×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Акция срещу чиновник пресякла предаването на подкуп на зам.-министър на спорта


Акция срещу чиновник пресякла предаването на подкуп на зам.-министър на спорта
Димитър Илиев има двама заместници - Иво Кацаров (вляво) и Даниела Дашева
28 Декември 2023, Четвъртък, 11:33 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: Авторът

Намалиха мярката за неотклонение на Иван Иванов-син на "домашен арест" - не се знаело какво ще прави с получените средства

„Домашен арест“ – такава мярка за неотклонение определи Апелативен съд – София (САС) за Иван Иванов – син на старши треньора на националния отбор по вдигане на тежести – също Иван Иванов.

Иванов–син обжалва мярката „задържане под стража“, която му бе наложена от първоинстанционния съд по обвинение за вземане на подкуп с цел извършване на престъпление по служба.

Апелативните магистрати посочиха, че в обвинението на Иванов–син има пропуски, не става ясно какво е трябвало да направи той срещу взетия подкуп, а акцията по задържането му е пресякла предаването на пари на двама висши чиновници, един от които зам.-министър на спорта. Предстои изясняване на случая и прецизиране на обвинението, но това не сваля отговорността от Иванов-син, а е безспорна и високата обществена опасност на деянието му, тъй като той е държавен служител, посочи съдът. По тази причина магистратите наложиха втората по тежест мярка за неотклонение – а именно „домашен арест“, без право да напуска адреса си без разрешение на органите на досъдебното производство, посочват от съда.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Припомняме, че Иван Иванов-син бе експерт в Министерството на младежта и спорта. Той бе отстранен след ареста му в средата на месеца. 

Зам.-министри в министерството в момента са Даниела Дашева и Иво Кацаров. Министър е Димитър Илиев. 

Арестуваният Иван Иванов-син бе заловен с 62 500 лв. според информацията от разследващите. Белязаните пари били предадени от президента на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид, който и подал сигнала за искания му подкуп. 

Маджид посочва в показанията си, че при разговорите си с Иванов-син е разбрал, че парите е следвало да бъдат предадени на длъжностно лице с името Емилия, както и на заместник-министър на спорта, посочен с името Даниела, обявил днес съдебният състав според БТА.

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди месеци се оплака, че Димитър Илиев отказал да назначи предложение на Борисов за зам.-министър на спорта. За сметка на това Илиев предпочел Даниела Дашева, която му била дипломен ръководител. 

Дашева бе и служебен министър на младежта и спорта в служебното правителство на Огнян Герджиков през 2017 г. Тя бе и депутат от партията на Стефан Янев "Български възход" в 48-ото Народно събрание.

 




5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Парашутист
28.12.2023 13:14:22
0
23
Подкупа е бил предназначен за Даниела на шофьора курсовия ръководител, демек за физкултурниците от НСА. Ще извикат и кака Лена да барне два, три члена при промяна на определен закон , да не ги лови съдебната система.
4.
Кой от героите на бунта през 2020 г.
28.12.2023 12:48:32
1
33
Не се е облажил?
Радевите пъцули са отявлени корумпета!
На някои може да им е смешно, но ситуацията е трагична!
Бойко само за намек на подобно действие, изхвърляше чиновника, но променкаджиите на Радев са неподсъдни гьонсурати, като Радев!
Пак добре,че му ограничиха беззаконията по време на служебните му кабинети!
Промяната е шок и ужас за населението, но обогати много от променкаджиите!
3.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.12.2023 12:15:28
1
7
Снимката казва всичко ! В средата един министър парашутист който не знае касва му е работата там ! И двама ""печени ""заместника като лешояди от двете му страни ХАХА
2.
.
28.12.2023 12:10:01
2
23
Браво на Лисицов !!!!!Единствените СТОЙНОСТНИ материали във флагман!
1.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.12.2023 12:06:36
1
12
НЕ БИЛО ЯСНО КАКВО ЩЯЛ ДА ПРАВИ С КОРУПЦИОННИТЕ КИНТИ ХАХА Я СТЕГА ПРОСТОТИИ БЕ !!!!!!!!!!!!АЗ ЩЕ ВИ КАЖА ЧЕ ЧАСТ Е ЩЯЛ ДА ""ДАРЯВА"" ЗА КОЛЕДА НА ЗАМ МИНИСТРИТЕ ХАХАХА !!!!!!!!! СПОРЕД БИВШИЯ МИНИСТЪР Радостин Василев ТО В ТОВА МИНИСТЕРСТВО ТОВА """ГЕППИ"""" Е ПРАКТИКА КОЯТО ТОЙ ВРЕМЕННО Е ПРЕКРАТИЛ ХАХАПРЕКРАТИЛ////виж в предаването ЕвроДикоф//////////
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори