×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цонев помете джипката на Борисов пред погледа му


Цонев помете джипката на Борисов пред погледа му
Депутатът от ДПС обяви край на модела "Джипка", докато до него стоеше самият Борисов, заедно с Асен Василев
Ключови думи: ДПС, ГЕРБ, парламент
20 Декември 2023, Сряда, 17:31 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Проектите за общините за първи път влизат в самия бюджет, обясни депутатът от ДПС пред репортери, докато до него стоеше лидерът на ГЕРБ

Парадоксите около управленската „сглобка“ нямат край. Днес с гласовете на ГЕРБ и ДПС бяха приети промените в Конституцията, чрез които ПП-ДБ тайничко се надяват да вкарат в затвора лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски. Малко след това пред репортерските камери в парламента общо изявление направиха Борисов, финансовият министър от ПП-ДБ Асен Василев и депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е председател на бюджетната комисия в това Народно събрание.

Цонев фактически обяви край на модела „Джипка“, станал запазена марка за управленията на експремиера и лидер на ГЕРБ. И то пред самия лидер на ГЕРБ.

Йордан Цонев повдигна темата, като се накара на репортерите: „Аз исках да кажа нещо за бюджета. Знаете ли, че това е абсолютно безпрецедентен бюджет?! Знаете ли, че в тази папка, която г-н Борисов държи (Цонев взима папката от ръцете на Борисов – б.а.), има 1500 проекта на всички общини? Знаете ли, че това се случва за първи път в историята на България?! Ще го научат ли българските граждани? Знаете ли, че всички общини, независимо кметовете от коя партия са, безусловно ще получат реализация? И че хората, които живеят в тези общини, няма да бъдат делени по цвят и по партия? Това е безпрецедентно. Нали... когато се говори за вредите от „сглобката“ и така..., трябва да се говори и за ползите. Защото това е безпрецедентен случай.“

Тук, като че ли за да излезе от нелепата ситуация, в която се самопостави, Бойко Борисов също реши да се изкаже: „Имайте предвид, че в областта на спорта, в областта на културата, в областта на тази схема „лев за лев“ - в смисъл ако бъде вложен лев от общини или от тези, които строят стадиони, - съответно Министерството на финансите влиза също с толкова пари. Пловдивските стадиони – това, което обещахме, и много други. За църквите, за джамиите. Всичко това е влязло в бюджета.“

Демек, моделът „Джипка“ все пак донякъде остава.

Припомняме, че през януари 2022 г. от ДПС внесоха проект за промени в Закона за публичните финанси. Вносител, разбира се, бе Йордан Цонев, както и Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ и Петър Чобанов.

"Неотменно в последните години разобличаваме "модела джипка", при който се предоставят на разпоредителите с бюджет, включително на общините, допълнителни средства с постановления на Министерския съвет. Предлаганите от нас промени слагат края на тази практика, като подобни решения ще се приемат само с акт на Народното събрание", бе посочено тогава в писмените мотиви към законопроекта.

Близо две години по-късно моделът „Джипка“ се изкоренява с гласовете на самия модел „Джипка“. Хубаво звучи, ама как да го повярваш?

 


В категории: Политика


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
10
Коментара по темата
10.
Овчарова
21.12.2023 15:11:00
0
0
Аз на тези двамата боклуци не вярвам.И двамата лъжат та се късат!
9.
Р. Р.
20.12.2023 21:04:30
3
21
Мишките от ДПС изпълзяха, вместо да бъде забранена тази етническа противоконституционна партия. Ментата ще се пенсионира там ,с патерица ще ходи на тази работа .
8.
Безпрецедентен
20.12.2023 20:04:31
2
24
Бюджет ,който ще изтече в джобовете на тези на снимката ,разбира се да не забравяме почетния председател ,известен като "Сокол",може и агент Сава,както и всичките им уродливи хрантутници на високо и по-ниско бизнес ниво в София и в провинцията.Народа,простия народ,да го +уха....
7.
Гледай ся
20.12.2023 19:03:26
8
14
Почетен председател и в Барселона без министерски съвет
6.
Манчо
20.12.2023 18:04:36
13
16
Време неразделно
5.
Грую
20.12.2023 18:01:51
9
32
Малиииии голямо крадене че падне ! Вижте ги мишоците как се облизват ! Най честните се наредили на снимката ! Само един липсва , ама той че заеме цялата снимка !
4.
Да кажа
20.12.2023 17:59:10
15
30
Страшно глупава статия ПП ДБ с промените искали да вкарат бойко и Шиши в затвора??? Модел джипка и тн На тези опорки в стил Тошко музиканчето и костя копейкин вече освен троловете на копейкин в Нета Никой не вярва Истината е много проста По времето на герб нямаше война и русия се ползваше с уважение в Европа Даже путин беше приятел с меркел макрон и тн.За това и ББ стоеше на два стола ЕС Нато единия и Русия другия Нямаше друг избор.Такава беше философията на Царя който лансира Бойко в политиката. ПП ДБ бяха изиграни от медийната пропаганда и погрешно оцениха герб и ББ за про руска Най вече заради тези реверанси които се налагаше да прави герб към москва Но тогава реверанси правиха и германците. Взеха и на сериозно фотошоповете и къщите и островите които бойко уж купил После радев допълнително ги насъска срещу герб.И се получи тази конфронтация и 5 избори на вятъра .Сега леко по лека започнаха да излизат от заблудите си И за това ППДБ Герб и дпс заедно свършиха такава полезна работа за страната.
3.
Лисицов (ега ти фамилията!)
20.12.2023 17:58:09
1
38
кой те направи журналист?
Или си по-скоро политически анализатор!
Защото един журналист трябва да пише безпристрастно, да отразява ситуацията, а не да чете между казаното от политиците и да прави анализ на думите, които не са изказали!
2.
XX
20.12.2023 17:50:04
15
44
Бульхарске жекиджие и про'с'тасе, виждате ли докъде се докарахте, като не ходите да гласувате на избори? Управляват ни Бойко Борисов, Делян Пеевски и крупието, ченге от ДС, Йордан Цонев. Няма по-голямо падение от това.
1.
Съюз “Модерен Рекет”
20.12.2023 17:40:44
17
60
“Защото това е безпрецедентен случай.“
Да Данчо! Това наистина е прецедент в историята на БГ. За първи път най-големите крадливи мафиотски фамилии(Гроб, ДПС и ПП-ДБ) се обединяват заедно да крадат!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори