×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Това е най-украсеното село в България


Това е най-украсеното село в България
Коледният дух завладя село Светлина
28 Декември 2023, Четвъртък, 21:31 ч.
Автор: Флагман.бг

Коледната украса в странджанското село Светлина е страхотна

Странджанското Светлина може да се похвали като най-украсеното село в България. Коледната украса на малкото населено място е впечатляваща и на нея могат да завидят дори някои общини.

За разлика от Сливен и Ямбол, където похарчиха по 100-ина хил.лева, в Светлина всичко е направено с подръчни средства, дарения, безвъзмезден труд и много любов.

Кметът Иван Айрянов е в основата на възраждането на Светлина, където днес живеят немалко чужденци. Той управлява селото от няколко години и разликата е видима. 

Местната общност е задружна и вече има традиции да празнува големите празници заедно. Така ще бъде и на Нова година, когато десетки се очакват на площада.

Вижте коледната украса на с.Светлина:

 


В категории: Средец


13
Коментара по темата
13.
Иван Айрянов
03.01.2024 21:08:38
0
0
Здравей Катя! Благодаря ти за хубавите думи! Днес виждам коментара!
Надявам се да се познаваме лично! Ако не в така, заповядайте накой ден да почерпя кафе и да се запознаем!
Относно селото и работата ми по него, ще кажа едно.....
Гордея се че живея тук! Гордея се че имам честа да съм кмет на родното село на баща ми, дядо ми, и целия ни род!
За мен е важно селото да е приветливо и да привлича нови жители!
За мен всички жители са едно голямо семейство!
Всички слушам, и най вече по възрастните!
Живея тук и искам да ми е приятно да живея! А и не на последно място, много е важно какво ще остане в историята от дадеко управление!
За мен е важно да е чисто името ми и да се споменава с добро от жителите на селото някой ден!
От странични хора които не познават нито селото, нито мен, не искам мнение, и много не ме интересува тяхното мнение :)
12.
fdfdfs
30.12.2023 20:07:06
0
0
Мисрийднах.."Най-ужасното село в България" прочетох, то кво било, скука..
11.
Една от всички до 10
29.12.2023 17:44:24
0
7
Влизам в обяснителен режим и тотално разводняване. Единственият ми коментар беше към #5. А мненията на останалите са косвено свързани с темата,макар и да се,, дразниш ". От тях се подразбира, че селото не е в Странджа планина, но пък има кмет от когото хората са доволни. Не трябва, да си взимаш жена оттам. Млъквам. :)
10.
до 8
29.12.2023 15:51:27
0
2
Първоначалният ми коментар беше #1, изцяло по темата! Ако не беше твоят, изцяло несъществен и маловажен, коментар, нямах и намерение повече да се обаждам. Така че не сравнявай несравними неща.
9.
Катя
29.12.2023 11:29:22
0
9
До всички злобари:
Моля, не превръщайте красивото в гнусна интрига!
Респект и уважение към инициативата на кмета. Колко е хубаво да можеш да видиш радост в очите на хората от село /Нашите родители/.Рядко им се отделя нужното внимание , но в село Светлина нещата са по- различни. Имат обновен площад , читалище , а сега и красива светеща елха. Нека това е пример за подражание на всички и да не си затваряме очите пред доброто .
Г- н Айрянов, поклон пред Вас. Бъдете жив и здрав ! Останете винаги толкова сърдечен и нека злонамерените коментари бъдат ваш компас , че вървите във вярната посока.
8.
Една от всички до 5
29.12.2023 10:32:16
2
15
Драги, всички изместваме понякога темата. Включително и ти си го направил , сега и аз.
Относно украсата, хубава е, в Светлина има светлина.
Що се касае до територията която обхваща Странджа, би било добра идея, за публикуване на статия. Аз лично не знам много за този край.
7.
!!!
29.12.2023 09:19:34
1
5
Хубав клип! Украсата е едно ,но реалността е друга!
6.
мен
29.12.2023 05:42:37
8
8
Първото Странджанско село е Дебелт ,от село Дебелт започва Странджа планина .
5.
до 3
29.12.2023 00:05:20
10
11
Е, не че съм им адвокат, и на мен са ми неприятни такива неточности, но не това е важното в случая. Много се дразня когато болшинството се отплесват в дреболии и глупости и подминават съществото на въпросите. Такъв коментар е аналогичен на глупавите спорове за марки автомобили в какъвто и да е контекст.
4.
Бургазлия
28.12.2023 23:36:01
8
16
Променете си заглавието на "Това е селото с най-много плиткоумници в България"
Хайде, чакам сега да ми изтриете коментара :)
3.
Географът
28.12.2023 23:13:53
6
35
Скъпи журналисти от Флагман, откога Светлина се намира в Странджа? Що не прочетете първо География на България, пък после да пишете? Светлина се намира в полето на 8 км северозападно от Средец и няма никакъв досег с планината Странджа!!!
2.
Мда
28.12.2023 22:34:39
7
19
Не си вземайте жена от това село. Мой роднина пострада от тези селянки. Използва го, построи й къща в чужбина, изкара забранителна заповед. Човека се поболя от рак от стреса и сега е гроба, а тая селянка с друг.
1.
Браво!
28.12.2023 22:11:11
6
25
Страхотно е като за село, и то странджанско село! В малките населени места може би има тук-таме и кметове които са хора... Допускам че голяма част от инициативата и даренията идват от чужденците обаче. Дано наистина е свестен и почтен човек, но реалистът в мен не може да даде отговор на този въпрос единствено на базата на украса.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори