×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зеленски призова България да направи голяма отстъпка за Украйна


07 Септември 2023, Четвъртък, 16:31 ч.
Автор: Флагман

Да допуснем вноса на украинско зърно, настоява той

За прекратяване на всякакви ограничения върху доставките на украинско зърно призова президентът Володимир Зеленски. Той отправи апела по време на виртуалното си участие в пленарната сесия на Осмата среща на върха на Инициативата “Три морета”, която се провежда в Букурещ, съобщи БТА. 

„Това е брутална агресия срещу всички, срещу европейците. Последствията се усещат навсякъде. Украйна е против по-нататъшни ограничения върху нашия износ. Трябва да изнасяме, защото имаме нужда от средствата”, каза украинският президент. Той добави, че страната не бива да се превръща в икономическа мишена и отправи апел към премиерите на България, Словакия, Полша и Унгария. 

“Моля партньорите и колегите от България, Полша, Унгария да вземат под внимание, че всякакъв вид ограничаване на украинския износ само увеличава страданията, причинени от руската агресия“, подчерта Зеленски. Той припомни, че основата на ЕС се гради върху свободната търговия и ненамесата на ниво свободна конкуренция. 

“Европейските институции не трябва да умножават трудностите, пред които сме изправени. Украйна се бори за оцеляване, за нашите общи ценности. Това се случва както на сушата, така и във водата, но и във въздуха“, заключи Зеленски.

Той коментира и новината за откритите на територията на Румъния части от дрон, които може да са руски. 

„Помислете какво щеше да се случи, ако Путин беше успял да стъпи истински в Украйна“, коментира украинският президент и допълни, че в миналото е липсвала солидарност със страната му, но датата 24 февруари е променила всичко. 

“Украйна е благодарна на вашите страни за тяхната подкрепа. Като казвам „ние“, нямам предвид само украинците, но и вашите народи. Ние правим общ фронт за нашата обща свобода, за нашето общо европейско бъдеще. Тази форма на сътрудничество тук се нарича Инициатива “Три морета”, но не става въпрос за три стени, а за форма на единство. Когато украинските пристанища са бомбардирани почти всяка вечер, ние трябва да се справяме и постоянно да обръщаме внимание на нашата логистика“, заяви Зеленски. 

Забраната за внос на украинско зърно приключва на 15 септември и се чака ново решение на ЕК. Миналата седмица украинската Рада забрани на депутатите си да посещават Полша в знак на протест срещу забраната за украинското зърно. Зеленски заплаши, че Киев ще обърне към международен арбитраж, ако забраната за украинско зърно бъде продължена след 15 септември. 




12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
d-r Mengele
07.09.2023 21:32:51
2
11
А да купим на баба ти поредната вила на Сънибийча нещеш ли ве, грозно градоснско жуже?!
11.
Ай скачай
07.09.2023 21:26:39
2
13
Че от къв зор ще ви купуваме боклуците. Достатъчно е, че прибрахме по хотелите урките че и пари им дадохме. Ай сектир
10.
голяма опасност от Украйна
07.09.2023 21:19:32
1
10
Интересна прогноза направи Георги Марков, става въпрос за възможността за взривяване на Балкански Поток от Украйна:
https://pik.bg/георги-марков-с-мрачна-прогноза-пред-пик-голяма-опасност-е-надвиснала-над-българия-да-се-м-news1191582.html
Забележете реакцията на Сърбия и Унгария: те ще считат подобен украински терористичен акт за акт на война от Украйна!
Каква ще е реакцията на Правителството на посолството на САЩ в България?
9.
ДО КРАК
07.09.2023 20:45:55
2
15
ТРЕПАНЕТО НА ТИЯ ГАДНИ УРКИ Е МАЛКО ПОМОЩ ДА СИ ИСКАТ ОТ АМЕРИКА НИЕ ЗА НАС НЯМАМЕ А НАШИТЕ ДАВАТ НАВЕДЕНИ ПАПУНЯЦИ ДОЛНИ
8.
малко украинци обратно?
07.09.2023 20:25:27
2
13
Всъщност, както се разбра, украинците в България се занимават с разбиване на врати и кражби и имаше такива осъдени. Май трябва да се хваната всички тези украинци и да се върнат за месомелачката на Зеленски, защото той вече започна да праща жени в месомелачката.
Полша обеща да му изпрати 60 000 украинци, България може да направи подобна стъпка, оръжие не им трябва защото те са за пращане в месомелачката.
7.
До кога
07.09.2023 17:58:31
4
30
Ще храним и издържаме укрите? Никой от тях не иска да работи, а ако случайно назначат някой някъде се правят че не разбират и не могат. Така е, защото им пълним гушите с есичко, което пожелаят. Да отидат да разчистват по Черноморието тогава. Всичко щеше да е в пъти по-лесно ако един път Дзиленски беше седнал на масата да преговаря. Като протестира срещу Полша да си прибере всичките укри, тъкмо ще има и кой да праща на фронта.
6.
поред
07.09.2023 17:34:31
2
25
Едва ли бг е проблемът за пазара на зърно на Украйна! 7 млн гърла сме, че и по малко! И не виждам смисъл да се купува от вън, при положение че имаме и износ! Може би реекспорт, но кой ще го съхранява, къде и колко време? Господинът малко да се ограничи във всевъзможните си претенции за всичко: ЕС не е оръжейна и склад за продоволствие! Освен това: един танк произведен в Германия като цена е различен от този произведен в Русия! За това се заплаща от бюджета на ЕС, не от Украйна! Симпатизирам им, но има граници на възможностите!
5.
Марк Твен
07.09.2023 17:30:49
4
15
Смях.
Завеса!
4.
Врибата
07.09.2023 17:20:15
4
34
тоя Наркоман и неговите сподвижници в България да ходят сега в Царево. Бахти нагляра
3.
Нагъл
07.09.2023 17:14:02
5
40
Авее, бай Х*й, само САЩ ви е наляла до момента над 100 млрд. долара. Над 100 милиарда!!! И продължава. Европа и тя не остава по-назад. И имаш нужда от средства ли, бе??? Бахти наглото еврейско джудже!
2.
Бързо и надеждно предложение за заем без разходи
07.09.2023 16:56:30
15
4
Бързо и надеждно предложение за заем без разходи
Нашата финансова институция предлага много бързи, надеждни и безплатни кредитни услуги за финансиране на проекти в селското стопанство, животновъдството, индустрията и създаването на малък и среден бизнес.
Нашите оферти са валидни от 10 000 евро до максимална сума от 1 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години и повече.
Свържете се с нас по имейл за повече подробности относно нашите финансови услуги
имейл: [email protected] , Номер на WhatsApp: 0033 745 550 314
1.
...
07.09.2023 16:48:25
4
46
Никакво вдигане на забраната! Зърно си имаме достатъчно! Виж една забрана за износ на българско зърно ще е по-добре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори