×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Григор Димитров отива на финал


Григор Димитров отива на финал
Мигът на триумфа - летящият Григор Димитров току-що е спечелил срещу Стефанос Циципас
04 Ноември 2023, Събота, 18:11 ч.
Автор: Флагман.БГ

Това ще бъде 17-и финал в кариерата му. Българинът успяваше да надделее противниците си в изключително инересни мачове

Григор Димитров е първият финалист на турнира "Мастърс 1000" в Париж! В полуфиналите в зала "Берси" българският тенисист победи с 6:3, 6:7(1), 7:6(3) поставения под номер 7 в схемата Стефанос Циципас от Гърция след 2 часа и 34 минути игра игра.

По този начин Димитров се класира за едва втория финал на турнир "Мастърс 1000" в кариерата си след този в Синсинати през 2017 година, когато спечели титлата. Това ще бъде и втори финал за него през годината след този в Женева, в който загуби от чилиеца Николас Хари, предава БНР.

Съперник на българина за титлата ще бъде победителят от втория полуфинал. В него съперници са шесткратният шампион в Париж и номер 1 в света Новак Джокович от Сърбия и Андрей Рубльов от Русия. Димитров започна по отличен начин днешния мач с Циципас.

Българинът спечели първите три гейма, а ранният му аванс от пробив му даде допълнително спокойствие. Българинът можеше да реализира и втори пробив в първия сет, тъй като стигна до два сетбола в осмия гейм, но Циципас успя да се измъкне и да намали до 3:5. В следващия гейм, вече при свой сервис, Димитров стигна до още един шанс да затвори сета и този път не го пропусна, за да вземе първата партия след 39 минути игра.

Вторият сет на мача започна с размяна на лесни геймове за сервиращите. Това продължи до 4:4 гейма, когато Димитров се добра до първите възможности за пробив в сета. Българинът имаше два скрити мачбола, но и при двата Циципас се справи.

Така втората част на мача трябваше да се реши от тайбрек. В него гръцкият тенисист поведе бързо с 3:0 точки и след броени минути спечели втория сет след 7:1. Първият критичен момент за Григор Димитров при негов сервис дойде в третия гейм на третия сет.

Тогава българинът бе изправен пред изоставане от 15:40 и трябваше да отрази общо четири брейкбола, за да вземе подаването си. Това бяха и първите възможности за Циципас за пробив от началото на двубоя. След като премина през този момент, Димитров печелеше лесно геймовете си, но това правеше и Циципас.

Така двамата тенисисти отново се озоваха в зоната на тайбрека. Този път обаче той се разви по обратни сценарий, в който Димитров поведе с 5:0. Българинът направи няколко фантастични удара в последния гейм на мача, но може би най-бляскавият от тях дойде при мачбола, когато с бекхенд по късия диагонал не остави шансове на Циципас и победи след 7:3 точки. За класирането си за финала Димитров ще вземе 487 420 евро от наградния фонд от 5,8 милиона евро, както и 600 точки за световната ранглиста, в която от новата седмица ще се изкачи поне до 14-ото място.


В категории: Спорт


Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
6
Коментара по темата
6.
До Сър Джон
04.11.2023 23:48:48
6
1
Уважаеми Сър Джон, ако броя на федеросите които правите се изравнят с победите на Григор , ще ви обявим за, Супер Световен Шампион .
5.
Трол
04.11.2023 19:41:54
19
5
Аз не съм му го отнел гражданството! Той сам си е избрал да живее далеч от Вас и да работи и си плаща данъците в държава без ватници!
4.
гост
04.11.2023 19:21:27
1
27
А,Вие кой сте,да отнемате гражданството на Григор Димитров?Въз основа на Ваши виждания,когато човек се изразява в интервщта на английски и когато има настоящ адрес извън България,то това е достатъчно,да твърдите,че не е българин.Знамето българско се вее,когато той участвал в турнири и до името му се изписва -България!Засрамете се,ако не Ви идва отвътре да се гордеете с него!Благодарение на него и други изявени спортисти и творци, света чува за България!
3.
Сър Джон
04.11.2023 19:18:32
5
22
Учудващо е колко много мнения може да напише един трол, ненавиждащ Русия. Дори под статии, които нямат нищо общо с Русия...

Хомосексуалисти, сър!
2.
До 1
04.11.2023 19:15:51
13
4
Ти недей, че в предната статия някаква сръбска ванга предсказала, че запада ей сега загнива. Или утре, най-късно. Григор и той, завалията. Дано си обърне спестяванията в копейки и бриксове, че да има да раздаве на родните ватенки - да имат за ракия.
1.
Копейкин
04.11.2023 19:08:32
27
5
Какъв българин е Григор? Че той дори интервютата си ги дава на английски. Живее в Монако, далеч от съветските вгъзрожденски чукундури, газещи територията ни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори