×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов: Няма да поставяме за условие нито един министър да си ходи или да не си ходи


Борисов: Няма да поставяме за условие нито един министър да си ходи или да не си ходи
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе на посещение днес в Търговище
09 Януари 2024, Вторник, 14:48 ч.
Автор: Флагман.бг

Ротацията изисква и нов председател на парламента. Аз мога да уверя колегите, че когото излъчат от ПП и ДБ, ще имат 69 гласа от нашата група така, както сме обещали, подчерта Борисов

Преднамерено нито един министър няма да бъде поставян от нас като условие да си ходи или да не си ходи. Преценката за работата трябва да бъде превърната в гласове за това правителство в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище.

"Мисля, че през тези 9 месеца се научихме на коалиционна култура. Спомнете си как направихме правителство. Дори моите предложения бяха да има на месец ротация, на 3 месеца да има ротация", каза Борисов. "Всичко, което сме записали в споразумението, сме го изпълнили. Законите за Плана за възстановяване и устойчивост, Конституционната реформа, Съдебната реформа. Включително законите за Шенген, приемането ни в Шенген по въздух и вода. И пълноправен член на Шенген. Сега всичко ни е в ръцете. Мисля, че МВР работят много добре с гранични, както и митниците, за да отидем по-бързо за сухопътните граници", каза Борисов.

"Така че в тази ротация, това е като качване в орбитална станция. Никога не е правено, сложно е, но е единственото възможно в момента в България, за да има устойчивост", изтъкна Борисов. "Практиката показва, че всяко прибързано изказване, носи пасиви", посочи той. "В четвъртък в 8.30 започваме разговори - защото е коректно Кирил Петков да си дойде, започваме пакет по всички - регулатори, конституционни съдии, ротацията. Тук искам да кажа какъв ще бъде механизмът. Има две важни фигури", посочи той.

"Преднамерено нито един министър няма да бъде поставян от нас като условие да си ходи или да не си ходи. Преценката за работата трябва да бъде превърната в гласове за това правителство в парламента. Ротацията изисква и нов председател на парламента. Аз мога да уверя колегите, че когото излъчат от ПП и ДБ, ще имат 69 гласа от нашата група така, както сме обещали", подчерта Борисов. "В един момент се оказа, че здравният министър е на ДБ, а те казваха, че нямат участие в правителството", добави лидерът на ГЕРБ. "В една спокойна обстановка още от четвъртък ще се решат въпросите. Целият този пакет касае и конституционните съдии. От мен няма да чуете нищо, преди да говоря с Кирил Петков, Христо, Атанас и другите колеги", увери Борисов.

Борисов посочи, че с Асен Василев имат много ясни уговорки за инфраструктурните проекти. Лидерът на ГЕРБ коментира и Шенген и идеята, че трябва се бойкотира австрийският бизнес. "Според мен това е грешно. Искам да дам съвет. Австрийският бизнес именно написа положително становище и даде положителна оценка за приемането ни в Шенген. Сега те могат да бъдат мотор и за сухопътните граници", каза Борисов.

Той посъветва българския бизнес да изпрати делегация в Австрия, която да поиска пълното ни приемане в Шенген. Борисов напомни, че и там, където няма кмет на ГЕРБ, с Асен Василев е договорено пари веднага да влязат в общините и хората да усетят това нещо. Пример е Попово, където кметът не е от ГЕРБ, но ще се получат 14 млн. лв. "Некоалиция има, за да можем да се движим напред", каза още лидерът на ГЕРБ.


В категории: Политика


10
Коментара
Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
10
Коментара по темата
10.
Koko
09.01.2024 23:40:05
0
1
Бойко, Бойко, наложително е ти да си ходиш.
Продаде ли се или се договори да не те закачат?
9.
Земята вика
09.01.2024 20:08:41
1
5
Орбиталната станция да изгони Бойко, амин.
8.
Evstati
09.01.2024 18:54:06
2
4
Пак 180 градуса, туй да те стискат за........ухото ,много боляло
7.
Педалите са на мода
09.01.2024 17:19:38
3
17
Макрон назначи гей за премиер на Франция!
Химикът назначи гей за финансов министър същия сорт :)
Простото Кире ще обърне резбата, Коцето и Тошко също, за да се клесират като обратни!
За парата, изядат си месата....
6.
Чукча писател
09.01.2024 15:57:18
14
17
Пътуващият цирк е в Търговище.
5.
Прост мат'рял
09.01.2024 15:32:14
19
35
Благодарение на това недоразумение България оглавява всички антикласации в Европа. Заради лошия, прост мат'рял, който гласува за него сме най-бедни, корумпирани, болни и т. н.
4.
Галя от посолствоТО
09.01.2024 15:12:46
15
22
Аааа така мойто момче. Датс ма бой. Само така искам да говориш, че иначе господин Мертен няма да бъде много доволен.
3.
Е на тва е
09.01.2024 15:10:34
13
23
Къде спа бе Бай хей като се гласуваше та не избра друга по млада маймуна от цирка например Коцето Коцев от Възбуждане или Тошко Африкански от И така нататък а можеше да подкрепиш и кака ти Кури. Сега нямаше да се вайкаш и да си чоплиш носа а щеше радостно да подскачаш от клон на клон.
2.
До Сплескания Бай
09.01.2024 15:05:39
17
23
Явно шибеците са се покатерили по клоните и плют ли плюят, но кервана си върви и не им обръща внимание. Така че яж си банана или си го постави там дето слънце не огрява.
1.
Бай....
09.01.2024 14:55:56
17
26
А бе, тая маймуна не разбра ли, че повече от десет години в цирка номерата не вървят ?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, то е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори