×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Млад програмист си купи къща на 160 години, искал да живее спокойно на село


29 Януари 2024, Понеделник, 14:20 ч.
Автор: Флагман.бг

32-годишният Ивайло сам ще ремонтира новия си имот

Цените на имотите остават трайно високи. Според експерти така нареченият "имотен балон" неизбежно ще се спука. За пример дават държавите в голяма част от Западна Европа, където през последните години стойността на жилищата намалява. У нас, брокерите обясняват, че търсенето се дължи на завърналите се гурбетчии. А хит на пазара са селските къщи.

32-годишният Ивайло е родом от Габрово. Завършва университета във Велико Търново и решава да остане да живее в района. Бюджетът на младия мъж стига за къща във великотърновското село Кесарево, която се нуждае от ремонт, информира Bulgaria ON AIR.

"Видях една оферта за евтина къща на 160 години и затова реших да си я взема. Къщата беше евтина и в доста занемарено състояние, но започнах да я ремонтирам. Работя в IT сферата и фирмата ни позволява да работим от вкъщи и ми е доста удобно, защото не се налага да пътувам", сподели Ивайло.

Ивайло споделя, че за него животът на село е страхотен. "Много е спокойно, няма излишни шумове от автомобили, от съседи, от фабрики. Въздухът е по-чист, имам двор, в който аз лично съм избрал да отглеждам овощни дръвчета", каза още Ивайло.

А според експертите, логиката е цените на имотите да започнат да падат. Нещо, което вече е факт в Западна Европа.


В категории: Велико Търново


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Хоп он хоп оф
31.01.2024 12:07:13
0
2
Да звучи прекрасно. Ако си обаче със семейство с деца ще живееш така: скачаш в колата и отиваш да пазаруваш, паркираш от паркинг на паркинг - пред супермаркета, пред аптеката, пред козметичния ... В същия сценарий влизаш да возиш децата до детска градина , училище - водиш и прибираш. По селата само в центъра може да се движиш с детска количка. Ако искаш разходка с детска количка отново си в колата. Ще живееш повече време в колата, отколкото в къщата. От личен опит го разказвам. Поздрави и успех
4.
Ще го
29.01.2024 17:08:37
3
8
Питам с бебе и деца как се живее на село . Трудна работа да слезеш от коня и да яхнеш магарето. Другия тарикат на 40 минути път ?! Това е до града а после в града . Дали си даваш сметка колко време от живота ти минава по разбитите пътища на България? А това ,какво ти струва е отделен въпрос . И жестоко се лъжеш ,че на 20 км от града е по-чисто. Още сме много далече , тоест никога няма да имаме инфраструктура за да живеем извън града и да пътуваме до него всеки ден . Нещо ,което в северна Европа е нормално.
3.
ТОЯ
29.01.2024 16:39:44
1
4
Трябва да е братовчед на Милчеви,които си зарязаха уредения живот в Германия и се прибраха на село,да си гледали ,,рахата,, с три малки деца....и прочее ,да ремонтират и стягат стара къща...и да започнат от нулата.....???
2.
Да бе,да
29.01.2024 16:25:58
2
6
Нищо не се обезлюдява в села до 30-40 км.от големия град.Къщите са по скъпи от апартаментите.За 30 минути най-много си до града А на село - чист въздух,плодни дръвчета,за мераклии някоя краставичка и домат колкото за салатка.Живот!А ти си стой в града и дишай,дишай отровите!
1.
ХВАЛИПРЪЦКОМЯН
29.01.2024 14:48:39
1
10
ММММ ДА .БЪРЗАМЕ ДА ОТПУСКАМЕ КРЕДИТИ НА НИСКИ ЛИХВИ,ЗАЩОТО СКОРО ЛИХВИТЕ ,ЩЕ СЕ ВДИГАТ ЗА СМЕТКА НА ЦЕНИТЕ,КОИТО ЩЕ ПАДАТ .ИМАЙКИ В ПРЕДВИД СЛАБАТА ФИНАНСОВА КУЛТУРА НА БЪЛГАРИНА ,КОЙТО ИМА 5 И РАБОТИ ЗА ОЩЕ 5 А ХАРЧИ 20,ЩЕ СМЕ ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ НА ПЕЧАЛБА.ОЧАКВАЙТЕ СКОРО МНОГО ХОРА ДА НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАЩАТ КРЕДИТИТЕ И ДА ОСТАВАТ БЕЗ РАБОТА,КОЕТО ДОПЪЛНИТЕЛНО ,ЩЕ ПОМОГНЕ ЗА ТОВА.ОТ ТАМ ЦЕНИТЕ ЩЕ ПАДНАТ ,КАКТО И БРОЯ НА КУПУВАЩИТЕ.ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В БЕТОННИ СЕЛА ,ЗАЩОТО ХОРАТА ОТ СЕЛАТА И МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ НЯМА КАКВО ДА РАБОТЯТ -ПРОДАВАТ ВСИЧКО И ОТИВАТ В ГРАДА ДА ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО С РОДНИНИ СЕ НАБУТВАТ С КРЕДИТИ И ЖИВЕЯТ ПО 75 ЧОВЕКА В АПАРТАМЕНТ.СЕЛАТА СЕ ОБЕЗЛЮДЯВАТ ЗА СМЕТКА НА "ГЛАДНИТЕ" ЗЕМЕДЕЛЦИ ,КОИТО СА ИЗКУПИЛИ ИЛИ ИЗКУПУВАТ ЗЕМИТЕ НА БЕЗЦЕНИЦА И ПОСТОЯННО РЕВАТ ,ЧЕ ЕДВАМ ИЗДЪРЖАТ ДОКАТО СИНОВЕТЕ ИМ СЕ РЕДЯТ ДА СИ ПОРЪЧВАТ НОВАТА S-КЛАСА.И В СЕЛОТО ОСТАВАТ 10-15 ,ЧОВЕКА КОИТО ДА ИМ РАБОТЯТ А ОСТАНАЛИТЕ КАКТО МОГАТ ДА СЕ ОПРАВЯТ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало Тя си купонясва на яхта в Маями и изобщо не й липсва "Съдебен спор" Тя си купонясва на яхта в Маями и изобщо не й липсва "Съдебен спор" Екс водещата живее живот като на кино
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори