×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От първо лице: Разказ за ужаса в Израел на бежанка, потърсила помощ у нас


От първо лице: Разказ за ужаса в Израел на бежанка, потърсила помощ у нас
Оксана е успяла да стигне до Поморие, където има апартамент
18 Ноември 2023, Събота, 13:22 ч.
Автор: Флагман.бг

Тел Авив изглеждаше като след ядрена война, спомня си Роксана

Шест седмици след началото на войната в Газа, първа еврейска гражданка поиска убежище в България. Повече от 1300 са евреите, загубили живота си, както и над 400 военни от израелската армия. Загиналите от палестинска страна вече са над 11 300, от които 4 650 деца и 3 145 жени. По данни на Хамас, ранените са 29 200. Какво е преживяла  Оксана Черкасов и защо избра България, разказва euronewsbulgaria.com.

Оксана е израелски гражданин от руски произход. Дълго време работи като служител в компания за охрана. Като съвременна жена войн, тя е обучена да пази хора, да стреля, владее техники за самоотбрана и реакции при кризисни ситуации. С болка си спомня за фаталния 7 октомври, който трябвало да бъде празничен съботен ден, наситен с туристи и усмивки. Нарича го черния Шабат, в който на път за работа, още в 6 часа сутринта чува проехтяващи сирени.

"Тел Авив изглеждаше като след ядрена война, улиците бяха напълно празни, а моят пост беше до хотел и малка детска градина. Поисках да остана на входа. Бях сама на пуста улица", разказва Оксана.

Следват кошмарни дни, в които Оксана успява да предотврати вероятен атентат в хотел, чийто вход пази. Преломен момент, в който за първи път се зараждат мисли да напусне страната си.

„Моите задължения бяха да не пропускам хора с арабска самоличност. Имах списък и проверявах кой в коя стая е. Дойде мъж от арабски произход и аз не го пуснах. А моята смяна беше винаги до 11 ч. вечерта“, казваОксана.

След това започнаха да ми звънят по телефона, имах обаждания от скрит номер, а на 13 октомври получих видео в месинджър от несъществуващ акаунт, записан Махмуд Натс, с кадри на разчленени тела на израелски граждани. И този войник, който не допуснах се върна, налетя ми, удари ме в ръката, след което аз поисках оръжие.

След този ден Оксана категорично решава да напусне Израел. Тази година по щастлива случайност през лятото си е купила малък апартамент в Поморие с нагласа да идва всяко лято за почивка у нас. Качва се на първия случаен полет, когато над летище Бен Гурион свистят бомбени атаки.

„Събрах хора, заведох ги в бомбоубежище, затворих го, върнах се, а звукът от сирените можеше да ми спука тъпанчетата. В този ден бързо реших и взех три самолета, първо до Черна гора“, казва жената.

След полети до Черна гора, Белград и София, тя най-после пристига в Поморие. За първи път в живота си се страхува, признава тя. Описва чудовищни зверства и издевателства, които са станали пред очите ѝ. Страда за Израел и определя израелската армия като неразрушима сила. Но вярва, че правителството и службите на Мосад са знаели за нападенията и са изчакали те да се случат за да могат да отвърнат с унищожение.

 




17
Коментара по темата
17.
Шимейла
19.11.2023 07:07:01
1
2
От снимката не мк прилича на изстрадала по скоро е неначесан
16.
.....
19.11.2023 05:18:27
2
4
Арабухите трябва да се изгонят от Европа и в България да не се допускат.
Ловците на емигранти да ги връзват с миши опашки и обратно в пустинята.
Чалмите и фереджета вън.
15.
министър Бен-Гвир, със собствена "милиция&quo
18.11.2023 23:26:55
1
2
Хал Търнър направи интересен коментар относно разкритията за израелския министър Бен-Гвир, който има своя собствена "милиция" извън нормалните израелски структури:
Израелският „военен кабинет“ иска Нетаняху да бъде свален от власт; Разкриха: Министър има собствена "милиция"
https://cutt.ly/IwYF34jj
Възможно ли е цялата тази "атака" да е била;
1) Инсценирано от израелското правителство, за да предостави причина за етническото прочистване на палестинците, за да заграби петрола и газа край бреговете на Газа, или
2) Умишленото израелско участие в атаките, за да се придвижат напред отдавна застоялите планове за канал Бен Гурион?
Представете си министър със собствена „милиция“, който може да действа извън нормалното правителство. Възможностите са безкрайни.
Това разкритие, че министър Бен-Гвир има своя собствена милиция извън нормалните израелски структури, добавя динамика с заместващ знак към тази най-тежка ситуация.
Възможно ли е целият Близък изток - и може би целият свят - да се насочи към война, защото някаква измамна милиция, работеща за правителствен министър, е направила нещо, което сега се нарича "терористична атака срещу Израел?"
Никой наистина не знае.
14.
Марти Ламбов
18.11.2023 21:58:11
1
6
Биваше да си измие главата преди да викне журналистите...
13.
Пешко
18.11.2023 20:01:50
2
12
Какво убежище търси, като си е купила отдавна къща в Поморие. Да дава някоя стая под наем изкуствената еврейка и да се издържа. Нашите бездомници кой ще им дава убежище? Да си продават огромните джипове като в Германия у да се изнасят от тук. Сега ще станем цел за нападение и унищожение заради тях.
12.
До 7
18.11.2023 17:59:57
0
5
Как ще разбереш какво е написано в коментар 10? “Култура на война” (военното действие) или култура на воИна (човекът)? И как ще разбереш в множествено число “войни” за какво става въпрос, за множество военни актове или за много хора с военна професия?
До около 2000 - 2005г. всичко беше наред, после се започна една политика на дублетните форми, за да не изглежда младото поколение толкова тъпо... защото не може да мисли.
11.
XX
18.11.2023 16:54:20
0
5
До сега виждам петима дето искат огради, забрана за обществен достъп и охрана в обществените места в ежедневието. Дано стане!
10.
ХХ
18.11.2023 16:24:21
7
18
Такива като Оксана, носещи култура на война, са нежелани в нормалните държави!
9.
Pff
18.11.2023 16:06:35
13
14
Тва чифутче баш тук ли дойде… да беше си отишла в майка расия
8.
*********
18.11.2023 16:00:43
2
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
До 6
18.11.2023 14:30:28
6
8
Формите са дублетни. По темата с научаването на българския.
6.
И пак
18.11.2023 14:26:23
3
26
Не се пише “воЙн”, пише се “воИн”! Не е много сложен българският, защо не го научите накрая!?!
5.
До 1
18.11.2023 14:24:20
7
23
Те и в Кумлука така страдат горките, ама камиони с помощи не виждам да отиват! Отиди там да помогнеш на бургаската Газа първо, после мисли за оная!
4.
Off
18.11.2023 14:18:14
3
25
Много е виждала ядрена война, че да сравнява!
3.
Бургазлия
18.11.2023 14:13:44
7
39
Ебати глупостите
Съветска гражданка си купила апартамент в руското Поморие чрез купения си израелски паспорт
Ceга България ще се пълни с такива "неруски" лица и няма да се очудя да ги задействат от Москва с цел подривна дейност
2.
Агенция
18.11.2023 13:44:15
5
38
Тая е от луксозните бежанци с недвижимо имущество. Чула е че ще трябва да плаща за стълбище и асансьор по новия Закон и сега ще кандидатства за социална помощ
1.
ТБС
18.11.2023 13:40:19
15
53
Как бездушно противопоставяте едните срещу другите. Палестинските жертви са по-малко жертви и не са жертви изобщо? А това, че с години ги изтребват и завземат имотите им, защото някой им обещал обетованата земя, не впечатли никой. Страдат невинните, уродите, което си играят политическите игри са на сметка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори