×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Потопът ще продължи докъм 18 ч., водата се покачва сериозно и в Созопол


Потопът ще продължи докъм 18 ч., водата се покачва сериозно и в Созопол
Техника от Бургас се придвижда към бедстващите райони, но е под въпрос дали ще стигне до там
05 Септември 2023, Вторник, 13:53 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Причината за обилните валежи е циклон с център на запад от Гърция

Обилните валежи в района на Царево и като цяло в Югоизточна България се очаква да продължат докъм 18 ч. тази вечер. Това съобщи пред „Флагман“ Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Припомняме, че в община Царево е обявено бедствено положение. Там на места са регистрирани валежи от над 300 литра/кв. метър. Това предизвика невиждана кризисна ситуация в широк периметър.

Репортер на „Флагман“ пък съобщи, че наводненията застигат и района на Созопол. Водата там се покачва сериозно и стига почти до бензиновите колонки на бензиностанция „Петрол“ при входа към града.

От Бургас се придвижва верижна техника, която обаче не се знае дали и кога ще стигне до предназначението си.

Пред "Флагман" Анастасия Стойчева от НИМХ каза за валежите в Царево: "Очакваме вече да отслабват, но това ще се случи след 18 ч. Засега Черно море е достатъчно голям източник на влага и в циклоналната обстановка успяват да се формират нови купесто-дъждовни облаци и нови клетки, които с потока от север-североизток (от морето) се пренасят към крайбрежието и се изваляват там. С прекъсвания ще продължи да вали. Очакваме вечерта след 18 ч. да се поуспокоят нещата."

Причината за обилните валежи е циклон, чийто център се намира на запад от Гърция. 

"Ние сме в североизточната му част. Потокът при нас по антициклонално поле, което е на север от нас, е от североизток и формиралите се клетки с този поток от акваторията на Черно море минават към южното крайбрежие у нас", добави г-жа Стойчева.  

За днес е обявен оранжев предупредителен код за обилен валеж и силен вятър за Бургаска област. За утре обаче кодът е зелен за цялата страна.

Специално за района на Царево e възможно валежите да продължат с по-нисък интензитет и в следващите няколко дни според специализирания сайт sinoptik.bg.

 


В категории: Созопол , Царево


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Бетона
05.09.2023 15:04:36
5
6
Поне до 18ч утре да е!!!
8.
9493929
05.09.2023 14:46:39
4
6
Заради жегите очаквах такива бури, със сигурност вече всяка година ще е така септември и октомври. Промените в климата стават вече осезаеми.
7.
До 7
05.09.2023 14:40:45
4
9
Блестящи познания в областта на метеорологията! Само че, читателите са свикнали да чуват онова, което се съобщава на достъпен език - т.е. колко л на кв.метър. А и не е нужно да предлагате данни на НИМХ.
6.
До Агента
05.09.2023 14:30:22
1
5
Истина е .
По обстановката в област Бургас:
Валежите по южното крайбрежие започват вечерта на 04.09.23 г (около 21 часа), а в Кости и Граматиково - около 23 часа и до 8 часа на 5.09.23 г. вече има количества до 207 mm (Кости).
Падналите количества валеж по процеса в крайните югоизточни райони, в общини Царево и Малко Търново, за интервала от около 23:30 часа на 04.09.2023 г. до момента (13:00 часа на 05.09.2023 г. ) са най-големи в района на с. Кости – над 311 mm (l/m²), което е 420 % от месечната климатична норма. В останалите метеорологични станции на НИМХ в района на Странджа и по крайбрежието са измерени до момента следните количества валеж: гр. Ахтопол – 196 mm (над 350% от нормата) и с. Граматиково – 275 mm (368 % от нормата). Данните за района на гр. Малко Търново, където нямаме автоматично измерване и станцията е климатична, са за интервала от около 23:30 часа на 04.09.2023 г. до 07:30 часа на 05.09.2023 г. – 108 mm (l/m²) или 160% от месечната норма.
Валежите продължават и в момента и окончателните анализи ще бъдат направени след приключване на процеса в района.
Към картата: Денонощната сума на валежа от 8 ч. на предния ден до 8 ч. на датата, посочена на картата, по данни от станциите на НИМХ. Обновява се веднъж дневно към 12 ч.
Забележка: Това е оперативна карта и е подходяща за ориентиране само за общото разпределение на 24-часовия валеж в страната. Тя съдържа в себе си несъвършенства в резултат на методите за моделиране и оперативното предаване на данните.
- По данни на НИМХ
5.
Агент под прикритие
05.09.2023 14:23:15
5
15
Да питам журналята, кво е туй чудо 300мм на кв.м!?! Що не сте ходили на училище бе хора? Иде 15 септември, запишете се в някое елитно школо.
4.
Meteo
05.09.2023 14:23:09
8
19
ДЪРЖАВАТА ПОТЪВА И В БУКВАЛЕН И В ПРЕНОСЕН СМИСЪЛ.
ДА БЛАГОДАРИМ НА ПП-ДБ И ГЕРБ
3.
Бургас
05.09.2023 14:22:03
10
18
Всичко да залее, всички хотели да потънат печалбари мръсни, застроиха всичко, боклуци!!!
2.
Флегмана
05.09.2023 14:07:39
1
11
Предвижда или предвижва? Кое е правилното? Въпрос за дъвка турбо!
1.
4esno kazano
05.09.2023 14:07:22
8
10
Boli ma fara :D
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев
Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори