×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В София или Бургас се живее по-добре


В София или Бургас се живее по-добре
Бургас е по-зелен, по-спокоен и по-сигурен, сочи европейското проучване
12 Януари 2024, Петък, 10:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Доклад за качеството на живота в европейските градове за 2023 г. дава отговор на въпроса

Кой град в Европа е най-чистият или най-безопасният? В кой град е лесно да се намери работа или жилище на достъпна цена? Кой град има най-добър обществен транспорт или качество на въздуха? Отговорите на тези и много други въпроси могат да бъдат намерени в Доклада за качеството на живот в европейските градове за 2023 г.

Той обхваща 83 града в цяла Европа, като са проведени повече от 70 000 интервюта. В проучването са включени две двойки градове от всяка страна, за да се направи разлика между живота в столиците и по-малките градове. Представители на България са София и Бургас.

От резултатите става ясно, че хората в Бургас са много по-доволни от живота си, отколкото тези в София. Нещо повече – морският град е по-зелен, по-спокоен и по-сигурен в очите на анкетираните, отколкото е столицата.

Резултатите за София и Бургас

Според 78% от анкетираните София е добър град за живеене. Този процент по отношение на Бургас достига 89%, което още веднъж доказва, че хората, живеещи в по-малки градове, са по-удовлетворени от живота си.

Преобладаващата част казват, че животът в столицата се е подобрил през последните 5 години. Столицата се нарежда на 8-о място в класацията на топ 10 градовете, които получават най-много точки в това отношение.

Освен това процентът на хората, които са съгласни, че в София е много по-лесно да си намериш работа, е 65%. Този процент в Бургас е едва 44 на сто, което само затвърждава общоизвестният факт, че в малките градове намирането на сигурно препитание е трудно.

По отношение на имотите, въпреки високите цени, цели 50% от анкетираните смятат, че в София е лесно да си намериш жилище на достъпна цена. На същото мнение са и 47% от анкетираните в Бургас, които казват, че може да се открие достъпен имот в града.

По-доволни от финансовото състояние на домакинствата са анкетираните в Бургас, отколкото тези в София. Около 65% от хората в Бургас са доволни от средствата, с които разполагат. Този процент в столицата е 61 на сто.

Предпочитан метод за придвижване и в София, и в Бургас са личните автомобили. В София 37.5 на сто ползват кола, а обществен транспорт едва 30 на сто. В Бургас 35% залагат на личните си коли и само 28% използват градския транспорт. Въпреки това като цяло софиянци и бургазлии са доволни от градския си транспорт и смятат, че е достатъчно чест и може да се разчита на него за придвижване.

София се отличава като не толкова добър град за живеене за семейства с деца, за възрастни хора, за мигранти и хора с различна ориентация, колкото Бургас. Столицата е под средния процент в сравнение с другите европейски градове по мнение на анкетираните. Едва 62 на сто смятат, че София е добър град за семейства с деца, но за сравнение средният процент за другите градове е 81 на сто. За разлика от София обаче, 85% казват, че Бургас е добър за семейства.

Най-вероятно това е свързано и с качеството на въздуха, нивата на шум и чистотата. По тези показатели София е по-зле представящият се град в сравнение с Бургас. Така например само 35 на сто от софиянците са доволни от чистотата в града , докато в Бургас техният процент е 66 на сто.

Бургас се представя по-добре от столицата и по отношение на зелените пространства, спортните съоръжения, местата за култура и обществените площи. Около 81 на сто смятат, че Бургас има достатъчно зелени площи. На това мнение в София са едва 63 на сто.

София изостава пред Бургас и по отношение на сигурността и корупцията в администрацията. В Бургас 66% казват, че е безопасно да се разхождаш през нощта. За столицата на това мнение са 48%. По отношение на корупцията, 66 на сто в Бургас и 76 на сто в София са мнение, че има корупция в местната администрация.

Данните за Европа

Резултатите от проучването от 2023 г. показват, че цялостното удовлетворение в европейските градове остава високо, като почти девет от десет души съобщават, че са доволни от живота в своя град. Резултатите също потвърждават значителни подобрения във възприеманото качество на живот в градовете в източните държави-членки.

Докато столиците се възприемат като предлагащи повече възможности за работа, по-малките градове се възприемат като по-добро място за живеене, особено за възрастни хора и за семейства с малки деца. Хората се чувстват по-безопасни да се разхождат сами през нощта в по-малките градове и възприемат града си като по-чист и по-малко шумен от хората, живеещи в по-големите градове.

ТОП 10 на най-добрите градове за живот, според анкетираните:

  • Цюрих
  • Копенхаген
  • Грьонинген
  • Гданск
  • Лайпциг
  • Стокхолм
  • Женева
  • Росток
  • Клуж Напока
  • Брага

В дъното на класацията са:

  • Палермо
  • Атина
  • Истанбул
  • Тирана
  • Неапол
  • Белград
  • Рим
  • Скопие
  • Мишколц
  • Подгорица

Източник: economic.bg


В категории: Бургас


58
Коментара по темата
58.
до 51
15.01.2024 09:08:04
0
0
в на майка ти путката не съм бил, палячо, въпреки, че снощи май и там минах
57.
София или Бургас?
14.01.2024 12:20:04
1
1
Чужбина!
56.
Запознат
13.01.2024 13:30:14
6
8
Ако трябва да избирам между София и Бургас бих избрал Бургас, заради морето, но Бургас си е една клоака.Винаги бих избрал Варна, бургазлии може да се насерат от злоба, но никога няма да са на нивото на Варна във нищо!
55.
Фъфлека
13.01.2024 12:18:02
2
2
Трети коментар пиша, но прегледах коментарите и с дълбока скръб искам да заявя , че повечето хора са тотални малоумници. Бургас 1500 лева...И много ясно всеки взема 2 пъти по толкоз, щото е тарикат. Сега, 1500 лева може да е СРЕДНАТА заплата..СРЕДНА, СРЕДНА, СРЕДНА, среден пръст отзад...Правите ли разлика? Прочели го в нета и значи такива са заплатите. Еми не, не ХАхахах..По-добре проучете нещата. Това означава, че има хора с 2000лв, има и с 1000 лева заплата.."Средна"...
54.
Фъфлека
13.01.2024 11:43:33
0
0
3 пъти повече вземали софиянци, обаче зависли от сферата забележи..Това са глупости. И всеки с две мозъчни клетки ще се усети. За каква "сфера" става въпрос? Да вземем системен админ примерно. В София взема 4 000 лева, В Бургас ще взема 3 000, в чужбина ще взема вече 4 000 евро. По-полека с изцепките, защото има млади хора, които ще се заблудят. Нито в София е добре, нито в чужбина...Както си го направиш. Но няма да заминеш и само заради това вече да се "оправиш". Не се надявай..
53.
Фъфлека
13.01.2024 11:24:36
1
7
Това е абсурдно твърдение, безсмислено..Няма работящ от София, който да се премести в Бургас. Може единствено, да кажем момиче се е хванало с бургазлия, който има бизнес тук. Нещо такова. Нито пък работящ бургазлия ще се премести в София да работи. Няма условия за това, по-скоро в чужбина да замине, ако ще се мести някъде, 2024 година сме все пак..
И всеки говори как в София се вземали 3-4 хиляди, аре по-полека, а...Ако си бил "необразован или некадърен"..Ама какви хора въобще си правят планове за гурбет, а!? Пишман софиянците, всичките милионери, в София се бил преместил и сега голяма работа...С таралясника..Щото си много добре...Много богат. Те още малко ще изкарат,че в София се взема, колкото и в Англия да речем..За кво бягат тогава? С колко столичани съм говорил в чужбина, вземат някви 4-300-4500 лева и от тва само 2 000 лева отиват за разходи, не броим храна и други вече забавления някви. Е, защо не си седят в Софията!?
52.
*********
12.01.2024 19:43:53
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
51.
До 51
12.01.2024 19:42:05
0
4
В нито един от двата града не си живял Хващам се на бас че не си излизал от ямбол на вън. А иначе си се постарал да се поровиш във Википедия за инфо .
50.
БС-СФ
12.01.2024 17:16:55
3
22
Маняци и манячки, с 2 думи, работата е е много зле. Тукв Бургас, ако не си човек на човека, трудно ще намериш работа за над 1500лв, което към днешна дата не е ок.
В София в повечето случаи, неквалифициран персонал започваш от толкова. Факт, че там имаш доста повече поле за изява, а тук не толкова.
Там можеш да си направиш среда, но пак не е гаранция, че ще ти е добре. Всичко си зависи от теб, генерално. Ако си мързелив и там няма да има хубава работа за теб, но поне ще взимаш някой лев отгоре. Идва момента, че ако не си местен(нямаш апарт) парите, които ще даваш за квартира.. си ебало майката, по - добре се връщай в родният град.
С две думи отново: и 2та града са тотал щета, просто в София ще взимаш повече пари за сметка на спокойствието, а тук ще е обратно.
49.
до Герчо
12.01.2024 17:05:20
0
6
Гери, много си права, но работат в Шенкер не ти позволява да говориш така :D
48.
Герчо
12.01.2024 16:46:12
5
25
Бургас е по-спокоен град от София. В София е по-мръсен въздуха. Обаче в Бургас медицината е пълна скръб! Има един лаф, имаш ли проблем, стягай багажа за София. Работа трудно се намира. Сега като изгоните и ЛукОйл съвсем! А кой казал, че Бургас е назад в градската мобилност? Сини, зелени смесени зони, само дето червени няма! В това отношение Бургас с право може да се назове столицата на автомобилния рекет!
47.
Хехии
12.01.2024 16:28:07
3
12
Нали целта е цялото стадо да е набутано в Сафето и без това то вече е към 3- 4 млн.с пришълци и всякакви, а останалата земя харизана на такава ката дънди- мънди - пръдни и такива за левчета.
46.
123
12.01.2024 16:24:41
7
16
София е подходящ град за младите хора, които искат да се развиват и прогресират.
45.
една
12.01.2024 16:22:30
1
8
Колко много мъка има по този свят щом се спори в кой град е по-добре да се живее
44.
кривак
12.01.2024 16:12:22
8
23
Заповядайте в Бургас, градът на странджанските зурли, мутирали от чистия въздух, който извира от Нефтохим и Кроношпан.
43.
Да знаете ли кога
12.01.2024 16:05:32
1
5
Когато се вкара ясна и точна здравеопазна Система Адекватна да лекуват адекватно пациенти но в кой Век ще Стане някой Слънчев
42.
41
12.01.2024 15:59:02
1
9
Доста обективен и обстоен коментар по темата, но преди някой предрусал професор да те поправи, нека аз- Не става дума за Прага, някогашният чуден град, а сега свърталище на евреи и проститутки от цял свят, а Брага- град в Португалиа. Пак заповядай.
41.
Живял и в двата града
12.01.2024 15:28:22
5
24
Мисля, че и двата града не са добри за живеене, но като цяло по света има прекрасни градове държави, които могат да бъдат примери (някои са посочени в статията), с които двата града не могат да се сравняват.

Накратко плюсовете и минусите на двата града според мен:

София
+ Огромни възможности за работа и кариерно развитие, особено за умни и амбициозни хора.
+ 2-3 пъти по-високи заплати от Бургас, но зависи от сферата на дейност.
+ Отлична професионална среда от хора на същото или по-високо ниво.
+ По-добри възможности за социална среда.
+ Повече събития от всякакъв тип.
+ Летище с много и редовни целогодишни полети.
+ По-добри възможности за образование и лечение.
+ Добре организиран градски транспорт.
- Големи разстояния.
- На места неподдържана, разбита или липсваща инфраструктура.
- Мръсен въздух.
- Мръсни улици и тротоари, особено по кварталите.
- Големи задръствания.
- Висока престъпност.
- Презастрояване и липса на зелени площи.
- Липса на паркоместа.
- Недостатъчно хубави места за разходки и спорт на открито в града.
- Скъпи наеми и цени на имоти.

Бургас
+ Наличие на природни дадености като плаж и море.
+ Морска градина.
+ Малки разстояния.
+ По-добре поддържана градска инфраструктура.
+ По-ниска престъпност.
- Мръсен въздух.
- Презастрояване.
- Липса на паркоместа.
- Ниски заплати и липса на възможности за развитие.
- Недостатъчно работни места за хора с висока квалификация.
- Високи цени на стоки и услуги.
- По-лоша социална и професионална среда.
- Лоши възможности за образование и лечение.
- По-лошо организиран градски транспорт.
- Летище с преобладаващо сезонни полети от/до малко дестинации.

PS. Последният град в топ 10 следва да е Прага, а не "Брага".
40.
О...йе
12.01.2024 15:22:09
0
12
Тук нямаш шанс,
за нормална държава.
ДС своите слага на власт,
до безкрай ще ни грабят.
Тук нямаш шанс
за нормален живот.
Трима чета с предател са,
ще се мъчим до гроб.
39.
ALT
12.01.2024 15:21:35
2
16
"София била като оня свят. Никой не я харесва, но не се връща от там."
38.
До 36
12.01.2024 15:12:23
2
4
Аха. Значи според Вас признавате само главните счетоводители. Оперативните счетоводители не са счетоводители. Нямате представа за каво пишете. Оперативните счетоводители осчетоводяват НЕ САМО фактури. Осчетоводяват ВСИЧКО. Включително работят ТРЗ. Съобразяват се със същите стандарти и същото законодатество както и главния счетоводител. Влага се мисъл и още как. Явно не сте осчетоводявали заплати, осигуровки и данъци, банкови извлечения, лизингови договори, застраховки, ваучери за храна, амортизация, строителство, производство, не сте формирали себестойност. Изненада! Това го прави оперативния счетоводител. Главния сглобява "пъзела" с ГФО накрая и приключване на сметки. Носи се отговорност, определено. На кръст ще Ви разпънат сбъркате ли. Колкото до проверките от НАП и други. От кой ще изисква документите главния счетоводител при проверка - от оперативния.
37.
Съвременните тролове
12.01.2024 15:04:33
3
5
Пълни коментари с злоба, хейт и комплексарщина. Не заемам позиция по темата, но ще кажа, че който както се уреди и както му харесва. Монетата си има страни, а живота плюсове и минуси. За някой едните са по-важни от другите. Всичко останало казано е субективно. Допълнително издава уродливи наклонности.
36.
ФАРСКЕЙП до 34
12.01.2024 14:55:30
2
2
Къде видяхте плюене по счетоводител????
Правите ли разлика, между главен счетоводител използващ съответните стандарти, такъв, който да минава сериозни проверки от НАП, без да се сдобиваме с актове и т.н. и оперативният, който по цял ден набива фактури и не влага кой знае каква мисъл, като не носи и кой знае каква отговорност?
35.
Ами зависи
12.01.2024 14:46:42
2
12
И 2 места имат плюсове и минуси зависи какво ти се прави.
Най добре да имаш апартаменти и на двете места и като ти писне от едното място отиваш на другото 3 часа магистрала нищо не е
34.
До 31
12.01.2024 14:44:19
4
8
А Вие защо плюете по счетоводителите?! Може би не си давате сметка, но без счетоводителя никой няма да си получи заплатата! Счятате, че всеки без образование може да стане счетоводител. Това е не вярно! Без квалификация, знаене и можене, няма как да стане. Това е трудна, сериозна и отговорна професия, изискваща отдаденост и не само. За съжаление поради такива тарикати като Вас, не е оценена подобаващо. Защото като търсят счетоводни услуги нищо не дават на канторите. А на персонала си плащат по-малко от посоченото от Вас и ги осигуряват на мин. заплата. Хайде, Вие печелите няколко хиляди лева на месец. Живеете в друга действителност. Обаче тази действителност без счетоводителя ще я гледате през крив макарон.
33.
Някой
12.01.2024 14:35:04
2
13
Ако човек има достатъчно и стабилни финанси И търси место за живеене Избира винаги морски град с жилище около море.Това е в 90% от случаите. В германия има едно предаване по Vox ТВ. Auswanderer (преселник) което представя хора които емигрират от германия .Почти винаги целта им е море тоест морски град..Било то в испания бразилия америка даже и в бг съм виждал преселници.Най често около бургас и варна. Морето просто поради някаква причина привлича човека . В софия няма да предпочете никой ако има възможност да избира. Освен ако не е заради някаква длъжност или учение.
32.
Мнение
12.01.2024 14:25:20
8
11
Човек се чувства добре където се устрои. Като образование, дом, работа, семейство. Това може да е навсякъде.

Заплатите в Бургас. Според зависи. Има хора с ниски заплати. Има такива с високи заплати. Изключваме бизнесмените и директорите.

Града в сравнение със София, не е толкова скъп. Няма ги големите разстояния. Ежедневната лудница в столицата. Престъпността е по-ниска. Освен това има море. Което е плюс.
31.
ФАРСКЕЙП!!!!
12.01.2024 14:00:59
43
62
В Бургас се печелят, доста добри пари и заплатите не са ниски!!!!!

Това, че, някой си е склададжия, дистрибутор, оперативно счетоводителче и получава 1400-1500 лв, си е негов проблем.

Всъщност, на тези длъжности са хора или без образование, или придошлите селяндури.

Това е, МИТ е това, че в БС, заплатите са малки!!!!!
30.
Краят Е близо
12.01.2024 13:50:11
2
18
.... времената се връщат в една отминала епоха на феодализъм, в България демокрацията е само обещана и е нарисувана на стената. Българската политическа система е профеодална, силно обвързана със всякакви родово, племенно, кръвосмесителни, кланови и съсловни зависимости. ((Режими от рода на нашия политически режим не могат дори да бъдат реформирани.))
Тази българска политическа система може да бъде само демонтирана, и то много внимателно, за да не се срути и да затисне всички. Това са режими от периферен пиратско-компрадорски тип. Те могат да живеят дълго, ((а могат и да се срутят изведнъж и някак неочаквано.))
29.
Гражданин
12.01.2024 13:48:59
7
12
Важното е че Просто Киро е усмихнат и щастлив като Мунчо от "Под игото"
28.
Мишо
12.01.2024 13:46:57
15
7
В родния град се живее най добре.
27.
*********
12.01.2024 13:36:39
1
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
26.
Бургазлия
12.01.2024 13:31:53
8
44
до Ффффф: Спомняме си как изглеждаше Бургас и преди 2000 г. и си вече много добре, имаше атмосфера! А сега е сиво и както каза някой по-долу, пълно с лайна от кучета и котки. Не, че ми харесва Йоанчо, но по негово време заводите и заведенията работеха на макс, улиците бяха бяха пълни с народ, а сега: тотал щета!
25.
До 24
12.01.2024 13:18:30
4
47
И моето дете завърши ПМГ преди пет години. Познай колко от съучениците му останаха в Бургас - позна - никой!
Иначе си идва два пъти годишно, много харесва града, Морската градина, но дотам.
24.
:-)
12.01.2024 13:14:56
3
44
Веднъж попитах голямото си дете, кой от съучениците остана в Бургас. Отговора беше- едно. Става дума за един клас от ППМГ. По-късно говорих с една майка, и тя каза същото. Никой от випуска на сина и не е останал в Бургас.
23.
Бургазлия
12.01.2024 13:07:12
15
11
Интересно ми е тези които чак толкова не си харесват града още ли живеят в него и какво ги задържа като е толкова гаден тоя град?
22.
Когато сиромашията влезе през вратата...
12.01.2024 12:56:58
5
48
София град е на първо място по средна заплата в страната, а Бургас е на 15 място и половината жители са сезонни работници. Как мислите, къде се живее по-добре

P.S. Когато сиромашията влезе през вратата, любовта изхвърча през прозореца.
21.
Шино
12.01.2024 12:52:25
1
25
София или Бургас ха ха
Отговорът е - Несебър,Равда,Ахелой...задължително в къща с двор..
20.
В Чужбина
12.01.2024 12:47:03
2
15
....
19.
Когато младите започнат да се местят от София в Бу
12.01.2024 12:47:02
4
37
Тогава в Бургас ще се живее добре.
18.
*********
12.01.2024 12:46:58
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Abc
12.01.2024 12:45:06
4
46
Започнете да търсите някаква нормална работа в Бургас и ще избягате с 200 от тук , предлагам града да функционира сезонно.
16.
Чичи ви
12.01.2024 12:42:47
3
21
В бургаш разбира се! Ний сни най-дубрият грат за живеене във вселената
15.
Бургазлия от ЦГЧ
12.01.2024 12:37:33
5
39
Бургас е хубав град, но зле поддържан. Лайна навсякъде по тротоарите дори и пред общината има от време на време. Въздухът когато не идва от Нефтозавода е горе долу добре, но когсто завони на завод става чудо. Старите коли и хората които се топлят на дърва и въглища също замърсяват стабилно. Общо взето е мизерийка
14.
Haha-ohoh
12.01.2024 12:01:16
0
16
No.12 сравнил Бургас с Трявна. В списъка с 10-те най-добри градове, Клуж-Напока е в Румъния. Някой ако не знае!
13.
Карамишев
12.01.2024 12:00:50
8
64
Презастроения град Бургас, където всяка зелена площ стана кооперация, разбити улици. Плащаме една от най скъпите води в страната. С най високите данъци на жилища и леки коли....Най много . Най ниските заплати и почти всякакъв шанс за реализация. Няма какво да се работи. За леля Миче която си идва два пъти в годината в Бургас, града е супер. Но леля Миче не живее целогодишно да се сблъсква с проблемите на постоянно прибиваващите в града. И такива като леля Миче създават впечатлението, че града цъфти защото леля Миче е от кресливите в фейсбук стане ли въпрос за Бургас. Изобщо пълен абсурд. Някой вярва ли на това проучване?
12.
Бургазлия
12.01.2024 11:56:09
6
39
Лично аз се късам от кеф че града измира. Бургас е хубав само зиме, когато отрепките са заключени по панелките си.
11.
*********
12.01.2024 11:35:43
3
20
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Фффффф
12.01.2024 11:17:31
55
34
БУРГАС БИЛ С НИСКИ ЗАПЛАТИ? Вярно е, не са високи! Но не са от най ниските!!!! Поживейте 6 месеца в Трявна например! БИЛА ЛОША ИНФРАСТРУКТУРАТА? А някой спомня ли си каква беше през 2000та година? Някои от пишещите тук не са били родени тогава или са си играли в детската градина! КМЕТЪТ БИЛ ЛОШ? Някой да си спомня за Йоан Костадинов и как се работеше в общината по това време??? НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИНА Е ВРОДЕНИЯ МУ НИХИЛИЗЪМ, БЕЗМИСЛЕНА КРИТИКА КЪМ ВСИЧКО И ВСЕКИ И АБСОЛЮТНАТА ЛИПСА НА САМОКРИТИКА! СЪЩО И СЛАБА ПАМЕТ- МАЙМУНИТЕ ПОМНЯТ ПОВЕЧЕ И ЗА ПО-ДЪЛГО!
9.
Ива
12.01.2024 11:15:49
19
36
София е ужасно мръсен, презастроен, пренаселен град.. да не говорим за проблема с мега скъпите имоти и липсата на места по детските градини. Престъпността също е висока. Наскоро го обявиха и за най-негостопримната столица в Европа. А бе отврат.......
8.
До 7
12.01.2024 11:14:04
5
30
Ама си в София, а?
7.
смях
12.01.2024 11:13:40
6
34
буахахахахахахааххахахахахахахаахахахахахахахаахахахахахахахахахахахахаахахахахахахахахаха. ТИЯ СТАТИИ, не знам, дали този който ги е копнал и пейстнал дали си ги вярва. Само отваряте Флагман, четете мъничко за , ПИКОргас и ви става ясно мащаба на пропадането на иначе прексния град.
6.
Бургазлийка в София
12.01.2024 11:11:15
24
36
Kикога намd да свикна да живея в София, Толкова селяни и простаци на едно място, толкова очукани и неподържани жени, трафик, по един час в посока, всеки ден, при положение, че живея и работя близо, злоба, престъпност, нищо, което да ми харесва тук. Може би единственото нещо е повече и различни здравни заведения и работа. Заплатата ми е бургаска, измама е че са високи. Стойте си на гъза!!!!
5.
Нефтохим
12.01.2024 11:04:40
13
67
В Боргаш се живее най-добре. Специално дядо ми от Странджа-Сакар се е местил тук. Всичкото див селянин е боргашки гражданин - питайте сливенските айдуци и ямболските кукери, всички имат боргашко гражданство!
4.
Бургас, България
12.01.2024 11:02:11
5
71
Бургас е микрокосмос на държавата. Прекрасна, но зле поддържана природа, архитектурни нонсенси, подута общинска администрация, водеща до бюрокращина и нищо полезно, надувки и популизъм, срастване на полицията с престъпността, водещи до недоверие в държавата като институция, заводи за трупове, наречени "болници", изкуствено надути цени на стоки и услуги... и още по-зле е фактът, че в Бургас хората са по-щастливи, отколкото в София, въпреки тези обстоятелства. What can to do?
3.
XX
12.01.2024 10:53:28
42
40
Бургас си е ОК. Единствено някои от хората дето се мислят за "развити" са досадни.
2.
Коко
12.01.2024 10:48:15
18
73
Сигурно е такъв, но Бургас е адски скучен град.
1.
Хахахаха
12.01.2024 10:47:57
18
88
За Бургас.. майтап си правите, нали?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори