×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тези неща в кухнята ви са опасни за здравето и непрактични, изхвърлете ги веднага!


Тези неща в кухнята ви са опасни за здравето и непрактични, изхвърлете ги веднага!
Ключови думи: кухня, предмети
18 Февруари 2024, Неделя, 21:19 ч.
Автор: Флагман.бг

Преди да купите нов домашен уред, преценете колко често всъщност ще го използвате

Всеки иска жилището му да изглежда уютно, красиво и най-вече безопасно. Именно тези му качества го превръщат в истински дом. В кухнята си обаче имате няколко неща, които буквално я правят неудобна, грозна и дори опасна за вашето здраве и това на семейството ви.

Ако имате някое от тези 10 неща във вашата, то най-добре незабавно променете облика й.

Кухненски ъгъл

Типичният кухненски ъгъл е една реликва от миналото, която прави интериора в помещението остарял. Освен това той е доста обемен и заема голяма пространство. Алтернативата му може да е обичайната трапезарна маса.

Бурканчета за подправки

Интериорните дизайнери обикновено съветват да слагате идентични бурканчета за подправки. Всъщност обаче не всяка домакиня се нуждае от тях. Ако има малко подправки, то най-практично е да имате една красива кутия, в която да сложите различни торбички с подправки. Освен това заема доста по-малко място от бурканчетата.

Ножове

Обикновено купуваме цял комплект ножове, но от тях всъщност използваме едва два или три. Останалите просто стоят ей така и чакат момента, в който домакинята ще използва тях, но този момент почти никога не идва. Вместо да държите толкова много ножове, бихте могли да си купите вместо цял комплект, просто чифт по-скъпи и висококачествени ножове в различни размери. Много по-практична и умна инвестиция за вашата кухня.

Дъски за рязане

Дървените и пластмасовите дъски доста бързо се превръщат буквално в свърталище на бактерии. Освен това техните фрагменти могат да влязат в храната. Следователно дъските за рязане трябва честичко да се сменят. По-добре е да ги изоставим напълно, ако масата ни например е изработена от издържлив изкуствен камък или масивна дървесина, която го позволява.

Пукнати чашки и чинии

Пукнати чаши и чинии в къщата са истинско лошо знамение. Освен това те могат да бъдат опасни за здравето ви. Може да се порежете на някой от нащърбените места.

Магнити за хладилници

В 99% от случаите магнитите не могат да се комбинират с нищо от интериора в кухнята, освен със самите себе си. Те могат да бъдат оставени само в два случая – когато са колекция или когато са семейни снимки, украсени под формата на магнити. Всичко останало трябва да бъде премахнато от видното място.

Кутии

Отървете се от допълнителните пластмасови кутии, които не използвате редовно. Изхвърлете и всички кутии, които не използвате често или пък пластмасата им вече се е замъглила от годините. Важно е да имате компактни и полезни комплекти, не да събирате всяка възможна кутия от сладолед, защото може да ви потрябва някога.

Стари текстилни изделия

Пожълтели покривки и стари кърпи често са част от интериора в кухнята. Те могат да се превърнат в истинско гнездо за бактерии. В допълнение, ако смените текстилните изделия в кухнта, може да разнообразите вида й.

Джиджавки

Най-горното чекмедже на един от шкафовете обикновено е потенциален контейнер. В него има всякакви боклуци и ненужни дреболии. Обикновено всичко, което не е баш за кухнята, идва тук. Ето защо е необходимо да разгледате какво сте бутнали там и всичко излишно да заеме друго, по-подходящо място. Хубаво е веднага да си купите специална кутия с разделения, която да сложите в чекмеджето и там да сложите наистина важни и полезни неща.

Тостер и сокоизстисквачка

Преди да купите нов домашен уред, преценете колко често всъщност ще го използвате. Струва ли си да хвърляте пари за нещо, което едва ли ще използвате наистина често. Обикновено след няколко седмици интересът към новата покупка отминава, а тя започва да събира прах на кухненския плот. Отървете се от всичко, което използвате веднъж на високосна. Може да го продадете в нета./jenata.blitz.bg


В категории: Животът


8
Коментара
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
8
Коментара по темата
8.
Нели Бели
28.02.2024 02:28:29
0
3
Без смути в къщи, без пресно изведен сок и без домашно пресно омесено тесто за питка.
Задраскали сте най-важните уреди в съвременната кухня.
Като сте некомпетентни не пишете да рсзсмивстр хората
От кое село сте...
7.
АнатемаНаСДС-шайката
25.02.2024 16:40:48
1
6
След 33г.опростачвяне на нацията,чието успешно начало положи СДС-шайката, само простотии,писани от полуграмотни мисирки четем .Нищо друго.Опростачването продължава.
6.
СЛЪНЦЕ
23.02.2024 07:23:07
0
9
ГЛУПАВИ СТАТИИ , ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО ОТ СЕРИОЗНИТЕ НЕЩА !
5.
Ninoni
20.02.2024 14:30:22
0
8
По голяма простотия от тази не бях чела. Естествено подправките трябва да са в бурканчета а не в торбички.
Да не купуваме комплект ножове но да купим различни размери скъпи ножове. Естествено че една добра домакиня трябва да има качествени ножове различен размер . Точно това което е в комплекта .
4.
1717
20.02.2024 10:01:31
0
9
Флегмани няма ли кой да ви закрие тая малоумна медия вече.Егати противняците.
3.
хахах
20.02.2024 07:24:24
1
17
Ей сега тичам да си изхвърля бурканчетата за подправки, все пак е по-добре да са в пликчета, в които могат да се развъждат гадинки. Голяма простотия!
2.
Нели Бели
19.02.2024 23:50:13
0
20
Откачалки, пишете ГЛУПОСТИ.
1.
Еееееехееее
19.02.2024 23:20:10
0
24
Ами хайде да си изхвърлим кухнята ,а???По големи глупости не бях чела !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори