×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
  • 985 случая на коклюш у нас, 57 деца под една година са в болница
  • Пуснаха нод държавен дълг за 200 млн. лв.
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кандидатът за кмет на село Зидарово Стойчо Петков: На хората не трябва да се обещават злато и диаманти, а реални и постижими цели


Кандидатът за кмет на село Зидарово Стойчо Петков: На хората не трябва да се обещават злато и диаманти, а реални и постижими цели
От 2007 г. в продължение на четири мандата, избран с над 70 процента от гласовете на населението, Стойчо Петков бе кмет на Зидарово
12 Октомври 2023, Четвъртък, 18:55 ч.
Автор: Флагман.БГ

Явно кметът на Созопол обичаше жителите на село Росен повече - за 87 хиляди лева, а любовта му към село Зидарово е по-малка - за 10 хиляди лева, каза още той

Кандидатът за кмет на община Созопол от ПП ГЕРБ Станислав Губеров представя екипа, с който ще работи. Сред изявените хора в него са кандидатите за по-малките населени места. Доайен в успешното управление на едно от най-големите села в общината - Зидарово е Стойчо Петков. А каква е неговата визия за развитие на странджанското село?

Кметът на Зидарово Стойчо Петков е роден през 1961 г. Дълги години е сред елита в най-успешния български спорт - борба. Той e бивш национален състезател, бронзов медалист от Световното първенство по борба във Ванкувър, Канада от 1981 г., трети на Европейското първенство в Лайпциг, Германия през 1982 г., два пъти балкански шампион. След края на активната си спортна кариера се връща в Зидарово и започва да се занимава с животновъдство.

От 2007 г. в продължение на четири мандата, избран с над 70 процента от гласовете на населението, е кмет на созополското село Зидарово. С подкрепата на ГЕРБ, в предстоящите избори за местна власт се кандидатира за пети мандат.

 

- Г-н Петков, отправяте се към пети мандат като кмет на Зидарово. Безспорно, трудни за всички бяха изминалите четири години - на фона на здравната криза свързана с разпространението на COVID–19, икономическата, политическата криза, както и инфлацията. Вие успяхте ли да изпълните всички ангажименти, които поехте към жителите на Зидарово? 

- Няма кмет в България, който може да изпълни ангажиментите към своите съселяни, ако е с бюджет от 60 хиляди лева за една година, каквито бяха средствата, определени за Зидарово и не му помага Общината и Общинският съвет. В тази сума влизат ток, вода, дърва, материали за поддръжка, улично осветление - все задължения и консумативи, които постоянно трябва да се плащат.  Ресурсите, които остават, са толкова малко, че с тях не може да се постигне нищо мащабно, нищо запомнящо се, нищо с дългосрочен ефект, което в крайна сметка да направи по-добър живота на хората в Зидарово. Бюджетът е много малък,  не дава възможност за решаване на проблемите на селото и не съответства на потребностите на хората. Тази година за нас останаха свободни едва 15 хиляди лева. Бетонирахме една улица и до там.

- Какви са проблемите на Зидарово?

- Основният проблем на Зидарово е мръсната канализация. Необходима е смяна на водопроводната канализация за питейна вода, асфалтиране на улици, изграждане на тротоари, изобщо цялостно поддържане на инфраструктурата. В първия ми мандат направихме нова детска градина на стойност 2 милиона лева, имаме чисто нов път от Зидарово за Присад за 7 милиона лева, нов Социален патронаж, който обслужва четири села и е много голямо удобство, спортна зала, отбор… Успяхме да направим много неща. Но големите проблеми, които касаят хората – хигиената, здравето им, не са решени. Бюджет от 60 хиляди лева за година не стига. Има проекти и програми, но Общината очевидно не може да се включи, не може да се класира. А един селски кмет сам не може да постигне нищо.

- Говорите за здравето на местните жители, а защо не са предприети мерки?

- Този въпрос трябва да го отправите към ръководството на Община Созопол и конкретно към кмета на Общината. Аз съм селски кмет, под него. Имам докладни, писал съм какви са болките на Зидарово, какви са моите виждания за развитие на селото, какви са проблемите. Но глас в пустиня. Тук не се прави нищо. Е, един фитнес изградиха за 30 хиляди лева в селото, това е! Вие преценете достатъчно ли е?! 

- Първостепенна необходимост ли е този фитнес, сигурно е много важен за местните жители…

- Те дори не го и ползват. Решението е на общинския кмет. Това не е по моя докладна.

- А Вашите докладни за какво са?

- За по-важни проекти -  асфалтиране на улици, за тръбопроводи за мръсна вода, за питейна канализация…

- Според Вас, правилно и еднакво ли са разпределени бюджетните средства за всички села в община Созопол?

- Ще дам един пример - отпуснаха 10 хиляди лева, извънредни средства, което беше предизборно, за бетониране на една улица в Зидарово и в това няма нищо лошо. На село Росен обаче дадоха 87 хиляди лева. А в Зидарово живеят само 200 човека по-малко, отколкото в Росен, което е с население от 1 400 души. Хората тук се питат, защо е различно отношението и грижата към двете села. Но както казва кметът на община Созопол - в него е, и ножа, и хляба. Той реже. Той е бащата на Общината. Явно обича жителите на село Росен повече - за 87 хиляди лева. А любовта му към село Зидарово е по-малка - за 10 хиляди лева. Казвам истината.

-  Вие подкрепяте кандидатурата на Станислав Губеров за кмет на Созопол. Какви качества трябва да притежава следващият кмет на Общината?

- Трябва да бъде достъпен, честен, да обича жителите на цялата община, и на Черноморец, и на селата и да се раздава с всички сили за по-доброто бъдеще на хората. Много от кметовете в Българя работят за себе си, а те трябва да чиракуват на хората. Да лягат и да стават с техните проблеми. Винаги съм казвал на г-н Янакиев, че в неговия кабинет трябва да постави табло, в което да изпише имената на всички села и срещу всяко едно от тях - най-важните проблеми. Да ги гледа всеки ден. И което постигне, да отиде при хората и да им каже - този проблем съм го решил, дайте следващия… Аз, а и местното население, изобщо не знаем, дали те се сещат за нашите проблеми. Съвсем друг е въпросът, дали пък изобщо могат да ги решат.

Виждате какво е положението – по време на предходния мандат в Зидарово влязоха 13-14 милиона лева. Сега дърпаме назад. Вярно, не е виновен за всичко кметът на Созопол. Но те дойдоха с обещание за промяна, а с тази промяна стана по-зле.

- Какво трябва да се направи, според Вас?

- Аз съм координатор на Сдружението на малките населени места в Югоизточна България и заедно с нашия председател – кмета на Калофер Румен Стоянов се борим точно за това - за по-големи, за самостоятелни бюджети. Трябва да се даде повече самостоятелност на селските кметове, по-голям бюджет, за да може, когато поемеш ангажимент към хората, да си свършиш работата. Не трябва да се обещават космически неща, злато и диаманти, а реални цели. И утре, когато ги постигнеш, да се обърнеш към съселяните си с чисто сърце. За нищо на света не бих дал напразни обещания и винаги съм казвал това, което мога да направя. А ако не мога - съм обяснявал каква е причината. Искам, като се разминавам с хората, да гледам всеки един в очите. Защото аз тук, роден съм тук и тук ще остана до края на живота си!

 




Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
България Всички новини
Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Огромен интерес към лускозни имоти в Дубай Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля"
Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори