×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Днес да си честитим празника, в неделя – бегом към София на бинго с драг кралици


Днес да си честитим празника, в неделя – бегом към София на бинго с драг кралици
Това не е култура, не е даже и халтура, това е новата диктатура и е време да разбъркаме косматите топки!
Ключови думи: драг кралици, The Steps, флагман
22 Септември 2023, Петък, 19:00 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Предстои следващата порция оргазми, платена от нас

Честит празник, България! А може би е по-добре да си кажем бингоооо! Зачудихте ли се за какво става въпрос? Съжалявам, че ви развалям хубавия празник с това, за което сега ще стане дума, но ТО (нарочно използвам ср.р.) се промъкна някак незабелязано между протестите на зърнопроизводителите, бандата от Ботунец и прочее.

За втори път, и то след като веднъж вече бяха в епицентъра на скандала с подобна порнография, Национален фонд култура отново финансира „драг кралици”, по-точно – бинго с „драг „кралици“. Организаторите на извращението „транс бинго” от The Steps, не пропуснаха да се похвалят, че финансирането е от държавата... 

 


Съобщението съдържа и директни препратки към вулгарни асоциации – „до достигане на множествен... куп подаръци” (като е пределно ясно, че става дума за оргазъм), а „който носи бяло, му се... доиграло” (е препратка към популярната от миналото песен на Спенс и думата на мястото на точките е ясна). Каква култура само! Явно е толкова стойностна и висока, та кой, ако не Национален фонд култура, Министерството на културата, държавата трябва да финансират тази гротеска от нашите данъци.

Водещи ще бъдат „неувяхващата“ Малин Янк и „бялата фея“ Pixxie Dust, които ще  „Формулата „въртят заплашително топки”. Догади ли ви се? Или пък кой знае, може и да ви се прииска да замените посещението на театрална постановка, за да не изпуснете тази безценна културна проява в столицата.

Още в началото на годината избухна скандал, след като се разбра, че НФК са дали 93 000лв. на организаторите, за да финансират драг куин шоу в ЛГБТИ заведението им The steps. Това показа справка на в годишния отчет на фонда за 2022 г.
 
Съдебни дела?

Интересното е, че след недоволството, което предизвикаха тези разкрития, НФК уж прогледна и се възмути редом с обществеността, като даже заведе съдебни дела срещу "Сингъл степ" ЕООД, чийто е въпросният проект с драг кралици. По това време, в началото на годината, шефът на институцията (уж временно) беше Сава Драгунчев, който беше назначен от бившия министър на културата Атанас Атанасов (да не се бърка с мон женерал Наско; това е момченцето, останало по-популярно като „просто Наско”).  Но както знаете, временните неща са най-постоянни, поради което Драгунчев още оглавява организацията. 

В същото време от The Steps излязоха с възмутена позиция, в която ни се скараха, че всичко, изречено срещу тях и драг бингото, включително и заведените дела, са клевети и опити за провокации, които са насочени да дискриминират ЛГБТИ общността, като също се заканиха да защитят името си в съда: „Драг изкуството е важна част от историята и културата на ЛГБТИ хората като артистично средство за себеизразяване и протест срещу наложени обществени стереотипи свързани с общността ни, а за нас от The Steps е гордост да празнуваме красотата и разнообразието на драг изкуството като инструмент за образование и повишаване на осведомеността на обществото по въпросите за ЛГБТИ културата - особено за оспорване на стереотипите и погрешните схващания за нея”...

Тогава те най-нагло заявиха, че ще продължат да изпълняват одобрения от НФК проект,  като и занапред ще осигуряват платформа за артисти с цел нормализирането на възприемането на ЛГБТИ общността. 
И някак неусетно се оказа, че май, май никакви дела няма да заведе нито държавата, нито Министерство на културата, нито НФК, а въпреки недоволството, драг бингото се игра вече няколко пъти в столицата, като тази неделя предстои следващата порция оргазми, е...е и прочее, платена от нас. Няма не искам, няма недей, нека безпомощно възкликнем и ние в този дух, така или иначе сме на чалга вълна.

НФК и „Кралицата” шеф

НФК, както сами определят своята мисия, целят да подкрепят на национално ниво създаването, развитието и разпространението на българската култура и изкуство в страната и чужбина. Умилително, особено на фона на някои от проектите, които финансират и на фона на шефа им, който се оказа, че има и профил в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс, където се подвизава с профила "Кралицата".
Между другото, кралицата Драгунчев беше кандидат за директор на Народния театър. Не му върви на този театър и това си е...

Въпросният ни намекна, че явно сме и изостанали, за да не приемаме тази културна иновация: „2023 година е, България е в Европа. Има дадености, с които трябва да се съобразяваме. Има дадености, които са свързани с поощряването на разнообразни творци, има и условия, свързани с членството ни в ЕС, като децентрализация и равенство на половете”.

На човек направо му иде да изкрещи „Културата под ножа!”, проследявайки цялата нишка, в която се подвизават драг елементи, вулгарни препратки и намеци, шеф „Кралица” и прочее порнография от най-долнопробен вид.
 
Интересното е, че във въпросната „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”, по която са отпуснати парите, е посочено, че допустимите проекти са такива, „които допринасят за цялостното развитие на културната среда, във всички нейни аспекти – професионални, художествени и творчески, социални, публични, икономически, медийни, и др”. Тук, съвсем резонно, възниква въпросът как това драг бинго ще допринесе за развитието на културната среда у нас. Какво общо може да има подобна простотия с мисията на фонда, която уж е утвърждаването на българската култура и духовност? 

„Другите българки” и Майсторът под теслата

През 2022 г. имаше друг скандал, свързан с изложбата "Другите българки" и документалният филм "България в транс", посветени на транссексуалните хора в България, който проект отново беше финансово и от НФК, като одобреният бюджет от държавата беше в размер на 10 000 лв., а първоначално исканата сума -20 000, защото били предвидени разходи за кетъринг и т.н. 

Авторът Михаил Вучков използва фолклорната символика от картините на Владимир Димитров-Майстора, за да покаже историите на няколко души, променили пола си. Вучков чак си позволи да зави, че причината да повдигне темата е свързана със и 140-тия юбилей на Владимир Димитров, който беше на 01.02.2022г. Според въпросният,  хората, преминали през операция по смяна на пола през 21 в., се оказват в сходна позиция с жените от края на 19 век, чието място е било "под домашната стряха". Тоест откровена подигравка с картините на Димитров и образа на жената, на хубавата българка, увековечен от него. 

Гротеската се състоя на 8 март, незнайно защо, при положение, че в картините на Майстора винаги е личало възхищението и любовта към българската жена. Жена! Картини, в които физическата красота се доближава до висотата на морала и ценностите на българската, за разлика от фотографиите на Вучков, от които ни плашеха неодухотворени физиономии, омацани с килограми кит, приличащи на маймунски задник силиконови джуки, грозно нарисувани вежди и тонове порнография.

Пари и култура

Пари, както непрекъснато се жалват и оправдават от всяко министерство, винаги ни липсват. Иманедостиг за това, за онова, за какво ли не. Не са достатъчни и за култура. 

През годините, често именно с това обяснение, са отказани от финансиране редица наистина качествени проекти. Например „По пътя на българските традиции”, който целеше да представи 12 сред най-значимите български празници, изобразени чрез средствата на живописта. Една от причините за отказ – завишен бюджет. Знаете ли за какво сума ставаше въпрос – 4 988лв. 

Или пък Балетно - фолклорен спектакъл по творба на Петко Р. Славейков, който трябваше да е реализиран от млади български студенти дебютанти в сферата. Там основната причина за отказ беше, че „няма категорични доказателства, че екипът дебютанти има необходимият потенциал за създаване толкова мащабна творба”. Друго си е опитът на драг кралиците, м-да...

Или пък проект за „Филм за приноса на българските илюзионисти в развитието на магичното изкуство”. Липсвал авторски подход и художествени цели. Или „Създаване на цикъл от кратки музикални пиеси,вдъхновени от избрани литературни творби на Елин Пелин, в съчетание между 3 различни стила - класическа музика, фолклор и джаз” – този пък бил  замислен като учебен процес, а не като поле за дебютна изява на професионалист в съответната творческа област, категорично го резнаха от НФК.

А за проекта на Steps, който организаторите са оценили на 353 230.08лв. (да, да, добре прочетохте), кандидатствали са за 99,858.82лв. и са получили 77.046.66лв. е посочено: „Степ ЕООД има доказан опит в културния живота на страната особено в ЛГБТИ общността, организацията е една от малкото български организации, които създават, дистрибутират и популяризират темите за равенството и толерантността на всяко едно ниво. Сингъл Степ ЕООД създават множество интердисциплинарни проекти в годишната им програма за изкуство. Организацията развива нови артистични методи, събитията и проектите засягат важни съвременни социални теми. Организацията има ясно обоснован план, как да надхвърли и надгради досегашните си постижения.” 

Виждаме, че не всичко опира само до пари... ако бюджетът е ограничен, както непрекъснато се тръби и не достига за явно стойностни проекти, как такива огромни суми се заделят за крайно спорни и откровено пошли идеи? Това не е култура, не е даже и халтура, това е новата диктатура... Да разбъркаме косматите топки, уважаеми читатели. Бингооо!
 


В категории: Животът


18
Коментара по темата
18.
Дявола
23.09.2023 16:05:27
2
3
Аз съм тук за тях. Нищо добро не ги очаква.
17.
*********
23.09.2023 09:00:54
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Аман
23.09.2023 01:15:36
13
11
Това не е журнализъм, а приказки на лелките пред блока панелка. Как не си размърдахте мозъците малко поне да се развиете.
30 години застой...
15.
Ах, Викии........
22.09.2023 22:50:27
8
14
Така и не разбрахме защо Виктория умишлено популяризира разни ЛГБТ събития, но така и не написа 2 реда за днешния Български празник.......
14.
XX
22.09.2023 22:22:10
7
10
Там съм! Обичам космати топки!
13.
До ХХ
22.09.2023 21:24:42
3
11
Престани да ми ползваш ника. Всички знаят, че си уволнен от Държавна сигурност за злоупотреба с пари и хомосексуализъм. Ти си най-голямата драг кралица.
12.
*********
22.09.2023 21:00:16
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Който иска да тичка
22.09.2023 20:11:32
4
13
В неделя от редакцията ви можете да се премените и да тичате с 200 към София, за да не изтървете новият си национален празник. Ние които не споделяме ценностите ви ще пропуснем
10.
Викторая
22.09.2023 20:03:11
8
11
Започвате с фалстарт драга. Препоръчвам Ви да прочете какво точно означава "прочее" и за какво се използва. Всъщност... аз продължавам да предпочитам да Ви наричам Веселин.
9.
Американец
22.09.2023 19:49:29
9
17
Поздравявам Виктория Георгиева за добрата статия
8.
Тенкю
22.09.2023 19:46:38
26
12
Имам чувството че на флагман им плащат да популяризират такива събития.Кск само тук като отворя сайта има подобни статии.А авторката-джурналистка да опита с нещо по-сериозно да изпъкне.Всеки може да плюе и хейтва....в България
7.
Американец
22.09.2023 19:44:29
6
28
Е Е Е Едно време имаше служби и нямаше това извращение "ЛГБТИ"
А сега даже има цяла партия ,която им зашитава интереса (Зелените ;Да България) .Даниела Божинова е най-големия им лобист на педерасите от Бургас
6.
ХХ
22.09.2023 19:43:28
17
8
Браво!
90% са про'с'таците, които подкрепят това и следователно ТРЯБВА да плащат!
5.
Пйахахаххахаа
22.09.2023 19:30:15
11
16
Туй партито на флагман ли е?
4.
ПиПетки и ДеБетки
22.09.2023 19:24:38
5
30
С лакирани ноктенца и с пакетчета между джобовете!
Голяма лакомия са тези Педали на Прокопи, за парата изядат си месата, за парата продават си душата!
Това е изборът на Мунчо за борба срещу Баце!
3.
XX
22.09.2023 19:13:16
10
19
Аз съм драг кралица с обръснати мадурки и малко пишле.
2.
сигурно
22.09.2023 19:13:02
29
15
нямаше и да разберем за това.Но авторката добре се е постарала да го популяризира и да обяснява вулгарните подтекстове.И едни препратки към събития,които са отминали и достатъчно коментирани , без да са оставили значима следа.А в заглавието-ако има опит за ирония-този опит е напълно нескопосан.
1.
рацера
22.09.2023 19:10:59
7
42
Педерастия с две думи ... от многото халтурни препратки EU
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бях в кома, с минимален шанс да оцелея, призна тази звезда от Ергенът Бях в кома, с минимален шанс да оцелея, призна тази звезда от Ергенът Тя гостува в подкаста "Не съм такъв човек", където разкри една строго пазена тайна Спипаха бизнесмен от Свети Влас да кара джипа си на кокаин Спипаха бизнесмен от Свети Влас да кара джипа си на кокаин Иво Петков е задържан, а Мерцедесът му иззет Рачков му се плаче от тази новина, ще загуби половин милион Рачков му се плаче от тази новина, ще загуби половин милион От няколко години насам Митко печели сериозна част от доходите си именно от участията си в мащабни рекламни кампании на популярна верига казина Бургаски моторист се блъсна с висока скорост в тротоара в ж.к."Изгрев", потроши се Бургаски моторист се блъсна с висока скорост в тротоара в ж.к."Изгрев", потроши се "Сузукито" му се преобръща и буквално пада върху него Майката на убития Пейо притеснена за внучетата си, защото не се знае психическо състояние на Габриела Майката на убития Пейо притеснена за внучетата си, защото не се знае психическо състояние на Габриела Знаете, че има много случаи, в които майки посягат на децата си, каза Иванка Пеева Феноменално представяне от този участник в "Стани богат" Феноменално представяне от този участник в "Стани богат" На стола на богаството срещу Ники Кънчев седна Милко Стоянов, който бе представен като пионер на музикалната журналистика и преводач, който днес се вихри в рекламния бизнес Личната история на новия министър на туризма, която не знаете Личната история на новия министър на туризма, която не знаете Евтим, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Четирима нови заразени с коклюш в Бургас за седмица Четирима нови заразени с коклюш в Бургас за седмица апочна ваксинацията на бременни жени в имунизационния кабинет на РЗИ Защо Ботев Пловдив изгони Радостин Кишишев Защо Ботев Пловдив изгони Радостин Кишишев Не е успял да картотекира три месеца няколко от зимните попълнения  Затвор до три години грози веселякът от Бургас, спипан с 4,25 промила в кръвта Затвор до три години грози веселякът от Бургас, спипан с 4,25 промила в кръвта Това е второто му подобно нарушение, разкри главен инспектор Пламен Николов
Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов В живота на човек често се случват промени, понякога големи, понякога - по-малки. При мен, при нас с Венко се случи голяма промяна, призна Невена Цонева Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Според кадрите ѝ в Инстаграм всяка вечер Барби се подвизава в различен клуб, а компания ѝ правят както дами, така и мъже Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Нам почина поради напреднала възраст и "мултиорганна дисфункция", за която е получавал лечение от 2022 г., съобщи официалната агенция KCNA Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Барабанистът Венелин Венков празнува напускането си с Гъмзата и Краси Радков Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Проф. Гордана Силяновска-Давкова е против договора за приятелство с България Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Българската пророчица Ванга е считала този ден не просто за празничен, а за свят, защото от него зависило дали ще живеем в мир и съгласие Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украинските атаки с дронове срещу руска енергийна инфраструктура зачестиха през последните месеци Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Няма също нови коли, а автопаркът е значително остарял  Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори