×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Решено: Отпада тайната на осиновяването


Решено: Отпада тайната на осиновяването
Осиновени и осиновители ще могат с решение на съда да разберат произхода
13 Декември 2023, Сряда, 14:24 ч.
Автор: Флагман.бг

Улесняват кандидатстването с електронна платформа

Улеснява се процедурата, по която осиновеният може да получи достъп до информация за своя произход и биологичните си родители. Това решиха депутатите като приеха окончателно промени в Семейния кодекс, съобщава БНР.

Одобрено е също създаването на Национална информационна система за пълно осиновяване, в която чрез единна електронна платформа ще бъдат вписани кандидатите за осиновители. Тайната на осиновяването отпадна със 139 гласа "за". Осиновени и осиновители ще могат с решение на съда да разберат произхода. Отпада досегашното изискване на закона това да може да се случва само при важни обстоятелства.

В емоционално слово от парламентарната трибуна един от вносителите на законопроекта депутатът от ПП-ДБ Христо Петров заяви: "Има ли по-важно да знаеш откъде произлизаш и защо трябва да си болен за да знаеш коя е майка ти и кой е баща ти? Имаме историческия шанс да дадем на тези хора справедливостта, която очакват през целия си живот. Моля ви всички ние днес да се обединим и премахнем проклетите важни обстоятелства".

Премахват се регионалните регистри и се създава Единна електронна платформа за кандидатстване за пълно осиновяване, като част от Национална информационна система към Социалното министерство. В платформата ще се дава цялата информация за детето в доклад по образец.

От "Възраждане" поискаха да има ясно разписани критерии за кандидатстващите за осиновители. Отговорът на друг от вносителите - Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, която е основител. "Разбира се, че националната информационна система ще съдържа информация за всички, които са кандидат-осиновители. Това е повече от ясно, защото целта на тази система е именно да се направи най-добрия подбор за семейство, в което да бъде осиновено детето, а не може да става и дума за чужденци в тази система, защото системата за международно осиновяване се намира в Министерство на правосъдието и тя не е обект на тези текстове.

Говорим за Националната система за националното осиновяване, което се организира от Министерство на труда и социалната политика". По време на дискусията още една депутатка от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева призна, че е осиновила дете.


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
"Трябва
14.12.2023 05:13:57
1
2
и закон задължаващ приемните родители при навършване на пълнолетие да казват, че децата са осиновени,". Приемните родители не осиновяват децата, а сключват договор и получават заплата да се жлгрижат за тях само до пълнолетието им. После ги напътват да се оправят сами или ги оставят в семейството, но само на дра воля и без да им се плаща повече.
За съжаление БГ медиите не се интересуват от съдбата на приемните деца по-нататък.
10.
Резултатът
14.12.2023 05:09:54
0
2
Ще бъде, че хората ще спрат да осиновяват деца. Ве е единствената идиотска промяна на закон от К&К илитератите.
9.
ТБС
13.12.2023 23:04:06
0
2
Ей тва педалите, хормонално увредените и изсраните в парламента се заслужават съдбата, колкото и добре да се мислят, че са се уредили.
8.
Tinker Bell
13.12.2023 21:46:08
0
2
Съгласен съм със Сиво, лошо решение с лоши последици. Очевидно законодателят не мисли за последиците.
7.
XX
13.12.2023 19:58:07
0
2
Трябва и закон задължаващ приемните родители при навършване на пълнолетие да казват, че децата са осиновени. По-европейско е!
6.
Симо
13.12.2023 18:46:32
1
8
Много грешен ход, това е деликатна материя, много хора не могат да се справят и контролират емоциите си, очакват се много панаири
5.
х
13.12.2023 17:03:38
2
11
Те за подялба няма да могат да претендират /т.е. няма да спечелят делата/, ама рекет и тормоз ще има. Горките осиновители.
4.
ww
13.12.2023 17:01:18
2
8
Поредните непремислени действия на "умниците".
3.
neee
13.12.2023 16:53:56
3
12
Доста семейства ще развалите заради популизма си.
2.
puertoriko
13.12.2023 15:58:51
8
12
най-накрая всички тролове защитаващи евроатлантизма отгледани от гей двойки ще могат да научат кои са истинските им родители.
по същество това просто ще позволи на осиновените да намерят биологическите си родители и да заявят претенции за подялба на имотите, ще се напълнят съдилищата с дела, абе като цяло супер е за адвокаттите и съдиите, не за друго
1.
H
13.12.2023 14:41:25
18
15
Най-накрая .Отдавна трябваше да се случи това .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори