×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов с критики към правителството – нищо не се строяло


Борисов с критики към правителството – нищо не се строяло
"Парите в държавата свършват", обяви апокалиптично Борисов
05 Октомври 2023, Четвъртък, 09:24 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

ГЕРБ обаче няма да подкрепи вота на недоверие срещу кабинета

Бойко Борисов разкритикува правителството. Лидерът на ГЕРБ говори пред парламентарни репортери тази сутрин. Според него липсва развитие по инфраструктурни проекти. Нищо не се случвало в цели сектори. Строителство нямало. 

"Парите в държавата свършват", посочи още Борисов, но и заяви, че "ГЕРБ няма да е партията, която ще свали това правителство."

"Аз представлявам най-голямата партия. Когато сега всяка вечер съм в някой град, хората ме питат - какво стана с големите инфраструктурни проекти, кое строите в момента, г-н Борисов, участвайки в сглобката..."Хемус" ли, "Търново - Русе" ли, "Струма" ли, ще разширявате "Тракия" ли, ще започнете ли "Черно море" - магистралата. И аз мълча. Това ме питат хората - къде е вторият мост, третият мост, четвъртият мост; почнахте ли тунела - втория, третия, четвъртия. Къде са парите в бюджета, къде са проектите - това ме питат в залите. Аз какво да им кажа - много са готини министрите, ама нищо не се случва. Това ли искате да чуят?", ядоса се лидерът на ГЕРБ. 

Според него обаче законодателната власт в момента била много силна. 

"Всичко, което се случило досега в държавата, свързано с Украйна, мина първо през парламента. В енергетиката - по същия начин. Правосъдната реформа - по същия начин. Има цели сектори, обаче, за които ако ви изпитам сега, няма да знаете името на министъра", изрази недоволство Бойко Борисов. 

След въпрос къде е грешката да не ги знаем, той отговори: "Това, че не работят; това, че нищо не се е случило в цели сектори."

Попитан кои са тези неработещи министри, лидерът на ГЕРБ каза: "Ми започнах със спорта. Какво се е случило в спорта, къде са инфраструктурните проекти в спорта - стадиони, зали, физкултурни салони, площадки, финансиране на федерациите. И така мога да изброя още седем-осем министерства."

Търговските аташета трябвало да отварят пазари. 

"Какво е финансовото положение в държавата, събират ли се данъците? Какво ще стане в бюджета? Планът ни трябва, за да го изхарчим пак за стари плащания в сферата на социалната политика? Или за нещо, което да отговори на името - растеж, преход, неща, които според мен са изключително важни и аз не виждам министрите в много сфери да са моторите на тези процеси. Това съм казал и затова март месец има ротация - като се направи оценката, заедно с колегите от ПП и ДБ, ако има по-добър вариант, ще отидеме на него", обясни Бойко Борисов. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
Детелина
05.10.2023 16:01:04
7
2
Ти ко си помисли, че като е Хикимян ще види вот ли мъъ? Всяка партия е дс, няя вот за никой мъ.
10.
Детелина
05.10.2023 15:47:25
0
0
Да го духати мъ селяни тъпи от дс. Няма си да вота за никой мъ.
9.
Какво очаквате
05.10.2023 11:44:50
6
34
ПП-ДБ могат само да рушат и да изчегъртват!
За 3 години безвремие само кражби и далавери!
Борисов им даде властта за да спре крадливия Радев, но тези се оляха и си помислиха,че са хванали Бог за шлифера :)))
Галя от посолството ги нахъсва,че са велики, ама докато приключи войната в Украйна....
8.
Адолф
05.10.2023 10:57:33
24
23
Борисов, който 2010 година спря проекта за изграждане на двата блока в Белене твърдейки, че санирайки жилищата в България няма да имаме нужда и от пети и шести блокове на Козлодуй. Същия Борисов, който плати до долар двата реактора за Белене и продължи да шикалкави и говори за нови блокове в Козлодуй. Този Борисов, който 12 години не направи енергийна стратегия за развитие на България? Същия Борисов ли, който 2020 година, в самия край на царстването си обеща на европейската комисия да затвори тецовете ни най - късно 2030-а?
И сега този шебек, се прави на медиатор и сочи обвинително с пръст, когато друг трябва да оправя кашата забъркана от него. Рамо до рамо дава интервюта с Магнит Пеевски!
7.
156788ll
05.10.2023 10:38:45
24
15
То пък герберите кат строиха голяма полза имаше, строежите им са началната фаза на ежегодните ремонти, направят нещо и то след една зима има нужда от ремонт, така се перат пари от европроектите, там политиците ни са майстори в кражбите, даже румънката европрокурор не може да ги хване
6.
Ти да видиш!
05.10.2023 10:33:41
21
15
Басимус, нищо не строи!
Нашите фирми мрат от глад
5.
Българина
05.10.2023 10:16:06
24
24
Е то правителството нали е на 50% твое бе, чичко Бойко.
Себе си критикувай, излиза че виновник си и ти!
4.
ОПГ-ТО на чекмеджето
05.10.2023 09:47:04
29
31
Не, благодаря. Твоите строежи ги видяхме крадлива, корумпирана тикво.
3.
А, строи се
05.10.2023 09:44:59
25
21
как да не се строи ...
Но не се отразява веднага с джипа всяка прокопана канавка....
Иначе се строи по същата методика- скъпо, некачествено, с всичките му кражби, както си му е редът ...
Може би наистина от други фирми, които Бокича в момента не вижда...?!
2.
XX
05.10.2023 09:39:11
28
25
Не строят фирмите на ГЕРБ и касата е празна.
1.
Селянин
05.10.2023 09:33:04
23
28
Строителство по гробарски, значи поне 30% чекмедже комисионна.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Полина от години мечтае да се изявява в лекия жанр и това е причината да влезе в „Хелс китчън“, за да добие бърза популярност EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока "Сивият списък" за пране на пари не бил сред критериите от Маастрихт Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Дежурният екип ги изпратил в болница, те сипели ругатни Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Възможно ли е това? От 1 юли в цялата страна: Цената на парното пада с 5 на сто От 1 юли в цялата страна: Цената на парното пада с 5 на сто Топлофикации искат поскъпване, няма основание, смята Кремен Георгиев Медийни публикации пречели на компетентните органи спокойно да установят има ли нарушения на "Порт Европа" Медийни публикации пречели на компетентните органи спокойно да установят има ли нарушения на "Порт Европа" Конфронтация между мен и ръководството на МВР-Бургас само ще пречи на бързото и точно изясняване на ситуацията по сигнала за контрабанда Лъсна голяма измама около Сузанита: Майка й източила 70 бона от... Лъсна голяма измама около Сузанита: Майка й източила 70 бона от... От известно време насам бившата жена на Орхан Мурад събира пари в интернет чрез профила си в Тик Ток Дядо ми я приготвяше като малка, а сега аз я правя на сина си – супа с праз, вкусна и полезна Дядо ми я приготвяше като малка, а сега аз я правя на сина си – супа с праз, вкусна и полезна Ето какво ви е нужно Проектът за Националната детска болница - ето какво предстои Проектът за Националната детска болница - ето какво предстои В консултантския екип влизат служители от дивизия „Здравеопазване“ на Европейската инвестиционна банка За 10 г. продължителността на живота е намаляла с 1 г. За 10 г. продължителността на живота е намаляла с 1 г. Мъжете не успяват да достигнат дори 70 г. средна продължителност
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори