×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ММА боецът Колин Колев обрал 5 млн. лв. от инкасо кола след 4 г. във виетнамски затвор


ММА боецът Колин Колев обрал 5 млн. лв. от инкасо кола след 4 г. във виетнамски затвор
Съдружник бил с наркобоса Джуката, влязъл в престъпния свят след провал в спорта
05 Януари 2024, Петък, 13:20 ч.
Автор: Флагман.БГ

Там го арестували за източване на банкови карти, у нас - за дрога

Бивш ММА боец, затворник във Виетнам и съдружник на наркобоса от близкото минало Виктор Боцев-Джуката е арестуваният за “обира на века”. Колин Колев бе задържан малко преди Коледа, а апелативният съд го остави за постоянно в ареста в четвъртък.

Според разследването Колин Колев и съучастниците му Михаил Павлов-Мишо Коня и Иван Ценков-Иван Турчина са маскираните бандити, отмъкнали 5,3 млн. лв. от инкасо автомобил през ноември 2022 г. до “Ринг Мол” в София, пише 24chasa.bg.

Тогава те излизат от коли с украински номера, насочват оръжието срещу двамата охранители и изнасят касетките с парите. По-късно автомобилите им са открити запалени.

Престъплението е разкрито година по-късно, след като показания дава свидетел с тайна самоличност. Лично Колин Колев му предлагал да участва в обира на инкасо автомобила, но той отказал. Обвинен е и Мишо Коня, но той е в затвора за друг обир. Ицо Турчина е обявен за издирване. И тримата са с богати криминални досиета, но най-любопитен е Колев.

Няколко месеца преди да бъде арестуван за обира, е задържан заради голяма пратка наркотици, заловена в София, научи “24 часа”. Коко, както го наричат приятелите му, е заловен зад волана на чужда кола, в която криминалистите намират килограми висококачествена марихуана. Скоро след това е освободен, докато разследването тече. До 20 декември, когато е арестуван за “обира на века”.

Колин Колев става известен през 2013 г. първо в спортните среди, и по-точно в ММА боевете. Тогава, едва навършил 25 г., се нарежда сред най-добрите в бойните изкуства. След две поредни загуби на профиринга се отказва от спорта. Влиза в престъпния свят, където ММА бойците се ползват за поръчкови побои.

През 2016 г. Колев вече е във Виетнам. Заминава с приятеля си Димитър Христов. През април същата година близките му губят връзка с него. Не отговаря на телефона си. Тогава те започват да търсят информация и научават, че Колев и Христов са арестувани от полицията в Хо Ши Мин заради скимиращо устройство за източване на банкови карти. По това време много бивши автокрадци и наркодилъри се насочват към този бизнес. Участват в международни банди, които първо копират данните от картите на заможни клиенти в търговски центрове, след това се изготвят дубликати, а парите се теглят от банкомати в други държави. Освен Колев във Виетнам и особено в Индия са арестувани десетки други българи за същото престъпление.

Колев и Христов бързо са осъдени на 5 и на 7 г. затвор Местата за лишаване от свобода във Виетнам са едни от най-жестоките според редица проучвания на правозащитни организации в света. И Колев едва издържа времето в килията. Още след ареста сестрата и майката на ММА боеца започнали да търсят институциите у нас, за да го спасят. Колин им писал писма, в които разказва за ада зад решетките. Крайниците му изтръпвали, губил съзнание, чувствал болки в областта на сърцето и белия дроб. Получавал гърчове и повръщал. Не можел да диша, отказвал да работи, а наздирателите не му давали храна. Тогава е на 30 г.

Сестра му заминала за Виетнам. За кратката им среща той се оплаква, че за последно са го държали вързан 6 денонощия, защото според администрацията на затвора симулирал болести, за да не работи. Отказвали му и лечение. Когато все пак го водили при доктор, го оставяли да лежи на пода и да чака.

Следват няколко молби да го върнат в България, за да доизлежи присъдата си у нас. Властите на Виетнам позволяват чак през август 2019 г., защото между държавите няма договор за трансфер на затворници. Тогава екип на Министерството на правосъдието пътува до Виетнам, за да прибере Колев и Христов. От съобщение на Министерството на обществената сигурност през 2019 г. става ясно, че виетнамците са поискали двамата да лежат в затвор с благоприятни условия и да се спазват правата им.

Така те са настанени в Софийския затвор, който е петзвезден хотел в сравнение с условията във Виетнам. Скоро след това Колин Колев подава молба до съда да го пуснат предсрочно, което става в началото на 2020 г. Той обаче отново се връща към престъпния занаят. Първо го хващат с дрога, а след това проговаря и тайният свидетел за обира.

За кратко след затвора Колев прави опит и за легален бизнес, но фирмите му така и не започват реална дейност. Една от тях е с наркобоса от близкото минало Виктор Боцев-Джуката. Преди десетина години той и брат му Габриел Боцев-Жабата бяха сред актуалните столични бандити. Два пъти ги арестуваха заради дрога заедно с хората им. Джуката беше издирван дълго време и се криеше в Сърбия. Наскоро е излежал първата си присъда у нас от 7 г. затвор, а срещу него и брат му има и висящо дело в Софийския градски съд.

 


В категории: Крими


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
11
Коментара по темата
11.
Руди пеперудата
14.01.2024 21:44:59
0
0
Тъпаци пак пишете тъпотии. Колин е супер мъжкар и добро момче. Всеки може да сгреши…
10.
То
07.01.2024 13:58:01
0
1
От цялата статия става ясно поне едно. Че във Виетнамските затвори се превъзпитавава доста по-добре. Работа, работа и който прави номера, виси вързан с дни. След такива процедури рязко ти се изпарява желанието да нарушаваш отново закона и се кълнеш във всичко най-свято, че ще си праведен от тук нататък.
9.
Габи
06.01.2024 11:59:09
0
2
С какво е заслужил този доказан престъпник вниманието и грижите на държавата?Какви и чии пари са харчени за разходките и прибирането от Виетнам на заслужено осъден. За пореден път държавата и съда доказват, че покровителстват и обгрижнат мутрите с народни средства.
8.
kulag
05.01.2024 22:05:45
0
1
каторга за такива заедно с онея от парламента,ще си мясат,а батки да ги пазят
7.
Чичо
05.01.2024 16:42:10
0
4
Този Джуката не е ли ония келеш с голямата черна на лодка в пристанището на Св. Влас ? Приятел на Александров ?
6.
А
05.01.2024 14:12:06
0
16
А с кинтите ко става или ще ги харчат като излязат
5.
Ха ха
05.01.2024 14:09:58
0
14
Искаме виетнамски затвори......
4.
Мдаммм
05.01.2024 13:55:42
1
29
Ако го бяха оставили у Виетнам,100% щеше да се е "поправил",щеше да му държи влага
3.
Еми тъй ще е
05.01.2024 13:52:24
1
24
Пуснали го предсрочно,демек уж се "поправил",пък после го хванали с наркотици,....демек НЕ се е поправил,т.е логиката изисква да бъде прибран отново за доизлежаване на предната присъда от Виетнам като през това време ще бъде осъден за новото провинение за "чистата марихуана" и те така щеше още да си "лежи" и нямаше да участва в инкасо обира.Навярно,ако се погледнат съдбите и на другите участници,най-вероятно този обир не би трябвало да се случи,АКО законите се прилагаха според ЗАКОНИТЕ!
2.
ГРАЖДАНИН
05.01.2024 13:38:45
1
34
а защо е на свобода при този рецидив?
1.
Разкрихте самоличността на тайният свидетел ли?
05.01.2024 13:34:17
2
47
... свидетел с тайна самоличност. Лично Колин Колев му предлагал да участва в обира на инкасо автомобила, но той отказал.
----
На колко ли хора е предлагал да участват в обира? Май преевахте тайната самоличност?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори