×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП МОРЕ: Ще осигурим повече пари за благоустрояването на Оризаре


ПП МОРЕ: Ще осигурим повече пари за благоустрояването  на Оризаре
Ако ПП МОРЕ има достатъчно много общински съветници, ви гарантираме, че ще започнем поетапното разрешаване на проблемите в Оризаре, каза водачът на листата Пейчо Колев
27 Октомври 2023, Петък, 07:58 ч.
Автор: Пресцентър ПП МОРЕ

Селото се нуждае от цялостно обновяване и ако партията участва в управлението на общината, ще започне поетапно разрешаване на проблемите

„Механизмът за разпределение на средствата от общинския бюджет трябва да бъде справедлив и прозрачен и да отчита нуждите на всички селища в общината. През последните 4 години този принцип бе нарушаван и жителите на малките населени места, сред които и Оризаре, затънаха в проблеми. Ще променим това!“ С тези думи започна речта си водачът на листата на ПП МОРЕ Пейчо Колев по време на поредната предизборна среща на партията с жители на Оризаре. Жителите на селото в залата  приветстваха думите на водача на общинската листа. 

„Социалните и инфраструктурните проблеми в Оризаре са тежки, общината сякаш ни е отписала“, подкрепи думите на Пейчо Колев Даринка Стойчева – кандидат-кмет на ПП МОРЕ за Оризаре. Сред най-тежките проблеми тя посочи плачевното състояние на улиците и  тротоарните настилки. 

„ВиК мрежата е за ремонт, нямаме пречиствателна станция, не се отпускат пари за улично осветление и подмяна на старото, липсва редовно сметоизвозване - кофите за боклук се чистят един път в седмицата, няма елементарно медицинско обслужване“, допълни Милена Трошанова, кандидат за общински съветник на партията от селото. 

„Ако ПП МОРЕ има достатъчно много общински съветници, партията ще участва в мнозинството, което разпределя общинския бюджет: Тогава ви гарантираме, че ще започнем поетапното разрешаване на проблемите в Оризаре“, каза водачът на листата Пейчо Колев. Той представи кандидатите за общински съветници от листата на партията. 
    
Стана ясно, че МОРЕ ще участва в изборите с пълна листа от 21 кандидати – представители на всички населени места в общината  - Оризаре, Гюльовца, Тънково, Кошарица, Равда, Несебър, Обзор, Свети Влас. Кандидатите за съветници са млади хора, професионалсти в различни области, решили да помогнат със своите знания и експертиза за развитието на община Несебър. ПП МОРЕ има в листата 4 човека, които или живеят в Оризаре, или са родени там.  Самият Пейчо Колев е роден и израснал в Оризаре. Никоя от партиите няма толкова много кандидати за общински съветници от селото, посочи Пейчо Колев.

Оризаре се нуждае от цялостно обновяване, заяви кандидатът за кмет  Даринка Стойчева. Тя изброи три нейни приоритета, които ще защитава, ако бъде избрана. На първо място това е здравеопазването – в Оризаре няма лекари, стоматолог, липсва аптека. В същото време в селото има тежко болни и малки деца. За всеки по-сериозен здравословен трябва да се пътува до Бургас. Ще предложа на община Несебър да отпусне един автомобил на кметството, за да имаме с какво да извозваме болните при нужда, ангажира се Даринка Стойчева. 

Второ – ще положа максимални усилия да подобрим състоянието на пътната мрежа в селото – улиците са така разбити, че ако завали дъжд или сняг, трябва да си обуваме ботуши, за да стигаме до центъра, поясни тя.

Другата идея на Стойчева е в кметството да бъде назначен човек, който ще отговаря за социалната дейност в селото. Той ще подпомага възрастните хора, за да кандидатстват за помощи и дърва, а на младите ще обяснява на каква помощ могат да разчитат в общината. 

Детската градина, училището и читалището са другите неща, за които ще се погрижа, за да функционират пълноценно, каза Даринка Стойчева. На практика читалището не работи, а така си губим традициите, каза тя. Стойчева се ангажира за създаване на клубове по интереси за децата Тя подчерта нуждата от културна дейност.

В програмата ни е заложено на територията на Оризаре да бъде създаден пазар, на който производителите да могат да продават отгледаните от тях плодове и зеленчуци. На младежите от Оризари обещавам, че ако стана кмет ще им осигуря зала, в която да се събират. Сега те ходят по улиците немили-недраги, допълни тя. 

Имаме идея да развием селския туризъм – имаме всички природни условия, но инфраструктурата трябва да се подобри, каза Даринка Стойчева. Чрез този вид туризъм в селото ще могат да се отдават стаи под наем, ще дойдат и инвеститори. Около язовира до селото е пълно с коли и палатки минимум шест месеца в годината, рибарите могат да отсядат и в селото, стига да им предложим изгодни условия, допълни Пейчо Колев. 

Хората от залата задаваха най-много въпроси за здравеопазването. Д-р Галина Славова от листата на ПП МОРЕ подробно отговори как могат да бъдат разрешени проблемите в тази сфера. 

Друг наболял въпрос, който присъстващите в залата поставиха, бе проблемът с липсата на канализация. Как ще развиваме туризъм, когато селото е на септични ями, запитаха от публиката. Кандидатът за общински съветник Демир Петров отговори, че този проблем може да бъде разрешаван поетапно и се ангажира да постави проблема в общинския съвет за финансиране. 

Кога в Оризаре ще бъде поставен банкомат, бе другият въпрос, който интересуваше хората в залата. Кандидатът за съветник от Оризаре Милена Трошанова поясни, че ПП МОРЕ предвижда поставянето на банкомат в сградата на кметството, за да бъде по-добре защитен. Тогава може би банките ще бъдат мотивирани да поставят такъв апарат, каза Трошанова.

Кандидатите за съветници отговориха и на още много други въпроси, които жителите на Оризаре отправиха към тях. Спомнете си колко проблеми бяха разрешени, в което ПП МОРЕ имаше кмет на Оризаре и мнозинство в общинския съвет на Несебър, който гласуваше повече средства за селото, припомниха кандидатите. Те призоваха хората в залата да ги подкрепят. 

ПП МОРЕ СЕ ЯВЯВА НА ИЗБОРИТЕ С БЮЛЕТИНА НОМЕР 40




В категории: Местни избори 2023


България Всички новини
Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Катастрофирал е ТИР Днес ни очакват брутални дъждове Днес ни очакват брутални дъждове Жълт код е обявен в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден В народните вярвания обаче петъчният ден е натоварен с друга енергия Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 болни и възрастни хора остават без храна, защото социалният патронаж е наводнен Защо Кирил Маричков влезе в болница Защо Кирил Маричков влезе в болница Любимецът на българските рокаджии вече е минал през всички необходими прегледи и е установено, че състоянието му не е чак толкова страшно Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Автомобилът му е толкова смачкан, че мъжът не можел да излезе през вратата, но пък успял да се измъкне през люка Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Овдовялата хашемитска принцеса е сключила тайно брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II - принц Гази бин Мохамед Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Отказва проба за наркотици "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу
Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори