×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево


Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево
Кандидатът за кмет на БСП в Царево Кирил Елевтеров е харизматичен лидер, който има потенциала да се превърне в изненадата на вота
29 Септември 2023, Петък, 14:56 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Той е наследник на знатен род, обиколил е целия свят и е отвличан от нигерийски пирати

Да бъдеш потомък на един от героите на Царево, да обиколиш света, да имаш безупречна ориентация в дълбоки води, да ръководиш нефтена платформа от другата страна на планетата и да преминеш през трудности, които изглеждат като сюжет от приключенски филм. Това е Кирил Елевтеров – кандидатът за кмет на БСП в Царево, който има ясна визия за развитието на морската община и солиден управленски опит, тъй като целият му живот е свързан с морето и океана.

През 2007 г. той се сблъсква с едно от най-големите изпитания в живота си. Отвлечен е от нигерийски пирати от нефтената платформа, на която работи като главен механик и ръководи екипажа. „Считам, че дори във времето в плен защитих името на България с достойнство. Компанията оцени моето поведение пред пиратите и покани само мен да остана на работа, предложиха ми да бъда отново в Нигерия или да замина за Австралия. Избрах Нигерия – сред същите хора, защото нямам от какво да се срамувам“, спомня си той.

Кирил Елевтеров и съпругата му Марияна заминават за Царево през 1984 г.

Всичко обаче започва през 1984 г., когато със съпругата му заминават на студентски стаж в Мичурин и там намират своето място, изграждат заедно дома си, създават семейство, там се раждат и растат децата има, а в момента като горди баба и дядо Кирил и Марияна Елевтерови посрещат в Царево трите си внучета.

„Преместихме се от Бургас в Мичурин, а не както много други направиха - отиваха в големия град. И до ден-днешен не съжаляваме. Вече 38 години съм в моя град Царево. Тук са моите приятели, тук живея и тук ще умра“, споделя харизматичният кандидат за кмет.

Хобито му разбира се е рибарството

Хобито на Кирил Елевтеров разбира се е рибарството. Двамата със съпругата му правят сами лодката, с която и до днес той среща добра слука в морето край Царево.

Марияна Елевтерова е диплoмиран инженер и юрист. За нея Кирил Елевтеров казва, че винаги е била негов пристан и здрава опора в живота. А синът и дъщеря им – Рафаил и Нели, са избрали лекарската професия.

Като малък всяко лято бил при дядо си Васил Камъша – същия този рибар, който спасява много хора при катастрофата на автобуса при моста на река Караагач и беше награден със златен орден за гражданска доблест и заслуги към Н.Р.България.(ВИЖТЕ ТУК)

А дядо му по бащина линия е бил свещеник в с. Кирово, което носи името  на вуйчо му Киро Поптефанов – учител и участник в Септемврийското въстание.

Цялата фамилия Елевтерови в Царево

Средното си образование Кирил Елевтеров е завършил във Военно Средно Специално Училище по Морски и Океански Риболов в Бургас, специалност: Корабни Машини и Механизми. Магистър инженер е във Висш Машинно Електротехнически Институт в Габрово, специалност „Механично уредостроене“, след което и в Технически Университет – Варна, специалност „Корабни Машини и Механизми“. 

Работил е в КЗ “Странджа“- Мичурин, като последователно е преминал през йерархията. Бил е технолог ОИС, заместник-началник главен цех, отговарящ за насищането на корабите и началник ОТК. Работил е и на риболовните кораби в Океански Риболов.

През 1992 г. печели конкурс за корабен механик и прекарва около месец на преход от САЩ до Нигерия заедно с двама капитани. Впоследствие става главен механик на риболовните кораби на Banarly – Нигерия.

С част от тима на AGBANI платформа

След три години навлиза в петролния бизнес. За около 27 години в Нигерия последователно е заемал различни длъжности в различни компании:  Инженер по КиА на нефтеното поле, Началник механичен цех, Механик инженер  за ПРОЕКТ SHELL до ТИМ ЛИДЕР на локацията, като  последните 12 г. е главен механик на нефтена платформа AGBANI PLATFORM  F.P.F. (OML 114)  MONI PULO Project. От пет години работи в WEIR Oil & Gas, Basra - IRAQ – позиция тим лидер – ръководител на екипа по поддръжка на RAFIDIYA IPF.

На път за Одиди

Кирил Елевтеров е от гражданската квота на коалиция „БСП за България“, споделя, че за своите 64 години никога не е членувал в политически партии, но винаги е бил с леви убеждения и за него са били важни хората.

В момента той и отборът от кандидати за общински съветници подготвят програмата  за управление на Царево. Елевтеров е категоричен, че в морската община съществуват проблеми, които не търпят отлагане.

Най-важно за него е да се преодолее насаждания с години страх от политически уволнения и противопоставянето на хората по партийна принадлежност. "За нас квалификацията на хората е водеща при избор на кадри, без значение религия, цвят на кожата и партийна принадлежност", категоричен е той.

Според кандидата на БСП е необходим спешен контрол на мерките по възстановяване на Царево от потопа. 

Кирил Елевтеров в офиса си в Нигерия

Кирил Елевтеров и екипът му ще работят за по-добро медицинско обслужване на по-малките населени места. В момента джипитата са оставени в тежки условия, коментира той.

Като запален рибар и човек, чийто половин живот е преминал в морето и океана, сред важните си приоритети той изтъкна изграждането на морската инфраструктура в региона. „Община Царево има готов проект за изграждане на рибарско пристанище и почти осигурено финансиране, което настоящата управа не е реализирала. Пристанището, открито през 1937 г. от цар Борис, е съдействало за развитието на Царево (Мичурин) като регионален център. Това е жизнено необходимо за общината. Не по малко значение има изграждането  на пристанище в Ахтопол.  Изграждането на рибарски заслони, кехая, в Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово, ще е приоритет за Кирил Елевтеров, ако бъде избран за кмет на община Царево.

Община Царево през 2008 г. прие ОУП, за който беше заведено дело от т.н. „зелени организации“ и се спря изпълнението от Върховният съд през 2014 г. Вероятно сегашното ръководство, под натиск се съгласиха да се преработва вече 9 години. На практика нямаме действащ ОУП, затова ще направя всичко необходимо този проблем да бъде разрешен, каза още кандидатът на БСП.

В предизборната му програма се предвижда доизграждане на инфраструктурата, свързана с пречистване на отпадъчните води – на първо място започване на пречиствателна станция в Ахтопол, на второ – модернизация и реконструкция на пречиствателната станция в с. Лозенец, а също така решаване проблемите на отпадните води в Синеморец, Варвара и с. Велика

Защо лицето на едно населено място, както е автогарата, не се използва и какво е станало със земята около нея, пита той.

Елевтеров добави, че хората го питат – защо не продължи да работи Професионалният център (българо-немски център)  в сферата на квалификациите на хората и ще бъде ли лятна резиденция на Тракийски университет. 

И не на последно място, да се търсят възможности за трайно решаване на проблемите с интеграция на малцинствата в общината.

Кирил Елевтеров на нефтената платформа в Одиди

 




България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори