×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

7 неща, които пазят къщата според Ванга


16 Декември 2023, Събота, 10:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Медът носи късмет, чесънът защитава, ябълката е плодът на успеха

Ванга вярвала, че иконата сама привлича душата, която искрено иска да й се кланя. Съветът на българската пророчица бил да не се прави толкова предварително обмислен избор, колкото да се види на коя икона душата ще се спре първосигнално и точно тази трябва да се отнесе у дома.

Ванга казвала: „Отиди в църковния магазин и избери икона, която да стане твой помощник в живота. Може предварително да обмислиш какво да избереш, но най-добре е да погледнеш на иконите и да избереш тази, която предизвиква най-силно вълнение в душата ти. Защото иконата знае най-добре с коя душа да се свърже, за да й бъде помощ и спасение“. По думите на пророчицата такава икона ще стане верен помощник в трудните ситуации, може да ни утеши в скръбта, да ни бъде упование и радост в най-трудните моменти. Най-главното е да се вярва искрено. Общуването с иконата е интимно дело на всеки. Към нея трябва човек да се обръща искрено, без заобикалки.

Иконата не трябва да се използва за утоляване на своите нужди и користни цели, защото тя е символ на вярата ни и на връзката ни с Бога, когато сме най-силно уязвими, съветвала пророчицата от Рупите.

Защита

Ванга е вярвала, че седем на пръв поглед съвсем обикновени неща защитават човек и пазят дома му. Иконата е едно от тях. Друго е медът. Като близка до природните сили и народните вярвания, баба Ванга е използвала хилядолетните познания на населението по Македонския край, за да определи кои неща са подходящи за всеки дом. Казвала е, че медът в къщата е успехът на този дом.

„Пчелите правят мед и се хранят с мед, а духовете на меда правят добри дела и обичат сладко. Трябва да ги нагостиш с мед, за да работят за твоя берекет и за щастието на дома“, говорила е Ванга. Тя е знаела, че медът е не само вкусно лакомство с полезни качества, което от хилядолетия се използва по нашите земи за лечение на различни заболявания и за укрепване на силата и имунната система, но е и мощен духовен символ. От древни времена се използва в различни магии и ритуали, с които да се умилостивят духовете на дома, за да пазят жилището от злини. Солта има също силни магични свойства. Не случайно гостоприемството на народа ни от прастари времена е с хляб, мед и сол. Солта пречи на злото и поканва доброто. Друго, надарено с мощни защитни свойства нещо, е чесънът. Ванга често е призовавала той да се използва като муска, талисман, пазещ от зли сили и уроки. Към чесъна Ванга е прибавяла и лука, като често е казвала, че те са едно растение. Чесънът е способен да защити къщата и човека, лукът взима отрицателната енергия и я премахва. Чесънът е мощно магическо средство, дар ни от земята, твърдяла е пророчицата.

Хармония

Ванга е вярвала, че ябълките са плодовете на късмета и подредеността. Нашите предци са ги наричали плодове на успеха и късмета. Вярвали са, че могат да донесат хармония в къщата и защитават от зли сили, от уроки и от завистта на другите. Казвала е: „Искаш ли в дома ти да има щастие и благоденствие, то гледай в кухнята винаги да има една ябълка, която да стои там и да бъде за благото на всички от дома. Тази ябълка никой не трябва да я пипа, нека да си стои и да радва взора, но да не бъде пипана, за да не узнаеш скръбта“. Черният камък също е бил препоръчван от Ванга като мощно средство на бялата магия, който ни пази от зло. Той освен че има предпазваща сила, ни помага да спим добре. „За да бъде добър сънят, ти трябва да си намериш помощник, който да те пази, когато заспиш. Тук на помощ идва черен камък, най-незабележим, какъвто и ще да бъде, но да не е лъскав“. Черният камък не ни навлича неприятности, а ни помага да се избавим от лошите сънища и да нямаме проблеми със съня.

Светлина

Свещите са първичният символ на светлината и доброто, на победата срещу мрака, вярвала е Ванга и е съветвала във всеки дом да има такива. Свещите от незапомнени времена се използват за пречистване и защита от зли сили. Пророчицата е смятала, че запалената свещ поддържа силата на дома и му носи добра енергия. Но тя е предупреждавала: „Със свещи трябва да се борави много внимателно, защото те могат да донесат както добро, така и да са пътят на злото към дома. Могат да навредят и не трябва да се злоупотребява с тях“. Допълвала е, че свещите трябва да са църковни и от восък, а не купени от пазара. Тези свещи помагат на хората да пазят вярата и да гонят злото, вярвала българската пророчица. Ванга е вярвала, че тези най-обикновени седем неща обладават особени свойства и ни помагат да запазим здравето си, да защитим дома си и да привлечем благополучието. Имало е и други предмети, които пророчицата е съветвала да бъдат в къщите на хората, но тези седем са основните.

Източник: Телеграф


В категории: Лайфстайл


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите
Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори