×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма да има мир в Украйна, отсече Путин


14 Декември 2023, Четвъртък, 13:41 ч.
Автор: Флагман

Мир ще има, когато постигнем целите си, обяви руският президент

В Украйна ще има мир, когато Русия постигне целите на специалната военна операция, които остават непроменени. Това каза руският президент Владимир Путин по време на пряка линия и на пресконференция.

"Мир ще има, когато постигнем целите си. Те не се променят. Ще ви напомня за какво говорихме - денацификацията и демилитаризацията на Украйна, нейният неутрален статут", каза Путин, отговаряйки на въпроса кога ще има мир.

"Днес Украйна не произвежда почти нищо. Те се опитват да запазят нещо, но не произвеждат почти нищо. Носят всичко, извинете за лошите маниери, безплатно. Но това безплатно може да свърши някой ден. И, очевидно, свършва", добави още Путин.

„В Русия няма нужда от нова вълна на мобилизация, тъй като към днешна дата 486 хиляди души доброволно са сключили договор за военна служба за защита на страната, включително в зоната за специални военни операции”, коментира Путин.

Той отбеляза, че сега в зоната на бойните действия има около 244 хиляди мобилизирани, сформирани са и полкове за поддръжка на техниката. В същото време 41 хиляди са уволнени по различни причини, включително навършване на пределна възраст или по здравословни причини.

Путин отбеляза, че след мобилизацията е започнала кампания за привличане на доброволни договори с въоръжените сили на Руската федерация, в рамките на която е планирано да бъдат наети около 412 хиляди военнослужещи по договор.

"Вчера вечерта ми докладваха: 486 хиляди са вербувани. И потокът от наши хора, които са готови да защитават интересите на Родината с оръжие в ръка, не намалява. Набират се един и половина хиляди всеки ден в цялата страна", каза Путин.

„Необузданото желание на Запада да се приближи до границите на Русия и да приеме Украйна в НАТО доведе до украинския конфликт”, заяви руският президент.

"Така че, заедно с доброволците, това е само условно разделение, договорът се подписва за 2, 3 години от така наречените доброволци, въпреки че всички всъщност са герои и воини на отечеството, но те просто имат едногодишен, по-кратък срок договор - всички заедно ще бъдат около половин милион души до края на тази година. Е, защо ни трябва мобилизация? Затова днес няма нужда от това", подчерта Путин.

„Това вече съм го казвал много пъти, но не е грях да го повторя: за страна като Русия простото съществуване на нашата държава без суверенитет е невъзможно, тя просто няма да съществува. Във всеки случай във вида, в който съществува днес и в който съществува от хиляда години", коментира Путин.

„Затова основното е укрепването на суверенитета", добави Путин, отговаряйки на въпроса какви са задачите в рамките на страната и чужбина той определи за себе си като първостепенни.

Държавният глава отбеляза, че суверенитетът е много широко понятие.

"Укрепването на външния суверенитет, така да се каже, означава укрепване на отбранителната способност на страната, външната сигурност. Това е укрепване на обществения суверенитет. Това означава безусловно осигуряване на правата и свободите на гражданите на страната, развитието на нашата политическа система, парламентаризма. И накрая , осигуряване на сигурност в сферата на суверенитета, в сферата на икономиката, технологичния суверенитет“, обясни Путин.

Той също така спомена финансовия, икономическия и технологичния суверенитет, наричайки тези компоненти „бъдещето на всяка страна, включително Русия“.

Путин изрази увереност, че цялата страна прекрасно разбира, че Русия не може да съществува без укрепване на своя суверенитет.

Руският президент Владимир Путин проведе пряка линия с граждани и голяма пресконференция с журналисти. Комбинираното събитие, наречено „Резултати на годината“, започна в Гостини двор.

В залата лично присъстват представители на федерални и регионални руски медии, както и чуждестранни журналисти, акредитирани в Русия. Модератори на дискусията са прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, както и водещата на Първи канал Екатерина Березовская и журналистът на телевизионния канал Русия-1 Павел Зарубин.


В категории: Животът


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
XX
14.12.2023 17:02:24
4
5
С всеки изминал ден мирът е с един ден по-близо.
Вчера и днес има много добри новини.
Дано довечера чуем и как остатъците от Азов са се изпарили в Серебрянскуя лес.
Ще почерпя приятели по този повод.
ПП. Но и млади урки от Лвов, Хмелницки и Виница могат да компенсират.
12.
България
14.12.2023 16:05:53
2
6
Агент на американските тайни служби, пожелал анонимност, разкри пред DCWeekly подробности за мерките, които се предприемат за преместването на украинския президент в САЩ. Той твърди, че „администрацията на Байдън е издала заповеди за гарантиране на безопасността и пребиваването на семейството на президента Зеленски в Съединените щати, започвайки от пролетта на 2024 г.“

Това решение се основава на убеждението, че президентството на Зеленски в Украйна може да приключи през следващата година и продължаващото му присъствие в Украйна може да бъде опасно за него.

– пише Джесика Девлин , позовавайки се на свой източник.
11.
Русофил-дебил
14.12.2023 15:57:51
11
5
Феноменалните загуби на Украйна принудиха другаря Путин да изпрати 620 хилядна армия
10.
Русофил гений-стратег
14.12.2023 14:49:31
12
16
Значи 600 хиляди освободителя воюват срещу нацистите и цялото НАТО, а дори не можем да превземем Авдивка.
Другарю Путин, мобилизирайте поне още 10 милиона, за да може да стигнем до Киев.
9.
Русофил-гениий по математика
14.12.2023 14:44:52
7
13
Ако в момента се сражават 617хил., а "244 хил. са призовани" и "486 хил. души са подписали договор", някъде се губят едни 113 хиляди. Като тук не слагаме руската армия преди февруари 2022. Къде ли са липсващите?
8.
Путин
14.12.2023 14:32:58
6
19
След 3 дни сме в Киев!
7.
Марк Твен
14.12.2023 14:32:32
10
13
Нищо чудно, че ВСУ стигна само до Роботине. С такива дарения толкоз хаха.
Съмнявам се да си дарил и 10ст. за уКрадна.
6.
Azov Burgas
14.12.2023 14:25:36
18
7
За всеки получен минус в русофилски сайтове, даряваме по 10лв за ВСУ.

Благодарим на всички колеги за вашата подкрепа :)
5.
Z Burgas
14.12.2023 14:21:48
20
20
Мир в Украйна ще има, стига да заровят и последния нацистки боклук. Смукателите на Бандера.
4.
3
14.12.2023 14:03:48
18
22
Товариш, що не опазихте мочата?
3.
Марк Твен
14.12.2023 13:59:00
27
26
Нашите евроби да заминават да помагат, не да дон-кихотстват паметниците.
2.
Azov Burgas
14.12.2023 13:57:30
41
40
Ами ще продължите да мрете в съотношение 80:1 за поредното село докато не ви се набие в тъпите кацапи, че не сте желани на Украинска земя :)
1.
Като няма МИР
14.12.2023 13:56:09
35
36
роZпия КОНЕЦ!
пУтлер МЪРТВЕЦ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Направени са й 12 шева Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Представихме нови медицински програми, летни атракции и ски услуга, казват нашите пратенички на световното туристическо изложение Арестуваха изнасилвач на деца Арестуваха изнасилвач на деца Чуждият гражданин бил локализиран и задържан на територията на голям търговски обект в София Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Клиент потвърди, че наскоро е платил близо 44 000 лева за двускатен покрив, а според актуални обяви за такива пари може да се купят имоти в Слънчев бряг и Банско Мадлен няма да отиде на бала си, катастрофира с тази кола Мадлен няма да отиде на бала си, катастрофира с тази кола В момента момичето е в плевенска болница, според официалните източници Брутална катастрофа в София, по чудо няма пострадали Брутална катастрофа в София, по чудо няма пострадали Причината е неспазена дистанция и висока скорост, несъобразена с пътната настилка Тази статистика ще ви шокира Тази статистика ще ви шокира Всеки пети живее на линията на бедност Войната на пътищата продължава, камион и микробус се блъснаха, хора лежат по земята Войната на пътищата продължава, камион и микробус се блъснаха, хора лежат по земята При пристигането си спешните медици установяват, че има поне 9 пострадали, част от които лежели на пътя Търсят специалисти за две нови професии по морето - балонеси и наргилисти Търсят специалисти за две нови професии по морето - балонеси и наргилисти Условията привидно са тежки, но можеш да си докараш добър доход от бакшишите, но шефовете ви искат да сте "отворени", красиви и секси Би Ти Ви и Нова телевизия спират да снимат сериали Би Ти Ви и Нова телевизия спират да снимат сериали Двете частни медии олекнаха с десетки милиони след забраната за реклама на хазарта
Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори