×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Израелската армия щурмува град Газа, хиляди бойци на "Хамас" ликвидирани


Израелската армия щурмува град Газа, хиляди бойци на "Хамас" ликвидирани
Град Газа е почти обкръжен, но най-тежката битка между бойците на „Хамас“ и израелската армия предстои
08 Ноември 2023, Сряда, 07:19 ч.
Автор: Флагман.Бг

Стреляха и по колоната на президента на Палестина Махмуд Абас, има убити

Израелската армия съобщи, че нейните сухопътни сили в момента вече се сражават "в дебрите" на град Газа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Тази информация бележи нов етап от израелското настъпление срещу "бастиона" на радикалното палестинско движение "Хамас", както се изразяват Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ).

Интензивните бомбардировки на ивицата Газа продължиха и през тази нощт. Броят на убитите цивилни, включително деца, както и на ранените продължава да расте

Главният говорител на ЦАХАЛ контраадмирал Даниел Хагари заяви пред представители на медиите, че израелските сухопътни сили "точно в този момент извършват наземна операция в дебрите на град Газа, притискайки сериозно "Хамас". 

 

По-рано днес министър-председателят на страната Бенямин Нетаняху каза, че Израел е отбелязал огромен напредък в своята война, като армията му е ликвидирала хиляди бойци на "Хамас".

 

Израелският министър на отбраната Йоав Галант пък описа град Газа като "най-голямата терористична база, изграждана от човешка ръка", съобщава Нова телевизия. Той посочи, че под града има километрични тунели, които минават под училища и болници и в които са разположени оръжейни складове, телефонни централи и бомбоубежища за бойците.

 

"Въоръжените сили на Израел са разположени в сърцето на Газа. Те настъпиха и от север, и от юг. Щурмът им бе с пълно съгласуване между сухопътни, въздушни и морски сили. Няма да има хуманитарна пауза преди връщането на заложниците. Натискът върху нас ще се увеличава, знам, че ще се наложи да вземаме трудни управленски решения. За мен тази мисия не може да бъде спряна, докато не бъдат постигнати нейните резултати", заяви Йоав Галант.

 

Междувременно руският военен анализатор Борис Рожин коментира в своя Телеграм канал, че „Хамас“ няма шанс да възстанови комуникацията на повърхността, но не стои така въпроса в тунелите. 

 

Според него войниците от ЦАХАЛ вероятно ще се опитат да напреднат в крайбрежните райони, възползвайки се от факта, че бойците от палестинската групировка е малко вероятно да имат добри укрепления там. По този начин те ще обкръжат града. „Хамас“ пък от своя страна ще разчита на въвличането на израелската армия в изтощителни градски битки, където може да очакват значителни загуби и на техника, и на войници. 

Междувременно руският телеграм канал „Операция Z: Военкоры Русской Весны“ съобщи, че е обстрелван кортежа на президента на Палестина Махмуд Абас. Има убити. 

Отговорност за атаката пое терористичната група „Децата на Абу Джандел“, която даде 24-часов ултиматум на Абас да предприеме действия в подкрепа на палестинците в Газа, но той вече изтече. 




12
Коментара по темата
12.
Ки ло са
08.11.2023 19:46:48
0
0
Ако е вярно написаното от пророците, идва момента в който Израел ще престане да съществува. Това, може би, е началото на края!
11.
Tangra
08.11.2023 17:14:30
1
3
Израелските войници са терористи .... Повечето убити в Газа са цивилни деца и жени...
10.
До 9
08.11.2023 16:08:12
2
2
Ако следваме твоята логика, би трябвало в момента Европа да говори на немски и да вдигаме ръка за поздрав хайл... ! Защото Дрезден беше сринат до основи от британски и американски бомбардировки! Също така Мюнхен и швайнфурт! Обаче там беше съсредоточено оръжейно производство, освен че живееха и хора! Било ли е решението правилно или не е излишен спор! Историята и времето отдавна са решили!
9.
За
08.11.2023 09:52:42
7
9
Съжаление това си е чисто клане. Тази територия е окупирана от Израел и изцяло контролирана от тях . Реално това е най-големия затвор на планетата с изключително мизерни условия. Действията на Израел не са по-различни от тези на Северна Корея. В Газа има поколения, които приемат съдбата си за нещо нормално. Лицемерието на останалите демократични държава е отвратително.
8.
Гитлера
08.11.2023 09:03:59
11
15
Евреите на сапун!
7.
Ставри
08.11.2023 08:55:09
21
15
Браво на Израел!!! Смачкайте тази сган. Превърнете Газа в паркинг.
6.
Сз
08.11.2023 08:53:22
13
13
Еврогейсъри Русия и хамас винаги побеждават.Набийте си го в тиквите.
https://youtu.be/KEpinsMeh3w?si=UzxIBtAmf8v6dmu0
Путин винаги си постига целите и Махмут Абас също,без значение на загубите и авдеевка ще я вземат ако трябва след още 9 години.
5.
Аз
08.11.2023 08:38:41
11
22
ГНУСНИ ЕВРЕЙСКИ ТЕРОРИСТИ
УБИЙЦИ НА ДЕЦА....ИЗРОДИИИИ
4.
До 3
08.11.2023 08:35:41
0
22
Не бъркай религията с тероризма.Това са терористи.
3.
Бай Цоло
08.11.2023 08:28:52
21
21
Нали Хамас се бият за свободата на Палестина и техния враг е Израел, а не децата и бабите. Тогава защо се крият като чалмосани мишки в тунели а не излязат да се бият срещу официалната израелска армия и да отвоюват свободата си ? Мюсюлманите стават много жалки като видят дуло
2.
Тц тц тц
08.11.2023 08:12:22
14
10
Цялата рода простофилрусороби чакъхми Иран, Рабсия и Хамас да унищожът Израел, САЩ и Запада и пак нищо, пак седнахми на огромната играчка от русифилистийския интимен магазин. Тц тц тц. Господ пак нъ забрай. Тц тц тц начи туй простофилрусоробите станахми кът учебни ГАЗки, който нъ фани и нъ кара и блъска. Тюююююю туй да си простофилрусороб тежка съдба.
1.
лъжливото овчарче
08.11.2023 07:56:49
7
23
Да поправя по точно хиляди деца.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори