×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Секс между мъже, десетки апартаменти, часовници за 100 000: Скандал между кандидат-кметове взриви bTV


26 Октомври 2023, Четвъртък, 10:00 ч.
Автор: Флагман

Ваня Григорова се доближи до Антон Хекимян и има шанс за балотажа

Остър предизборен дебат в ефира на bTV между Ваня Григорова (БСП), Вили Лилков (КОД), Деян Николов (Възраждане) и Ивайло Вълчев (ИТН).

"В столицата има над 1 милион автомобили. Това е огромен трафик, като добавим и проблема с паркирането, уличната мрежа не стига. Ще решим проблема чрез мощни инвестиции в градския транспорт. Развитие на метрото, като гръбнак на цялата транспортна система. Развитие на довеждащия транспорт. Средното изпълнение на инвестиционната програма за транспорт е около 70%, има голям ресурс", каза Вили Лилков. 

Сметката показа, че над 1.5 автомобили годишно посещават КАТ. Може да се помисли КАТ да се премести на по-удобно място, предложи още той

"Задръстването е следствие от много други проблеми. Разговарях с хора от Горна баня. Жена казва, че няма как да няма задръствания, когато трябва да взема внучето си, да го закара на училище, а след това майка му и баща му да отидат на работа със същата кола, а след това тя да търси личен лекар, защото няма в Горна баня.

Трябва да се подобри градския транспорт, да се синхронизират отделните линии. Там има огромни проблеми, за това сме се борили години. Трябва да се подобрят условията на работа  и заплащането в градския транспорт. Има минус 15% шофьори, а довеждащ транспорт има", каза на свой ред Ваня Григорова. 

Между 50 и 60% от инвестиционната програма успява да се осъществи. Непрекъснато заблуждавате с числата, контрира я Лилков. 

"Голяма част от средствата не се усвояват. По отношение на трафика има да довършване южната дъга", каза на свой ред Деян Николов. 

"Трябва да се вземат мненията на гражданите, които живеят там. Може да се използва европейско финансиране. Оттам нататък в града трябва да се започне агресивно изграждане на кръстовища на две нива", каза още той. 

"Градът е пренаселен с автомобили, няма изолирани решения", каза Вълчев. "Липсват паркоместа, липсват възможности хората да стигнат до там без да имат нужда да ползват личния си автомобил, дори когато говорим за ожесточаване на режима за центъра на София, трябва да им дадем всички възможности, като периферни паркинги", каза Вълчев. 

"Не трябва да има забрана за влизане на стари автомобили в центъра на София, тя е дискриминационна", каза Николов.  

"Необходим е математически модел, да покаже целесъобразността на тази забрана", каза Лилков. "Защото ако го спрем да влизат в центъра, те ще обикалят около него, а това ще увеличи замърсяването", обясни той. 

Като друг основен проблем на столицата бе посочено презастрояването. 

"Основният проблем с презастрояването може да се реши с по-добро планиране. Няма как да няма презастрояване, като не е изградена социална инфраструктура. Хората досега, които са в СОС, са причината за това презастрояване. Липсващите кандидати често говорят за уплътняване, това е нищо друго освен презастрояване. Трябва да почне да се строи на Север", каза Григорова. 

Лилков я нападна, че не знае закона. "Отново Григорова показва непознаване на проблема. Презастрояването се дължи на закон, който се приема от парламента по предложение на МС. В него има част на коефициент на застрояване. Ако аз стана кмет, ще поискам намаляване на този коефициент. Ще пренасоча инвестициите към северните райони и бизнеса ще го последва", каза той. 

"Той просто манипулира", отвърна му Григорова. 

"Студентите ме питаха, дали трябва да има гей парад в София. Ако аз съм кмет такова събитие няма да има по улиците на София, а в някоя зала. Искам останалите да кажат, особено Григорова, която е работила с Отворено общество, какво е тяхното мнение", поиска Николов. 

"Не знам защо "Възраждане" последните седмици пускат компромати срещу мен. Така няма да ви се получи. Гей парада няма как да бъде спрян от кмета", каза тя. "Това е цивилизационен избор, ние подкрепяме ли различните или не. За мен това събитие е корпоративно. Това не е събитие за защита на човешките права. Там има фирми", отвърна кандидат-кметът на Левицата. 

"Подкрепяте ли джендър идеологията, да я има ли в училищата. Да се толерира сексът между мъже. Ще изгоните ли НПО-тата от училищата", натисна я обаче пак Николов. 

"За мен е порочно, че училищата се обръщат към НПО за сериозни анализи, вместо да се обръщат към БАН и вузовете. Вие пък не казахте за десетките си апартаменти, не казахте за часовника си за 100 000 лева", отвърна му Григорова. "Колко апартамента имате на 33 години, с какво се различавате от Терзиев", захапа го отново Григорова. 

Николов пък ѝ отвърна, че противничката му е работила в "синдикатите на Борисов". Що се отнася до апартаментите, той заяви, че семейството му е работно и му е дарило имоти.




5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Катастрофа за ББ
26.10.2023 14:00:39
1
9
В крайна сметка и най-неподходящият опозиционен кандидат е по-добър от гербаджийска кандидатура. Дано Герб изгубят катастрофално на тези избори! Аз ги виждам да загубят за кметове в Бургас, Варна, Пловдив и София. Съответно и общинските им съветници ще са с поне 30% надолу. Бойко може и инфаркт да получи
4.
me
26.10.2023 13:15:41
4
7
Григорова, неотговаряйки пряко, потвърди всичко, което се казва и показва за нея - Отворено Общество, Истанбулска Конфекция, синдикални сглобки с ББ, задължителна ваксинация, и прочее, и прочее. Изказването за приемането на различните и пустий Цивилизационен избор е потрисащо. Тая жена е двойник на ППДБ. Резервният играч. И показва Нинова ще за стока е. Искрено се надявам да се провали здраво в София. Ние като държава не заслужаваме подобни скрити линомки като Григорова, или лъжците на сглобката да са кметове на София.
3.
Мдаа
26.10.2023 12:25:37
3
8
Какви са тези кандидати с напълно липсваща представа,какво точно ще правят на кметския стол? Това беше махленска седянка с една устата женица, на която обаче напълно и липсва професионална визия за работата на един кмет, затова и времето й мина само в празни приказки, лигавене и глупави заяждания. А пък филологът така и не можа да скалъпи дори и художествено едно решение на проблемите на софиянци. Трябва да имаш голяма наглост дори само да си представяш, че с долкова липсващ капацитет си подходящ за кмет дори на село от градски тип! Онези пък двамата изобщо се укриха, срам и позор! И това ми било водещи статистиката кандидати!
2.
Чакам денят, за да накажа самонадеяните
26.10.2023 12:17:32
2
10
На мен ми е интересно резултатът на Хекимян след нулата колко ще е. Примерно 0,хх% ,ама колко точно? Дали ще мине 0,5% ?
1.
Оффф
26.10.2023 10:35:36
1
16
Никога не е имало стойностен дебат в БГ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори