×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-честите грешки на жените преди преглед при гинеколог


07 Ноември 2023, Вторник, 20:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Много жени не знаят как правилно да се подготвят за посещение при гинеколог и допускат някои абсурдни грешки

Напълно нормално е при спешен случай да изтичаме на гинеколог, без да се подготвим предварително. Но, ако имате записан час, то тогава е важно да правите и също така да не правите някои неща. Масово жените не знаят за това и правят работата на лекаря до известна степен по-трудна. Има шест неща, които не бива да правите преди посещение на женски лекар:

Как да се подготвим за гинекологичен преглед:

Не ходете на гинеколог по време на цикъл

Както обяснява гинекологът-ендокринолог Евгения Назимова в своя Телеграм канал, първата грешка, която може да се направи, е да насрочите посещение при лекаря в дните на менструацията. Според нея лекарите все още срещат такива случаи, въпреки че това правило изглежда очевидно за мнозина.

Назимова припомни: вземането на цитонамазки по време на менструация е или невъзможно, или резултатите от анализа ще бъдат по-малко точни.

Временно спрете приема на лекарства

Втората често срещана грешка е приемането на лекарства, които могат да повлияят на резултата от цитонамазка в навечерието на посещението при гинеколог. Тези лекарства включват вагинални препарати като супозитории и кремове, включително контрацептиви.

Както отбелязва Назимова, ако пациентът е подложен на някакъв курс с лекарство, съдържащо антибиотици, тогава първо трябва да го завършите и едва след това да планирате час при гинеколога. Освен това понякога дори трябва да изчакате известно време след завършване на курса. Колко точно - можете да разберете от лекаря, който ви е предписал лекарството.

Откажете се от секса

Правенето на любов в навечерието на преглед при гинеколог също е често срещана грешка на някои жени. Разбира се, сексът не винаги влияе на резултатите от теста, но има такива случаи. Не е необходимо да се отказвате от сексуална активност за дълго време: един ден е достатъчен.

Не измивайте вагината си

Не е необходимо да почиствате старателно интимните си места преди преглед при гинеколог, тъй като вагиналната микрофлора трябва да е естествена. Освен това, предупреди Евгения Назимова, в никакъв случай не трябва да си вземате вагинални душове, особено с антисептици. Това е не само ненужно, но и вредно.

Не епилирайте

Много хора бързат да премахнат космите в зоната на бикините, преди да отидат при гинеколога, погрешно вярвайки, че тяхното присъствие може по някакъв начин да повлияе на резултатите от прегледа. Всъщност обезкосмяването изобщо не е необходимо и това е изцяло ваше решение.

Не броете дните от цикъла преди ултразвука

Шестата често срещана грешка е изборът на датата на ултразвука, като се фокусира върху дните на цикъла. Смята се, че можете да се подложите на процедурата само на 5-7-ия ден. Това не е вярно, планирана диагностика може да се направи по всяко време.

Но ако вие и вашият лекар искате да идентифицирате конкретна патология, тогава в този случай наистина трябва да потърсите правилната дата с помощта на календара.


В категории: Здраве


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Гинеколога Жорко
08.11.2023 07:37:33
1
5
Ходете на гинекология с миризма на развален паламуд с козина като мамут и с парченца сириниееее така само от гинеколога ще е нужно 1 шише ракия и са мятате на арената
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори