промените в цените на имотите варират в много широки граници според квартала и състоянието на всеки конкретен апартамент, пише Труд бг.

Поскъпването на жилищата в София води и до покачването на наемите. Преди една година в столичния квартал Студентски град е можело да се наеме апартамент за 550-600 лв. на месец, а в момента наемите са около 650-750 лв.

Най-много сделки има с тристайни апартаменти. Хората най-често купуват жилища, в които да живеят със семейството си, но някои купуват апартаменти и с цел инвестиция.

Най-голямо е търсенето на жилища ново строителство. А най-предпочитаните от купувачите столични квартали са южните райони. Цените на апартаментите в тях са доста високи. Затова много купувачи се насочват към западните и източни квартали на столицата.

Освен заради по-ниските цени, много хора купуват имоти в западната част на София, просто защото са израснали там и искат следващото им жилище да бъде в района.

Но има хора, които продават жилище в западната част на София, за да се преместят в нов апартамент в южните квартали. Хората гледат на жилището не само като на пространство, в което живеят.

За много хора е важно да живеят в престижен квартал. Затова хора с финансови възможности сменят стария си апартамент с по-голям в по-престижен район на столицата.

Жилища купуват както млади хора, така и такива в напреднала възраст. Има хора на 25 години, които търсят първия си собствен дом. Най-често те имат стабилна работа с високи доходи и искат да инвестират парите си в имот преди цените да са нараснали още повече.

Някои купувачи държат жилището да бъде завършено и да има акт 16. Но други предпочитат да купят имот “на зелено” заради по-ниската цена. Средната цена “на зелено” в района на Студентски град и Малинова долина е 1500 евро на квадрат, докато цените на апартаментите с Акт 16 са поне 1800-1900 евро на квадрат. Но цените на много апартаменти в южната част на София са над 2000 евро за квадратен метър.

В Русе цените на имотите започват от над 700 евро и надминават 1500 евро за квадрат.

Цените на жилищата в идеалния център на Русе надминават 1500 евро за кв. метър, показват данни на компания за недвижими имоти. В по-голямата част от града цените на жилищата са над 1000 евро за квадрат.

Но в някои райони може да бъдат намерени и по-евтини имоти. Например в района “Чародейса Север” средните цени са около 700 евро за кв. метър, а във “Възраждане” са малко над 800 евро.

Интересът на русенци към жилищата ново строителство е голям, коментират брокери на имоти. Причината за това е, че хората искат да живеят по-добре и на по-широко.

Жилищата в крайдунавския град значително поскъпнаха през последните години в резултат на повишеното търсене, а очакванията на експертите са цените да нарастват, но по-бавно.

Лихвите по ипотечните кредити продължават да са ниски, което стимулира търсенето на жилища. Затова хората от града продължават да взимат заеми за покупка на имоти.

Като правило банките отпускат кредити на хората, които могат да си позволят да ги изплащат. Поскъпването не се е отразило съществено на хората с високи доходи, затова продължава да има голям интерес към покупка на жилища със заем.

Ситуацията на пазара на имоти във Велико Търново е подобна. Цените на жилищата в града започват от 650-700 евро на квадрат, а горната граница много зависи от локацията и дали апартаментът е обзаведен.

Предлагането на жилища около Царевец е много ограничено, затова при пускане на пазара на имот той може да бъде продаден на доста висока цена.

Голям интерес има и към къщите в селата около Велико Търново. Имоти в селата купуват както местни жители, така и хора от София, които искат да имат втори дом по-близо до природата.


В категории: Животът


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
До 9 II
21.02.2024 19:30:05
0
0
ето ти и пример за "работата" на теб и твоите колеги - аз съм искал да напиша "боклукджиите" то го поправило на "будкаджиите" . Ей това е вашата работа - бъгове error fail crash restart и т.н.
10.
До 9
21.02.2024 19:22:29
1
1
егати и ИТ-то автоматизирал работата. Това и ИИ-то го прави и то по добре от теб. От кога от кол центровете сте ай-ти-та? :) Не ти пука за имоти защото нямаш :) У лево си ти.

Взимал моята работа - мечтател много знаеш аз какво работя. Идиотите дето мислите че сте върха на еволюцията понеже може да пишете някви кодчета си мислите че сте незаменими :) И че всичко може да се замени от АЙ-ти-то ви. Да ама не. Затова всичките ходите при платени защото с жени две приказки не може да вържете или я карате само на златотърсачки показвайки колко взимате.

Що не вземеш работата на бай Пешо плочкаджията и не я автоматизираш? Или на будкаджиите? Интересно кой ако спре да си върши работата хората ще разберат - ти и другите АЙ-ТИ-та или хората чистещи града? То най простата работа която не иска специални умения не може да автоматизираш какво остава за нещо изискващо повече знания и умения ;)

Влагал в знания и умения пък нищо не си научил ;) Аре Hello world :)
9.
До 8
21.02.2024 17:27:20
3
1
Въпрос към теб: На коя част от коментара ми репликираш, че някак си е доста отнесен и несвързан. Осъзнаваш ли, че демонстрираш абсолютна способност да четет, разбираш и да се аргументираш?
За твое сведение, ИТ съм. И вземам твоята работа и я автоматизирам :) Не ми пука за имоти. Както написах по-долу, пари влагам в знания и умения. За разлика от такива като теб, които мислят само за имоти. Извинявай, мечтаят... защото е ясно, че не можеш да си ги позволиш :) Аре, у лево,на твой език, за да разбереш как се изложи!
8.
До 1 умника
21.02.2024 16:21:05
4
1
то АЙ-то вече ти взима знанията и уменията ама ми е много чудно дали ще може да ти вземе имотите господин експерте?

И въпрос с повишена трудност специално за теб:
Дали ако бай Иван беше изкупил преди 30 години парцелите в Сарафово на смешни цени няма да е много по добре от Джон от Далас дето от 30 години учи и придобива знания и умения за да я докара едвам до 100к заплата на година като има и да плаща ипотеки?

Чакам отговор - мерси ;)
7.
Най-добрата инвестиция
21.02.2024 14:21:45
0
5
в България за всички времена: доносник на ДС! За по-обикновените помац... пардон, ахмаци, и циг... пардон, цион..., пардон, "дисиденти", които не са могли да се докопат до върховете на далаверата.
6.
Един
21.02.2024 13:51:33
0
4
За София в центъра ( не на жълтите павета и около докторската градина) вече апартаменти се продават за около месец на цени от 4000 евро на метър. Банките раздават кредити ине знам докъде ще се стигне с това наддаване.
5.
Marinero
21.02.2024 13:29:57
1
10
Колкото и да им духате, скоро не се очертава да има вятър в платната на брокерите.
4.
*********
21.02.2024 13:11:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
3.
Червената шапчица от Уолстрийт
21.02.2024 13:10:14
0
8
Не, че някога сме имали много опции да инвестираме в друго.
2.
www
21.02.2024 13:05:05
0
10
Инвестиция, която ще се изплати след 100 години. За печалба и дума да не става, освен, ако я препродадеш на друг шаран. Мерси!
1.
Хахахахахаха
21.02.2024 12:54:42
2
12
Бъфет го е казал: в знания и умения :) Ама българската кратуна не увира.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори