×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Случващото се в Израел и Газа e само началото, конфликтът ще е по-широкомащабен


Случващото се в Израел и Газа e само началото, конфликтът ще е по-широкомащабен
Заложени са много големи геополитически интереси, заложени са транспортни коридори
10 Октомври 2023, Вторник, 10:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

Някой има задача да направи така, че да няма мирен процес, смята политическият анализатор Боян Чуков

Международният анализатор Боян Чуков смята, че във военните действия между Израел и групировката "Хамас" има много елементи, които не са достатъчно изяснени и върви страшно много дезинформация.

"Една част от картинките са от Сирия. Трябва да погледнем какво е вътрешнополитическото състояние на Израел. Искат да свалят Нетаняху с цената на всичко. Нетаняху е много опитен политик и се надявам, че ще прояви достатъчно разум да не позволи Израел да бъде въвлечен в мащабен конфликт с геополитическа основа", коментира той в "България сутрин".

Според Чуков израелското разузнаване въобще не се е провалило, а от "Мосад" са имали информация. Египетското разузнаване е предупредило Израел, че се очаква нещо голямо от страна на "Хамас", отбеляза анализаторът.

"Нетаняху е изключително неудобен на екипа на Байдън. Не вярвам, че "Хамас" ще нанесе някакво поражение на армията на Израел. За ден-два беше извършена мобилизацията в Израел, Руската федерация не успя да направи това сума време", каза още Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че атаката е организирана и извършена от изключителни професионалисти. На територията на Израел вече е имало проникнали диверсионни групи, които са ходили по точни адреси и са убивали военни ръководители и техните семейства.

По думите му "Хамас" извършва чист тероризъм на територията на Израел, но не е в стила на групировката да пуска видеа със зверства, които всеки нормален човек ще осъди.

"Правят го, за да се нанесе още един удар и да се разшири пропастта между арабите и евреите. Някой има задача да направи така, че да няма мирен процес. Палестинските ръководители получават помощи, корупцията е чудовищна. Целият военно-промишлен комлекс в Ивицата Газа е направен с парите на ЕС", обясни Чуков и добави, че една от версиите е, че Иран стои зад всичко това. Джак Съливан обаче твърди, че САЩ нямат доказателства за това.

Според Чуков случващото се сега е само началото и може да очакваме негативно развитие на конфликта. Може да се включи в битката и "Хизбула".

"Някой иска да направи конфликта далеч по-широкомащабен. Няма шанс това да приключи много бързо и по мирен път. Заложени са много големи геополитически интереси, заложени са транспортни коридори", подчерта международният анализатор.

 


В категории: Политика


19
Коментара по темата
19.
Така е
10.10.2023 18:26:42
0
2
Някой със сигурност иска да направи конфликта широкомащабен, но пък и никой не се и опитва да анализира генезиса на този конфликт, който трае от 1947 година !
И това в съвременния свят!
А иначе конфликта си го има още от времето на Давидовото царство , съществувало около 1000 години Преди Новата Ера !
18.
2121
10.10.2023 17:13:10
1
0
I am neutral.To me wars and people who starts wars are the worst kind of mankind.Why do These people dont do their dirty work themselves.I miss the days in the past where we grew up peacefully with all and respect of all Religion.I know that it is an utopie wanting to live on peace and respects between all mankind.
17.
Svako
10.10.2023 15:40:55
2
4
Бе тоя че не е добре - ясно ,ма кой го интервюира ,че и се сърди като го освири аудиторията. Аз / мразя тая думичка /, разбирам от евреи колкото от другата тук популярна тема - стрелби ,битки и политика. Ма даже и на мен и на другите неразбиращи ни светна, че Иран подкукороса хамас, щото " ..няма страшно, с вас сме " . Русия явно е дала на Иран картбланш , пък и други специални помощи/ през Астрахан и на изток/.
Да ама дойде Американски самолетоносач. И сега викат всички заедно : А да вземем да се разберем.
И папагала Чуков и той : " Ма що са не се разберат ? "
Отговор - щото има сметка за плащане, а еба^ата страна в конфликта няма кеш . Няма кеш даже за ток , Вчера Европа прекрати и парите за храна/ щото там и това не произвеждат /.
И щото след всяка веселба / тия отрепки бая се забавляват по клиповете от атаката/ идва сметката.
П.С. - най- малкото е некоректно Чуков да ги лъже че някой иска да преговаря, или да се пазари с тях.
На всички подкрепящи ги предлагам - що не направите фестивал за мир , предният такъв беше преди няколко дена в Газа ?!
16.
Дернев
10.10.2023 14:34:09
2
0
#8
Точно за Китай е единият полюс. И там трябва за направим така, че да си остане сам Китай е най-голямата опасност за света.
15.
Дернев
10.10.2023 14:31:40
2
0
#8
Точно за Китай е единият полюс. И там трябва за направим така, че да си остане сам Китай е най-горящата опасност за света.
14.
Хаха
10.10.2023 13:55:45
9
6
Спомням си мъдрите международни геополитически анализи на Чуков след нападението на Русия и първите дни от последвалия "конфликт" в Украйна. Тогава убедено обясняваше, че новият световен ред вече е настъпил и Русия е всесилна, а Украйна е обречена.
Почти позна, но не съвсем....
13.
АНАЛизатор
10.10.2023 13:09:08
3
4
Тоя международен анализатор знае ли, че е такъв или само така му викат!?
12.
до 11
10.10.2023 12:26:02
4
3
Взриви на майка ти *******
11.
Мда
10.10.2023 12:17:46
5
17
Евреите са умни и хитри, прежалили са едни 2-3 хиляди за да си изпълнят плана за Палестина. Изобщо не им вярвам, че те не са в основата на това "уж изненада" за тях.
10.
Аmerican way
10.10.2023 11:37:13
7
8
ХАМАС се захранва с парите от чеkмеджето на БОЙКО който регулярнo зaреждаще па нареждяне на еврейскету нячалници във Вашинжтон
Зареждаще със чували с кинти пачки самолета Спартан кинти в LGB-Lebanon Gulf Bank Beirut откраднати от бедния БГнарод
Даже Волен Сидурав го опавусти за тайните полети на БОЙКО със Спартана Авиоотряд 28 па линия летище Враждебна София-летеще БЕЙРУТ Ливан
Така САЩ/Израел давяха лепта вид репарации на Ливан да кротува и стое мирно но с ЧУЖДИ пари на разни диктатари като Бойко
Тоес Израел/САЩ плащаха с БГ пари мелиарди на Ливан(С ЧУЖДА петя помен правеха)
БГ народ и бг данъкоплатци бяха в ролатя на ДОНОРИ платци ня израулскете бакии
В замяня Бойчето ат ГЕРБ ГРАБЕШЕ и крадеше БГнарад с 200 с чадър от евруите от Вашингтон
2013 Държавния Секретяр на САЩ Виктория Нюмян КОНФИСКУВА 800 МИЛИОНА $ от смeтките на БОЙКО и Румен Пашата СИК които ТЕ имаха в Burkhan Bank KUWAIT от тогава Бойчето влага в CAIC Fund VolksbankLiechtienstein
Ziraat Bank Turkey
SAUDI British bank Paris
9.
Иван
10.10.2023 11:33:54
1
12
Това безпощадно избиване на хора , вече Конфликт ли наричаме !?
Защо не наричате случващото се със истинското му име !?
8.
До Дернев
10.10.2023 11:31:49
7
6
Айде пак, любимият на всички комунисти и путинисти двуполюсен модел за управление на света. Не стоплихте ли, че това е нещо изживяно останало в историята??? Сега никой няма да приеме подобно нещо. То няма и как да стане поради ред причини. Например вече има мощен играч като Китай, който няма да се подчини нито на американци нито на руснаци.
7.
XX
10.10.2023 11:17:40
8
7
Не съм чел статията и нямам намерение, но гледайки коментарите, Чуков е прав.
6.
ХХ
10.10.2023 11:15:56
9
9
До 5

Бе какъв "демократичен свят" в Европа те гони пък теб?!
5.
Дернев
10.10.2023 11:08:50
6
6
Основното е да спрем войната в Европа и започнем съдаването на Европа за европейците. Силен световен играч на базата на военно-икономически съюз на СЕЩ и Русия/ОНД. Тази Европа ще обедини цивилизования, демократичен свят и чрез ООН ще работи за мирът и сигурността в света. Само така ще се върне двуполюсният световен модел, необходим за стабилен световен ред.
4.
Отчайващо
10.10.2023 11:05:45
11
15
Този цървул е просто един ретранслатор на ватенките в руското посолство.
3.
дебили бургас
10.10.2023 10:56:16
12
9
Пак този червен бацил Чуков....
2.
До 1
10.10.2023 10:55:14
12
11
От дебил като Чуков,какво друго се очаква.Друг е въпрос,защо въобще го канят по телевизията
1.
Спас
10.10.2023 10:46:45
14
14
Безотговорно е да се насажда страх у хората с такива твърдения. Заложени били транспортни коридори, военнопромишления комплекс и т.н. Все едри конспирации, в които българина вярва и то най-силно отколкото вярват в такива неща в цяла Европа. Голям български експерт, който отрича провала на Мосад въпреки, че самия Израел го призна. Хамас просто иска на накървави отношенията с Израел за да спре мирния процес, било като преговори, било като промяна в разбиранията на палестинците, които бяха допуснати да работят в Израел,където получават 10 пъти по-високо заплащане отколкото у дома си в ивицата Газа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
От утре животът на тези три зодии може да се промени кардинално От утре животът на тези три зодии може да се промени кардинално Настъпва новолуние  Ад в Гърция, властите предупреждават за нещо страшно Ад в Гърция, властите предупреждават за нещо страшно Очакват се необичайно високи температури  Той е олимпийски шампион, но се забърка в страшен скандал, след като заплаши плеймейтка с убийство Той е олимпийски шампион, но се забърка в страшен скандал, след като заплаши плеймейтка с убийство "Ще ви убия! Ще ви съсипя!", крещял Кирил Терзиев Защо й отнеха короната Мис България Защо й отнеха короната Мис България 18-годишната Кравец се държала супер арогантно с човека, който държи лиценза на конкурса Мълния удари кола във Велико Търново на метри от концерта на Лили Иванова Мълния удари кола във Велико Търново на метри от концерта на Лили Иванова Инцидентът е станал около 19:30 часа на метри от Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ Той я тормозеше, детето им живееше в токсична среда, избухна Глория за бившия си зет Той я тормозеше, детето им живееше в токсична среда, избухна Глория за бившия си зет Тя наруши мълчанието си по темета 3 години след раздялата   Учителки биха директорка пред погледа на много ученици Учителки биха директорка пред погледа на много ученици За срамния случай съобщи общинският съветник Грета Стефанова на заседанието на комисията по образование и култура към СОС Пазете децата си, поръчват си лесно вайпове с наркотици от Интернет Пазете децата си, поръчват си лесно вайпове с наркотици от Интернет В ТикТок се рекламира, че тези, които се дрогират, са модерни и успешни, каза шефът на отдела за борба с наркотрафика в Агенция „Митници“ Стефан Бакалов  Страхотна новина! До 20 дни пускат полети между Бургас и Мадрид Страхотна новина! До 20 дни пускат полети между Бургас и Мадрид Полетите по маршрута ще продължат до средата на септември България загуби спортна легенда България загуби спортна легенда Почина дългогодишният председател на БФ Бадминтон проф. д-р. Пюзант Касабян
Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Мъжът обича да демонстрира положението из Луковит, като определено се чувства над закона Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Сред атакуваните е и Парис Хилтън, но профилът й не е компрометиран Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Почина Фатма Каранфил Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес  Новите купюри са полимерни, а не хартиени Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Един от хакнатите е на CNN Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Според някои анализатори офанзивата край Харков може да прикрива опит за пробив на други места по фронтовата линия Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Хороскоп за деня – 5 юни 2024, сряда Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Производството е образувано на 22 август 2023 г Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Оказва се, че промяната се е наложила заради новото предаване на медията, „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят 20-годишната Патриция Кормос, Бианка Дорос на 23 и приятелят й Кристиан Молнар, 25 са видени за последно живи да стоят в средата на реката, а около тях имало силен водовъртеж
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Формулата "Борисов и Пеевски във властта" е рецепта за огромен взрив Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня Иванчо към баща си:
- Тате вчера почти правихме тройка с Марийка и Стоянчо.
- Що почти, бе?
- Ами Марийка не дойде.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Демокрация - когато два вълка и агне гласуват какво да е обедното меню.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори