×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Такър Карлсън може да се сблъска със санкции заради интервюто с Путин


Такър Карлсън може да се сблъска със санкции заради интервюто с Путин
Повечето американци нямат представа защо Путин нахлу в Украйна и какви са целите му сега, обясни мотивите си бившият водещ на Fox News
07 Февруари 2024, Сряда, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Карлсън иска да даде трибуна на човек, обвинен в престъпления на геноцид - това е погрешно, заяви евродепутатът Урмас Пает, който преди това е бил външен министър на Естония

Интервюто на Такър Карлсън с руския президент Владимир Путин може да стане обект на посегателство от страна на законодателите на Европейския съюз, съобщиха за Newsweek настоящи и бивши членове на Европейския парламент. Карлсън посети Русия тази седмица и във вторник разкри, че скоро ще публикува интервю с руския лидер.

Работата на Карлсън в Русия може да доведе бившия водещ на "Фокс нюз" до проблеми с ЕС, казва пред "Нюзуик" Ги Верхофстад, бивш премиер на Белгия и настоящ член на Европейския парламент.

Депутатът, който призова ЕС да проучи възможността за налагане на "забрана за пътуване" на Карлсън, определи Карлсън като говорител на бившия президент Доналд Тръмп и Путин, като добави: "Тъй като Путин е военнопрестъпник и ЕС налага санкции на всички, които го подпомагат в това начинание, изглежда логично Службата за външна дейност да разгледа и неговия случай."

"Нюзуик" се свърза с мрежата на Такър Карлсън по имейл, за да поиска коментар в сряда сутринта. Статията ще бъде актуализирана, ако получим отговор, пише trud.bg.

Обяснявайки мотивите си за интервюто, Карлсън заяви във видеообръщение във вторник: "Повечето американци нямат представа защо Путин нахлу в Украйна и какви са целите му сега. Ние не сме тук, защото обичаме Владимир Путин, а защото обичаме Америка....Не ви насърчаваме да се съгласите с това, което Путин може да каже в това интервю, но ви призоваваме да го гледате. Трябва да знаете колкото се може повече."

Службата за външна дейност на ЕС (ЕСВД) е дипломатическото звено на блока, което отговаря за външната политика. За да може дадено лице да бъде включено в списъка със санкции на ЕС, на ЕСВД трябва да бъдат представени доказателства за разглеждане. Ако бъдат счетени за достатъчни, ЕСВД може да представи случая на Европейския съвет - орган, съставен от националните лидери на ЕС - който взема окончателното решение дали да наложи санкции.

По този начин евентуалните санкции срещу Карлсън може да се окажат вероятност в далечно бъдеще, дори ако този ход получи достатъчна подкрепа сред европейските законодатели и държавни глави.

Луис Гарикано, бивш евродепутат, заяви пред "Нюзуик", че е съгласен с позицията на Верхофстад. "Той вече не е новинар, а пропагандатор на най-отвратителния режим на европейска земя и на този, който е най-опасен за нашия мир и сигурност", каза Гарикано, коментирайки Карлсън.

Съдържанието на интервюто на Такър Карлсон с Путин все още не е ясно, но като се има предвид дългогодишната защита на някои аспекти на руската политика, критиците очакват то да бъде благосклонно към Москва.

"На първо място, не бива да забравяме, че Путин не е просто президент на страна-агресор, а е издирван от Международния наказателен съд и обвинен в геноцид и военни престъпления", казва пред "Нюзуик" евродепутатът Урмас Пает, който преди това е бил външен министър на Естония.

"Карлсън иска да даде трибуна на човек, обвинен в престъпления на геноцид - това е погрешно. Ако Путин има какво да каже, той трябва да го каже пред Международния наказателен съд. В същото време Карлсън не се държи като истински журналист, тъй като ясно изразява симпатиите си към руския режим и Путин и постоянно пренебрегва Украйна, която е жертва на руската агресия.

"Така че за подобна пропаганда в полза на престъпен режим можете да попаднете в списъка със санкции. Това се отнася най-вече за забраната за пътуване в страните от ЕС."

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че интервюто вече се е състояло. "Неговата позиция се различава от тази на останалите", каза Песков за Карлсън в сряда. "Тя в никакъв случай не е проруска, не е проукраинска, а проамериканска, но поне контрастира с позицията на традиционните англосаксонски медии."

Интервюто на Карлсън ще го превърне в първия представител на западните медии, който задава въпроси на Путин след пълномащабното нахлуване в Украйна.

"Американците имат право да знаят всичко, което могат, за войната, в която са замесени, и ние имаме право да им разкажем за нея", каза Карлсън във видеообръщението си.

Той добави, че е поискал интервю и от украинския президент Володимир Зеленски.


В категории: Политика


26
Коментара по темата
26.
Euronews
08.02.2024 21:04:12
0
1
"ЕС развенчава вирусни твърдения, че обмисля санкции срещу Тъкър Карлсън заради интервюто му с Путин"
https://cutt.ly/UwCEBkL9
Европейският съюз опроверга информацията, че обмисля санкции срещу американския полемист Тъкър Карлсън заради противоречивото му интервю с Владимир Путин, записано по време на пътуването му до Москва.
Твърдението беше първоначално съобщено от американското списание Newsweek въз основа на коментари, направени от настоящ и бивш член на Европейския парламент (ЕП), който призова държавите-членки да обмислят налагането на санкции на Карлсън за това, че е действал като „рупор“ и „пропагандист“ на Режимът на Путин.
Забележките на двамата законодатели, които нямат компетенции да предлагат или одобряват санкции, бяха погрешно свързани с официалните планове на ЕС за насочване на ограничителни мерки към Карлсън и подсилени от собственика на X Илон Мъск, който описа твърденията като „смущаващи“ и ход което би "силно обидило американската общественост". Постът на Мъск събра над 25 милиона гледания.
25.
Карлсон в Болшой театър
08.02.2024 19:22:25
0
1
В събота беше разпространена в социалните мрежи и медиите снимка на Карлсон в театралната ложа на Болшой театър, където същата вечер се изпълняваше балетът "Спартак". Може да погледнете ипълнението на балета "Спартак" на youtube:
youtu.be/19JmziJa8Ws
24.
1
08.02.2024 18:16:53
2
1
поредния путлераст купен за копейки ближи токчета жуже и мляска лайна
23.
ХХ
08.02.2024 12:36:17
1
2
Когато Ферхофстад беше премиер на белгия, фламандската и валонската част бяха на 6 месеца от разделяне на държавата.
22.
ХХ
08.02.2024 12:29:52
2
2
Ги Ферхофстад поне от 15 години иска налагане на цензура в ЕС.
21.
до 18
08.02.2024 12:16:06
0
0
доста и тересно
20.
Чужди СМИ
08.02.2024 12:03:26
5
4
За първи път беше свалена руската прехвалена ракета Цирконий.
След като ракетите Кинжал се оказаха аналогов есть, сега и Цирконий се оказа фейков аналогов неть.
19.
Евала
08.02.2024 12:00:01
2
6
На Тъкър, а брюкселските гейпарадчици да си развяват пъстрото знамение.
18.
Чужди СМИ
08.02.2024 11:30:24
1
5
Беше вече оповестено, че видео на интервюто ще бъде публикувано днес, в 18 часа американско източно време (GMT+5) на: https://tuckercarlson.com
Препис от интервюто е вече публикувано в чужди СМИ:
"Бомба: Ексклузивното интервю на Тъкър Карлсън с Владимир Путин в Москва – Публикуван е пълен препис!"
https://cutt.ly/jwXCibiC
Гръцки СМИ:
Украинците "провъзгласиха" Тъкър за Карлсън заради интервюто с руския президент Б.Путин - Вписаха го в "смъртния списък"! В списъка има и други имена на американски граждани
https://cutt.ly/cwCcgqzO
Става въпрос за украинския сайт за убийства myrotvorets.center:
https://myrotvorets.center/criminal/karlson-taker/
Забележете, че снимките от страницата се съхраняват както на облачния сайт, така и на оригиналния сайт:
https://cdn.myrotvorets.center/m/criminals/27/b4/cc/75-такер-3.98c77b.jpg
https://psb4ukr.natocdn.net/criminals/27/b4/cc/75-такер-3.98c77b.jpg
За име на домейн за Myrotvorets е посочено Лангли, Вирджиния, централата на ЦРУ:
https://myrotvorets.center/1523428-welcome-to-the-cia-project-website/
Welcome to the CIA project website!
Както показва Хал Търнър (cutt.ly/twpADVOl), когато потърсим за IP адреса на natocdn.net (dig natocdn.net на unix или на Windows команден ред nslookup + natocdn.net) получаваме 152.152.31.120
Когато проверим за този IP адрес в базата данни на RIPE Database Query Service:
https://www.whois.com/whois/152.152.31.120
получаваме адреса на НAТО в Брюксел:
NATO Headquarters, Leopold III ln, 1110 Brussels, BE
Кой изготвя „списъка за убийства“ на Myrotvorets? ЦРУ и НАТО, нали?
По-подробно (изберете горе вдясно български език):
https://cutt.ly/lwCcvef0
17.
Me
08.02.2024 09:52:27
7
15
Евала на Тъкър. Последният мохикан в пробитата журналистическа професия. А ЕС е дъно. ДЪНО!
16.
*********
08.02.2024 08:07:53
13
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
15.
Владимир Владимирович
08.02.2024 07:53:28
6
16
Тия смешни и щяли да налагат санкция на Бай Такър
14.
Такър
08.02.2024 00:52:43
11
48
Е един от най-добрите журналисти. Кога БГ журналист ще отиде на интервю при Путин? Нали отразяват "Уж" всички гледни точки в България. Реакцията на Европа показва едно само. Европа е на колене. Спечели ли Тръмп. Войната приключва! И всичките тези от Европа отиват на кино!
13.
Костана?
08.02.2024 00:44:07
8
32
Не е много ясно защо многополовите пищят от интервюто с мъртвия двойник на Волдеморт, Може да каже, че съжалява и да моли за милост. Нали му свършиха ракетите, хвана рак, обира последните орки от Мухосранск и пр.
12.
Дядо Байдън джендъра
08.02.2024 00:05:20
8
47
Номер 1 марш на фронта страхливо лайно там ще викаш слава Украйна тука е лесно в флагман да са правиш на мъж.
11.
автор флагман?
07.02.2024 23:12:24
2
16
Божка, що не си написа името под статията бре! Или си мислиш, че си анонимен?
10.
*********
07.02.2024 22:43:19
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Зак
07.02.2024 22:30:04
6
38
Е той зеленски го обяви за престъпник вече ....кво да му ходи на крака ..поне като е налично интервюто да чуем малко истини че ми омръзна да слуша нашите тикви с техните "ще помагаме на Украина с Военна хуманитарна и медицинска помощ колкото е нужно и докогато е нужно" нищо че не ни останаха оръжия дори и ракетите пусковите установки които пазят АЕЦ дадохме (никои не пита народа).... Нямаме средства за една децка болница а помагаме на Украина с всякакви консумативи и обучаваме военни медици след като имаме недостиг ние самите ...ако продължи наркомана да вилнее е и дядо му деменцията зърнопроизводителите ще да ни наи малкия проблем.. пс даваш му пръст то то отхапе ръката това ще стане с Европа ако не се отървем от този ангажимент с Украина крайно време е да се справят сами това е тяхната държава не нашата ..
8.
Пусть всегда будет Солнце
07.02.2024 22:19:10
40
10
Путин -ШАЛОМович ей ся ши пусне нова порция анимаци на "славните руски оръжия"
Друтия юдеохазярски джуджак Месведевь(Мендель)за поредун пйт ЩЕ заплаши света с ЯДРЕН апокалипсис
7.
Хайдут
07.02.2024 22:10:58
8
63
Санкция на журналист е това вече не е демокрация! Нали журналистите трябва да показват и двете страни на барикадите! Защо така бе май демокрацията я пуснаха във WC-то! Ако покажеш другата страна значи си привърженик на режими. И от двете барикади стрелят!
6.
Абориген Балкански
07.02.2024 21:55:27
11
62
Да изгорят живи около 300 души в проф съюзния дом в Одеса не е престъпление , злодеяние е да защитиш рускоезичната част в Украйна от геноцид / каквато е съдбата на българите в Одринска и Солунска Тракия Вардарска Битолска и Пиротска околия
5.
D
07.02.2024 21:50:12
10
70
Еврогейове лицемри..натаняху на израел изби 30000 души предимно деца и жени никой даже не го санкционира, европа е тотално корумпирана.
4.
Бургазлия
07.02.2024 21:48:45
60
18
To па едно интервю ще е
Пак фантасмагориите на хипофизното джудже . Слушали сме го много пъти.
Последни предсмъртни напъни на залязващия Кремъл!
3.
Евросъюза
07.02.2024 21:39:49
13
62
Зацапа свещите за пореден път :D
Много ги е страх от истината.
2.
демократ
07.02.2024 21:37:17
12
71
Ние от ЕС живеем във времената на Победилата Демокрация !
СТОП !
Аз вече съм го живял това !
Само, че тогава се наричаше, времето на развитият социализъм !
И тогава родителите на Васил Терзиев и лелята на Христо Иванов и родителите на Росен Плевнелиев и жената на Иван Костов ми заглушаваха Западните радиостанции за да не си разваля мирогледа.
Сега пак същите фамилии ми спират руските телевизии за да не ми промият мозъка.

Ой, ако някой ми го бе казал това през '80те години щях да го помисля за откачен!
1.
Azov Burgas
07.02.2024 21:36:54
82
21
Такър е доказано продажно мекере, което бе уволнено и осъдено от Fox News заради клевета в размер на милиони.

В съда, същия Такър се защити с аргумента, че никой нормален трезвомислещ човек не би повярвал на думите му понеже не бил журналист.

Тоест това интервю е чисто политическа игра в полза на Кремълското чучело.

Слава Украiнi
Смерть окупантам
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори