×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цанко Цанков се подготвя на плажа в Бургас за преплуване на протока Кук


Цанко Цанков се подготвя на плажа в Бургас за преплуване на протока Кук
Когато ми е студено, си представям, че е топло, каза плувецът Цанко Цанков
05 Декември 2023, Вторник, 09:38 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Водеща нарече бургазлията шампион на Тихия океан и повелителя на моретата, а той сподели тайната на плуването в студа

Температурата на морската вода в момента е 9,5 градуса и е идеална за тренировки. Това сподели пред бТВ Цанко Цанков, след като водещата на „Тази сутрин“ Мария Цънцарова разкри, че той се подготвя за голямо предизвикателство. 

„Шампионът на Тихия океан, повелителят на моретата, българинът, поставил си за цел да покори седемте най-трудни маратона в света, тренира на бургаския бряг“, каза тя преди да даде думата на кореспондента Лора Стаматис, за да разкрие защо Цанко Цанков влиза в морето всяка сутрин посред зима.

„Тези условия максимално наподобяват тези в Тихия океан, където ще плувам през април при опита ми за историческо преплуване на протока Кук, който е един от седемте най-трудни плувни маратона в света“, сподели бургазлията. 

Обикновено тренираме сутрин в басейна, а следобед в морето, но днес решихме да разменим двете тренировки, добави той.

„Тази сутрин е малко по-топло от вчера, но температурата на морската вода е малко под 10 градуса. Толкова показва термометъра на Цанков“, уточни Лора Стаматис. 

„Влизането за кратко в студена вода се практикува от доста хора, но в маратонското плуване състезателят трябва да може да издържа дълги часове в вода с такава температура, което създава големи рискове, те са най-вече от хипотермия. Тя започва в първите 6-8 минути“, обясни той.

„Започвам отсега тренировките, за да може организмът ми да се приспособи. Всичко зависи от психическата настройка. Когато ми е студено, си представям, че ми е топло“, сподели плувецът. 

„Много калории трябва да се приемат, за да се плува в студена вода. Задължително е да има по-голямо количество подкожни мазнини, които да създават изолация и тялото да запазва топлината си“, добави той.

Трябва хората да имат мечти и никога да не се отказват от тях, каза още Цанко Цанков. 

Протокът Кук, който разделя Южния и Северния остров на Нова Зеландия, има дължина от 107 км, а в най-тясната си част е широк 22 километра. Средната му дълбочина е 87 метра. Поради резките промени на времето и силните ветрове, духащи предимно от север, се счита за един от най-опасните протоци в света.




3
Коментара по темата
3.
Ivan Jivotnoto
06.12.2023 08:51:19
0
1
Мачкай маняк голям си!
2.
Световна купа
05.12.2023 12:27:11
2
3
Защо не участва по маратонски състезания, а плува сам дадени отсечки. Има до колкото знам световна купа в открити води.
1.
DB7
05.12.2023 10:49:23
0
11
БРАВО ЖЕЛЕЗЕН НАПРЕД
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори