×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Семир Абумелих доказа как с хъс и енергия се постигат мечти, въпреки трудностите (СНИМКИ/ВИДЕО)


Семир Абумелих доказа как с хъс и енергия се постигат мечти, въпреки трудностите (СНИМКИ/ВИДЕО)
Семир Абумелих, синовете му Софиян и Хусеин и майка му Нели със сигурност вярват, че д-р Хусеин Абумелих ги закриля и напътства от небето
18 Септември 2023, Понеделник, 16:36 ч.
Автор: Емел МАХМУД

В най-тежките за държавата ни години този изключителен човек направи "немислима" инвестиция и огромна стъпка напред в бъдещето - Националната онкологична болница от днес е факт

Има хора, за които трудностите не са пречка, а причина и главно предизвикателство за постигане на целта. Има хора, които виждат в бъдещето и могат с точност до лев да изчислят какво и колко ще е нужно след десетилетия лутане за средностатистическия представител на бизнеса. Такъв човек е собственикът и съосновател на УМБАЛ „Дева Мария“ Семир Абумелих. Той показа, че за сбъдването на мечтите е необходимо само едно – да вървиш в правилната посока с хъс и енергия, с много отдаденост и труд. Със сигурност рокойният му баща д-р Хусеин Абумелих, който полага основите на първата частна поликлиника в Бургас "Св.София" в края на миналия век, а десетина години по-късно инвестира заедно със сина си в болницата в кв.Ветрен, вчера беше горд от постигнатото, в което участие взимат и внуците му.

В най-тежките не само за държавата и в световен мащаб години Семир Абумелих  направи изключителна инвестиция – построи високотехнологична онкоболница, в която да се лекуват не само бургазлии, не само българи, но и пациенти от чужбина. Тя вече е факт, а за откриването й бе избран Денят на Вяра, Надежда, Любов и майка им София – 17 септември. 

Събитието бе историческо, а в очите на Семир Абумелих се виждаше не само удовлетворението от постигнатата цел, а и от това, че го уважиха стотици гости, съпричастни с неговата кауза, а именно здравеопазването у нас да достигне много по-високи нива.  

Исторически ден за Бургас: Националната онкологична болница „Дева Мария“ отвори врати с най-модерната апаратура

Официални гости на събитието бяха председателят на Комисията по здравеопазване в 49 Народно събрание и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Пламен Янев, кметът на Поморие и областен председател на ПП ГЕРБ-Бургас Иван Алексиев, депутатите от ГЕРБ Жечо Станков, Любен Дилов, Андрей Рунчев, Галя Желязкова, от ПП - Константин Бачийски и Димитър Найденов, ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и управител на Комплексния онкологичен център проф. Христо Бозов, собственикът на Медицински център „Д-р Стайков“ д-р Йордан Стайков и мениджърът на здравното заведение – д-р Вергиния Цанова, директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова и общински съветници от различни политически партии, уважавани лекари от Бургас и региона, директори на държавни учреждения, представители на бизнеса и др. Народният представител от ПГ „БСП за България“ инж. Петър Кънев изпрати поздравителен адрес, с който пожелава успех на Семир Абумелих и целия му екип. 

Водещ на събитието бе най-любимата бургаска певица Тони Димитрова, която откри с акапелно изпълнение на „Песен за надеждата“ и обясни непривичната за нея роля с личен мотив. 

 

„Сигурно се питате какво правя днес тук? И моето семейство преди време стана жертва на този бич - рака и с цялото си сърце подкрепям инициативата за национална онкологична болница тук в Бургас“. Тони Димитрова прочете поздравителен адрес от министъра на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков, който напомни, че удовлетворението на пациентите е основна цел на всички и вярва, че в Национална онкологична болница „Дева Мария“ ще предостави най-добрите възможности за навременна диагностика и комплексно лечение на злокачествени образувания. Поздравителни изпрати и проф. д-р Светослав Георгиев – ректор на Медицински университет-Варна, с който УМБАЛ „Дева Мария“ си партнират от години.

Каква е целта на Националната онкологична болница „Дева Мария“ разказа собственикът Семир Абумелих. 

„Денят е специален - само един път в годината се случва вяра, надежда и любов да се съберат в един ден. От тук нататък трябва да знаете, че въпреки че сме в Бургас, въпреки че това не е най-големия град в България, ние можем да правим национални неща. Можем да постигаме това, което се постига и извън страната. Нашите мечти и амбиции вече не са локални, в рамките на Бургас. Когато открихме УМБАЛ „Дева Мария”, наистина всички бургазлийки ходеха да раждат навсякъде другаде, но не и в Бургас. Днес, само 13 години по-късно и Сливен, и Ямбол, раждат при нас. От София раждат тук, от Пловдив, от Варна, въпреки че в морската столица няма липса на добра медицинска услуга. Но хората имат изборът да родят тук. Още през 2014 г. започнах да мисля за разширението. С времето видях, че следващата дестинация, където българите отиват да се лекуват, е Истанбул. Запитах се на какво се дължи това. Мина известно време и съдбата сполетя и нашето семейство - баща ми беше болен. И ние отидохме да го леклуваме там. Но аз погледнах на нещата по друг начин. На нашите лекари нищо не им липсва. Инфраструктурата, която им е дадена обаче сваля нивото. Когато българинът отиде в добрата болница в София и види, че плочката е счупена, докторът и сестрата - притиснати, започва да се оглежда някъде другаде. Седнах още тогава и си казах – това може да се случи и в България, даже по-добро от Турция. Резултатът вече е видим - възможно най-добрата техника е инвестирана в тази болница. Моята лична амбиция оттук нататък е само една - да успеем средно да увеличим продължителността на живот на онкоболните с 5 години“, каза в емоционалната си реч Семир Абумелих. 

Заедно с него на сцената за откриването се качиха проф. Костадин Ангелов, кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител Пламен Янев. 

В своята реч проф. Ангелов се върна няколко години назад, когато за първи път се е запознал с идеята на Семир Абумелих.

„Преди години идвахме в УМБАЛ „Дева Мария” на посещение. Тогава той ми каза, че иска да направи такава болница, че никой да не си помисля да си води близките и роднините в чужбина. Днес разбирам, че той е човек, който си сбъдва мечтите и се надявам да има повече такива хора в България. Медиците сме пратеници на Бог, за да помагаме на неговите чада на Земята. Господ си знае работата. Така се случи, че точно на този ден - Вяра, Надежда и Любов, и майка им София, ние откриваме тази болница. Днес, пътувайки към Бургас, си мислех какво представлява този град в моето съзнание. В Бургас вие си имате всички, за което може да мечтае един човек - море, университет, медицински факултет, ще има детска болница, сега има и онкологична. Мисля, че няма за какво повече да се мечтае. Искам да поздравя кмета на община Бургас Димитър Николов за усилията му в сферата на здравеопазване. След по-малко от десетилетие съм убеден, че жителите на Бургас ще стърчат над всички останали жители на България с променени демографски показатели. Най-вече продължителността на живота. И това ще се дължи основно на вашите усилия. Пожелавам на лекарите да имат по-малко пациенти, а на пациентите - да вярват и да знаят, че когато дойдат тук да се лекуват, ще стигнат до изцелението, което търсят“, каза проф. Ангелов.

Кметът на Бургас Димитър Николов определи събитието като историческо. Градоначалникът подари на Семир Абумелих статуетка на покровителя на Бургас - Св. Николай Чудотворец с пожелание в новата болница да се творят чудеса.

„Не знам защо съдбата така ми отреди - присъствах на първата копка на вече малката УМБАЛ „Дева Мария”. Тогава за мен тя бе огромна. Не толкова заради мащабите, а повече заради силния емоционален заряд. Тогава бях неопитен политик. На всяка втора крачка ме срещаха бургазлии, които ме питаха: „Докога хората ще ходят да раждат децата си в Сливен, в Ямбол и дори Варна, Пловдив? Защо в Бургас няма здравеопазване”. Мигах и дълбоко в себе си търсих причините как това да се промени. Ето я формулата на промяната. Оставете ме мен. Хора като Семир Абумелих - амбициозни и нахъсани. Не можеше да има по-сложен момент за начало на инвестицията на новата университетска болница. Ковид пандемията. Начало на нова война, на прага на нашата държава, между наши два братски и приятелски народа. Безсмислена война. Начало на една напълно неизвестна за мащабите си финансова криза. Миграция. В същото време Семир дойде при мен с едни цветни картинки и каза: „Започвам. Няма кога. Може да стане по-сложно и по-трудно”. И разбира се, за мен е удоволствие, че за много кратко време, благодарение на съдействието на държавните служители, направихме така, че всички документи да бъдат издадени в срок. И тя вече е факт“, каза Николов и отбеляза, че тази болница е голяма надежда за Бургас и България, защото тук ще се лекуват пациенти от цялата страна, дори от чужбина. Именно затова е създадена. 

АЛБУМ СЪС СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО ВИЖТЕ НА НАШАТА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА

 

 

„Новата болница, освен надежда, носи вяра, носи и любов. Тази инвестиция е чест и гордост за нашия град“, допълни Николов. 

С поздравления към ръководството на специализираното звено и гостите на тържеството се обърнаха и областният управител на Бургас Пламен Янев и съоснователят на центъра за подкрепа на онкоболни пациенти „Дара Хелп“- Невена Манолова.

„Животът и здравето цена нямат и затова всеки един проект, който е за спасяване на човешки животи, трябва да бъде подкрепен.  Хубаво, е когато мечтите на даден човек са свързани с това да помага на другите. А аз се надявам след този проект да последват и други, които ще поставят Бургас не на националната здравна карта, а на европейската. Успех!“, каза областният управител. 

За да прережат лентата и да поставят официално началото на Национална онкологична болница „Дева Мария“, освен проф. д-р Ангелов, г-н Николов и г-н Янев, Семир Абумелих покани съпругата си Камал и децата си Софиян, Хюсеин и Мериам, които са неотлъчно до него в изпълнението на проекта. 

Национална онкологична болница „Дева Мария“ започва поетапно прием на пациенти, като се очаква да заработи в пълен капацитет до няколко месеца.
 




В категории: Бургас


България Всички новини
Спипаха бизнесмен от Свети Влас да кара джипа си на кокаин Спипаха бизнесмен от Свети Влас да кара джипа си на кокаин Иво Петков е задържан, а Мерцедесът му иззет Рачков му се плаче от тази новина, ще загуби половин милион Рачков му се плаче от тази новина, ще загуби половин милион От няколко години насам Митко печели сериозна част от доходите си именно от участията си в мащабни рекламни кампании на популярна верига казина Бургаски моторист се блъсна с висока скорост в тротоара в ж.к."Изгрев", потроши се Бургаски моторист се блъсна с висока скорост в тротоара в ж.к."Изгрев", потроши се "Сузукито" му се преобръща и буквално пада върху него Майката на убития Пейо притеснена за внучетата си, защото не се знае психическо състояние на Габриела Майката на убития Пейо притеснена за внучетата си, защото не се знае психическо състояние на Габриела Знаете, че има много случаи, в които майки посягат на децата си, каза Иванка Пеева Феноменално представяне от този участник в "Стани богат" Феноменално представяне от този участник в "Стани богат" На стола на богаството срещу Ники Кънчев седна Милко Стоянов, който бе представен като пионер на музикалната журналистика и преводач, който днес се вихри в рекламния бизнес Личната история на новия министър на туризма, която не знаете Личната история на новия министър на туризма, която не знаете Евтим, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Четирима нови заразени с коклюш в Бургас за седмица Четирима нови заразени с коклюш в Бургас за седмица апочна ваксинацията на бременни жени в имунизационния кабинет на РЗИ Защо Ботев Пловдив изгони Радостин Кишишев Защо Ботев Пловдив изгони Радостин Кишишев Не е успял да картотекира три месеца няколко от зимните попълнения  Затвор до три години грози веселякът от Бургас, спипан с 4,25 промила в кръвта Затвор до три години грози веселякът от Бургас, спипан с 4,25 промила в кръвта Това е второто му подобно нарушение, разкри главен инспектор Пламен Николов Голям гаф в "Ергенът", зрителите чуха как продуцентите накараха Алек да прегърне Магдалена Голям гаф в "Ергенът", зрителите чуха как продуцентите накараха Алек да прегърне Магдалена Алек е просто една ходеща марионетка със слушалка 
Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Според кадрите ѝ в Инстаграм всяка вечер Барби се подвизава в различен клуб, а компания ѝ правят както дами, така и мъже Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Нам почина поради напреднала възраст и "мултиорганна дисфункция", за която е получавал лечение от 2022 г., съобщи официалната агенция KCNA Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Барабанистът Венелин Венков празнува напускането си с Гъмзата и Краси Радков Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Проф. Гордана Силяновска-Давкова е против договора за приятелство с България Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Българската пророчица Ванга е считала този ден не просто за празничен, а за свят, защото от него зависило дали ще живеем в мир и съгласие Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украинските атаки с дронове срещу руска енергийна инфраструктура зачестиха през последните месеци Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Няма също нови коли, а автопаркът е значително остарял  Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори